שלום - שאלה (ארוך)

ענתש

New member
שלום - שאלה (ארוך)

שלום לחברי הפורום. אני מתנצלת מראש על השאלה הפולשנית ועל ריבוי הפרטים... אני כרגע עובדת הייטק אבל תמיד רציתי להיות מורה. להייטק התגלגלתי במקרה דרך העבודות שמצאתי לעצמי בהיותי סטודנטית לתואר ראשון... בכל אופן, הוראה תמיד "בערה בעצמותיי". יש לי עכשיו הזדמנות לעשות הסבת מקצוע וסוף סוף לעבור להוראה. למעשה יש לי תואר ראשון בביולוגיה, עם דגש גם על פיזיקה (תחביב אהוב) וידע רב במחשבים הן מבחינת SYSTEM והן מבחינת תיכנות. אבל את תעודת הוראה (בביולוגיה), לצערי, נאלצתי להפסיק לאחר שנה (אילוצים גאוגרפיים). אני לא מעוניינת כרגע להשלים את תעודת ההוראה כי אני מעדיפה קודם לוודא שהוראה היא אכן דרך החיים בה אני אמשיך, אני רוצה לוודא שאני יכולה להיות מורה טובה. לשם כך אני מעוניינת לעבוד כשנה או שנתיים לפני שאתחיל להשלים את תעודת ההוראה שלי. את כל זה אני מספרת כדי שתדעו שאין לי בעצם "כיוון" מבחינת הוראה, אני מחפשת ללמד בחטיבה או תיכון מקצועות כמו מדעים, מחשבים או פיזיקה (חטיבה) או ביולוגיה (תיכון) בלי להגיש לבגרות כי זה נראה לי חוסר אחריות מצידי לטעון שאני מסוגלת להגיש לבגרות בלי נסיון. אני מאד רוצה להיות מחנכת, אבל לא יודעת אם נותנים למורה צעירה לעסוק בזה. עכשיו אחרי כל הסיפור הנה השאלה המביכה - מדיון שערכנו, אני ובעלי, התברר שיש לי בעצם "קו אדום" של שכר נטו ממנו אני לא יכולה לרדת אחרת לא נגמור את החודש. הייתי בכמה ראיונות עבודה אבל אף אחד לא מבין את הרמזים שאני שולחת כדי לדבר על כסף (ואני לא רוצה להעלות את הנושא באופן ישיר). חשבתי שאולי תוכלו לעזור לי - אפשר לענות לי במסר, או להפנות אותי לאיזה שהוא אתר (חיפשתי ולא מצאתי) בו מופיעים דירוגי השכר של משרד החינוך... בגדול - אני רוצה לדעת כמה מרוויחה מורה בחטיבה או תיכון, במקצועות שהזכרתי, בהנחה שהיא עובדת משרה מלאה. ללא תעודת הוראה (וכמה מרוויחים עם תעודת הוראה) וללא ותק. כמה ברוטו וכמה נשאר בנטו ? תודה רבה לכולכם (גם על זה שקראתם עד הלום) ושוב, מצטערת על השאלה אם היא פוגעת במישהו...

mirigon

New member
בהד החינוך,

יש טבלה של שכר לפי הדרגה ולפי הותק. אלה הם הרכיבים הברורים. שאר הרכיבים והמיסים הם פועל יוצא של שכר הבסיס, של אחוז המשרה, מצבך המשפחתי (נשואה, רווקה, ילדים -נקודות זכוי), גמולי השתלמות, תפקיד וכו´. על זה אף אחד לא יוכל לענות לך כי כפי שכתבתי זה שונה ותלוי בגורמים רבים.

mirigon

New member
פני לאתר של הסתדרות המורים

כנסי ל"זכויותיך" תמצאי שם חלק גדול מהמידע שבקשת כולל את טבלת השכר. הד החינוך - החוברת של הסתדרות המורים שמופיעה פעם בשנה ובה כל זכויות המורה.. זכויותיך הוא בעצם כל הכתוב בחוברת.

ענתש- ברוכה המתארכת במחוזותינו

מנהלים לא דנים איתך בנושא השכר, משום שזה לא כמו בהיטק, לרוב המנהלים שבבתי הספר הקונבנציונלים אין להם השפעה עליו.(על השכא ) למעט על כמות השעות וחלקי המשרה . בגדול זה "תמהיל" המורכב מ: שנות הוותק, ההשכלה, גמול ההשתלמות, גודל המשרה ומשתנים נוספים הנגזרים מהגורם אליו מסונף ביה"ס. ( מועצה, רשת עמל/אורט וכו´ ) תוספים נוספים למרכיבי שכר הם: גמול חינוך כ9% ( על היותך מחנך ) גמול הכנה לבגרות, גמול פיצול ( הכוונה לכמה כיתות את מלמדת - אם זה לדוגמא 8 כיתות אזי זה משהו כמו 6% תוספת ) לכל הנ"ל צריך להוסיף את המקדם כבד המשקל שהוא " תעודת ההוראה " כמרכיב נכבד שבחישובי השכר. ללא "תעודת הוראה" וכל המרכיבים הנ"ל יהיה שכרך בחודש אקוויולנטי לשעה אחת בהיטק. ( טוב נסחפתי אך לא בסטיה משמעותית - כי גם בהיטק היתה נפילה... ) אך יש תמיד לזכור: הוראה היא יעוד - לא משכורת . ( "כסף" לא עושים כאן ) ורק שלא אובן שלא כהלכה - אף אחד לא מחפש להתעשר "מהעיסוק" - אלא סה"כ "מבקשים" שכר הוגן... הנושא "טעון" ואני כבר רואה את "הזיקוקים" שעוד יעופו כאן ( טוב עוד "ליל עצמאות" - מה כבר יכול להיות כאן ? - מימלא יום העצמאות האחרון נחגג בקול ענות חלושה. אז נחגגיהו - בשנית מה רע ? )

תתקשרי למשרד החינוך בירושלים

כדי להבין את טבלאות השכר שמפרסמים צריך תואר שלישי בכלכלה וגם אז זה לא מספיק, אז אולי הנסיון שלי יעזור לך.. לפני שהתחלתי לעבוד כמורה פניתי למדור כ"א בשלוחה של משרד החינוך בב"ש בדיוק באותה שאלה והם ענו לי מאוד בגסות, בין היתר אמרו לי "תתחילי לעבוד, ואז תראי". כעסתי מאוד והתקשרתי למשרד החינוך בירושלים למנכ"לית המשרד כדי להתלונן, כמובן שהמזכירה ניסתה לעזור לי והפנתה אותי למי שמטפלת בז שהיתה מאוד נחמדה ולאחר בירור פרטים, שלחה לי את הנתונים המתאימים. לצערי, זרקתי את הטלפון והכתובת, אבל תנסי להתקשר למשרד החינוך ולברר מי מטפל בנושא, מקסימום תתקשרי למזכירת המנכ"ל והיא תפנה אותך למקום הנכון. בהצלחה, אסנת מלבד השכר, תעברי כאן על ההודעות השונות (משמעת, כעסים וכו´) ותראי אם באמת מתאים לך להיות מורה,

itu1

New member
לא צריך להגזים

תואר שני מספיק וברצינות אני מוכן להסביר לכל אחד את מבנה תלוש השכר ומבנה שכרו ותוך זמן קצר מאד יהיה מומחה מספיק גדול אריה

itu1

New member
טבלת שכר

כפי שענו לך לפני טבלת השכר מופיעה בחוברת זכויותיך באתר הסתדרות המורים אם תעבירי אלי את נתוניך קרי השכלה וותק אם יש וכו´ רצוי במסר אישי אוכל לבנות לך את השכר הצפוי לך במאפיינים השונים. לגבי כמה נשאר בנטו לא אוכל לחשב כיון שזה כבר נושא אישי אבל פחות או יותר אוכל לתת לך מושג בברכה אריה

lilit12

New member
שכר

קראתי בעיון את שנכתב כאן בשרשור. בגדול, השכר אותו את אמורה לקבל אינו דומה לשכר אותו את מרויחה היום. (למרות שאין לי מושג כמה את באמת מרויחה, רק מההשכלה הכללית הנובעת מהחברים הקרובים שלי). השכר ההתחלתי (עם כל ה"תוספות" שציינת), יגרמו לך להשתכר משהו בסביבות ה- 3500+- שח´ לחודש.(לא הרבה מעבר לכך). בכוונה אני לא מביעה את דעתי אם שיקול כספי הוא מניע לבחור בהוראה.(אולי זהו אחד השיקולים.....) בכל אופן, המון הצלחה!!!!

למעלה