שלום קהילה קדושה

שלום קהילה קדושה

לאחרונה גיליתי שאני לא לבד וזה היה משמח מאוד.
חברה זרקה לי משהו על תוכנית אודותיכם...והשאר היסטוריה.
די חוששת להסגיר פרטים, אבל מזמן הפסקתי להאמין בנכונות ההשקפה הטהורה.
לפקפק באמת שמנחה את הרבנים, בתורה ובציוויים שלה. וסתם ככה, לא בא לי על זה.
נשואה פלוס, כך שאין לאן ללכת. בעל דוס וכל זה.
ההתלבטות שלי כרגע היא למי להצביע בבחירות. זו מערכת בחירות ראשונה שאני מרגישה שיש לי ממש אפשרות לבחור.
זה די מרגש...אשמח לשמוע את דעתכם, אני פחות מעורבת בפוליטיקה, אך חשוב לי הפעם להצביע ולהשפיע.

כמה שאלות של חוסר הבנה

נשואה פלוס, כך שאין לאן ללכת
לאן רצית ללכת?
ולמה את לא יכולה ללכת?

מה השתנה ממערכת הבחירות הזו לכל אחת אחרת? יש שלושה אנשים חדשים ולכולם מסגרות קיימות או מחודשות
יאיר לפיד - נכנס לנעליים של שינוי. מפוקח, מתון.
שלי יחימוביץ - מה יש לחדש בנוגע למפלגת העבודה?
נפתלי בנט - נכנס לנעליים של המפד"ל, והעיר אותה

<ושאלה של סקרנות.... כמה מסרים "תומכים קבלת">

שייק14

New member
ברוכה תהיי

ידוע מה שאמר אור שבעת הימים הבעל שם טוב הקדוש זכותו יגן עלינו,
שאחרי כל השגותיו הנשגבות בענייני אמונה, הוא מעדיף להשאר יהודי פשוט ומאמין.

אף אני אענה ואומר, שאחרי כל החקירות וההוכחות (ושמא לפני),
אני סתם יהודי שלא בא לי.
ויש בכח הזה לשבר הרבה מן המסכים המבדילים, צריך רק לדבוק בדרך ולא להשבר.

אכן, צרות של עשירים, תצביע-תשפיעי

ותזרמי....

כל שנה אני מצביעה

לפי פסקתו של רב הקהילה השנה החלטתי לפסוק לעצמי אני אבחר במה שאני רוצה אבל על מי נסמוך כל אחד עושה פרובוקציות בנושא אחר

ברוכה הבאה

אני חושבת שכנראה אצביע לאמסלם
למטה רשמתי את סיבותי
(זה בסדר שאשתמש בביביסיטר של יהדות התורה? :) )

למי הצבעת בעבר?

לאיזה חוג את משתייכת?

מקווה שתהני בפורום הצבעוני והמרתק.

הצבעתי לש"ס

אינני משתייכת לחוג מסויים, אני מעורבת למחצה, לשליש ולרביע...
מפלגות הימין, כמו בנט, קורץ, אם כי לא ברור מה הוא יכול לתת לנו כחרדים.
וגם אני לא ממש אוהבת את הלאומנות הימנית.
מצד שני אני גם לא שמאלנית.
לא חרדית
לא חילונית.
לא אשכנזיה
לא מזרחית.
לא בעלת תשובה
לא יוצאת בשאלה
מה אני בעצם?
:)

אם כך את ישראלית

תוצר של כור ההיתוך. את כנראה הגשמת חלומם של מייסדי המדינה זכרם לברכה שרצו לראות כאן יהודי חדש, משוחרר מ"תסביכים גלותיים".

תבחרי במפלגה הכי ישראלית בעינייך

זיגי13

New member
רק שתי הערות

לא יודע למי התכוונת "מייסדי המדינה" חלקם לא רצו שום "יהודי חדש", לא חיים ויצמן,ולא אבא אבן לא מנחם בגין ולא אריאל שרון, לא אשכול ולא גולדה לא רצו יהודי חדש. וחלקם אף היו מאוד גלותיים וקשקשו להנאתם ביידיש עם הסובבים אותם(כמו לוי אשכול, וזלמן שניאור שזר שהם לכל הדעות מהדור המייסד..)

ואין כזה דבר "מפלגה ישראלית" יש מפלגות ציוניות ולא ציוניות, אבל כל מי שמתמודד לכנסת הוא ישראלי (למעט אולי אחמד טיבי שמכריז על עצמו שהוא "דו" ) נתניהו הוא ישראלי, כנ"ל בנט , שלי, ציפי, יהיר לפיד, אריה דרעי, אריה אלדד,מיכאל בן ארי, ואפילו אייכלר וגפני הם ישראלים

הציונות כתנועה כי נסתה לצור יהודי חדש

לא כולכך הצילחה אבל ניסתה. לא יודע אך אתה מגדיר ישראלי אבל האנשים שאתה אמרת אייכלר גפני ואריה דרעי בחלט לא רואים את עצמם כישראלים ולא מזדהים אם שוב סמל של מדינת ישראל לא לדגל לא חוגיגים את יום העצמאות ולא עומדים בצפירה.אני גם בספק אם ניתן לקרוא לש"ס ויהדות התורה מפלגות ציוניות.

זיגי13

New member
ממש לא נכון

התנועה הציונית מיסודו של הרצל, לא ניסתה ליצור יהודי חדש, היא חרטה על דגלה מטרה אחת "מקלט מדיני" ליהודי התפוצות הנרדפים. הרצל היה יהודי וינאי שלא האמין בשום "יהודי חדש", זה לא מופיע בספרים שלו או במאמרים.
אתה מדבר על חברי העלייה השניה, מייסדי דגניה, כנרת, הישובים בעמק יזרעאל וכ"ו בעלי השקפה הסוצליאליסטית מרקסיסטית
הם אמנם היו השאור שבעיסה בתנועה הציונית בשנות ה-20 -40 של המאה העשרים, אבל היו רק זרם אחד בתנועה הציונית.
נשיא התנועה הציונית באותם שנים ד"ר חיים ויצמן שהיה האישיות הבכירה ביותר בתנועה הציונית עד מלחמת העולם השנייה.
כתב אמנם על הרעיונות הללו, אך היה סקפטי מאוד שיהודי בורגני מווארשא או מקרקוב או מווילנא, שאלף שנה עסק במסחר זעיר
יהפוך בוקר אחד לאיכר עובד אדמה.
ד"ר ויצמן שהגיע מעיירה ברוסיה, מבית דל אמצעים והפך בעמל וביזע למדען היהודי המפורסם ביותר בדורו (חוץ מאינשטיין) קבע שהמהפכה הציונית, מטרתה להחזיר את היהודים לארצם, ולבנות כאן כלכלה תעשייה ומסחר, ומקורות תעסוקה
מה היהודי הזה עושה , במה הוא מאמין , מה האידאולוגיה שלו, ואם הוא דתי או אתאיסט או מרקסיסט פועל בניין, רוקח, איכר, מורה , מדען, נהג טקסי או בעל מכולת או מתפרה ממש לא עניין אותו

בקונגרס הציוני בראשון בבזל החלטו שהיהדות היא

לאום ולא דת ואם זה לאום אז כמו שיש צרפתים נוצרים ובני דת משה אז גם יכולים להיות יהודים נוצרים ובני דת משה.
ואני לא התיחסתי לאישיים אלה לציונות כתנועה. אחד הויכוחים בין החרדים לציונות שחרדים אומרים שיהדות זה רק תורה
ומצוות ואלו התנועה הציונית אמרה שהיהדות זה יותר מכך להלן כמה דוגמאות:
השפה העברית- החרדים טענו שבעברית צריך רק להתפלל ואסור להשתמש בה בחיי היום יום .הציונות טוענה שכחלק
מזהות של הלאומית שלנו כלומר הציונית הוציאה את העברית מתחום של שפת קודש לשפה לאומית .
חג החנוכה-כבר הבאתי פה בפורום מאמר מאת פרופ' יעקב מלכין ראשיתה של מלחמת התרבות של העם היהודי
בוא מבואר אך חנוכה שהיה חג לאומי וחז"ל הפכו אותו לחג דתי(נס פח השמן שלא היה ולא נברא ולא מסופר בספרי החשמונאים) וציונות שוב הפכה אותו לחג לאומי.
יכולתי לתת עוד דוגמאות אבל אני חושב שזה מספיק.

זיגי13

New member
כמה הערות

בקונגרס ההוא הוחלט ש"הציונות אין לה דבר עם הדת", ולא לגבי היהדות עצמה, שכן בקונגרסים השתתפו מכל זרמי היהדות מאורטודוקסים עד נאולוגיים ורפורמים.
אורח הכבוד שהוזמן לכנס היה הרב מוהליבר שכידוע היה רב חרדי חובב ציון, שנבצר ממנו להגיע בשל גילו ומחלתו, ושלח איגרת חיזוק ביד בנו לקונגרס בבאזל.
הרב מוהליבר סבר שכל העיסוק בענייני דת ומדינה בקונגרס מיותר, שכן כשיש שריפה בעיירה לא שואלים את מי שבא להציל ובידו דלי מיים מה זהותו הדתית... קודם כל להציל את יהדות העולם ואח"כ נחליט.
ההחלטה בבאזל הייתה קשה גם לציוני המזרחי, והרב ריינס העביר החלטה כנגד וועדת ה"קולטורה" שלא התקבלה, ולכן ציוני המזרחי פרשו והקימו את תנועת המזרחי
לגבי העברית, אתה יכול לראות בספרו של הרצל אלטנוילנד שהוא רצה דווקא שידברו גרמנית או צרפתית, וזו הייתה האידאולוגיה של הקונגרסים הראשון השני והשלישי. מולם נעמדו בן יהודה ובנו שהקימו את מגיני השפה העברית, העניין הוכרע שנים רבות אח"כ. רוב בני העלייה השלישית והרביעית לא ידעו עברית, ובת"א של שנות השלושים היית שומע בליל שפות, כשהמרכזית היא דווקא יידיש ורוסית. אם תשמע פעם פס קול של ראשוני החלוצים תשמע את ההברה היידשיסטית שלהם גם 40 שנה אחרי שעלו ארצה, אפילו אהוד ברק הצבר הקיבוצניק האמיץ. לפעמים מדבר בהברה כזו מידי פעם "ראישות הממשלה"

עוד פעם אתה מדבר על אישיים בתוך התנועה

הציונית ואני מדבר על ההחלטות של התנועה הציונית דוגמה
הרצל היצע את הדגל הזה
"אין לנו דגל. אנו זקוקים לדגל. בשעה שרוצים להנהיג אנשים רבים מן ההכרח הוא להניף סמל מעל לראשיהם. אני מתאר לעצמי דגל לבן עם שבעה כוכבי-זהב. היריעה הלבנה מסמלת את החיים החדשים, הטהורים; הכוכבים הם שבע שעות-הזהב של יום העבודה שלנו, שכן בסימן העבודה הולכים היהודים אל הארץ החדשה."
דוד וולפסון היצע את הדגל הזה
"והנה הבהיק רעיון במוחי: הרי יש לנו דגל. לבן כחול. הטלית אשר בה נתעטף בתפילתנו - טלית זו היא סמלנו. נוציא נא את הטלית מנרתיקה ונגולל אותה לעיני ישראל ולעיני כל העמים. הזמנתי אז דגל כחול לבן ומגן דוד מצויר עליו. וכך בא לעולם דגלנו הלאומי."
הדגל של וולפסון אומץ כדגלה של התנועה הציונית מיום היווסדה ב-1897 השאלה היא לא מה כול אחד כתב אלה מה הוחלט
ואם תפתח את הערך של ציונות בוויקיפדיה תראה שהנחלת העברית כן הייתה אחד המטרות של התנועה הציונית. זה שהרצל
רצה גרמנית זה לא אומר שהתנועה הציונית כולה רצתה את זה .כמו שהיא לא רצתה את הדגל שלו.

זיגי13

New member
לגבי המושג "ישראלי"

אתה מבלבל עם המושג "צבר", ישראלי הוא כהגדרתו אזרח המדינה נקודה, אם אינו אזרח אין הוא יכול להתמודד לכנסת ישראל.
יש סוגים שונים של ישראלים, בדיוק כמו צרפתים, אמריקנים ספרדים או אנגלים, יש ערבי ישראלי, חרדי ישראלי, פלשתינאי ישראלי, בדואי ישראלי וכן הלאה הרבה סוגים של ישראלים שהם בעצם אזרחי המדינה.
המושג שאתה מדבר עליו הוא ה"צבר" זה שנולד וגדל כאן ובדרך כלל משתייך לזרם האסל"י היינו אשכנזי סוציאליסט לאומי יהודי
לדוגמא יצחק רבין ז"ל הוא רוה"מ הצבר הראשון, אהוד ברק, אריק מלך ישראל, והיידה ביבי ושרה

זיגי אתה כותב יפה

לעצם הענין, כשכתבתי מייסדי המדינה לא דייקתי בדברי. התכוונתי לאותם זרמים בתנועה הציונית ששאפו ליצור 'יהודי חדש' ונתנו לכך ביטוי בכתביהם.

לדעתי, 'ישראלי' הוא בעיני המתבונן, ולכן אין טעם להצביע על מפלגה מסוימת כ'ישראלית'.

זיגי13

New member
תודה על המחמאה

אם נגדיר במדויק את אותו הפלג, הרי זה "פועלי ציון" או יותר נכון "פועלי ציון שמאל", המפורסמים בין מנהיגיה הם "רוזה האדומה" האמא של מר ביטחון יצחק רבין, מהפכנית סוציאליסטית שהנהיגה בעצמה את "ההגנה" באיזור חיפה מול פרעות הערבים בשנות העשרים. בעלה נחמיה רבין, וחברם הטוב ברל רפורטר, שהיה דובר התנועה הזו בשנים הרלוונטיות.
הם שאפו ליצור "יהודי חדש", מעין אוטופיה סוציאליסטית ציונית, הם היו פלג מאוד מילטנטי בשמאל, אבל ייצגו אולי עשרה או חמשה עשר אחוז מהתנועה הציונית
ישראלי הוא מה שאתה מגדיר את עצמך, כישראלי יש המון סוגים,... כשישראלים מתגעגעים לישראל הקטנה הם למעשה מתגעגעים לישראל ה"אסלי"ת" שהולכת ונעלמת בדמוגרפיה של החרדים והמזרחיים...

למעלה