שלום רב. שאלה פשוטה

פיצוי בגין עגמת נפש

גם כאן התשובה לא חד משמעית אבל אם תשקיע בהוכחת הסעיף הזה בכתב התביעה ולא תוסיף אותו לתביעה כלאחר יד אלא תגבה אותו בעדויות ותעביר לשופט את עוצמת עגמת הנפש בכתב התביעה ובעדויות שלך ושל העדים האחרים, אין לי ספק שהסיכוי לקבל פיצוי בגין עגמת הנפש יהיה גדול יותר ...כלומר קשה לכמת כספית כאב,צער,שברון לב,אכזבה,בושה...אבל בראיות אמינות לגבי העוצמה לדעתי ניתן לשכנע שופט לפסוק פיצוי גבוה בהתאם - אני בטוח שהשופטים הם קודם כל בני אדם רק תן להם את הכילים לפסוק לזכותך והם יעשו כן.....

אני בספק

אם תוכל לשכנע שופט לפסוק פיצוי של ממש עבור עגמת נפש ואשמח לראות את האסמכתא שלך. המשפט הישראלי מכיר בנזק ממשי בלבד ולא בנזק אמפירי. גם במשפטי נזיקין כאב וסבל מחושבים ע"פ טבלה מוכרת ע"ס ימי אשפוז וכיו"ב ואין פיצוי של ממש עבור "אובדן הנאה" למי שאינו יכול להשתתף בפעולות תחביבים שפעם נהג לעסוק בהם. בוודאי שאין פיצוי על אכזבה או שברון לב.

ישראל מדינה מפגרת

זה עוד הוכחה לכך שהמשפט הישראלי מפגר ביסודו אחר חוקים אחרים או במשפט פשוט יותר "מדינת ישראל היא מדינה מפגרת" . ברוסיה אפשר לתבוע על עגמת נפש אפשר גם אפשר .

Kiru

New member
ואז מגיעים למצבים מגוחכים כמו

בארה"ב, שם כל אדם שניגרמה לו אי-נוחות קלילה יכול למוטט עסקים כלכלית. לא תודה, בנושא הזה אני מעדיף את המשפט הישראלית.

טוב, תודה על התשובות והדיעות

בינתיים, החלטתי לעשות סיבוב נוסף של נסיונות שכנוע טלפוניים לקבל את הכסף שלי בחזרה. אם זה לא יעזור, אני כנראה אתבע - אמנם אין לי שום הוכחות, אבל מצד שני - גם ליס אין שום מסמך, בטח לא חתום על ידי, שמוכיח שהם גבו ממני את הכסף בצדק. מכל מקום - עדיין מעניין אותי - בנוסף להחזר, אילו עוד כספים אתם חושבים שכדאי לי לתבוע מהם, ובאילו סעיפים אם לא עוגמת נפש?

amitof

New member
מתפלא עליך!

מה פתאום לטלפן שיש לך אינטרנט ובו כל הפרטים של בתי המשפט באתר בתי המשפט,כל ההליכים וכל מה שנדרש!!

לא היה לי כ"כ פשוט למצוא את הפרטים

תראה לי אתה איפה כתוב באינטרנט איפה יש בית משפט לתביעות קטנות. הקיצר - בסופו של דבר אולי הייתי מוצא, אבל נעזרתי באינטרנט מלכתחילה כדי למצוא את המספרים, וגם כמובן - כדי לקבל עיצה כאן. לטעמי התמיהה צריכה להיות - מדוע המידע לא ברור ונגיש בקלות באינטרנט, וחמור מכך - מדוע כ"כ מסובך לברר זאת בטלפון. לטובת האזרח מן השורה שלא מתמצא ברזי האינטרנט, ולא חסרים כאלה

למעלה