שלום רב...:)

ThE Fire GiRl

New member
שלום רב...:)

קוראים לי אלינה, אני מתעניינת בנושא הזה, אשמח אפ תפרטו לי עליו יותר. הבעיה היא שאני רק בת 15 וחצי ותלוי בהרבה מתחומי החיים בהוריי, שלא מתלהבים מסגנון החיים שאימצתי לעצמי. מה אתם מציעים לי לעשות??

הממ, שאלה, סתם מתוך סקרנות

לאיזה "סגנון חיים" את מתכוונת, שאימצת לעצמך? -שיעול-

ThE Fire GiRl

New member
סגנון חיים בריא... לעולם..

אני צמחונית, מר"צניקית, דוגלת בזכויות בעלי חיים והאדם. בשל כך יש לי הרבה וויכוחים עם הוריי, הימנים להחריד והלא מבינים מאיפה כל זה נפל עליי.. אני מתנדבת הרבה וזה גוזל הרבה מזמני ובעיקר מנסה כמה שיותר לעזור לעולם הזה. ההורים שלי חושבים זה מוגזם, אני חושבת שזה מבורך.

goldyboy

New member
את תצטרכי להסביר להורים שלך

שאת רוצה לעשות משהו משמעותי עם החיים שלך, ולא סתם להעביר אותם בלימודים /עבודה/בילויים/קניות. אלא את רוצה לעשות משהו שיעזור למקום שאת נמצאת בו, ושזה נותן לך תוכן ומשמעות לחיים שלך. בנוגע לדעות הפוליטיות את תצטרכי להסביר להם שאת לא רואה את המציאות כמו שהם רואים אותה. כדאי לעשות שיחה רצינית איזה פעם.

ThE Fire GiRl

New member
קודם כל, תודה על התגובה..

דבר שני, יש בעיתיות מסויימת בלדבר עם הוריי, עלינו לארץ לפני קצת פחות מ9 שנים מרוסיה, אבא שלי לא מדבר עיברית ברמה כזאת שאני אוכל להסביר לו משהו בעיברית, אימא שלי כן, ואני מסבירה לה הרבה פעמים, והיא זאת שיותר ליברלית משניהם, אבל אבא שלי הוא זה שיש לו את המילה האחרונה בכל דבר, ויש לי בעיה מאוד גדולה להסביר לו מכיוון שעברית היא שפת האם בשבילי, למרות שאני מבינה רוסית ומדברת רוסית, אני מאוד אתקשה ואפילו לא אוכל להסביר לו את מה שאני בקלות יכולה לנסח בעברית... וחוץ מזה, ממה שאני כן מצליחה להסביר לו, הוא עדיין חושב שכל זה זה עוד שלב בהתבגרות ושתוך חצי שנה לא יהיה לזה זכר....

יכול להיות שהוא צודק

רוב הצעירים שמגלים עניין באנטי גלובליזציה הם בסך הכל ילדים בגיל ההתבגרות שמביא עליהם רוח מהפכנית שכזו. רק מבחן הזמן יגלה אם את באמת מאמינה במה שאת אומר, לאורך זמן. בינתיים ... תפתחי את החשיבה הזאת, תקראי קצת ספרים בעניין, לאט לאט תגלי אם זה בשבילך או לא

ThE Fire GiRl

New member
את הבחירה שלי אני כבר עשיתי...

חבל שהרבה האנשים לא רואים דרכה... אני יודעת שאני לא כזאת, אני לא צריכה להוכיח את זה לעצמי...

tookmy

New member
איך אני שונאת

שמתייחסים למילים של אנשים צעירים, נוער, בביטול רק מפני שהם צעירים. זו פשוט התנשאות לשמה. ראשית, מפני שגם אני הייתי בת נוער פעם והתייחסו אליי ככה לגבי כל מיני דברים שאמרתי, וחלק מהם קיימתי ואני עדיין חושבת אותם. מטבע הדברים, יש גם דברים ששיניתי את דעתי לגביהם, אבל לא מפני שאז הייתי נערה והיום אני אישה, אלא מפני שאדם שהוא לא בלוק, נחשף במשך השנים למידע חדש, לחוויות חדשות ובחלק מהעניינים מושפע מהם, אחרת הוא אדם אטום. זה ל קשור לגיל, גם סבא שלי בן 91 שינה את דעתו על כמה דברים בשנה שנתיים האחרונות.

אורי 0

New member
עוד חצי שנה...

ההורים שלך יחשבו אולי שזה יגמר בעוד חצי שנה נוספת... וכן הלאה, עד שתקרה אחת משתים: 1. ההורים שלך ישתכנעו שזה רציני. 2. תגיעי לגיל 18. בינתיים העימותים צפויים להימשך... וגם אחר כך. מי שלא מתעמתת פה עם ההורים שלה, שתקום. בקשר לרוסית - אני ממש יכול לייעץ, כי אני לא גדלתי בבית כזה. אבל למה שלא תנסי לקרוא ספרים (בסלון מזל למשל) לברר מונחים (אצל עולים אחרים מרוסיה למשל), וכן הלאה כדי לתקשר ברמה הזאת עם אבא שלך. יכול להיות שהוא דווקא יעריך את זה ותרויחי אצלו נקודות. אבל אל תצפי שתצליחי לשכנע את ההורים שלך. זה יהיה נס.

ThE Fire GiRl

New member
זה קצת בעיה לקחת ספרים מסלון מזל...

אחרי הכל.. אני גרה באילת. וההורים שלי לא מרשים לי לנסוע לתל אביב... פרנואידים..

אורי 0

New member
אויש, אני לא מכיר כלום באילת

חוץ משנים וחצי טרנסים, שלמיטב ידיעתי אינם שמאלנים ואינם דוברי רוסית. אבל יש לנו מישהו ב"כאן" שהוא מתרגם מרוסית לעברית. בפעם הבאה שאפגוש בו...

FreakOnALeash

New member
שאלה רצינית

יכול להיות שאביך מתנגד לשמאלניות שלך כי הוא 'מפחד' שתהפכי לקומוניסטית? אם לאבא שלי יש בעיה עקרונית עם זה, על אחת כמה וכמה אבא שלך....

ThE Fire GiRl

New member
תשמע....

אני לא חושבת שזאת הסיבה, מכיוון שאבא שלי דווקא אוהב את הקומוניזם, לפחות קיבלתי את הרושם הזה מכל מיני מקרים כאלה ואחרים. אני לא חושבת שתמצא הרבה יוצאי ברית המועצות ששנאו את הקומוניזם, כי סך הכל, פרט לאי חופש ביטוי ודברים דומים, אנשים חיו דיי טוב ודיי בשלווה אחרי שהם התרגלו לרעיון. לפחות אני חושבת ככה ממה שהוריי סיפרו לי וממה שאני בעצמי ראיתי. הרבה אנשים מברית המועצות הגדולה לשעבר רוצים את הקומוניזם בחזרה....

tookmy

New member
אני לא חושבת שמה שהיה

בברית המועצות היה קומוניזם, אם כי האמריקאים וגם ראשי ברית המועצות הקפידו לקרוא לו ככה כמו שהאמריקאים מקפידים לקרוא לעצמם דמוקרטיה. סך הכל כל מיני סוגים ושיטות של אימפריאליזם ושטיפת מוח. ואנשים תמיד מתגעגעים למה שהם מכירים וגדלו לתוכו.

shay or eli

New member
הרגל זה לא מה שגורם להתגעגע לבריה"מ

כן, זה לא היה קומוניזם, זאת הייתה מדינת פועלים שהשתלטה עליה קבוצה של ביורוקרטים ששלטה ללא דמוקרטיה על המדינה והכלכלה, עד שהיא יצרה כזה ניוון (גם סלידה מצד העם וגם תכנון קלוקל של הכלכלה) שגרם לבריה"מ להתפרק. אבל העם הרוסי (כולל האנשים שברחו מבריה"מ לשעבר לאחר הפירוק) לא מתגעגע ותומך בקומוניזם בגלל "שטיפת מוח" או "מה שהם מכירים וגדלו לתוכו" אלא בגלל שבתקופה ההיא למרות הניוון הכלכלי והיעדר הזכויות הדמוקרטיות (בשנות השלושים, התקופה של מהפכת הנגד של הביורוקרטיה, זה הגיע עד כדי טרור מדינה), לכל אזרחי בריה"מ היו האמצעים הבסיסיים לקיום: קורת גג, אוכל ומים נקיים, חינוך, עבודה, מנוחה וכו'. עם התפרקות בריה"מ אבדו כל אלה לטובת שיעבוד למעסיקים בעלי ההון, אבטלה, פשע מאורגן ו"דמוקרטיה" מושחתת ובורגנית עד היסוד. למה אתה חושב שכל כך הרבה אנשים היגרו מבריה"מ לשעבר? כי הם פחדו ממשטר שלא קיים יותר? לא, כי הקפיטליזם שעלה חזרה החריב את כל ההישגים הסוציאליים ויצר עוני עמוק. בריה"מ אמנם הייתה מדינת פועלים מעוותת ולא סוציאליסטית/קומוניסטית, אבל היא בהחלט הייתה עדיפה על הקפיטליזם ששורר ברוסיה כיום. זה מה שגורם לכל כך הרבה רוסים להצטרף למפלגה הקומוניסטית היום.

tookmy

New member
אני באמת לא יודעת

מה עדיף: נכון, לאנשים, לכל האנשים, היו תנאים בסיסיים פיזים כמו מזון וקורת גג, שזה המון. מצד שני, הדיכוי של חופש הביטוי הוא משהו שלא ממש כיף וקל לחיות איתו. אנים נאלצו להסתיר את דעתם, להחביא את האמנות שלהם, לצנזר את היצירות שלהם. אני מאמינה שכפי שלגוף שלנו יש צרכים שאי אפשר להתקיים בלעדיהם, גם לנפש יש את הצרכים שלה, ואנשים מתגעגעים לביטחון הכלכלי, אבל לא נראה לי שם מתגעגעים לדיכוי המחשבתי.ראיתי השבוע סרט , "להתראות לנין" שמתרחש בזמן נפילת החומה בברלין. בסך הכל רואים שם את הגיחוך גם בקפיטליזם וגם במשטר הטוטליטרי שהתחפש לקומוניסטי, ושניהם לא יוצאים מזה טוב במיוחד.

shay or eli

New member
הדמוקרטיה הקפיטליסטית היא זיוף

אילו זכויות דמוקרטיות מציעה הדמוקרטיה הקפיטליסטית? חופש הביטוי? עד הגבול שמאיים על השלטון. גם ארה"ב שמתהדרת בתיקון הראשון לחוקה שלה תעצור כל פעיל אנטי-קפיטליסטי (על אחת כמה וכמה קומוניסטי) באשמת "מעשים אנטי-פטריוטיים". ריבוי מפלגות? שוב, כל עוד זה לא זה לא מאיים על המעמד השלט. לראייה, אסור בישראל למפלגה שמתנגדת להיותה של מדינת ישראל מדינת יהודית להתמודד. עד השנה הם העלימו עין, השנה החלה המערכה כנגד מנהיגי הבורגנות הערבית המדוכאת, מנהיגי הדת המוסלמים ומנהיגי הפועלים האנטי-ציונים: הניסיונות למנוע מבל"ד וטיבי להתמודד בבחירות, סגירת עיתונו של הפלג הצפוני של התנועה האיסלמית, מעצרם של מנהיגיו, ניסיון ההתנקשות בחייו של מזכ"ל מק"י מח'ול והעללת עלילות הדם על עבד אל מאלכ דהאמשה מהפלג הדרומי של התנועה האיסלמית. חופש העיתונות? כן, חופש העיתונות של בעלי ההון. למי שייכים העיתונים הגדולים, רשתות הטלוויזיה והרדיו תזכיר לי? שחרור מאפלייה? כן, כל עוד זה נוח לקפיטליסטים. המהפכה הבורגנית הצרפתית חרטה על דגלה "חירות שיוויון אחווה" אבל לא הייתה להם בעיה להסית לאנטישמיות במשפט דרייפוס. כדי להסית את הפועלים ממאבק מעמדי מאוחד משתמשים המעמדות השליטים בתעמולה גזענית דמגוגית, בשלבים רבים בהיסטוריה (וגם כיום בהרבה מקומות) כנגד יהודים ובארץ כנגד ערבים. שלטון החוק? כאילו שהמנהיגים והבורגנים לא הופכים למושחתים השכם וערב. לא צריך ללכת עד לרוסיה כדי לראות דוגמאות לשוחד ולפשע מאורגן. השם סיריל קרן מצלצל מוכר? וגבריאלי? ומוסא אלפרון? ושלומי עוז? חופש ההתאגדות והשביתה? זה היתרון הגדול ביותר של הדמוקרטיה הבורגנית על הפשיזם, אבל רק כיוון שהוא נותן לעובדים יותר כח להתארגן נגד המעמדות השליטים. וזהו חופש שמאויים כל הזמן, בימים אלה ע"י שר האוצר נתניהו למשל. לכן כן, עדיף היה המשטר הסטליניסטי בברית המועצות על פני החרפה הקפיטליסטית שקמה אחריו. עדיף לפועלים והמוני העם משטר המבטיח להם בית, אוכל, עבודה ובריאות על פני זכויות דמוקרטיות עקרות, כשבמקום העבודה בעצם שולט המעביד בדיקטטורה. הדמוקרטיה האמיתית היא רק סוציאליסטית, כיוון שרק סוציאליזם מאפשר לתת את הזכויות הדמוקרטיות האלה באמת. רק סוציאליזם מבטל את הדיקטטורה במקומות העבודה לטובת דמוקרטיה של ועדי עובדים, רק סוציאליזם מתכנן את הכלכלה כך שאפשר יהיה לשלוט בה באופן דמוקרטי לטובת כל האנושות, רק סוציאליזם עוקר את הניצול והדיכוי הפוליטי והכלכלי. בריה"מ לא הייתה סוציאליזם משנות העשרים אלא מדינת פועלים מעוותת, אך הכלכלה המתוכננת שלה הייתה בסיס לבנייתו של כזה. אילו הייתה מערכה חברתית גדולה של הפועלים למען דמוקרטיה הייתה יכולה להתבצע מהפכה חברתית (מהפכה חברתית היא שינוי פוליטי ללא הפרת יחסי הייצור בעוד מהפכה פוליטית משנה את יחסי הייצור - רק רציתי להתעכב על ההגדרה) שהייתה מקימה חברה דמוקרטית סוציאליסטית בברית המועצות. היום זה כמובן מאוחר מדי בשביל רוסיה, אבל לא בשביל סין, רעד"ק (הרפובליקה העממית הדמוקרטית של קוריאה - צפון קוריאה), קובה ווייטנאם.

בח--ייך!

אתה באמת מעדיף את סטאלין על פני פוטין? התחרפנת, או שפשוט לא הבנתי אותך נכון? מי נהנה מהבית-אוכל-עבודה-בריאות, מיליוני הרוסים שהוא חיסל? אלה שהוא שלח לגולאגים? או אולי אלה שחיו באימה מתמדת שהם הבאים בתור, ורעדו מכל צעד ליד הדלת? (אגב, טרוצקיסטים כמוך לא בדיוק היו ברשימת הפייבוריטס שלו. הם רשמו נציגות מרשימה בשלוש הקבוצות שהזכרתי...)

shay or eli

New member
כן, אני מעדיף את סטאלין על פוטין

ואני חושב שפירוק ברית המועצות לטובת החזרת הקפיטליזם היה אסון לעם הרוסי ושאר עמי בריה"מ. סטאלין לא היה המנהיג היחידי של בריה"מ הביורוקרטית - היו אחריו עוד מנהיגים רבים אשר לא הנהיגו טרור מדינה כמוהו. מדוע דווקא סטאלין הנהיג אותו? לא בגלל אישיותו (למרות שזו לא הייתה מלבבת לפי מה שהבנתי), אישיות לא עושה היסטוריה. סטאלין הנהיג את מהפכת הנגד הביורוקרטית, את חיסול הדמוקרטיה במועצות הפועלים ובמפלגה הקומוניסטית, את רצח הקאדרים המהפכנים ואת דיכוי הזכויות הדמוקרטיות של המוני העם. לצורך מטרות אלו היה צריך סטאלין להשתמש בטרור מדינה איום. המנהיגים שאחריו (חרושצ'וב, ברז'נייב...) קיבלו את המשטר הסטליניסטי כבר מן המוכן ולכן לא היו זקוקים לטרור המדינה הזה. מדוע טרוצקיסטים (ואף טרוצקי עצמו) תמכו בבריה"מ למרות רדיפתם? המשטר הסטליניסטי לא חיסל את כל הישגי המהפכה, אלא רק את הזכויות הדמוקרטיות. רוסיה נותרה מדינה בעלת כלכלה מתוכננת וללא בורגנות, אך תחת שליטתה של קליקה ביורוקרטית ולא של המוני הפועלים. מאחר והביורוקרטיה לא הייתה מעמד חדש אלא השכבה העליונה והטפילה של מעמד הפועלים, ניתן היה לנצח אותה בעזרת מהפכה חברתית בלבד (מהפכה חברתית כמו שאמרתי היא שינוי חברתי גדול בתוך יחסי המעמדות הקיימים - כמו המאבק ברשות מרטין לותר קינג להפסקת ההפרדה הגזענית). אולם לאחר חזרת הקפיטליזם והדמוקרטיה המזוייפת, בוטלו כל הישגיה הסוציאליים של המהפכה וחזרה הדיקטטורה של הבורגנות על אמצעי הייצור. לכן כדי ליצור סוציאליזם דמוקרטי יש צורך במהפכה פוליטית (המשנה את היחסים המעמדיים - כמו מהפכת אוקטובר 1917 לדוגמא) קשה ולא רק במהפך. אז במשפט אחד, המשטר הסטליניסטי היה עדיף על הקפיטליסטי בכך שיותר קל היה להפילו ולהפוך אותו לקומוניזם דמוקרטי. לצערינו ברוסיה זה לא קרה, אבל בשאר מדינות הפועלים המעוותות בעולם זה בהחלט יכול לקרות.

למעלה