מה אתה אומר??? אני מציע לך בשבוע הבא ללמוד את
הדבר מלכות כולו בעיון ( זה בדיוק יוצא פרשת שופטים ), ובנוסף תבחר לך איזה שיחה נוספת שאתה רוצה מהשנים נ"א-נ"ב, ותגיד לי אם ישנו בכלל ספק על מי הרבי מדבר בכל השיחות... כאשר הרבי אומר על חותנו האדמו"ר הרי"צ: כ"ק מו"ח אדמו"ר נשיא דורנו, משה שבדור, המשיח שבדור וכ'ו, ומצביע במפורש על 770 כ'בית רבינו שבבבל', בית תורה, תפילה ומעשים טובים, שממנו יוצאת תורה לכל העולם, האם מותיר הרבי איזשהו מקום לספק?!?! וכמובן: את כל זה הרבי דורש מאיתנו בשיחת שופטים לפרסם, אמנם באופן המתקבל, אבל לפרסם לכל אנשי הדור! עכשיו מישהו יבוא ויגיד ש"הרבי מדבר במפורש על הרבי הרי"צ ולא על עצמו"... לכך ידידי, אתה מוזמן לשאול כל רב לא-משיחיסט שאתה מאמין בו והולך לפיו- תמצא לי בבקשה אחד שיגיד שהרבי לא מתכוון שהוא עצמו נשיא הדור..... ועוד ועיקר: בש"פ משפטים תשנ"ב אומר הרבי, שישנה כבר מציאות של משיח שהחל לפעול פעולותיו בעולם, כאשר הוא מדבר על הסכמי פירוק הנשק בין שתי המעצמות הגדולות ( ארה"ב ובריה"מ דאז ) שנחתמו ממש בערב אותה שבת, שזהו התחלת הגשמת חזון הגאולה של "וכיתתו חרבותם לאתים וחניתותיהם למזמרות", כאשר הרבי מדגיש במיוחד שכל ההסכמים הללו נחתמו בעיר שבה יושב מלך המשיח ופועל פעולותיו גם על אומות העולם. משיחה זו אנו למדים במפורש, שאין מדובר כאן על מי שבעתיד יהיה משיח, אלא שהרבי מדגיש שישנה כבר עכשיו מציאות של משיח שפועל פעולתיו, ומכין את עם ישראל והעולם כולו לגאולה האמיתית והשלימה! יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד.