שלום. שאלה.

בן הצבי

New member
חוסר הבנה בסיסי.

תקרא שוב את הציטוט שהבאת, ותגיד לי היכן מורה הרבי לפרסם שהוא משיח (בניגוד מוחלט לתשובות שאנשים קיבלו, כמו למשל התשובה המפורסמת לפ``נ שהגישו השלוחים לרבי בכינוס השלוחים, כסלו תשנ``ב). הוא מורה לפרסם שיש נביא בדור, הוא לא מורה לפרסם את המשיח, לא את זהות המשיח, ולא את זהות הנביא.

משיח now

New member
מה אתה אומר??? אני מציע לך בשבוע הבא ללמוד את

הדבר מלכות כולו בעיון ( זה בדיוק יוצא פרשת שופטים ), ובנוסף תבחר לך איזה שיחה נוספת שאתה רוצה מהשנים נ"א-נ"ב, ותגיד לי אם ישנו בכלל ספק על מי הרבי מדבר בכל השיחות... כאשר הרבי אומר על חותנו האדמו"ר הרי"צ: כ"ק מו"ח אדמו"ר נשיא דורנו, משה שבדור, המשיח שבדור וכ'ו, ומצביע במפורש על 770 כ'בית רבינו שבבבל', בית תורה, תפילה ומעשים טובים, שממנו יוצאת תורה לכל העולם, האם מותיר הרבי איזשהו מקום לספק?!?! וכמובן: את כל זה הרבי דורש מאיתנו בשיחת שופטים לפרסם, אמנם באופן המתקבל, אבל לפרסם לכל אנשי הדור! עכשיו מישהו יבוא ויגיד ש"הרבי מדבר במפורש על הרבי הרי"צ ולא על עצמו"... לכך ידידי, אתה מוזמן לשאול כל רב לא-משיחיסט שאתה מאמין בו והולך לפיו- תמצא לי בבקשה אחד שיגיד שהרבי לא מתכוון שהוא עצמו נשיא הדור..... ועוד ועיקר: בש"פ משפטים תשנ"ב אומר הרבי, שישנה כבר מציאות של משיח שהחל לפעול פעולותיו בעולם, כאשר הוא מדבר על הסכמי פירוק הנשק בין שתי המעצמות הגדולות ( ארה"ב ובריה"מ דאז ) שנחתמו ממש בערב אותה שבת, שזהו התחלת הגשמת חזון הגאולה של "וכיתתו חרבותם לאתים וחניתותיהם למזמרות", כאשר הרבי מדגיש במיוחד שכל ההסכמים הללו נחתמו בעיר שבה יושב מלך המשיח ופועל פעולותיו גם על אומות העולם. משיחה זו אנו למדים במפורש, שאין מדובר כאן על מי שבעתיד יהיה משיח, אלא שהרבי מדגיש שישנה כבר עכשיו מציאות של משיח שפועל פעולתיו, ומכין את עם ישראל והעולם כולו לגאולה האמיתית והשלימה! יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד.

בן הצבי

New member
אבל איפה לפרסם את זהותו?

אני לא מצליח לראות כאן הוראה לפרסם זהותו של משיח, אלא רק בדיוק בלשון הרבי, שמשיח נמצא ופועל פעולותיו בעולם, ולפרסם התגלותו הקרובה. אך לפרסם מי זה? מאן דכר שמיה.

משיח now

New member
לגבי נבואותיו הק' של הרבי שהתקיימו אחת לאחת:

http://www.hageula.com/?CTopic=10&STopic=3&CIssue=659&PHPSESSID=ec6d6ecaaf9307b17c32effb7bf0576b

משיח now

New member
אי אפשר להיכנס? הרגע נכנסתי. את פשוט צריכה

לסמן בכחול את כל הקישור, ואז לעשות העתק-הדבק.

משיח now

New member
ולגבי זהותו של הרבי כמשיח- תוכל למצוא בקישור

הבא תשובות לשאלות ששאלת: http://www.hageula.com/?CTopic=10&STopic=5&CIssue=659&PHPSESSID=ec6d6ecaaf9307b17c32effb7bf0576b

לא מצאתי כאן שום הוכחה על כך

שהרבי הוא המשיח, אלא רק שייתכן שהרבי הוא המשיח.

ובכלל לבד מהשאלות שיש לי,

שאלה נוספת: גם אם נאמר שהרבי מתאים להיות במעמד של "בחזקת משיח", מהיכן יודעים שהוא אכן יהיה במעמד של : "משיח וודאי"?

בן הצבי

New member
יש מי שטוען שמעמד זה כבר התחיל,

ובשביל זה מכניס פירושים בתוך הפשט של דברי הרמב``ם בסימני ה``משיח ודאי``. אך זה כמובן ``בדרך אפשר`` ולא מוכרח. אך כפי שהסברתי לעיל, קשה לומר ש``בחזקת משיח`` פירושו ``אולי משיח``. על חזקה הלכתית הורגים, כפי שהבאתי דוגמה לכך. מוכרח לומר שההבדלים בין ``בחזקת`` ל``ודאי`` במקרה זה לא מורים על הבדל באמיתות העניין, אלא במעמד המשיח. כפי שאמרתי, אני משער שההבדל הוא בין משיח שעומד לפני התגלותו ומשיחתו למלך בפועל, לבין מי שכבר הומלך בפועל ממש ומכהן ממש כמלך על ישראל, עם כל הדינים וההלכות שבזה, עד שמי שאינו מקשיב לו הוא מורד במלכות וכו`.

אבל אין כאן הכרח (לפי דעתי)

שהרי אם ניקח לדוג' בנק מסוים. בבנק יש פקיד ויש את מנהל הבנק. יש בניהם חילוק מעמדות ברור, והפקיד יכול להפוך למנהל הבנק. אבל אין וודאות שהוא אכן יהפוך לאחד כזה. כן אין וודאות שאדם שנמצא במצב של "בחזקת משיח" יהיה "משיח וודאי". שאם כן היה הרמב"ם מביא רק את סימניו של "חזקת משיח" וממילא היינו יודעים שהוא המשיח הוודאי שעתיד לבנות ביהמ"ק וכו'. אם פירושו של - "בחזקת משיח" הוא לא אולי משיח אלא וודאי משיח, רק שישנם רק הבדלים "במעמד המשיח", אזי אני מסכים אבל זה לא מוכיח כלום. כלומר, ייתכן שהמעמד של "בחזקת משיח" הוא מעמד אמיתי אבל היכן הוודאות למעבר של "משיח וודאי"? הרבי אולי היה במעמד של "בחזקת משיח" (לא אולי משיח), אך הם מתחייב שכל אדם שהיה במעמד של "בחזקת משיח" אכן יהפוך להיות "משיח וודאי"? וזהו ציטוט מאתר צעירי חב"ד: "כלומר - לאחר בניין בית-המקדש השלישי. זו הנקודה שבה מתחילה בפועל הגאולה האמיתית והשלמה, וזו הנקודה שבה כבר אפשר להתחיל לומר, שבא ונתגלה המלך המשיח. קודם לכן, גם לאחר שעם-ישראל כבר יודע שיש 'בחזקת משיח', ואפילו לאחר שהגיעו ל"עשה והצליח וניצח כל האומות" - עדיין אין זה אלא הכנות, ואילו הגאולה עצמה טרם החלה ועדיין לא בא המשיח." כלומר, כיום לכולי יש מצב של "בחזקת משיח" שמעמדו שונה ממעמדו של "משיח וודאי". גם אם נקבל את הטענה שהרבי הוא במעמד של "בחזקת משיח" אין וודאות שהוא יהיה "משיח וודאי". כפי שאומר הרמב"ם: "ואם לא הצליח עד כה, או נהרג - בידוע שאינו זה שהבטיחה עליו תורה, והרי הוא ככל מלכי בית-דוד השלמים והכשרים שמתו" (ושים לב שהרמב"ם אינו מכיר במצב שבו אדם במצב של "בחזקת משיח" נהרג וחוזר להיות "משיח וודאי"). ומלבד זאת הרי הופתעתי לגלות שגם הרב הלר, ראש הכולל של חב"ד בניו יורק, אמר: "ככל שאדם הוא יותר עם-הארץ, כך יותר חזק הוא צועק 'יחי'." (וכן עוד גדולי ישראל)

בן הצבי

New member
עם הרב הלר אני מסכים בכל לב...

נכון, ודאות אין. אך הוכחה לפסול אמונה זו, גם אין. (אגב, שים לב שהרמב``ם משתמש במילה ``נהרג`` דוקא, כנראה שיש סיבה טובה.)

משיח now

New member
איציק, בכל הדורות היה מישהו שראוי להיות המשיח

במידה והדור היה זוכה וכ'ו. אז אתה מי הבטיח שדווקא בדור הזה? הרבי הבטיח!
ולא רק בשנים נ"א-נ"ב, אלא עוד כשקיבל את הנשיאות בשנת תשי"א ( 1951 למניינם )- הגדיר הרבי במפורש את תפקידו של הדור הזה, להוריד את השכינה מהרקיע הראשון לעולם הזה ולמטה מעשרה טפחים, כלומר שזהו דור הגאולה! והיות והרבי דייק לפטי פרטים בכל נבואותיו, ומדבריו לא נפלה מעולם שערה ארצה, ע"כ אנו סמוכים ובטוחים שגם נבואת הגאולה תתקיים תיכף ומיד ממש, והרבי יבוא ויגאלנו וילוכינו קוממיות לארצנו, ולירושלים עיר הקודש, להר הבית ולקודש הקודשים. יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד.

בן הצכי

New member
האמת היא שבחלק מהדברים אני מסכים

איתך. גם אני מסכים שהרבי משיח וצריך להכריז ``יחי אדוננו``, אבל רק בבתי-הכנסת, כדי שהמתנגדים לא ישימו לב. בלי בליטות. האמן לי שכיפת יחי גם אני חובש, אבל הדגל הצהוב לדעתי הוא סתם פרובוקציה, וגם סיכת משיח.

משיח now

New member
היות והוא היחיד בדורנו שעומד בכל הקריטריונים

שפסק הרמב"ם- אז בטוח שהוא המשיח!

אך אינך יכול לחזות את העתיד.

ייתכן שיבוא מישהו אחר שיתאים לכל התנאים שהביא הרמב"ם. הטיעון שלך הוא שהרבי הבטיח שהמשיח יבוא דווקא בדור הזה. אך עם כל הכבוד לרבי עדיין לא הוכחת לי שהוא נביא. "והיות והרבי דייק לפטי פרטים בכל נבואותיו, ומדבריו לא נפלה מעולם שערה ארצה" אינו מספיק להוכיח שהרבי נביא. (ראה איגרת תימן)

משיח now

New member
הרבי אכן מעיד על עצמו כנביא ומשיח, ובשיחת

שבת פרשת שופטים בשנת תשנ"א הוא אף תובע מאיתנו לפרסם זאת בכל העולם! הנה הציטוט מאותה שיחה: "ישנה ההוראה כנ"ל, שצריכים לפרסם לכל אנשי הדור, שזכינו שהקב"ה בחר ומינה בעל-בחירה, שמצד עצמו הוא שלא בערך נעלה מאנשי הדור, שיהי' ה"שופטיך" ו"יועציך" ונביא הדור, שיורה הוראות ויתן עצות בנוגע לעבודת כל בני ישראל וכל האנשים דדור זה, בכל עניני תורה ומצוות, ובנוגע לחיי והנהגות היום-יום הרגילים, גם ב"בכל דרכיך (דעהו)" ו"כל מעשיך (יהיו לשם שמים)", עד - הנבואה העיקרית - הנבואה ש"לאלתר לגאולה" ותיכף ומיד ממש "הנה זה (משיח) בא". (דבר מלכות ש"פ שופטים תשנ"א)

בן הצבי

New member
מעיד על עצמו?

כבר עניתי לו על זה. הרבי לא אומר כאן אמירה מפורשת שזה הוא, אנחנו רק מבינים זאת מרוח הדברים.

משיח now

New member
"מבינים זאת מרוח הדברים"?... גם

אני עניתי לך כבר למעלה- הקטע שהבאתי מדבר כמובן על חובת פרסום העניין, ואם תקשר זאת לכתוב בשאר השיחה ( וכמעט בכל השיחות מאותה תקופה ), הרבי אומר במפורש מי הוא נשיא דורנו, משה שבדור והמשיח שבדור! ( הוא אומר כמובן על האדמו"ר הרי"צ, ואין אחד בחב"ד שלא יודע שהרבי מתוך ביטול והערצה מוחלטים אומר זאת על הרבי הרי"צ ולא על עצמו, וכולם יודעים למי הוא מתכוון, כי הדור השביעי שהרבי מרבה לדבר זה הדור שלו ולא של הרבי הרי"צ )

למעלה