שלום שאלה למבינים

לשלילת טיעון מספיק להביא דוגמא

נגדית יחידה "בזירות הגדולות יש כסף רב וקשה לי להאמין שאילו מישהו משיטה אחרת שחושב שהוא מסוגל הוא לא היה הולך" באיגרוף מקצועני יש הרבה יותר כסף, תקופה ארוכה הרבה יותר משקיימות זירות MMA. לא ראינו לוחמי מואי תאי/מתאבקי סומו/נינג'ות/ מתחרים כדבר שבשיגרה בזירות איגרוף מקצועני, למרות הכסף הרב שיש שם.

RoyceGracie

New member
לא כל שיטה מסוגלת לבטא את עצמה

בצורה טובה בזירת איגרוף מקצועני חוץ מאיגרוף מקצועני. בזירות ה MMA ישנה אפשרות לכל שיטה לבטא את עצמה בצורה מלאה. לכן אני סבור שרבים משיטות מגוונות בוחרים לא להשתתף מתוך חשש לשלומם ומידיעה כי הם לא מסוגלים.

RoyceGracie

New member
חחח אוייש נו באמת.... זה היה מיותר

לגמרה להפריך משהו לשם ההפרכה... מרגיש טוב עכשיו ?

tessen

New member
מזכיר לי את המשפט הדגול

הכל עובר אליך ו... בידיך!

tessen

New member
../images/Emo7.gif אבל למה לערב הורים...

אהבתי דרך אגב את המראה החדש שלך.

bizhar

New member
מותר אצבע לעין?

ברגע שהכל יהיה מותר בזירת ה MMA תוכל גם לטעון שיש אפשרות לכל שיטה לבטא את עצמה.

RoyceGracie

New member
ישנן זירות MMA שמותר

בזירות הולה טודו בברזיל מותר אצבע לעין....(לא עושים את זה מתוך כבוד, אבל בעיקרון מותר)...

מה זה "מתוך כבוד"?

אצבע לעיין, ריסוק אשכים, נשיכה בגרוגרת, ריסוק ברך, ברכיות לבסיס הגולגות, משיכה בעפעפים - על כל הטכניקות האלה מוותרים מתוך כבוד? ולהלחם בשביל כסף זה מכובד?

אוילר

New member
כן...

חחח...הסיפור הזה על הטענה שהם הכי טובים כי הם מנצחים בזירות מזכיר לי סיפור מאוד משעשע.... אח שלי בן 7 ולומד ג'ודו שנה וחצי. יש לו חבר שלומד קראטה שנתיים וחצי...לפני כמה זמן הוא בא אלי ואומר לי שהחבר הזה שלו גרוע ושקראטה זה גרוע. שאלתי אותו למה והוא אמר שהחבר שלו מתאמן יותר זמן ממנו ובכל זאת הוא מנצח אותו. שאלתי אותו איך הם נלחמים ותשובתו הייתה שהם מנסים להפיל אחד את השני..

RoyceGracie

New member
כשילדים קטנים הולכים מכות

הם לא מרביצים עם אגרופים, או עושים ריתוקים, ב"רחוב" של ילדים קטנים, מי שמפיל את הילד השני הוא המנצח ב"מכות" לכן ההפלה היא אידיאל בשבילהם. ולכן,כן, הילד שלומד קראטה לא יודע ללכת מכות, השיטה שלו לא עונה על הדרישות שלו.... אני אומר שכשילדים קטנים הולכים מכות המטרה שלהם היא להפיל מתוך ניסיון, זה בערבון מוגבל, לא לקחת לריאות....

אוילר

New member
זו הייתה דוגמא אתה יודע...

לא הייתה מטרה שתהיה חפיפה מלאה בין המצב שאתה תיארת למצב שאני תיארתי (אם כי אם ממש משתדלים אפשר למצוא)....המטרה הייתה להראות שהמושג של נצחון מותנה במה אתה מאפשר לעשות ובמה אתה לא....

RoyceGracie

New member
הם החליטו מה מכובד...

ונראה שהם סבורים שאצבע לעין זה לא מכובד. אל תשאל אותי, אבל זאת התשובה שקיבלתי כששאלתי אדם ששאל אותה שאלה את רוייס גרייסי.

bizhar

New member
ושני אנשים מבוגרים המתגוללים לפותים

זה בזרועותיו של זה (ועוד בפרהסיה!) נראה לך מכובד? (מוקדש באהבה לחברי מכוחות הקרקע
)

מסתבר שלא הבהרתי עצמי, סלח לי

אם ניקח לקיצוניות - האם בזירות ללא הגבלה מותר להרוג את היריב? להרוג ממש, דום לב וחוסר נשימה למשך 15 דקות לפחות. התשובה- החוק אוסר זאת. חוק המדינה. אם כך הזירה, לא משנה עד כמה משוללת חוקים, אינה משוללת חוקים בצורה אבסולוטית. אסור ללוחם להרוג לוחם אחר בזירה אחרת יועמד לדין (גם אם נחתם כתב ויתור מראש). ומה לגבי הוצאת עין או הטלת מום אחר? אני לא משפטן, אבל קיים סיכוי סביר שגם זה לא יהיה חוקי. וזה מעבר לעובדה שאם לא יונהג "חוק" שכזה, אפילו כמסגרת לא פורמלית, לא יהיה אף לוחם שיוותר שלם בגופו. כולל האלוף. זה מעבר לכבוד - זה אינטרס עצמי ברור להגביל טכניקות מסוימות כדי ששני הצדדים יוכלו בסופו של יום לשתות כוס בירה ביחד. כעמט לא תמצא לוחמים שיסכימו להכנס לזירה בידיעה מראש שבזירה הזו יש כל הסיוכיים שבעולם שיוציאו להם עיין. אפילו הגרייסים עלולים לסרב להלחם בתנאים כאלו. אתה היית מוכן להכנס לזירה בידיעה ברורה שגם אם תנצח, יכרתו לך רגל? לא כבוד הדדי. חוקים לא פורמליים המאפשרים קיום תחרות ספורטיבית, להבדיל ממאבק אמיתי לחיים ולמוות.

Tal The White

New member
סיפור אמיתי

לפני חצי שנה הייתי בלילה באזור המועדונים של ירושלים. ראיתי, ביציאה ממועדון בחור צעיר צורח בקולי קולות על בחור מבוגר יותר. מסתבר שהם התנגשו זה בזה ומהמכה הצעיר הפיל את בקבוק הוודקה שלו (הוא לא היה שיכור באותו זמן, אבל כנראה שהתכוון להשתכר). בשלב מסוים הצעיר אמר שהוא יודע קיקבוקסינג וסמבו ושהוא יכסח את האדם המבוגר יותר במכות. המבוגר אמר לו שהוא לומד קונג פו ושהוא מעדיף לא להילחם. הצעיר התעצבן ,נעמד בעמידת קרב, ונתן הוק למבוגר. השני הצליח להיכנס לתוך ההוק, חסם אותו ביד אחת, ובשניה נתן לו מכה של יד פתוחה לסנטר. הצעיר התמוטט והיה המום לגמרי על הרצפה בערך 15 דקות, עד שהגיעו המשטרה ומד"א. הפרמדיק קבע שיש לו זעזוע מוח קל ופינו אותו לבית החולים. סיפור אמיתי

כן בטח..

שני מבוגרים יעמדו אחד מול השני ויגידו איזה אומנות לחימה הם יודעים?? נשמע לכם הגיוני? אתם הייתם אומרים דבר כזה?

Tal The White

New member
אני אנסה לשחזר את השיחה

מזכרוני הדל: צעיר: וואלה, שאני לא אפרק אותך! אני יודע קיקבוקסינג ולמדתי סמבו ברוסיה אז תיזהר! מבוגר: אני גם עושה אמנויות לחימה, אני כבר (לא זוכר כמה) שנים עושה קונג פו, ואני ממש לא רוצה לנסות לריב איתך. צעיר: (קללות, קללות ועוד קללות) אני אקרע אותך! *קרב*

למעלה