שלום רב!

גימי1

New member
רמי יקר

שלום לך רמי. ראשית, ציינתי בצורה חד משמעית, שראיתי משבר ושאני לא יודע להגיד ממה בדיוק הוא נובע. מהסיבה הפשוטה שאני עדיין צעיר ולא רואה הכל... שנית, לדעתי גרפולוגיה היא לא מדע אמפירי. לחלוטין לא. יש מתאם מסוים בין צורת כתב מסוימת למסקנה על אותו כותב, אך נתקלתי בנסיוני הקצר באנשים שונים עם אותם סימני כתב. האם זה אמפירי ? כאן אני נכנס לנושא אחר שנקרא אינטואיציה, ולדעתי יש לה חלק נכבד בתהליך הניתוח. מה שהופך את הגרפולוגיה לענין מיסטי לא יותר ולא פחות מקריאה בכף יד או קריאה בקפה. אני לא מצאתי מחקר ראוי לשמו לגבי רמת התוקף של הגרפולוגיה מול רמת התוקף של קריאה בקפה. יש השוואות למינהן...שנותנות תוקף כזה או אחר בהתאם למזמין ההשוואות. באשר למה שאומרים או לא אומרים, אני בדיעה להגיד הכל ולא רק מה ש "נסתר מעיני הכותב"...אני אומר הכל בין אם זה מוכר לכותב או לא. מה הטעם להגיד מה שנסתר ? פעמים רבות רוצים לשמוע ממישהו אחר את מה שיודעים כבר. אם מישהו חושב שהוא מתאים להיות עובד סוציאלי, לא תגיד לו את זה רק בגלל שהוא יודע את זה כבר ?

mirili

New member
בעניין הזה

אני נוטה להסכים עם רמי.. לכן ביקשתי שתפרט יותר לגבי למה התכוונת- אחרת אני באמת יכולה לקחת את דבריך לאן שאני רוצה- "וואו, איך ידעת שבדיוק הבוקר רבתי עם אחי הקטן?..."...:) אני מסכימה איתך שיש לומר גם את מה שנסתר, פניתי אליכם גם על מנת שתחדשו לי- ולא רק כדי שתגידו לי מה שאני כבר יודעת על עצמי, עם זאת אני נוטה לצפות שהדברים יהיו מבוססים על הגרפולוגיה ולא רק על אינטואיציות- אחרת הייתי פונה לקוראת בקפה. אני מניחה שבשל כך רמי ציפה שתנסה להגיד לו מהם הכלים הגרפולוגיים שהביאו אותך לנתח כפי שניתחת. לי זה אמנם לא יגיד הרבה כיוון שאינני מבינה בתחום אבל כיוון שזה יהיה מבוסס על הכלים שיש בידך זה אחרת לגמרי. במיוחד שישנם כאן אנשים שכן יבינו אותך. שוב תודה על הניתוח- אני מקווה שלא תיקח את דבריי כהעברת ביקורת חלילה. שבוע טוב! מירי

גימי1

New member
למירי

ביקורת היא דבר חשוב, במיוחד למי שרוצה ללמוד ממנה. באשר למסקנתי על ה"משבר" ראיתי זאת בשול הימני של כתב ידך. הוא בתחילה יש והולך ומתקרב לקצה הימני של הדף ואח"כ קצת מזגזג לו.... בנוסף לזאת גם מרווח בין השורות שאינו לגמרי אחיד. כל זה גרם לי להבחין שאת מתמודדת עם משהו, אבל שוב, לא יודע להגיד עם מה..... אני באמת מצטער על זה. זה משהו שקרה כבר וזה מחזיר אותך לאחור משהו שלא מרפה ממך וקצת קשה לך להשתחרר ממנו. הייתי מאוד שמח לדעת יותר ובטח להגיד לך עוד פרטים על זה.

mirili

New member
הממ..

נשמע הסבר מעניין מאוד. לצערי אני באמת לא מבינה בזה כדי לחוות דעה על הפרשנות לשוליים וכו אבל ההסבר בהחלט נשמע מעניין. עם זאת, אני עדיין לא כל כך מזדהה עם הניתוח כיוון שבאמת לא היה איזה משבר גדול שאני מרגישה שאני סוחבת איתי.. כמו שכתבתי עוברת עליי משהו כמו שנה וחצי שאני מרגישה קצת נטולת אנרגיה, ומרגישה שאני צריכה להתאמץ יותר ממה שהייתי צריכה בעבר כדי להיות שמחה. ההתמודדות היחידה שאני מצליחה לחשוב עליה היא ההתמודדות היומיומית עם הלימודים (שלוקחים ממני המון אנרגיה...) , סוג של רדיפה אחרי הזנב של עצמי לצורך העניין, קצת התמודדות עם עצמי ומדי פעם עם הדימוי העצמי שלי....... אבל זהו. אני לא יודעת אם זה נמצא בכתב היד, אם זה מה שראית או לא. זה מה שאני מרגישה.. מי יודע- אולי כתב היד שלי אומר משהו שאני בעצמי עוד לא יודעת.. (מבלי לחזור לדיון הזה...:)), או שאני יודעת משהו שכתב היד שלי אומר, אבל צריך לקרוא אותו אחרת... אולי הוא לא אומר כלום בכלל... לא יודעת.... אולי גרפולוגי הפורום יכולים לענות על זה לפי דעתם בהתאם להסבר שאתה נתת לסימנים שהובילו אותך לנתח כפי שניתחת. (רק בהסכמתך כמובן- ואני מקווה שאני לא מציעה שנית דבר שמנוגד לנוהגי הפורום ..) בכל אופן, שוב תודה! מירי

למעלה