שלום רב!

פנסטרה

New member
תלוי איזה ותלוי איפה.

1. אם הם היו טובים לא היה צריך למצוא להם תחליפים ועובדה שבכל העולם חלונות פולימרים PVC החליפו את העץ. 2. חלונות העץ שעושים היום הם חלונות יוקרה. העץ מטופל ורווי בהמון כימיקלים כדי להתגבר על החסרונות שלו. למרבה הצער עדיין מתעקשים בתל אביב שמבנים לשימור יקבלו חלונות עץ כמו פעם. מכה! 3. בתנאי היובש בארצנו הקטנה אפילו החלון היוקרתי והמטופל ביותר יהיה בעייתי. יש מקומות בעולם שחלון עץ הוא מתאים.

מסגר במסגריה שלו בונה מדף ...ממתכת

נגר בנגריה שלו בונה את אותו המדף ....מעץ בארצות שיש הרבה עץ בונים את כל הבית מעץ , כולל קירות מסיבית הכי נחותה .

פנסטרה

New member
../images/Emo13.gif בביתא יש מדפים PVC ושולחנות זכוכית עם

מסגרת PVC. PVC זה מסגרות או נגרות לדעתך?

חלונות PVC , ראיתי איך מייצרים אותם

נראה לי משהוא שחייב להיות כאן בארץ אם הייתי יודע בזמנו היכן להזמין כאלו, הייתי בודאות מזמין חלונות PVC .

פיטנגו4

New member
מה פתאום?

יש לי בידודית המון שנים בכל החלונות בבית, אפילו לא אֵדון פיצפון
לא רק שאין אדים, והבידוד הטרמי מצויין ואמור להיות הרבה יותר טוב מטריפלקס, אלא שאצלי בחוץ עכשיו רעש איום של שופל שקודח בסלע. בפנים חיים נורמאליים רק בזכות הבידודית.

פנסטרה

New member
בידוד חלונות ותקן חדש.

כמו שהזכירו כבר לפניי חובה, אבל ממש חובה בכל מקום בארץ להשתמש בזכוכית כפולה ולא טריפלקס. טריפלקס אינו מבודד תרמי. גם זכוכית כפולה אינה נותנת בידוד תרמי אפקטיבי אם המרווח הוא 6 מ"מ. זה אמנם עדיף על כלום אבל זה פספוס, כי מרווח של 12 מ"מ מבודד פי 5 ולא עולה אפילו שקל יותר ממרווח 6 מ"מ. בכל העולם לא מוכרים חלונות בלי זכוכית כפולה עם מרווח של 12 מ"מ ומעלה. כניסת אדים למרווח בבידודית נגאמת מחדירת אוויר למרווח. זהו כישלון של יצרן הזכוכית החובבן. בתנאי אקלים חמים הנפוצים בארץ הקודש, אחת הדרכים להבטיח איטום מוחלט של הבידודית היא שימוש בדבק קר ולא בזפת חמה להדבקת הבידודית. ההדבקה החמה חוזרת למצב צבירה נוזלי בטמפרטורות גבוהות ומי שמנסה לגעת בחלון חשוף לשמש מבין עד כמה חם החלון יכול להיות. יצרמי הזכוכית הטובים מקפידים על הדבקה קרה ואת זה עליכם לדרוש מיצרן החלונות שלכם. אגב, יש תקן חדש שהוציא מכון התקנים הישראלי לפני שבועיים בלבד. תקן 5068. התקן קובע חובת סימון אנרגטי על חלונות, דלתות, קירות מסך וויטרינות. בדומה למה שכולם מכירים במוצרי חשמל על כל חלון תהיה תווית שמציינת את רמת הבידוד של החלון. דבר כזה נפוץ כבר בכל העולם וסוף סוף גם בארץ. בקרוב כל צרכן יוכל לדעת נתונים ברורים ובדוקים על רמת הבידוד של החלון ולא יצטרך לשמוע את ההמצאות של נציגי המכירות של חברות האלומיניום בקשר לטיב הבידוד של טריפלקס. אז גם יגלה הצרכן מהו בידוד תרמי אמיתי בחלונות: חלונות פולימרים עם זכוכית כפולה. מומלץ עם LOW-E. מבודד פי 10 יותר מחלון אלומיניום עם טריפלקס.

בינא

Member
ברכות לעליה החוזרת של חלונות ה-PVC לארץ

נראה אם תצליחו במקום שאחרים נכשלו קשות. מצורף צילום של מבנה באפרת עם חלונות PVC בצד אחד של המבנה הדו-משפחתי וחלונות של "אנדרסן" בצד השני שלו. המבנה הוקם ואוכלס בשנת 1994 והחלונות מתפקדים יפה עד היום ללא שום בעיות...ללא קונדנסציה וללא שינוי גוון.

פנסטרה

New member
לא תסכים איתי שהמודעות לבידוד עברה מהפך בארץ?

סוף סוף מדברים בבניה ירוק, גם המודעות הציבורית וגם הרשויות, התקנים והרגולציה. זה לא מה שהיה לפני 15 שנה. אתה חושב שאני טועה?

fireman

New member
בדיוק../images/Emo70.gif

לדבר זה קל, כשמגיעים לתכלס, לכיס, הדיבורים מתהפכים לגמרי.

msvnk

New member
הבונים ממש לא ימהרו לחלונות פולימריים

ולו מהסיבה הפשוטה שאין עדיין בארץ אף חברה גדולה רצינית יציבה (ומוכרת) שתעמוד מאחורי חלונות כאלו. נניח ואני אדם שפתוח לדברים חדשים ולא מקובע על אלומיניום, אני אחשוב פעמיים לפני שארכוש את החלונות האלו מחברה שאני לא יודע אם תהיה כאן עוד 5 שנים כשאצטרך להחליף או לתקן חלון. אם שוב השוק הזה ייעלם בגלל שאין היענות של לקוחות. זה לא כמו חלונות עץ שתמיד יהיה מי שייצר לך את מה שיש לך בבית. אם מישהו יקנה חלון כזה ועוד שנתיים יגלה שנסגרתם הוא יהיה בבעיה. ושלא ישתמע מזה שהחברה שלכם לא רצינית, אבל עובדה שהנושא הזה כ"כ לא מוכר וחברות שמתעסקות בזה מוכרות עוד פחות אם חברה כמו קליל או כל חברה גדולה הייתה לוקחת על עצמה להוציא לשוק ליין של מוצרים כאלו אני בטוח שהייתה הרבה יותר פתיחות, אם המוצר באמת איכותי כמו שאתם מתארים אותו ואז זה היה משחק גם לטובתכם.

מי שלא מבין בבניה ידבר כמוך

אין תחליף לחלונות הללו מבחינת בידוד בכל מקרה זה קשה להחדיר מוצר חדש לשוק , גם אם הוא איכותי

למעלה