שלום רב ! , אני חדש כאן

שלום רב ! , אני חדש כאן

יש לי המון שאלות שמציקות לי נורא בתור אחד שגדל חילוני . אחת השאלות שמציקות לי נורא זה מדוע , שמיתעוררת בעיה בחברה שלנו , איזה מחשבה שלא ניראית , אז הדתיים לא רוצים לדבר על זה כי זה לא ניראה צנוע ! , למרות שזאת בעיה נוראית שהיא קיימת . תרשו לי לשאול שאלה נורא מעמיקה ! , תיסלחו לי אבל מדוע זה ניראה כאילו ש-הדת מגבילה אותנו במחשבות ?.........

TheNightcrawler

New member
למה כאילו?היא מגבילה

מאחר ואני לא באה מבית דתי אני סבורה שלדתיים יש סיבות משלהם לא לדבר על עניינים מסויימים קבל עם ועדה משום שיש נושאים שהצניעות יפה להם אך אני מסכימה שיש עניינים שהדתיים מדחיקים,אבל לא בגלל שהצניעות יפה להם,אלא בגלל בעיות פנימיות. בקשר להגבלת המחשבות בדת,אתה יודע כמובן שיש מחשבות שעדיף לא לחשוב לכן זה רק לטובתנו והלוואי וכולנו נצליח לעמוד בזה במיוחד לאור המצב כיום.

תגידי לי משהו ! ..............

אם אני אשאל אותך כמה שאלות בתיבת המסרים במקום לדבר על זה לפני כולם כאן בפורום , זה יהיה אפשרי ?........................................... כי לא ניראה לי שאני אוכל לשאול שאלות כאלה לפני " רב " . אוקיי ? ,

gdisrael

New member
סליחה ? שאלת של חדר המיטות, גם

יכולות להיות הלכתיות - וסביר להניח, שבוודאות הם כן. היהדות נותנת לך חוקים לעשות אפילו עד לפרטים הקטנים, תתפלא (ואני משער, שלא) גם בחדר-הייחוד.

gdisrael

New member
באמת? ואני עד עכשיו היית משוכנע

שצריך לשאול את זה בערב שבת, בדרשת הרב ! תודה לך יקירתי, עלייך השלום, אשרייך, הצלתני מבורות ועמי-ארצות. ועכשיו ברצינות, איך בדיוק דברייך קשורים ? האם אנחנו דנו על מקומן של אותן השאלות ? אני אצטט : "הפורום נועד רק לשאלות הלכתיות" בתגובה שלי : "סליחה ? שאלות של חדר המיטות גם יכולות להיות הלכתיות". דהיינו, הדיון היה, על היות השאלות הלכתיות או לאו. לא על מקומן. בשורות טובות

אלי ו.

New member
הסבר קצר

בפורום הזה שואלים שאלות הלכה למעשה ומאוד משתדלים שלא לפתוח שירשורים שאינם בנושא הפורום. את השאלה שהעלית אפשר לשאול בפורומים המיועדים לכך כמו פורום "דתיים"/"חרדים" או "חוזרים בתשובה". כמו שלא נכון להכנס לפורום "כדורגל" ולבקש מתכון לצ'ולנט כך לא נכון להכנס לפורום המיועד לשאלות הלכה ולשאול שאלות בנושא החברה הדתית. ועוד דבר אחד, כפי שהערתי לך בעבר, הדגשת ההודעות שלך מאוד מפריעה לקריאה. ההדגשה מיועדת להדגיש מילים בודדות בהודעה ולא את כל ההודעה.

gdisrael

New member
לא מסכים, וזה גם לא נכון

"בפורום הזה שואלים שאלות הלכה למעשה" שאלות לא-צנועות, ועוד איך, גם הן, שאלות למעשה. "ומאוד משתדלים שלא לפתוח שירשורים שאינם בנושא הפורום." הנך יודע, נושא הפורום, מהו ? שאלות הלכתיות - פורום 'לשאול את הרב'. כל עוד זה שאלות הלכתיות, זה מקומם. אני מסכים גם, שצריך לשאול שאלות כאלו בפרטי. אבל להגיד שזהו לא נושא הפורום ? על מי אתם עובדים ? >כמו שלא נכון להכנס לפורום "כדורגל" ולבקש מתכון לצ'ולנט כך לא נכון להכנס לפורום המיועד לשאלות הלכה ולשאול שאלות בנושא החברה הדתית.< הדוגמא שלך, לא מתאימה לסיטואציה. מהסיבה הפשוטה, שהוא לא שאלה שאלות בנושא החברה הדתית - אלא מלכתחילה, אמר שיש לו שאלות 'לא-צנועות' לשאול, ואין לו את מי לשאול - כי אף אחד בחברה החרדית לא מוכן להקשיב ! דהיינו, הוא ביקש עזרה מחברי הפורום - שיהיו לו לעזר בשאלות ה'לא-צנועות', ואם אני לא טועה יקירי - זה לא הפעם הראשונה שהנושא עלה. >ועוד דבר אחד, כפי שהערתי לך בעבר, הדגשת ההודעות שלך מאוד מפריעה לקריאה. ההדגשה מיועדת להדגיש מילים בודדות בהודעה ולא את כל ההודעה.< זה באמת מנהג מכונה שלו, עם זאת - לא שמתי לב שהוא נהג כך הפעם. הערה קצת צריך לשלוח בפרטי - זה לא נאה ולא יאה, להביא ביקורת כזו ברבים. אני משוכנע שאתה צריך להתנצל בפני שחר, אם הוא נפגע מכך. בברכת ידידים. ישתבח שם הבורא לעולם ועד !

asaf2000

New member
שאלות בנושאי צניעות מקומן במסרים

כמבואר בהודעת המנהל.

זה פורום פתוח לכל אדם ../images/Emo140.gif

כאן זה לא " פורום סגור " , כמו למשל : " פורום חרדים " . ולכן אם אני ארצה לשאול את כבוד הרב שאלה שהיא אינה " הלכתית " , אז מותר לי !!!! .

גיא , יהודי צדיק ! , ..........

אוליי אתה שלא כמו אנשים אחרים תוכל לענות לי על כמה " שאלות קשות " , ש-אנשים אחרים לא מעוניינים לענות כי הם מפחדים לחשוב " דברים מפחידים ! , ולא טובים ! " , בזמן ש-כל המדינה היא מלאה " פריצות " וזה לא משנה !!!! , כי לאן שאתה תלך אתה תיפול בתוך " החטא " ! . כי גם מי שהוא גר ב- בני ברק ושומר על עיניים שלו בסופו של דבר יפול לראות דברים לא טובים ! , כי המדינה שלנו היא לא
: " מדינת הלכה " , כידוע לכולכם ! .

אסף תיסלח לי ,

חוץ מלהטיף לי ביקורת כל הזמן !!! , אני לא שמעתי מימך ולו מילה " מילה טובה " אחת לרפואה
, כל הזמן אתה רק מיתלונן ! , ולא מעוניין להגיב לדברים שנאמרים ! ,

asaf2000

New member
תסלח לי אדוני היקר

אנעי לא מעוניין להגיב כי אתה לא מעוניין לשמוע. אתה עונה בתוקפנות לכל מי שמעיז לחלוק על דעותייך. אתה כותב באופן מאיים ומבולבל, מודגש ועם סימני קריאה, מה שיוצר הרגשה מאוד לא נעימה בקריאת תגובותיך. אתה כותב דברים שלא קשורים לנושא הפורום בו הם נכתבים. אז מה בדיוק אתה מצפה? אתה רוצה להוציא עצבים על אנשים שמיררו לך את החיים יש לך מספר אופציות: א. לפנות לתמיכה מקצועית או לפורום שנועד לכך. ב. ללכת לחנות ספורט ולרכוש שק איגרוף. מאוד חרה לי שהרסת פשוטו כמשמעו את האוירה הנינוחה והמאירה של פורום חוזרים בתשובה ואני חושש שאותו דבר יקרה גם כאן. אני לא אומר שהטענות שלך לא טובות או שצריך להתעלם ממך אני רק מבקש שתקפיד לכתוב את הדברים במקומות הנכונים ולא בפורום שלא קשורים. לפני שאתה כותב בפורום תפתח את "הודעת מנהל הפורום" לראות במה הפורום עוסק ומהם כללי הכתיבה. אין לי סמכות למחוק את הודעותיך, אין לי סמכות לחסום אותך, אבל בהחלט יש לי הזכות להעיר את תשומת לבך לכללי הפורום שנכתבו ע"י המנהל על מנת לשמור על מטרת הפורום וסדרו. אל תחשוב שזה שהמנהלים לא מוחקים את הודעותיך זה בגלל שהם מרשים את הכתיבה של הודעות מהסוג הזה. אסף.

gdisrael

New member
אני חושב שהודעתך ודעתך חשובים מאוד

בס"ד עם זאת, אני יוצא חוצץ גם נגדך וגם נגד שחר ! שניכם, מלבינים פני השני ברבים, מחזירים באותו מטבע - כיחס נגרר, ומדברים לשון הרע אחד על השני - קל וחומר כל שכן, בפרהסיה ! שניכם חייבים לבקש את מחילת השני. אם אינכם יודעים לנהל דיון תרבותי, פשוט אל תנהלו אותו. ובטח, שאל תגרמו לנו ליפול בחטא לשון הרע, וכאן - אתה צריכים גם לבקש את מחילת חברי הפורום. כל טוב ובשורות טובות. בס"ד

זאת הבעיה של חוזרים בתשובה !

אני ואסף לא נולדנו דתיים !!! , בדרך כלל מי שהוא חוזר בתשובה וניראה ככה :
, אז הוא חושב שבזה ניגמרו לו החיים ועכשיו הוא יכול להיות כמו כל רב גדול , שיכול לבוא ולהגיד לאחרים איך להיתנהג .

למעלה