שלום רב
"שמיתעוררת בעיה בחברה שלנו , איזה מחשבה שלא ניראית , אז הדתיים לא רוצים לדבר על זה כי זה לא ניראה צנוע !" לדבר - רוצים. בפרהסיה - לא ! ומי שעיניו בראשו, יכול אחרי מחשבה עמוקה, להבין את הסיבה לכך. "תיסלחו לי אבל מדוע זה ניראה כאילו ש-הדת מגבילה אותנו במחשבות ?" בשלב הזה, זה כבר לא צריך להראות לך. אלא אתה אמור להיות מודע - שכך זה ! מהסיבה הפשוטה, שאף יש דיונים ארוכי-עמודים בגמרא, אם דברים שבלב הינם דברים בטלים, ואף - אם הרהור נחשב כדיבור. ביהדות, עניין קדושת המחשבה הוא מאוד גבוה, עליון וחשוב. וזה בדיוק מוכיח את פנימיות היהדות, ולא החיצוניות. להבדיל מדתות אחרות, אנחנו לא נמנעים רק מקיום יחסים - ומעטים, שאף שומרים נגיעה. אלא אפילו על מראית עין ! קל וחומר, מחשבה. כאמור : עין רואה -> לא חומד. "אחרי לבבכם, ואחרי 'עינכם' אשר אתם זונים אחריהם". נראה מי החכם
שישים לב שהסדר פה הוא הפוך, ויבין למה ... או כאמור : "סוף מעשה, במחשבה 'תחילה'". כל מעשה, מתחיל ממחשבה - אם תשמור על קדושת המחשבה - מסתבר, שלא תגיע לעשייה. ואני אתן עצות שימושיות, לפחות מבחינתי : 1) תנסה ליישם את הפסוק 'ושויותי י-הוה לנגדי תמיד', אבל לא רק לחשוב על הקדוש ברוך הוא - כי לזה אפשר להתכחש. אלא ממש לצייר אותיות הוי"ה מולך - במיוחד בשעה שאתה חומד לתאווה מסויימת. 2) להמנע מכל מראית עין שהיא, ואף מחשבה - למרות שאתה אומר 'נו, זו רק מחשבה, זה רק מראה, לא יקרה שום דבר', כי תמיד ! זה נגמר במשהו ! 3) להתעסק בקדושה, בתורה, כל הזמן. למרות שזה לא פרקטי לכולנו (במיוחד לי) כאמור על ידי חז"ל הקדושים, 'בראתי יצר הרע, בראתי 'לו' תורה תבלין'. לכן, כאשר תוקף היצר - תמיד רצוי להרהר על דברי-תורה. בכל אופן, יש עוד כמה עניינים בכך, אבל זה על קצה המזלג. בעניין מציאת הבעיות בחברתנו ה"קדושה". בוקר טוב, מותק. הגיע הזמן להכיר גם בתחלואי-החברה-החרדית ! אבל שזה לא יחליש אותך חלילה, נהפוך הוא - זה רק אמור לחזק. 1) זה אומר שאנחנו בימות המשיח, ממש על הסף. 2) כמובן, כתמיד, דברי חז"ל לא נפלו, ועומדים איתנים. ואף הם אמרו 'דור שהאמת תהא נעדרת'. לא זכור לי, שכתוב 'דור, שאצל החילוניים - האמת תהא נעדרת'. אלא בכלליות, האמת תהא נעדרת. ולכן - למרות שהחברה החרדית, הולכת כביכול בדרכי התורה (דרכיה דרכי נועם, וכל נתיבותיה שלום !) בגלל שזה דור, שהוא כל כך רקוב, שעליו נאמר 'פני הדור כפני הכלב', וכל האימרות על דור זה בפי חז"ל, לא היו רק על החילוניים ! אלא גם על הדתיים - אז על אף שהם הולכים בדרך תורה וקדושה כביכול, גם פה יש פגמים. וזה פשוט - אם בארזים נפלה שלהבת, מה יעשו אזובי קיר ! ולכן, היום, צריכים להתחזק באמונה עד אין-קץ, ולעבור את כל מבחני האמונה שה' טומן לנו בנבכי החיים. ולהזכיר דבר אחד ! כתוב שהאהבה\אמונה שלנו לקדוש ברוך הוא, לא תלויה בדבר ! מדוע ? כי אם בטל הדבר - בטלה האהבה. ואם בטל הדבר - בטלה האמונה ! לכן, אם האמונה שלנו היא שלמה - אפילו אם מול עיניינו, יביאו לנו הוכחות, לאי-נכונות האמונה, או אפילו בעיות בחברה עצמה (שהרי, זו דרכה של תורה, לא ?!) אז אסור לנו להתערער בעקבות כך ! מדוע ? כי הרי האמונה שלנו, לא 'תלויה' על היגיון, ובטח שלא על שכל אנושי, והבנתנו. לכן, גם אם הם יתבטלו , לא תתבטל האהבה והאמונה. ובשורה תחתונה, איך הגיוני שאנשים שהולכים כביכול בדרך תורה, יכפרו, יחטאו, ואם יטעו ויטעו ? מהסיבה הפשוטה, כפי שאמרתי - שעל הדור, בכלליות (וגם ישראל ערבים זה לזה), נאמרו התיאורים על התורה. והחוצפה, פני הדור כפני הכלב, האמת תהא נעדרת - תתפלא, נאמר גם על הדתיים. ובכלל, הרי זו התורה הקדושה - אז איך היא לא מתקנת ? אז בוא אני אסביר, תורה נמשלה למים ואש ! ולחיים ומוות ! אם יש לך תכונה א', חסרון א', שאתה לא מטפל בו - התורה זה מים, גם אותו היא תשקה - וגם התכונה השלילית תגדל ותפרח. ואם לא תשתמש נכון בתורה, היא גם תורת-מוות ! לכן, אנשים גדלים, בזכות התורה, אבל השלילים גדלים יחד איתם - ודי לחכימא ברמיזא. ולמסקנה : באמת שדברים כאלו לא יציקו לך, זה דרכו של עולם - כמו שהשמש זורחת (ומי מנהיג אותה\ם שכך ?). הכל רצון השם יתברך -> אז הכל מבורך. ובשביל להנצל בעזרת השם יתברך, ללמוד המון המון ספרי מוסר ! תתפלא, זה לא פחות טוב מתורה. ולחשוב דבר אחד - שרוב בני האדם (כולם ! גם דתיים) שוכחים אותו, שכמו שה' רוצה שתלמד תורה, הוא גם רוצה שתהיה בעל-דרך ארץ. וחז"ל לא כתבו, בשביל לקשט את דפי המדרשים, 'דרץ ארץ קדמה 'לכל'). כמו שאמרתי, אפשר להוציא את השלילי מהתורה, ואפשר גם את החיובי. אבל התורה תשאר אותה תורה ! בשביל לדעת איך להוציא ולהפיק את המיטב, צריך הרבה ספרי מוסר, הרבה הרבה הרבה, והרבה ספרי פנימיות (אפילו יש כמה ספרי-חסידות טובים). ולזכור, שוב, אנחנו לא עושים את זה בשביל עצמנו ! אלא בשביל הקדוש ברוך הוא ! וכמו, שאנחנו לא נמעיט בערכה של השבת, ולימוד תורה וכהנה וכהנה - אז בדיוק באותה מידה, ואף יותר ! (דרך ארץ קדמה לכל) נקפיד על המידות שלנו (במיוחד על חטא הגאווה
חחח), משום מה (באמת מעניין למה) אנשים נוהגים להמעיט בערך הזה. אבל אני הייתי בטוח שכתוב בגמרא
"ראיתי עליונים למטה ותחתונים למעלה" ובעזרת השם, במהרה בימינו, יביא עלינו הגואל יתברך את משיח צדקינו ! כל טוב ובשורות טובות !