שלום רב -קינימטיקה

program2

New member
שלום רב -קינימטיקה

איש מסיע רכב מוטורי לאורך כביש ישר, תנועתו מתוארת בעזרת גרף מהירות לעומת הזמן . חשב : א)תאוצה t=12 ב)מהו מיקום הרכב, ביחס לנקודת ההתחלה, בזמן t = 12.0 s. ג)מהו המיקום הסופי של הרכב ? t = 18.0 s התחלתי את א כך אני לא יודע איך להמשיך אשמח להכוונה ועזרה בפתרון . v=v0+at v=12,v0=9 5=9+12a a= -0.333333 את ב' התחלתי כך האם זו הנוסחא המתאימה ? x0+v0t+at^2/2 איך אני משרטט את x(t) ואת a(t) בתאוצה האם אני צריך למצוא את התאוצות בכל הקטעים ? עליה ירידה ומהירות קבועה ?

program2

New member
אני מצרף שאלה נוספת

שאין לי מושג מה הם רוצים ממני . יש לי את התאוצה(-2) ואת הזמן איך הם חישבו שמהירות החלקיק ברגע t=2 הוא -41? איך אני אמור לחשב את המהירות ברגע t =6 . אם לא היה לי את המהירות -41 ברגע 2 שניות אז הייתי מחשב לפי v=v0+at אבל זה לא הגיוני . תודה

bambipoop

New member
תאוצה ממוצעת

בגלל שברמת חמש יחידות לא יודעים לחשב מהירויות עם תאוצה לא קבועה חשב את התאוצה הממוצעת ובעזרתה השתמש במשוואה שהזכרת

bambipoop

New member
תשובה

אנחנו יודעים שהמהירות בשניה 2 היא 41- נחשב עכשיו את התאוצה הממוצעת בין הזמנים 2-6 a-a0/t תאוצה סופית פחות תאוצה התחלתית חלקי כמות הזמן. נקבל שהתאוצה הממוצעת בזמן זה היא 0. ולכן מהירות הגוף היא עדיין -41 שניות.

bambipoop

New member
תשובה

א. תאוצה היא שינוי מהירות כתלות בזמן ולכן בגרף מהירות כתלות בזמן עליך לחשב רק את השיפוע כדי למצוא תאוצה. ב.שטח הגרף של מהירות כתלות בזמן נותן העתק. אפשרות שניייה היא לחלק את הגרף לחלקים שבהם המהירות היא שוות תאוצה ולחשב בכל אחד מהם לפי המשוואה שהצעת. ג. חשב את שטח הטרפז מ0-14 ותחסר ממנו את שטח המשולש מ14-18

program2

New member
תגובה.

אז בעצם א' זה כמו שעשיתי ? delta v \ delta t ? ב . אם אני מחלק את הגרף בין 0 ל 6 שטח משולש 6-10 שטח מלבן 10-12 לפי זה מוצא כל פעם את הממיקומים ומחבר אותם כל פעם . זה נכון ? איך אני מחשב את t=12 שהיא נקודה על האמצע. ג. זה כמו שכתבת לי , בעצם זה אותו דבר כמו ב' רק שהוא מתיחס כל פעפם לזמן אחר?? למה המיקום הססופי בשניה 18 תיהיה הפרשי שטחי הטרפז והמשולש?

program2

New member
אני מצרף את הפתרון אודה לחוו"ד

לשגיאות אם ישנן ותיקונים

bambipoop

New member
כמה הערות:

א. תאוצה ממוצעת היא לא כמו תאוצה רגעית, מבקשים ממך תאוצה בt=12 ולכן a12=delta v/delta t a12=(0-9)/(14-10) zzz a12=-2.25 ב.אין בעיה, שים לב שבסעיף ג' חישבת שוב את שטח הטרפז בצורה מהירה יותר.... ג. טעות חישוב: כשחישבת את שטח הטרפז עשית (4+12) ולא (4+14)... חישוב תאוצה: אין בעיה עם aA וaB. את aC חישבת לא נכון: אני לא בטוח מה עשית שם... aC=(-10-0)/(18-14) zzz aC=-2.5 לפי זה אתה בכלל לומד שזה מתחלק ל2, לפני ואחרי שזה חותך את ציר הX שכן לפני התאוצה היא -2.25 ואחרי זה -2.5

program2

New member
עדיין לא הצלחתי להגיע לתשובה נכונה

מישהו יכול להגיד לי איפה אני טועה ומה לדעתו התשובות הנכונות ?

bambipoop

New member
איך אתה יודע

איך אתה יודע שזאת לא תשובה נכונה אם אתה לא יודע מה הנכונה?

למעלה