שלום. שאלה.

אז הינך מודה

שלא הבאת זאת, מפורשות, כך שאיך יכולנו לדעת? אתה עצמך אמרת שבכל דור יש מישהו שראוי להיות המשיח, אולי הרבי התכוון רק לראוי? ייתכן שמדובר על "בחזקת משיח" ואין וודאות שיהי משיח וודאי. ובכלל אתה בעצמך מודה שמבינים זאת מרוח הדברים, כי מפורשות הוא לא אמר שהוא שמשיח. חוץ מזה, דעתך שהרבי נביא! ומשום שהוא אמר שהוא המשיח (לא ברור) אזי זאת נבואה דווקא (מי אמר שזאת נבואה? נבואה היא דבר ה' אל האדם אל העם. לא ייתכן שהרבי ח"ו ייכנס למצב של "כובש נבואתו". אתה מאמין שהקב"ה דיבר אל הרבי ואמר לו אל תגיד מפורשות שאתה שמשיח רק תגיד שמישהו אחר הוא המשיח מתוך הענווה שלך? כלומר לפי דבריך, אם באמת דבריו של הרבי שהוא המשיח (לא ברור כלל), הינם נבואה. אזי, הקב"ה התגלה לרבי (כנהוג בנבואות) ואמר לו כך: אתה המשיח. אבל אל תאמר מפורשות שאתה המשיח, משום שאני יודע שאתה ענו ולכן אני מרשה לך לאמר שמישהו אחר הוא המשיח ואז יבינו מדבריך שאתה המשיח? זה נראה לך הגיוני? זה נראה לי ספק ספק ספיקא. ולא תתכן אפשרות אחרת, כי דברי נבואה הם דברי הקב"ה! ובכלל לא הוכחת כראוי שהרבי הוא נביא.

בן הצבי

New member
את זה אוכל להסביר לך.

הרבי אומר מפורשות בשיחה שהאמירה ``הנה הנה משיח בא`` היא בנבואה. כל שאר הדברים אותם מצטט ``משיח נאו`` לא נאמר עליהם ע``י הרבי שהם בנבואה, כך שאין כאן העניין ד``כובש נבואתו``. לפי טענתי, הוא צווה בנבואה ע``י הקב``ה למסור אל העם שהנה הנה משיח בא, ואת זאת אכן עשה. אך כמובן אנו מאמינים שכל דברי הרבי אמת וברוח-הקודש נאמרו, ולא תיפול שערה מדבריו ארצה ח``ו. גם דבריו האחרים, שלאו-דוקא בנבואה נאמרו, נאמרו ע``י צדיק קדוש בעל רוה``ק, ואין שום סיבה בעולם לחשוב שלא יתקיימו.

מסכים.

אם הוא אמר בנבואה רק - "הנה הנה משיח בא" אזי אני מקבל. אך לפי דעתי אם לומדים מתוך דברים שהוא עצמו המשיח, וכל זאת משום שסוברים שדברים אלו הגיעו בנבואה, העניין מגיע לאבסורד. בקשר לרוח הקודש, אין כאן שום הוכחה. כלומר, הרבי עם כל גדולותו, מסוגל לטעות כפי שטעו גדולי עולם לפניו. (לדוג' - רס"ג וכן אומר הרמב"ן). (מסוגל = אין ודאות. אינני פוסל. רק אומר שאין לי הוכחה חותכת) נבואה היא כבר דבר ה' ולכן היא שונה באופן מהותי.

בן הצבי

New member
למיטב הבנתי את דברי הרבי,

רק הבשורה שהנה הנה משיח בא נאמרה בנבואה ממש. אך גם דבריו האחרים אני מאמין בהם באמונה שלימה, מאחר ונאמרו ע``י הרבי, שגם בשכל לא-חסידי נקל להבין שאפשר להאמין להם באמונה שלימה, שהרי במשך עשרות שנים לא נפלה שערה מדבריו ארצה, וכל מה שצפה, התקיים, כל מי שבירך, נושע. מדובר כאן באדם שלא כערכנו, שכשהוא אומר משהו, ניתן לחתום בשתי ידיים על אמינות דבריו. (בנוגע לטעות כביכול של רס``ג/רמב``ן - יש הבדל בין דברים שנאמרו בהכרע השכל, לבין מה שנאמר ברוח-הקודש. ובכלל, אם הזכרת ``טעות`` אצל גדולי עולם כאלה, ארצה להסביר לך משהו, מין קו מחשבה אותו קיבלתי משיחותיו ומאמריו של הרבי. אם נדבר מצד נותן התורה, אין טעות אצל גדולי ישראל. כאשר אחד מגדולי ישראל נמצא בנקודה מסוימת, ואחד אחר מגדולי ישראל נמצא בנקודה אחרת, הם חושבים לפעמים שונה אחד מהשני. אך מנקודת המבט של נותן התורה, שם כל הדרגות בהשוואה אחת, יש מקום הן לסברה אחת והן להפכה. את הקו למדתי משיחותיו ומאמריו של הרבי, שם במקרים רבים רואים איך הרבי ``משדך`` בין שתי סברות לפעמים הפוכות, ומראה מנקודת מבט גבוהה יותר כיצד כל אחת פשוט דיברה בדרגה אחת, ומצד האמת אין כל סתירה בין השתיים.

נאמר שאני מסכים.

בכל מקרה הגענו לאותה נקודה. לפי דעתך הרבי מעולם לא אמר על עצמו שהוא משיח, ולכן אין וודאות שהוא כזה. וזוהי גם מסקנתי. ד"א רס"ג הוא הטועה. לעומת הרמב"ן שאומר במפורש שאם יש לנו ראיות נגד דברי חז"ל הולכים אחר הראיות. הסברו של הרבי יפה מאוד.

מעולם לא העיד על עצמו הרבי שהוא המשיח

ואני מצטרפת לדיון הזה כי הוא מעניין וגם חשוב ומקווה שהוא יישמר בטונים המכובדים האלה בעזרת השם. כשהגיעה גאולה כהן בזמנו לראיין את הרבי בארה"ב, שאלה אותו מדוע אינו מגיע לארץ. הרבי ענה לה, אהיה בארץ כשמשיח יבוא. הרבי אמנם חש בחושיו וידע כי משיח צריך להגיע בדור שלו, אולם מעולם לא העיד על עצמו שהוא המשיח. בשיחת כז' ניסן התשנ"א (אני חושבת שזה היה שנתיים וחצי לפני הסתלקותו ומי שיודע אחרת שיתקן) אומר הרבי דברים מדהימים ומשאיר למעשה צוואה לכל עם ישראל. חלק מציטוט: "מתעוררת תמיהה הכי גדולה: הייתכן שמבלי הבט על כל העניינים עדיין לא פעלו ביאת משיח בפועל ממש? דבר שאינו מובן כלל וכלל. ותמיהה נוספת שמתאספים עשרה (וכו"כ עשיריות) מישראל ביחד, ובזמן זכאי בנוגע להגאולה..... ואילו היו מתכוונים ומבקשים וצועקים באמת, בודאי ובודאי שמשיח כבר היה בא" והציטוט שבעיני הכי מרגש ואומר את הכל: "מה עוד יכולני לעשות כדי שכל בני ישראל ירעישו ויצעקו באמת ויפעלו להביא את המשיח בפועל...הדבר היחידי שיכולני לעשות, למסור העניין אליכם: עשו כל אשר ביכולתכם - עניינים שהם באופן דאורות דתוהו אבל בכלים דתיקון להביא בפועל את משיח צדקנו תיכף ומיד ממש!.... ואני את שלי עשיתי, ומכאן ולהבא תעשו אתם כל אשר ביכולתכם ויהיא רצון שימצא מכם אחד, שניים שלשה, שיטכסו עצה מה לעשות וכיצד לעשות ועוד והוא העיקר שיפעלו שתהיה הגאולה האמיתית והשלמה בפועל ממש, תכף ומיד ממש, ומתוך שמחה וטוב לבב" הרבי השאיר לנו צוואה - לצעוק ולקרוא למשיח ללא הפסק. לדבר על המשיח ללא הפסק. להביא למודעות הציבור היהודי על קיומו של משיח ולעשות הכל לקירוב הגאולה. אבל מעולם ואפילו לא פעם אחת העיד על עצמו שהוא המשיח.

והנה הציטוט של גאולה כהן:

(מתוך הספר: "שלושים שנה לרבי" בראיון שערכה הגברת גאולה כהן עם הרבי בשנת 1965) "למה לא תבוא ותיתן את הפקודה?" שאלתי "אני חייב להימצא ולצוות רק במקום שישמעו לי. פה ישמעו לי. בארץ ישראל היום לא ישמעו. בארץ ישראל ישמע הנוער לאחר שיצא מין השורות שלו, שידבר בשפתו. אני אבוא, אני אבוא כשיבוא משיח. למדתי פיזיקה בסורבון, אני מכיר,יודע ומאמין בחוקי הפיזיקה ובאותה אמונה פיזית פשוטה, אני מאמין במשיח שהוא יהיה בשר ודם ממש, שאפשר לנגוע בו לממש אותו וללכת אחריו. הוא יבוא" "הוא הרבה זמן כבר בדרך" מצאתי את עצמי מפטירה "אבל הוא קרוב מאוד מאוד. צריך להיות מוכנים לו בכל רגע, משום שהוא יכול לבוא רגע אחד קודם" מכאן מה שאני יכולה לפרש זה שאחת הסיבות שהרבי לא עלה לארץ זה משום שידע שבארץ ישראל לא ישמעו לו כי כאן בארץ מתוך הנוער הצעיר יצא המשיח והוא ידבר בשפת הארץ וכוחו של הרבי להכין את צבאו לקראת הגאולה היה דווקא בחו"ל. ומכאן גם אפשר להבין ולראות כי הרבי לא העיד על עצמו שהוא המשיח, אלא דיבר כל הזמן על כך שיש לצפות למשיח ולעשות הכל על מנת שיגיע ולעולם לא לומר נואש, אלא לבקש ולבקש עד בלי סוף. והמשיח בוא יבוא ומתוך העם הוא יבוא ולא לנו לעסוק בזהותו ולנסות להבין מיהו, אלא לקרוא לו ולצעוק אליו ללא הפסק. בעזרת השם שנזכה לחזות במשיח בן דוד ולזכות בגאולה השלמה והטובה.

משיח now

New member
את הציטוט הזה גאולה כהן הקריאה גם בסרט מיוחד

שאורי רווח עשה על הרבי לפני שלוש שנים, סרט ממש יפה והנה הקישור אליו: ( מוגש בשני חלקים )

סרט נהדר ומרגש ../images/Emo127.gif

ראיתי אותו כבר בעבר, ואני מודה לך מקרב לב על כך שעכשיו הוא נמצא אצלי ברשימת המועדפים ואני יכולה לצפות בו בכל עת שאחפוץ. חילוקי הדעות בינינו לגבי זהותו של המשיח כנראה לא ייפתרו ועדיין יש בי הערכה רבה אליך ואין שום קשר. כנראה שנדע את האמת רק כשיבוא משיח בן דוד וזה קרב ובא, ממש עכשיו. ועל זה אין בינינו חילוקי דעות - משיח בן דוד
עומד להתגלות בדור הזה ולהביא לעם ישראל גאולה. בסרט הזה שהבאת לכאן ואני מקווה שכולם יצפו בו, כל מי שמתבונן ברבי, יכול לראות את רוח הקודש בפניו ואת עיניו היוקדות ואת הנשמה שלו שיוצאת לעבר כל יהודי. אין ספק שברבי היו כל התכונות הנדרשות להיות לנו למשיח. הוא חזה את העתיד באופן מפתיע וידע את העומד להתרחש ואמר זאת ללא כחל וסרק. יש קטע בסרט בו הוא מדבר עם אריק שרון ומנסה להסביר לו את המשמעות של: "וישבתם לבטח בארצכם ונתתי שלום בארץ.." והוא מנסה להסביר לו הרבי לאריק שרון: "רק אם בחוקותיי תלכו.." ואני חושבת שאריק שרון לא הבין ולי נראה בסרט שהרבי מבין שאריק שרון לא מבין. ואחר כך באה הדודה של אריק שרון לבקש ברכה והרבי אומר לה שהיא לבטח אומרת לאחיין שלה שאריה זה "עז כארי" וכאן הוא מנסה להעביר את המסר שלו לאריק שרון דרך הדודה שלו :) הרבי נתן לאריק שרון שליחות - להילחם על ארץ ישראל ואריק שרון לא שמע ולא הקשיב. קראתי דברים שאמר אריק שרון על הרבי והוא אמר עליו שהוא היה "מצביא גדול" והוא הבין באסטרטגיה של לוחמה באוייב. אריק שרון הבין את גדולתו של הרבי, אולם לא פעל על פי הנחיותיו. ולגאולה כהן הוא אמר שאמנם במלחמת ששת הימים עם ישראל נלחם על ירושלים אולם לא ניצל את הזכות לכבוש את כל ירושלים, לכן נצטרך להילחם על ירושלים שוב. ואכן, כל התחזיות של הרבי התגשמו אחת לאחת ומתגשמות לנו גם עכשיו אחת לאחת ועדיין עם ישראל לא חכם מספיק להבין שהרבי היה האחרון בדור הזה לדעת למה עם ישראל זקוק ומה עליו לעשות על מנת להביא משיח וגאולה. יש כל כך הרבה לכתוב על הרבי ולא תספיק היריעה לשם כך. וככל שאני לומדת עליו יותר, אני מבינה את המשמעות של עם ישראל, תורת ישראל וארץ ישראל ושהם חייבים להיות ביחד ללא הפרדה וכל מי שחושב ומאמין שמספיק רק לקיים את תורת ישראל מבלי להילחם על ארץ ישראל, טועה. רוב תודות על הסרט :)

משיח now

New member
"אין ייאוש"- אני מעריך אותך מאד, אבל בעניין

הזה לפי דעתי חסר לך קצת מידע. ההשתתפות שלך בדיונים, גם פה וגם בפורום "דתיים"- בהחלט תורמת לדעתי תמיד לרמת הדיון, וגם לכך שהוא ייערך בצורה נאותה ותרבותית ומתוך אהבת ישראל. על כן צר לי מאד שנגררתי בתחילת השבוע לפרובוקציות של מחרחרי ריב למיניהם, ואני יודע שזה שאומר "הם התחילו" לא יועיל במאומה- לכן אני רק יכול להביע תקווה שאולי גם הם למדו את הלקח ויחדלו מרמת ההתבטאות הנמוכה שבה נקטו. וממך אני כמובן מבקש- אל תעזבי את הפורום כי צריכים פה אנשים כמוך למען רמת הדיון! טוב היות והשעה מאוחרת ודי התייחסתי בתשובותיי לאחרים לשאלה "היכן הרבי אמר על עצמו שהוא המשיח", ואת מוזמנת להסתכל בהודעותיי למעלה אם את רוצה, וכפי שהיטבת להגדיר- הצטרפת לדיון כי הוא מעניין, ואני מוסיף שהדיון צריך כמובן להיות לשם שמים ולזכור ש"כשם שאין פרצופיהם שווים, כך אין דעותיהם שוות". לכן אני שוב חוזר ואומר- צר לי מאד שנגררתי להשמצות ולרמה נמוכה, אבל בדבר אחד את חייבת להבין אותי: אני בחיים לא בא בטענות למי שלא אומר "יחי אדוננו" וכ'ו, אבל זכיתי להכיר מקרוב רבנים בחב"ד שנחשבים לתלמידי חכמים גדולים ועצומים שמוגדרים 'משיחיסטים', ולכן לאף אחד פה בפורום ולא בשום מקום אחר אין שום זכות להשתמש בביטויים נלוזים כמו "שאלה לא חב"ד", "להוקיע אותם" "עובדי עבודה זרה" וכ'ו- דברים כאלה על הרבנים שלי מקפיצים אותי, ותנסי להבין טיפה למה, כי מבחינתי זו שערוריה, ומבחינתי זה בכלל לא קשור לויכוח של 'משיחיסטים' מול 'לא משיחיסטים', אלא על השמצות שמעוררות שנאת חינם ותו לא! מקווה שהבהרתי את הדברים. שיהיה לך ולכולנו שבת שלום ורק בשורות טובות אכי"ר.

מסנור

New member
משיח נאו בבקשה תכנס

להבהיר לך ש(מחילה)לע``ד אתה רוקד בשעה 1 על 2 החתונות. מצד 1 הנך טוען שאתה כפוף להגדרות משיח שניתנו ע``י הרמב``ם ואם זה כך הרי שכל עוד שהרבי לא בנה בית המקדש איננו משיח בודאי מצד 2 אתה מביא שיחות של רבי (וגם זה בראי שלכ) ואם כן אין מניע כדברי הגמ` שמשיח<

מסנור

New member
המשך

יהיה מן המתים וכתוצאה מכך לאו דוקא רבי. להזכירך גם שרבי נמנע מלהורות הלכה והשאיר את זה למורי הוראה.

בן הצבי

New member
תודה, אשתדל לעיין שם.

אבל לא היית צריך לפתוח עבור זה שרשור חדש. זה נקרא הצפת-פורום.

למעלה