שלום--קצת מידע בבקשה...

t h e saint

New member
שלום--קצת מידע בבקשה...

שלום אני חדש כאן , רציתי לדעת אם יש מקום כלשהו שבו אני יכול ללמוד אגרוף תאילנדי באיזור הקריות..ואם לא אגרוף תאילנדי אז אומנות אחרת שתיהיה פרקטית ושימושית כמוהה ולא משהו שישעמם אותי.. תודהה

t h e saint

New member
תראו...

הסתכלתי על כל המורים שנרשמו בלוח ואני לא יודע למי ללכת...כי אני לא יודע מי אמין ומי לא , ומי באמת בעל הדרגה שאכן הוא טוען שיש לו... למדתי קראטה מגיל 9-11 , ואומנות זו ממש לא משכה אותי , מאוד שעיממה ובלי יותר מידי תנועות תזוזות וכו'(אני אפרקטיבי).. אני כרגע חייל בן 20...אני לא חושב שבגילי המתקדם זה יהיה חכם להתחיל ללמוד משהו "עמוק" כמו ננגיסו וכל זה(מצטער על הטעות כתיב)כי זה דבר שצריך לבנות למשך הרבה זמן... אני מחפש משהו שיתרום לי לזמן הקרוב ולא להתחיל ללמוד קאטות.. תודה...

האידאל

זה ללכת לכולם, להתרשם, ואז להחליט. אבל אם נהיה ריאלים לרגע, אי אפשר ללכת לכל המקומות שרשומים. כדאי קודם להחליט איזה כיוון רוצים (תתפלא כמה הרשימה תצטמצם), ואז לנסות להבין מה אתה רוצה ומהן הסיבות ללמוד (למדורת שבעצם זה צריך לבוא קודם). אחרי כל זה, לשאול, להתעניין בנוגע למורים (גם כאן בפורום), ולבקר בדוג'ואים.

nage

New member
אם הגיל שלך מתקדם

אז אותי צריך כבר לאשפז במחלקה גריאטרית.

nitzano

New member
עצה מקשיש

מאוחר מדי בשבילך ללמוד א.ל - סורי . אפילו אמנות שיטחית . רק תחשוב עוד כמה שנים נשארו לך להתאמן ,ממש קמצוץ .

WhiteBear

New member
מאסטר אחד לטאי צ'י, ניקרא לו בועז,

נישאל מתי להתחיל ללמוד טאי צ'י: בגיל 16 ? 14 ? 8? ... התשובה שלו הייתה: "בגיל 8 שילמדו קצת חוגי קרטה או ג'ודו לילדים. אחרי זה שיתפרעו קצת, ילכו לצבא... וכשיסיימו, באיזור 21, שיבואו ללמוד אצלנו". (הציטוט שאני מביא לא מדויק בעליל, אך מנסה לשמור על רוח הדברים). כותב הודעה זו הוא בן 23...

נסיון להבהרה

אם קוראים את התשובה שלא בהקשרה, אפשר בקלות לייחס לה זלזול. אני לא חושב שהדובר מזלזל חלילה בקרטה או בג'ודו, או בענפים אחרים. הוא למד אומנויות קשות במשך הרבה שנים. השאלה היתה: "מתי כדאי להתחיל ללמוד טאי צ'י?" והתשובה היתה - בגיל 21. בתנאי שאתה רוצה ללמוד טאי צ'י, וזה מה שאתה מחפש. עד הגיל הזה, אפשר לצבור נסיון בדברים אחרים, אבל לרוב, למי שעדיין לא בן 21 פשוט לא תהיה את הסבלנות הדרושה כדי ללמוד טאי צ'י. אני לא מוצא בזה שום דבר מתנשא. לא תמליץ לאדם בן 60 להתחיל ללמוד קפואירה, נכון? זה מתנשא? טבעי שמתבגרים יחפשו מקומות שבהם אפשר גם להוציא אגרסיות ומרץ, וכו'. אף אחד לא טוען שזה כל מה שיש באומנויות הללו, אלא שזה פן שנערים מחפשים, ולא ימצאו בטאי צ'י אלא באומנויות הנ"ל. לדעתי - להיפך, בגלל הדמיון בין האומנויות השונות, אפשר/כדאי להשקיע זמן ואנרגיה וללמוד אותן, ואז, אם עדיין רוצים ללמוד טאי צ'י, יש בסיס טוב יותר. שאלה - האם לתלמיד שבא מרקע של אומנויות לחימה שונות, יהיה יותר קל או יותר קשה ללמוד אומנות לחימה חדשה, שונה בבסיסה?

brunoflexe

New member
להוציא אגרסיות ומרץ בטאי צי ?

זה אי אפשר למצוא בטאי צי ? המממ.... דווקא לא הייתי אומר שחוסר אגרסיות/מרץ מאפיין את טסון נאן מאן פאי, אבל מה כבר אני יודע ...

לא דובר על השיטה

דובר על טאי צ'י. היום יש קונג פו לנוער, שמתחילים עם שינג-אי. כשרוצים ללמוד קאטה של טאי צ'י, לדעתי, אין הרבה מקום למרץ ואגרסיות. כנ"ל בעמידות עמוד. כנ"ל באצ'י דנקי. גם לא בסוויסו ולא בטנרן. גם בעבודה בזוגות, אם רוצים ללמוד, עדיף להמעיט בהוצאת מרץ ואנרגיות, בשנים הראשונות. תקנו אותי אם אני טועה.

brunoflexe

New member
עבודת זוגות

שאלתי פעם את מאסטר ניר לגבי איך צריך לעבוד בפושינג הנדס. השאלה התיחסה לגבי כמות ה"אלימות" שצריך להכניס לתרגיל. כפי שהבנתי את התשובה, אין שום בעיה להכניס כל כמות שאתה רוצה, בתנאי שזה מתואם עם בן הזוג שלך. יכול להיות שזה קשור במה המטרה שלך. אתה בהחלט יכול לנסות לבדוק את העקרונות שלך (שחרור / איזון וכו) גם בעבודה הרבה יותר אגרסיבית. הרי אתה יכול אחרי שנה בשיטה להצטרף לקבוצת יוהו ושם מתרגלים גם עבודה חופשית ... וזה הרבה לפני שמתחילים שינגי. לגבי מרץ, נראה כמה נשאר לך אחרי חצי שעה סאן צואן (הכוונה נראה ביום חמישי הבא ...)

כמה בני-נוער ישראליים יישארו בכיתה

אחרי 30 דקות צאן-צ'ואן?
לגבי רמת האלימות שאפשר להכניס לאימון שלך עם בן-זוג, היא אינה דומה לרמת האלימות שמכניסים לשיעור במרכז.

orii

New member
אז נגיד אצלנו אין דבר כזה

להוציא אגרסיות - לא כחלק מהלימודים. יש בני נוער שרוצים ללמוד טאי צ'י והם יכולים לעשות זאת אצלנו גם אם הם לא סינים. אני מסכים שלרוב בני הנוער זה לא מתאים.

ובניסוחו של צבר ארם...

"בסין מלמדים ילדים קודם קונג פו קשה ואחר כך בהתבגרם טאי צ'י" הרעיון, לדעתי, הוא אותו רעיון. אתה חושב שזה מתנשא?

crane

New member
מה עם ילדי משפחת יאנג?

להם היה מותר ללמוד טאי צ'י כילדים כי הם היו סינים?

אין מה להשוות בין חינוך סיני/יפני,

לחינוך ישראלי. ראש השיטה שלנו ביפן, ג'יביקי סנסאי, סיפר שהדבר הראשון שלמד מאביו היה איך לעשות ספוקו. בגיל 3. לא שאלו אותו אם הוא רוצה, לא חשבו שאולי הוא צעיר מדי, לא קראו את דוקטור ספוק. זה מה שצריך ואת זה אתה תעשה. אתה מכיר אמא ישראלית שהיתה מוכנה לדבר כזה? (אין צורך לענות, שאלה רטורית) החינוך הישראלי שונה, קצב החיים שונה. יש בני-נוער שהטאי-צ'י מתאים להם; לימדתי במשך שנה נער בן 12-13, שהתקדם יפה. אבל זה נדיר. כששואלים לגבי הנער הישראלי הממוצע, כנראה שהוא צריך שיטות בהן מוציאים יותר מרץ.

crane

New member
גם בטאי צ'י אפשר להוציא מרץ

זכור לי שקראתי ב"חרב לעט" ראיון עם מסטר שסיפר שאת שיעורי הטאי צ'י כילד היה מסיים בזחילה למיטה, כי הוא כבר לא יכל ללכת. באופן כללי אני מסכים איתך, אך לא מקובלת עלי הגישה של "קודם נשלח אותם לכמה שנים לקרטה ואז הם יהיו מוכנים לדבר האמיתי". קרטה וג'ודו שילמדו בגישה של "להוציא מרץ" יתנו פחות או יותר אותן תוצאות כמו לימוד טאי צ'י באותה גישה.

nitzano

New member
../images/Emo45.gif

סופר על ג'יין חואו (בנו של יאנג לו צ'אן) ובנו צ'אנג פו . אינטנסיבי ביותר

למעלה