שלום רב!

שלום רב!

מה יותר זול:בלוק רגיל עם טיח תרמי או איטונג או בלוק 5 חורים? אנחנו מוסיפים חלק לבית והתקציב ממש קטן. תודה מראש-אלונה.

בידוד זו השקעה שמיועדת לאלו שלא משופעים

בכסף , השקעה כמו בבנק , היא תתן תשואות עם הזמן . טיח טרמי יותר יקר על בלוק רגיל אין מה לחשוב או בלוק 5 חורים עם טיח טרמי , או איטונג או בלוק פומיס בלוק 5 חורים עם טיח טרמי נותן את הבידוד הכי טוב

כן , אבל זה לא הכל

יש חלונות ויש גג גם אותם צריך לבודד בחלונות זכוכית בידודית וגם לבודד את הגג אם הוא גג רעפים או גג בטון

אבל הבנתי שהחיסרון בבידודית שבגלל הרווח

שבאמצע נוצרים אדים....אז לא כדאי את הטריפלקס הרגיל?

לא נוצרים אדים , אם נוצרים אדים

כנראה שיש סדק כתוצאה ממכה . לטריפלקס אין תכונות מבודדות , היא קצת יותר מזכוכית רגילה זה הכל .

בינא

Member
ב"קליל"...? או סוכן של "קליל" שמרוויח יותר

על כל מכירה של הפרופיל הבלגי מאשר על כל פרופיל אחר בגלל שליצרן עולה פחות ליצר אותו הוא יכול לקחת על הפרופיל הדק הזה סכומים משוגעים כי הוא טרנד עכשיו וכך יש לו לתת עוד כמה אחוזים יותר לסוכן...? הסיפור עם ה"טריפלקס" שהוא יותר טוב מהבידודית זה שקר!!! חד וחלק. ההמלצה לא לקחת בידודית היא המלצה שסיבותיה מסחריות של הספקים וזה לרעת הלקוח!

בינא

Member
את "סיפור" ה"חיסרון" בבידודית מכר לך בטח...

איש אלומיניום כי הוא מעוניין לבצע לך "טריפלקס" ועל הדרך להרוויח עליך הרבה כסף כתוצאה מכך. הסיפור עם "טריפלקס" כאילו הוא מבודד זו רמאות לשמה! אין מילה אחרת לכך. פשוט רמאות. "טריפלקס" אינו יכול לבודד כי זה בסך הכל 2 זכוכיות שמודבקות אחת לשניה עם חומר שקוף כדי כך שלא רואים זאת. ללא ספק 2 זכוכיות מודבקות (באיזה עובי...2 מ"מ...3 מ"מ...מי יודע?), יתנו כמה דקות השהיה כבידוד נגד חום, יותר מזכוכית אחת של 3 מ"מ, אבל זה ממש זניח. זכוכית בידודית 4+6+4 היא באמת מבודדת, גם נגד חום וגם נגד קור והיא מיוצרת במפעלים שמתמחים בכך בהמשך להזמנה ספציפית לגודל החלונות אליהם הם מיועדים להיכנס. כל הסיפורים על חדירת אוויר והתעבות בתוך המרווח הןא "סיפורי קבלנים" שאים מאחרויהם אלא כשלים שהיו פעם בעבר הרחוק מאוד, של יצרנים קקיוניים ללא מיכון מתאים לבצוע הבידודית שמיוצרת כיום עם שאיבת אווירמהחלל שנוצר והכנסת גז ידידותי לסביבה שמונע התעבות כלשהי.

ittayd

New member
מה לגבי ברזל בלגי?

סליחה על "גניבת" השרשור אבל רציתי לדעת מה דעתך(ם) על האפשרויות של זכוכית עם ברזל בלגי?

בינא

Member
נראה לי שאיריסג יכולה לענת לך על השאלה...

אבל להלן תשובה שלי... חלונות ברזל הם המצאה של המאה ה-17...אם אינני טועה ופותחו לאחר שריפות מרובות של בתים שחלונותיהם היו מעץ. הבלגים היו המובילים בפתוח פרופילי החלונות האלה, היו ובבלגיה מחצבים של ברזל והיא התמחתה ביצור מוצרים מברזל, אשר ברבות הימים פותחו לפלדה ופלדות משובחות/חכמות וכיו"ב... הפרופיל הזה הוא "אנטי בידוד"...מזיע בחורף בגלל הפרשי טמפרטורה בין חוץ לפנים או יותר נכון בין הקיר החיצוני אליו הוא מקובע לבין החום שיוצרים בחימום יחד עם פחמן דו-חמצני שאנו פולטים מנשימתנו - התופעה של ההזעה הזאת נקראת "קונדנסציה" והיא מתפשטת משם לקירות והופכת ל"עובש" שחור (סוג של פטריה) אם לא מנגבים אותה כל יום. היותו של הפרופיל הבלגי צר יחסית, מונעת מהרכבה של זכוכית בידודית למעט מצבים בהם משתמשים בדבק ולא בפרופילים לסגירתו בתוך המסגרת (לא תקני ולא חזק מספיק). הדקות של הפרופיל מחייבת בצוע של כל חלו עם חיזוקים המהווים חלוקה של שטח החלון ועקב כך הקטנת שטח הזכוכית למקרה שבירה וכמובן גם מעין סורג דקורטיבי שמונע חדירה...עד לשבירה של הזכוכית שצמודה לידית הפתיחה של כנף החלון... מחיר? לדעתי? לא שווה את ההשקעה...אלא אם המבנה ביפו העתיקה ו/או בירושלים הקדושה והוא מיועד למכירה בכל מקרה...אז תרוויחו על ה"אוטנטיות" יותר מאשר על דברים מודרניים... לחיות עם זה? לא נוח, לא כלכלי, לא מבודד, לא אוטם כמו שצריך (אחרי שהגומיות של האיטום מתכווצות בכפוף לכיוון החלון...לכיוון דרום, סובל הכי הרבה)...לא שווה את ההשקעה.

צודק ולא צודק...

המחיר לא ממש עצום לעומת פרופיל בלגי של קליל. יש אמת בכל מיני בעיות שבינא ציין, והוא אפילו שכח לגמרי את בעיות החלודה שצצות עם השנים, אבל יש מי ששווה לו כל זה (כמוני למשל) כי התמורה היא אווירה אחרת. שום אלומיניום לא דומה לפרופיל ברזל בלגי במראה. מבחינתי זה היה החלום הכי דומיננטי בבנית הבית שלנו. מה שאני עשיתי - בלגי ברזל בחלק מהבית ו- 1700 של קליל ביתר הבית. השימוש בפרופיל הזול של קליל איזן לי את התקציב, גם העובדה שה 1700 הוא דק מאוד גרמה לשני סוגי החלונות להשתלב היטב, והצבע כמובן זהה. למזלי גם כל הכיוונים בבית הסתדרו ככה שבחזית ובעורף יש רק בלגי, בצד אחד יש רק קליל ובצד השני יש את שני הסוגים אבל בצורה לא מורגשת.

רשר

Well-known member
מנהל
בלגי - פלדה

כאיש שרות בתחום אני רואה מעט מאוד כשלי חלודה שבאים על תיקונם בקלות (כשיש ידע מקצועי וכלים מתאימים) ניתן לקבל כל גודל זכוכית בפרופיל פלדה בלגי הגודל נקבע ע"י הרצון והיכולת הכספית ולא בעיה טכנית (כמובן שעובי הזכוכית יגדל בהתאם) לרוב דווקא הלקוחות דורשים קישוט בשטח הזכוכית שמקטין לכאורה את שטחה, אפשר גם לקבל זכוכית מכופפת בכל רדיס מבוקש (אישית אני מעדיף זכוכית ישרה, את הכיפוף לבצע בפרופיל), אין הצדקה אמיתית להתקין מסגרת להסתרת האיטום מצדה השני של הזכוכית אלא במקרים שכל הזמן רואים אותה משני צדיה כי ביצוע הזיגוג ע"י זגג שזה תחום עיסוקו (לא כל זגג יודע לזגג בלגי יפה ואיכותי) נותן פתרון טוב ויפה, אם מאוד רוצים אפשר בפרופיל גדול להתקין בידודית, מאוד נוח לחיות עם מערכות פלדה מקצועיות בדיוק כמו שנוח עם אלומיניום, לעניין ההזעה זו סתם השמצה שנובעת מחוסר היכרות עם בעיות המתכת (אין לפלדה כל חסרון או יתרון לעומת אלומיניום), אם יש הזעה בבית היא נובעת מרטיבות וחימום בשיטות לא נכונות (כשהגעתי לטפל בתלונות הזעה מוגברת גיליתי לרוב נזילות מים מהסקה מרכזית שחיבו הרמת ריצוף בהיקפים של קומות שלמות - כי האשימו את החלון ולא טרחו לבדוק מונה מים) איטום שהוזמן במקור (שקע מתאים בפרופיל) יחזיק מעמד שנים רבות ללא כל בעיה מאחר והצבע מבוצע עפ"י הזמנת הלקוח מבחר הגוונים גדול בהרבה מהמצב באלומיניום תעשייתי פשוט כי המחיר כבר מביא בחשבון כל בחירה אפשרית והצבע מוזמן מהיצרן ישירות,

איריסג

New member
כמו שבינא אמר - אנחנו עשינו ברזל בלגי

בכל הבית. מבחינת המחיר - מצאנו איש ברזל מעולה שהמחיר שלו (גם בהצעות שאנחנו קיבלנו וגם חברה שפנתה אליו והשוותה מול אלומיניום) היה כמעט זהה למחיר של אלומיניום - ומאותו רגע פשוט לא יכולנו להסתכל על אלומיניום.... אין בכלל שום דרך להשוות מבחינת מראה בין הסדרות ה"בלגיות" באלומיניום לבלגי ברזל האמיתי. (שאגב - היום זה בכלל פרופיל שוויצרי.... אבל עדיין נשאר השם הגנרי ברזל בלגי) נכון שעקרונית אי אפשר לעשות בידודית בפרופיל הבלגי (כי הוא דק מדי ) אבל אלא אם אתם באמת גרים באזור מאד מאד קר בחורף - זה לא נורא בעיני. אנחנו עשינו טריפלקס - מבחינת בידוד אקוסטי - היא מעולה. סוגרים את החלונות - ואת לגמרי בדממה. מכיוון שאנחנו גרים באזור השרון - הטמפרטורות פה בחורף הן כאלה שאנחנו יכולים להסתפק בטריפלקס. ולגבי עניין ההחלדה - אם מזמינים את החלונות אצל מישהוא שיודע את העבודה כמו שצריך, ועושה גילוון כמו שצריך, ודואג שכל נקודות התורפה בחיבורים יגולוונו כמו שצריך - לא אמורה להיות שום בעיה. ראיתי חלונות בלגים שהיה צריך לחתוך את הידיים למי שעשה אותם, שהיו מלאי חלודה ואיכס, וראיתי חלונות של ארטפרו שעומדים כבר שנים ארוכות ונראים חדשים כמו שעשו אותם אתמול.... הכל עניין של מיומנות.

פרופיל בלגי ברזל זה קישקוש מקושקש

אני מסגר שיכול בקלי קלות לבצע פרופיל בלגי ברזל וזה היה עולה לי עשרות אלפי שקלים פחות . לפחות 50,000 ש"ח פחות ממה ששילמתי על חלונות מפרופיל בלגי מאלומיניום . כל הכבוד לי , שירדתי מזה די מהר , אין כמו פרופיל בלגי מאלומיניום . הוא יותר יפה מתפקד יותר טוב האטימות יותר טובה הצבע שלו איכותי יותר אין בעיות תחזוקה בדלתות הזזה אין תחליף לבלגי אלומיניום , מבחינת המראה והתפקוד . בפרופיל ברזל יש צד אחד " יפה " , וצד אחד מכוער . הוא מיועד יותר לחלונות של מבני תעשיה ישנים ובנינים מתחילת המאה הקודמת , בעיקר השתמשו בו לביצוע חלונות הנפתחים באמצעיתם בצורה אופקית . לביצוע חלונות מפרופיל בלגי ברזל כמו שצריך דרוש מסגר קפדן ומקצועי , אין מקום לטעויות ולחיפופים . הצירים והידיות הם נקודת תורפה

פנסטרה

New member
היסטורית אתה צודק בנושא חלון בלגי

בבלגיה כמו גם במקומות אחרים באירופה השתמשו בחלונות עץ לבתים ומבני ציבור ורק למחסני חקלאות ותעשיה השתמשו בפרופילי פלדה. כך היה גם בארץ עד לפני כ- 40 שנה. (תקנו אותי אם אני טועה) ברוב העולם ה PVC החליף את העץ ורק בארץ האלומיניום הוא הדומיננטי במקום העץ.

למעלה