שלום קהילה קדושה

שוב לא דברתי על הגדרה החוקית

דברתי שישראלי כמזדהה עם הערכים של מדינת ישראל(דגל,הימנון וכ')ולא הוא לא צריך להיות יליד הארץ.
אגב אני לא מבין למה אתה מתעקש איתי ולתת לאנשים הגדרה שהם בעצמם לא רוצים איכלר דרעי וכול השאר
רואים במדינת ישראל דינא דמלכותא דינא כלומר שלטון שצריך לציית לו אבל לא להיזדהות איתו אז מה אתה רוצה להפוך אותם לישראלים בכל כורחם

זיגי13

New member
הבעיה עם מה שכתבת

שיש הרבה יהודים בחו"ל, שמזדהים עם הדגל וההמנון רק פרט קטן שאין להם כוונה לעלות... כמובן שעניין היליד הארץ הוא שולי ומתייחס רק ל"צבר"
לגבי איכלר דרעי, דב חנין, ואחמד טיבי. הבעיה שלהם היא סממני השלטון הישראלי, כולם מדברים עברית, גרים בארץ , מגדלים בה את ילדיהם וחרדים לעתידה וביטחונה של המדינה (למעט טיבי שחרד לעתידה של פלשתין...) לכן הם עונים על ההגדרה הטבעית של ישראלים. רק שיש להם בעיה עם הזהות של ישראל כמדינה(דתית, יהודית, דמוקרטית) וכל אחד היה רוצה שישראל תהיה לפי אמונותיו והשקפתו, בניגוד לישראלי ממוצע שמבין שאנו מדינת מהגרים ויש כאן פסיפס אנושי ישראלי
דרעי היה רוצה להיות רוה"מ, ושמרן הרב עובדיה יהיה המנהיג העליון של המדינה( מה שלא יקרה כך אני מקווה) אייכלר כנ"ל עם האדמו"ר שלו, דב חנין היה רוצה שיוחרמו כל הבנקים ושתמונתו של הוגו צאבס או פידל קאסטרו תוצב בחדר הממשלה במקום הרצל או בן גוריון.

את יוצאת בשאלה בסתר כי זה הגדרה אחרת

לחרדים בעל כורכם. את וכול חברי הפורום הזה היו שמחים לצאת בשאלה אם הדבר היה אפשרי.וחלק מהיוצאים בשאלה
היו בעל כורכם לפני שיצאו בשאלה כולל אני .
לגבי מה לבחור אני אישית בוחר ביש עתיד ויאיר לפיד כי הוא לא ימין ולא שמאל והוא נגד כפייה דתית.

בואי ואגלה לך סוד קטן וחשוב ביותר

במדינה דמוקרטית הבחירות הן חשאיות וסודיות. אסור לאף אחד לומר לך איך להצביע, אסור לקלל אותך אם תצביעי אחרת ובעיקר - את, ורק את, מחליטה למי להצביע.

כחלק מלעזוב את העולם החרדי מתחילים להפעיל את התאים האפורים שבתוך הגולגולת שלנו והם נקראים "מוח". תפקידם לחשב, לנתח ולהחליט מה טוב לך. הם בהחלט עושים עבודה נהדרת ומיתרים את הצורך ברעבע וכולי.

אז הצביעי למי שנראה לך הכי אטרקטיבי ועונה לשאלות שלך בפוליטיקה...

זו הזדמנות לחשוב

מהסדרי העדיפויות שלך ושהיית רוצה שיהיו במדינה, בתקווה שאכן תקום כאן קואלציה שתוכל לפעול ושתפעל למען ליברליות ושוויון.

עדי802

New member
הרבעובדיה הכריז שאם יהיה גיוס חרדים הוא יורה

לצאנו לעזוב את הארץ.

ולכן חשוב מאד לבחור למפלגה שדוגלת בשיוויון בנטל.

האם תוכלו להמליץ על מפלגה שאכן יהיה לה כח לחוקק ולבצע בפועל את השיוויון בנטל?

למעלה