שלום, שאלה לגבי השכר

hellenyas

New member
שלום, שאלה לגבי השכר

אני עובדת בתחום ההי-טק. לאחרונה היה לי דיון שכר. הציעו לי: בנוסף למשכורת הבסיס, לקבל מענק בסך 1000 שח בתנאי שאעבוד עוד 15 שעות נוספות. יש שתי אופציות: 1. לקבל את המענק כל חודש- במידה וביצעתי 15 שעות נוספות 2. לקבל את המענק פעם ברבעון. כלומר אם הצטברו 15 שעות ברבעון אקבל רק 1000, אם הצטברו 30 שעות אקבל 2000 .... האופציה השניה היא מתאימה לי כיוון שיש חודשים עמוסים ויש פחות.כך אוכל לצבור 15 או 30 או 45 שעות נוספות. השאלה היא האם זה יכול להשפיע לי על מס הכנסה? מה עדיף לדעתכם לקבל את המענק כל חודש או פעם ברבעון? תודה רבה

בכל מקרה...

אם לא הודיעו לך אחרת ההכנסה הזו חייבת במס מבחינתך (יש מקרים שהמעסיק מגלם את את הסכום ומשלם את המס במקומך לרשויות). את המס מחשבים על תקופה מצטברת (שנתית), כלומר סה"כ המס שתשלמי יהיה זהה בשתי האופציות (ההבדל יהיה בעיתוי). ההחלטה תלויה בהעדפות שלך, אם את מעדיפה משכורת פרמננטית שווה פחות או יותר בכל חודש אז לכי על האופציה הראשונה, במידה ויותר מתאים לאופי העבודה שלך משכורת תנודתית אז לכי על האופציה השניה. פרט חשוב נוסף, בידקי האם הסכום הזה יכנס לשכר הבסיס (השכר שממנו מפרישים את כל ההוצאות הסוציאליות) ובנוסף בידקי האם החישוב של 15 שעות יעבוד לפי שעות בפועל או לפי שעות מחושבות (עבור השעתיים הנוספות הראשונות כל שעה שווה 1.25 שעות מחושבות, מהשעה השלישית התעריף הוא 1.5 שעות מחושבות לשעה בפועל). בהצלחה

hellenyas

New member
עוד שאלה -לגבי קרן השתלמות

קיבלתי תוספת בשכר בסך 1500 שח ברוטו. כיוון שסה"כ רווח יהיה בסביבות 880 שח, בגלל השפעת המס. חשבתי על אפשרות של קרן השתלמות. אולי שווה לקבל את התוספת הזו בקרן השתלמות מאשר בברוטו? כלומר במקום שאראה את העלאה בשכר הברוטו, אני אקבל קרן השתלמות? תודה מראש

ettt

New member
לא כ"כ אפשרי

לקרן השתלמות ניתן להפריש אחוזים משכר הבסיס. אם שכר הבסיס שלך לא השתנה לא ניתן להפריש יותר לקרן ההשתלמות. בכל מקרה גם אם מגדילים את השעות הנוספות זה לא יתבטא בקרן ההשתלמות

hellenyas

New member
השכר בסיס שלי גדל בעקבות

הדיון שכר ב- 1500 ש"ח ברוטו. ועד עכשיו עדיין אין לי קרן השתלמות, לכן חשבתי אולי עדיף להשקיע את הכסף בקרן מאשר בברוטו.

ettt

New member
או קיי

אז ככה: אם שכר הבסיס גדל ב-1500 ש"ח אז ההפרשות לקה"ש יגדלו בצורה יחסית. אבל אי אפשר לבקש מהמעסיק שיפקיד הכל לקה"ש כי תקנות מס הכנסה לא מאפשרות את זה. ההפקדה לקה"ש היא כאחוז משכר הבסיס עד לתקרה מסויימת

למעלה