שלום, שאלה

Mr Gil16

New member
שלום, שאלה

אחרי נדודי שינה שנגרמים עקב מחשבות רבות על מה אני רוצה לעשות עם המוזיקה שלי, כי אין לי כסף כל פעם שבא לי להקליט משהו ללכת לאולפן הקלטות... אז חשבתי להתחיל להקליט בבית, בעיקרון אני קלידן, יש לי קורג פיי איי 50 וקורג N364, שבפייאיי אני בטוח יכול להשתמש גם כמקלדת שליטה, לא? אז נזכרתי שפעם ראיתי אצל חבר לקסיקון אומגה... אז הנה כמה שאלות עם אפשר: אני יוכל לעבוד איתו על מחשב נייד? לפי מה שהבנתי החיבור הוא יואסבי, נכון? מגיע איתה תוכנה קיובייס, נכון? כלומר אני יכול לחבר את הקלידים, להקליט מידי, ולהלביש על זה סאמפלים? עד כמה זה מסובך? להלקיט אודיו אני מבין שלא תיהיה בעיה, נכון? עד כמה אתם ממליצים על האומגה או הלמבדה שהבנתי שגם יש, מה ההבדל ביניהם? וכמה עולה כל אחד מהם? בשביל שירה צריך גם מיקרופון, כמה כזה יעלה שיהיה ברמה סבירה? מצטער שחפרתי.. אבל אני ממש רוצה להקליט את המוזיקה שלי, ואשמח מאוד לכל עזרה, באמת תודה!

נוכח

New member
היי.

אולי כדאי שתחפש קצת תשובות ברשת ובפורום. קצת קשה לענות כל פעם על השאלות האלו, מה גם שהן מוצגות באופן מבולבל, כפי שהגיוני שמי שאינו מבין יציג אותם, ולהתחיל לעשות סדר זו עבודה! אנא, אל תיעלב, אני רק מסביר. אני לא מכיר את הלמבדה או את האומגה. על מנת להקליט עם קיובייס אתה צריך: 1. את התוכנה עצמה. 2. מחשב. 3. חיבורים של כלי הנגינה למחשב (אם זה קלידים אז מידי או USB, אם זה שירה וכלים אקוסטיים אז מיקרופון - יש עוד אבל זה מספיק בנתיים). 4. כרטיס קול (אבל לא אלה שיש במחשבים ממילא, הם לא מספיקים). -על לפטופ אפשר לעבוד ממה שהבנתי. -את המחיר של התוכנה תוכל למצוא ברשת. -מחירים של מיקרופונים נעים בין כלום לאינסוף, זה תלוי לאיזו רמה אתה מכוון את הקלטותיך, אם זה בשביל להוציא תקליט, אז מדובר בהמון כסף. אם זה בשביל סקיצות או להעלות דברים לאינטרנט, אז זה תלוי אם אתה רוצה להקליט שירה או גם גיטרה וכו' מיקרופונים מתחלקים לשתי קטגוריות בערך: 1. מיקרופון דינמי - זה המיקרופון שאתה רואה את כל הזמרים מחזירים ביד ושרים איתו. הוא בנוי לקלוט צליל מקרוב וטווח הקליטה שלו הוא מצומצם על מנת לא לקלוט דברים אחרים. הוא יכול להספיק להקלטות ביתיות כשמדובר בשירה ובהקלטות מגברים, SN58 שזה אחד מהכרישים בתחום עלוה בסביבות 1000 שקל, יש זולים ממנו. 2. מיקרופון קונדנסר - זהו מיקרופון "שטח", הוא מקרופון רגיש בעל טווח קליטה גדול (שטח). זה המיקרופון הזה שאתה רואה בקליפים שמצולמים באולפנים. זהו המיקרופון היותר נפוץ בהקלטות אולפן, גם זה תלוי לאיזו מטרה, שירה מקליטים איתו. מחירים של מיקרופון כזה רק מתחילים ב1000 שקל. המחיר הזה יצייד אותך במיקרופון, איך לאמר, ככה ככה. לא רע אבל לא מדהים, לתוצאות טובות נראה לי צריך לטפס לאיזור ה2500 ומעלה. אבל אפשר להסתדר איתו בסדר גמור! כרטיס סאונד הוא הכרחי והוא עולה גם איזה אלף אלפיים, תלוי מה מי מו בקיצור מדובר בהוצאה! בנוגע לכמה הדברים מסובכים? זה מאוד תלוי, בגדול הם לא, אבל כולנו מסתבכים שוב ושוב. צריך להבין. קיובייס היא אולפן ביתי במחשב. האם תצליח להפעיל אולפן אם אני אקח אותך אל אחד??? אבל בסופו של דבר, כולנו איכשהו מסתדרים.

Mr Gil16

New member
אהלן, ממש ממש תודה לך

על התגובה הרצינית והמעמיקה. אני לא רוצה להקליט אלבום או משהו בשביל הפצה, רק סקיצות בשבילי... בעיקר אני ילקיט קלידים דיירקט באודיו, אולי לפעמים פה ושם גם שירה. מה שאני מתכנן זה גם לעבוד עם מידי ולהלביש על זה סאמפלים, רק אין לי מושג איך, בגלל זה אני רוצה ללמוד. יש לי ניסיון, אני מנגן בלהקה והקלטנו כבר כמה פעמים באולפן, ואין לכם מושג כמה אני נהנה שם באולפן, אני יושב מרותק ליד המפיק ופשוט רואה כל מה שהוא עושה, וזה מדהים אותי כל פעם מחדש, רק שהוא משתמש בסונאר. בלהקה תהליך ההקלטות הוא אחד האהובים עליי. מה שאני רוצה זה בעצם להקליט ככה רק פסנתר ושירה, ולפעמים כמה צלילים שונים בשביל ליצור אפקט של תזמורת, לזה אני מתכוון במידי... כמו כן, אני ממש רוצה גם לעשות מוזיקה אלקטרונית, בנוסף למטאל שאני מנגן. אז רציתי לשאול, איזה צלילים צריך בשביל ליצור את זה? מה זה האפקטים והצילילים שאינפקטד מאשרום למשל משתמשים? באמת סליחה אם אני חופר, מאז שנפל לי האסימון שוואלה אני יכול לעשות את זה בבית, לא רק בגיטר פרו, אני על קוצים. תודה

נוכח

New member
תשמע...

זה בסדר שאתה שואל, רק זה קצת מצריך לפתוח פה הרצאה, כל פעם שאתה מעלה, שאלה. אינפקטד מאשרום הם שני חברה עם המון המון ציוד שנערם להם במהלך השנים וידע ונסיון אדיר בהפעלתם. אתה נכנס פה לעולם ש"אין לו סוף". ובשביל להבין אותו, הכי טוב זה להתחיל. בקיובייס אתה יכול להקליט אאודיו ומידי. מגוון האאודיו שיהיה לך תלוי בכמה כלים יש לך. מגוון המידי תלוי בכמות הכלים הווירטואלים שיש לך, קיובייס מגיעה עם כמה, חלקם ממש מגניבים ומתאימים למוזיקה אלקטרונית, אבל יש עוד המון תוספות. סמפאלים הם דגימות סאונד שיש כמה דרכים לעבוד איתן. אני לא בטוח שאני יודע למה אתה מתכוון, אבל בקיובייס אתה לא צריך אפילו לנגן בשביל לערוך סימפולים, אבל אתה כן צריך שיהיו לך סימפולים. אפשרויות העריכה בקיובייס הן אדירות. אני ממליץ לך להיכנס ליוטיוב ולחפש שם כל מיני מדריכים על קיובייס, נראה לי שזה יתן לך מושג לחלק ממה שהתוכנה הזו יודעת לעשות.

למעלה