שלום, שאלה לי

• פותח הנושא skjg
  • פורסם בתאריך

skjg

New member
שלום, שאלה לי

היי אני צריכה לתרגם לעברית את המונחים הבאים: bass runs walking bass lines fretboard ו-floating thumb מישהו יכול לעזור לי? תודה

Just Sleep

New member
הממ מה לפי מה שאני יודע..

bass runs אין לי מושג.. ריצות על הבס(?!). walking bass lines נראה לי הכוונה לנגן בס ליינס? >< fretboard לוח שריגים. floating thumb אגודל חופשי, בלי תלות בשאר האצבעות. זה מה שאני זוכר בכללי מהתקופה שלמדתי בס מחוברות לימוד O:.

../images/Emo121.gifנצל"ש

אם כבר חוברות לימוד לבס.. מישהו יכול להמליץ לי על חוברת לימוד לבס? לא טכניקה, אלא איך לבנות תפקיד בס על-פי אקורדים נתונים, להתאים את עצמי לשיר מסוים.. או אולי ספרים של להקה מסוימת עם תפקידי בס שאני אוכל לקחת משם רעיונות.. תודה.

TheRealDeal

New member
כל ספר תיאוריה יתן לך את המידע

שאתה צריך בתכלס הכל קשור לדרגות ולמתח של הצלילים באקורדים, מודוסים וכו'.. חוברות לא יתנו הרבה, תרגול על יבש זה סתם משעמם.. פשוט תדאג שיהיה לך את הרמוניה ותנסה את כל הצלילים האפשריים, זה יתן לך מושג

זהרון

New member
ספרים מומלצים וחנות מומלצת עוד יותר

לפני רשימה ספציפית של שירים, אתה מוזמן למצוא / לקנות / להוריד תפקידי בס של פול מקרטני. הליינים שלו נחשבים מהמלודים והיפים ביותר. מאוד מומלץ. לגבי חנות, בתחום הבס ובתחומים אחרים, אני מאוד ממליץ על www.musicbookshop.co.il - יוזמה של בחור מקומי שמביא מחו"ל ספרים מעולים במבחר נושאים ממגוון רחב של הוצאות ספרים ובמחירים משתלמים. בצעתי השוואה בין המחירים שלו לבין המחירים של מרום והוא מאוד מאוד אטרקטיבי. ייתרון נוסף הוא שאם מוצאים ספר שלא מוצג באתר אבל שייך לאחת ההוצאות שהוא עובד איתן, הוא יזמין את הספר מחו"ל עבורך. רכשתי אצלו לא מעט ספרים בנושאי נגינה, תיאוריה וכד' ויש לי עוד רשימה די נאה. אתה מוזמן להציץ בספרים של רון קארטר, בניית סולואים ובניית ווקינג בס. www.musicbookshop.co.il/index.asp target=_blank>מיוזיק בוק-שופ - באמת אחלה מקום ואתר. תזכרו מי המליץ לכם עליו ותעבירו לחברים. נראה לי חשוב שתשאר לנו אופציה שפויה לרכישת ספרות מקצועית במחירים נורמליים. ו...כן, אני מודה, אני משוחד. נעים לי לרכוש אצלו ונעים לי עוד יותר לחסוך ולקבל אחלה יחס ובדיוק את הספרים שאני רוצה.

TheRealDeal

New member
walking bass line

כמו שזה נשמע, 'ללכת' בין האקורדים, זה התפקיד של הבס בג'אז, מעבר בין האקורדים שזז הרבה, בלי קפיצות גדולות בין תווים וכו'.. ווקינג בייס ליין מתבצע בקצב של רבעים בדר"כ..

Shards

New member
סלח לי, אבל

"זה התפקיד של הבאס בג'אז, זז הרבה בלי קפיצות גדולות..." זו שטות.. אין תפקיד באס אחיד וכולל בג'אז.. ויש גם ווקינג עם קפיצות, שמע למשל את Four on Six של ווס מונטגומרי. או את Freedom Jazz Dance, בביצוע של מיילס דייויס וג'ון קולטריין- מומלץ גם בלי קשר. אם כבר ניסיון להגדיר "ווקינג בייס ליין": קו מלודי העובר בין ההרמוניות דרך צלילי מעבר בקצב אחיד לרוב. רפרנס לדוגמא: Gratn Green - So What John Coltrane - Giant Steps Chuck Brown - My Funny Valentine - מעבר מעניין מפ'אנק לווקינג בפזמונים. עוד המלצה אישית, Jan Garbarek & Bobo Stenson Quartet - Kukka סוג אחר לחלוטין של ווקינג לקראת אמצע הקטע, רק לחובבי הג'אז החופשי והמופשט.

loomer4

New member
...

"ווקינג בייס ליין מתבצע בקצב של רבעים בדר"כ.." חבל לחפש אנשים על הניסוח, ודבר נוסף, עושים את זה שבהד ליין אין ווקינג בס במסגרת העיבוד, זה לא כזה נדיר, בסולואים מצד שני, כשהבס מלווה, זה יותר נדיר למצוא בסיסט שלא מלווה בקצב של רבעים (לא מדבר פה על פיוז'ן וג'אז מודרני וכו', אלא על ג'אז מסורתי
).

TheRealDeal

New member
קטנוניות מיותרת....

ברור שאין תפקיד אחיד וכולל בג'אז!!! נמאס לי כבר שאנשים נדבקים לקטנות ווקינג בייס ליין ברוב המקרים 'הולך' בקפיצות קטנות, בדר"כ לא יותר מטרצה.... וברור שיש יוצאים מהכלל! אבל המטרה של ווקינג בייס ליין היא לעבור בין ההרמוניות בלי קפיצות מפתיעות בבס כי הרי הבס אמור לשמור על היציבות של הקטע.... היא בקשה תרגום של המונחים, אם אתה רוצה סתם להפגין ידע אז חופשי אחי.. רק עשה טובה אל תכתוב על משהו שהוא שטויות כשבתכלס הוא נכון ברוב המקרים, סבבה?

skjg

New member
וואו

לא התכוונתי לגרום לכם לריב... אני באמת רק צריכה תרגום של המונחים האלה לביוגרפיה שאני כותבת ואני לא בסיסטית... בכל זאת, מישהו יודע?

RoieL

New member
את צריכה להבין

בפורום הזה אם יש משהו שיותר אוהבים מלריב זה להשפיל אותי, אח"כ זה מוזיקה
ועכשיו ברצינות, תבדקי בקומונה מס' 965, יכול להיות ששם יוכלו לעזור לך.

Shards

New member
מי רב?

ראיתי משהו כוללני ולא מדויק, אז תיקנתי, לטובת הדיון. אין צורך להתעצבן, בחור.

TheRealDeal

New member
ראיתי עכשיו ת'הודעה שכתבתי

מצטער שיצאתי עליך ככה, הייתי עייף, עצבני ואחרי חצי ליטר
:S אז לא קראתי את ההודעה שלך נכון.. ^_^ בקיצור, סתם הוצאתי עליך עצבים.. אבל עדיין היית קטנוני :p

RoieL

New member
ערן

אם על כל דבר מיותר בפורום הייתי אומר שהוא מיותר היו פה פי 3 יותר הודעות שלי..

למעלה