שלום רב!

mirili

New member
שלום רב!

שלום לכל אנשי הפורום! שמי מירי, אני סטודנטית לכלכלה, שנה ב'. לאחרונה נחשפתי קצת לתחום הגרפולוגיה ואני חייבת להודות שהוא ממש תחום מרתק.. אני מקווה שיצא לי אי פעם ללמוד את הנושא בצורה יותר מעמיקה.. בינתיים,אשמח מאוד באם תוכלו לקרוא ולנסות לנתח מעט את כתב ידי, אשמח לשמוע את חוות דעתכם, לגבי הכתב ולגבי, ולגבי בחירת מקצוע בפרט. תודה רבה מראש- מירי

ומה יהיה ההבדל בין מי שרווח האותיות

צר במרבית הטקסט, ובינוני/רחב במיעוט, לבין מי כמו זו הגברת שמרחיב ומצר, באופן מודרג במלה או בשילובים אחרים ? ה "צר" העקבי כבר מן הרגע הראשון רואים שהוא צמוד לאמונתו ודרכו, עקשן, שבוי בתפיסתו, משוחד ומחופר שאי אפשר להזיזו מהרגליו, קביעתו. הקו המאפיין שבו מתנגד ושולל את קיומם של דברים שסוטים מאלומת האור שלו. הכי יפה זה להיווכח איך הוא מקשיב נהדר ל... עצמו. והצר הלא עקבי נכנס לקטגוריה של מי שעלולים להטעות ( לא במובן של לרמות ). איך וכיצד ובאילו אופנים לדעתכם ?

mirili

New member
אני מניחה

שהשאלה הופנתה לשאר מביני העניין בפורום.. בכל אופן אשמח לשמוע עוד לגבי כתב היד. (אני מתארת לעצמי שאנשים מעלים המון כתבי יד לניתוח ובכתב יד המיליון קצת נמאס מאיתנו.. אבל בשבילי זו הפעם הראשונה.. אז אני מנסה בכל זאת) תודה מראש- מירי.

mirili

New member
../images/Emo101.gif להזמין רופא?../images/Emo12.gif

הם ישנים כבר המון זמן...
אני אחכה לי בסבלנות...
מירי

Ramie

New member
אהלן,

אנסה להענות לבקשתך ולספר לך קצת על עצמך. אני גרפולוג מתחיל כך שיש להתייחס ותנאי הניתוח באינטרנט אינם מזהירים, כך שיש להתייחס לכל הנאמר כאן בזהירות מופלגת וממש לא לקחת ללב. אני מתייחס לניתוח כאל תרגיל ולכן אשמח לקבל משוב. קודם כל את נראית לי בחורה שמרבית מעשיה מבוצעים אחרי מחשבה. קשה לתפוס אותך מגיבה תגובה מהבטן. אינך אוהבת מצבים שאינם מובנים לך, וקשה לך להתמודד עם מצבים כאלה. בדרך כלל את נוטה להתמקד בעיסוק מוגדר אחד, ואת מנסה לעשות אותו היטב. לא תמיד מאמצייך נושאים פרות וזאת כיוון שאת אינך מצטיינת בסבלנות מרובה. אני מניח שתצליחי לסיים מטלות קצרות יחסית, אולם מטלות ארוכות הן כבר עסק אחר. האם יתכן כי הספקות בקשר להמשך לימודייך נובעות מתכונה זו? בולט אצלך חוסר רצון לטעות. בהקשר זה יהיה לך קשה לספוג ביקורת. במצבים שבהם מישהוא מבקר אותך, את נוטה להתכנס לתוך עצמך ולהפוך, ולו לרגע אחד לילדה קטנה. את אוהבת להרחיב אופקים בכל מיני נושאים שאינם קשורים ישירות ללימודיך. מה עוד? אינך נוטה בדרך כלל לנהל אנשים. את ידידותית אחראית ובעלת מצפון. עלולה להיתקל בקשיים לבצע מטלות טכניות, בחברה את במקום טוב באמצע. אינך נחשבת למסמר הערב, אולם יש לך חברים רבים. את מפגינה פתיחות כלפי אנשים אחרים. אגב מקצוע, אני מניח שכלכלה דורשת הרבה כתיבה והרבה סבלנות, שאין לך בדרך כלל. עד כאן לערב זה.

mirili

New member
קודם כל- תודה!

עם חלק מדבריך אני מסכימה, חלק אני לא בטוחה שהבנתי..:) וחלק אני חושבת שאני קצת חולקת עליך. אבל ביקשת משוב (גם ממני?) אז הנה... נתחיל במה שלא הבנתי- מצד אחד אתה אומר שאני נוטה להתעסק בעיסוק אחד מוגדר ולעשות אותו היטב עם זאת אתה אומר שאני אוהבת להרחיב אופקים בכל מיני נושאים שאינם קשורים ישירות ללימודיי- איך זה הולך ביחד? ואגב אם תשאל אותי, אני בת מזל תאומים טיפוסית.. משנה ומוסיפה תחומי עניין לעיתים קרובות- מחפשת כל הזמן תחביבים חדשים (ואת רובם נוטשת אחרי תקופת מה... מה שאגב מסתדר עם הרבה דברים שאמרת), אוהבת הרבה טריוויה וידע כללי- לדעת כמה שיותר הכל מהכל. עוד דבר שלא מובן לי- מצד אחד כתבת שאני עושה דברים אחרי מחשבה ולא "מגיבה מהבטן" שזה אופייני לאדם שקול למדי, האם זה לא מתנגש עם הנטיה לחוסר סבלנות? הייתי מצפה שחוסר הסבלנות יוביל לסוג של אימפולסיביות.. או שזה לא קשור? בעניין הביקורת אני מסכימה, אין מה לעשות (למרות שמודעות זה כבר משהו..) אני נהיית דפנסיבית מאוד בכל הנוגע לביקורת.. אבל אני עובדת על זה... ואם אני מבינה את מה שאמרת לגבי מצבים שאינם מובנים לי אז אני מניחה שאני מסכימה לגבי זה גם- אני אוהבת להיות בשליטה- להבין מי נגד מי וכו- אכן קשה לי במקום שאני לא מבינה מה בדיוק מערך הכוחות בו ומה קורה.. גם סבלנות מעולם לא היתה הצד החזק שלי.. אני לא מסכימה לגבי זה שאני לא נוטה לנהל אנשים- רוב התפקידים שמילאתי עד היום היו תפקידי הדרכה, תפקידים פיקודיים וכו- בד"כ הייתי מעל פקודים או צוות כלשהו ובצורה די טבעית מצאתי את עצמי בתפקידים האלה. שוב תודה רבה, אשמח מאוד אם תתייחס להערותיי, כמו כן אשמח לחוו"ד נוספות במידה ויש למישהו מה להוסיף. בברכה, מירי.

Ramie

New member
תודה על התגובה המפורטת

עזרת לי לראות את המקומות שבהם לא הייתי מדויק בניתוח, וגם את המקומות שבהם הניסוח לא היה תקין. בקשר לעיסוק - התכוונתי שאם למשל תקבלי לבצע פרוייקט את תשקיעי את כולך בתוך הפרוייקט ולא יתאים לך לבצע פרוייקט אחר במקביל. משהוא כמו חוסר חלוקת קשב בזמן ביצוע מטלות. אין לזה קשר לעניין הרחבת האופקים. חוסר סבלנות יכול להתבטא באימפולסיביות, אולם זה בהחלט לא אותו דבר. אימפולסיביות זה להגיב מהבטן ללא מחשבה וניתוח המצב. חוסר סבלנות בהקשר לעבודה זה שאחרי חצי שנה במקום עבודה אחד נמאס לך לעשות אותו דבר ואת מחפשת מקום אחר עם סוג שונה של עבודה. חוסר סבלנות יכול להתבטא גם במצב שבו לאחר שהקשבת חצי שעה לצרות של חבר לעבודה, תעשי כל מאמץ על מנת לעקוף אותו ולא לשמוע עוד פעם על צרותיו.

Ramie

New member
בענין הניהול

מסתבר שטעיתי. בדקתי עוד פעם את הכתב ועדיין לא מצאתי בו סימנים לרצון לנהל אנשים. ברשותך אני רוצה לבקש מאודי שיעזור לי בנושא זה. אודי, האם תוכל לפרט סימני כתב המעידים על יכולת ניהול וכיצד הדבר מתבטא בכתב של מירי? תודה

שלום רמי, אין לי בראש רשימת סימנים

מוכנה וגם הדרישות ממנהל טוב משתנות בהתאם לסוג התפקיד הניהולי, אופי המקום, המערכת, גורמים ומשתנים. אשמח אם מישהו יכתוב לנו, גם בלי קשר לכתב, רשימת תכונות שרצוי שתהיינה לממלאים תפקידים נהוליים. לגבי מירי שלנו, נראה בערב.

גימי1

New member
1,2 ניסיון

שלום לך מירי. אנסה לחוות דעתי מצד אחד ואשמח גם לחוות דעתך על הניתוח שלי... לדעתי, את מאוד אינטליגנטית, בעלת תפיסה מהירה וכושר ניתוח ומחשבה מהירים וטובים. איסוף פרטים ונתונים והסקת מסקנות באים לך ממש בקלות. על כן נראה לי שדווקא תחום הכלכלה כן יכול להתאים לך, כמו גם כל עבודה העוסקת בפרטים ואפילו קטנים והסקת מסקנות, כלכלה, חקירות, מודיעין... את ביקורתית ויש לך דיעה די נחרצת כמעט על כל דבר שעובר בסביבתך. מבחינה חברתית, את חברותית מאוד, ממש זקוקה לאנשים לצידך, לא מהטיפוסים המתבודדים. לפעמים את ממש תלויה באנשים שלידך מתחשבת בדעתם עד כדי תלות בדיעותיהם לפני שאת מקבלת החלטה עצמאית. לדעתי את מתמודדת עם משבר כלשהו בעברך, אך איני יודע במה בדיוק מדובר, אם בזוגיות או בעבודה.... ואסיים ב"ש" המפותחת שלך, מה שמצביע על פנטזיות מאוד מאוד מפותחות, חלומות על עולמות אחרים עד כדי נטייה לרחף .... ושוב...אשמח להיזון חוזר מצידך.. יום נעים.

mirili

New member
היי גימי1!

קודם כל תודה על הניתוח! אני מאוד מעריכה את זה.. עכשיו בוא נראה- אני לא אנסה להחמיא לעצמי יותר מדי ולהסכים בהתלהבות למה שכתבת בהתחלה, עם זאת המשפחה שלי מאפיינת אותי כבעלת תפיסה מהירה למדי, (אולי זה קשור/חלק מהגורם של חוסר הסבלנות שלי?...:)) אז עד כאן אני איתך. יכול להיות שאני ביקורתית ואכן יש לי דיעה נחרצת על הרבה דברים... תפסת אותי..:) אני לא בטוחה שאני תלויה בחברים שסביבי, עם זאת אני מאוד קשורה לאחותי ומתייעצת איתה על כל דבר שבעולם כמעט- אולי זה קשור. לא זכור לי משבר כלשהו בעבר, הדבר הכי קרוב שיכול להיות הוא שפשוט עוברת עליי שנה וחצי קשה גם בנושאי זוגיות וגם בלימודים באוניברסיטה.. יכול להיות שאת זה ראית? אני לא חושבת שאני חולמנית במיוחד על אף שה"ש" שלי היתה מאז ומתמיד גדולה.. שוב תודה רבה! מירי

mirili

New member
ושאלה קטנה

מה אתם חושבים אחד על חוות דעתו של השני? האם אתם רואים את אותם הדברים? אתם מבינים מהיכן נבעה אבחנה זו או אחרת של חברכם? אודי- אשמח לשמוע גם את דעתך- גם לגבי כתב היד וגם לגבי השאלה הזו, כמובן רק אם יצא לך. תודה לכולם! מירי

היי מירי. אנחנו לא נוהגים כאן להעבי

בקורת על חוו"ד של אחרים אלא אם כן מישהו מבקש באופן מפורש פידבק גם מחבריו. מנתחים שונים יכולים לראות את הדברים גם אחרת, להסכים לחלק מהנכתב לחלוק על השאר, זה נובע הן מתנאי הבדיקה הסרוקה והן מהבדלי רמה ונסיון בין מנתחים שונים. לפי דעתי כל מי שמנתח כתב ולא יודע למה הוא כתב דבר מסוים, כלומר מבין את ההגיון שמאחוריו, סופו להלך באפילה וגם לא תהיה לו אפשרות להתמודד עם בקורת נכונה מה שינציח משגים ויעצור את התקדמותו. לא יודע למה כתב.. הכוונה שאותו מנתח לקח איזה סימן בעל צורה אופיינית, זיהה משהו דומה בכתב שלפניו וכתב זאת. דוגמאות קצוניות לכך זה הסמלים שמוצאים באותיות כגון אחד שכאילו מצייר לב בחתימתו, אות שתפחה בשל הריון, ציור ב' כמו בית על משקל של כמיהה כזו או אחרת. אני לא שולל את הסמליות, להיפך, אני בטוח שיש כאלה שהנושא 'חם' ואקטואלי ולא יורד מ 'סדר יומם ( הריון, דיאטה, הקרחה.. פחד.. ) ויש לכך ביטוי בכתב, אולי לצד זה יש רבים שיכתבו אות שוויזואלית היא דומה לקודמת אך על פי הכתב והשוואה למרכיבים אחרים אין בינה ובין הסמל דבר. גם חלק מהספרים מעודדים גישה כזו, למשל בבדיקות של יושר פורטו נניח 20 אלמנטים שיכולים להחשיד בחוסר יושר ואומרים למנתח אם בכתב שלפניך תזהה נניח מ - 4 סימנים והלאה, יש כנראה רגליים לחשד. אני לא מכיר איוולת גדולה מזו שמנציחה בורות שכן בלי הבנה למה מרכיב כזה או אחר מצביע על זה, וגם על מה בדיוק, מתחילים לצלם סימנים ולספור. כך יכול לצאת שאדם ( צ'רלס ) שחרד לחשיפת שונות מינית, כתב ידו יהיה עתיר סימני התגוננות והסתרה ומחמת אי הבנה יוגדר כ 'לא ישר' ואף מסוכן להעסיקו. אני מודה לך על פידבק עניני ומועיל לניתוחים שקיבלת. אה, ויש לך יכולת ניהולית.

גימי1

New member
את יכולה

מירי את יכולה להגיד לעצמך או אם תרצי לנו....מי היה מדויק יותר באיבחונו, מי קרא אותך נכון יותר (על פי איך שאת מכירה את עצמך). בכל מקרה, אל תשכחי שלפחות שניים מהמנתחים את כתב ידך (ואני בתוכם), ציינו כי הם חדשים בעסקי הניתוח...

mirili

New member
אופס..

אני מתנצלת בפני הפורום, לא התכוונתי לשאול שאלה שאינה מקובלת, ובאמת במחשבה שניה זו שאלה לא ראויה. אגב התכוונתי רק ברמת העיקרון אם לפחות במקרה הזה אתם רואים בערך את אותם הדברים ולא לגבי טענות ספציפיות בחוות הדעת, אבל קבלו ביטול בעניין הזה..:) אין לי מה להגיד מי היה יותר מדוייק לגבי וכאלה, כיוון שכבר עניתי ספציפית בכל חוו"ד מה נכון מבחינתי ומה לא מדוייק, אז אין כל כך מי היה "יותר"... שניכם בכל אופן עליתם על נקודות מאוד בולטות אצלי באמת.. ו-2 שאלות קטנות: 1. אודי- בסופו של דבר לא הבנתי מה היה הדבר הראשון שאמרת/שאלת לגבי הרווחים בין האותיות.. 2. גימי1 - עניין אותי מה שאמרת בעניין ה"משבר"- אשמח אם תוכל לפרט קצת, האם מה שציינתי שמבחינתי יכול להתקשר מתחבר לך עם מה שראית? שוב תודה לכולכם שבת שלום! מירי.

גימי1

New member
מירי

שלום מירי בקשר למשבר שציינתי, אני לא יכול לפרט לגבי המשבר שכתבתי עליו מהסיבה הפשוטה שאני עדיין לא מספיק מיומן בהקשר הזה. כלומר, אני יכול לראות את קיומו של המשבר בעבר, אך לא יודע לקשר אותו למשהו ספציפי. כשאני כותב משבר זה יכול להיות בהחלט בזוגיות, בעבודה, משהו מספיק חזק...פיטורים/שיברון לב וכו'.... בכל מקרה אני מנחש שאת יודעת ומכירה את עצמך הכי טוב. מה שחשוב הוא היציאה ממשברים ובעניין שלנו זה שייש למשברים עדות בכתב היד.

Ramie

New member
גימי

ההסבר שלך נחמד, אולם לדעתי לא מספק. כל אדם יכול לספר על משבר שארע לו בשבוע האחרון. זה יכול להיות מוות של אדם קרוב, או המריבה האחרונה עם בן הזוג או הבוס. זו יכולה להיות פרידה כואבת מאדם אהוב, או אחור לאוטובוס. רוב בני האדם נוטים להסכים עם ה"מומחים" אפילו כאשר מדובר על עובדות הידועות להם בבירור. אני לא זוכר איך קוראים לאפקט הזה, אבל זה עובד טוב אצל מגידי עתידות, קוראי קפה, קבליסטים למינהם וגם אצל גרפולוגים. אפילו אם אני מציין שאני גרפולוג מתלמד, האפקט יהיה קיים מאחר ואני מספר לאדם על עצמו כשאני אמור להסתמך על ידע מקצועי הנעלם מעיני הכותב. בהקשר זה על כל גרפולוג להקפיד להתייחס לעובדות אמפיריות מוצקות. התייחסות למשבר ללא יכולת לאמר איזה משבר ומתוך תיקוה שהקורא ישלים בעצמו את החסר אינה כתיבה הוגנת, לדעתי. בכל מיקרה, אשמח אם תואיל להסביר את תהליך הסקת המסקנות שהוביל אותך למסקנה הנ"ל.

למעלה