שלום פורום

"רוק בהשפעת סמים"

זו הגדרה שמתאימה לכל סגנון ותת סגנון מאז אמצע שנות החמישים. אבל בגדול, ניסחת יפה!

itaikuskus

New member
סמים היו רק חלק מהעניין

ולא הבסיס, כפי שאתה מתאר. במוסיקה, הפסיכדליה באה בעצם להפוך את הצלילים לצבעים, להרחיב את האופקים, לצאת מעבר לבית-פזמון-בית המסורתי של אמני האר אנד בי שעליהם גדלו האמנים בסצנה, הרחבת המודעות, ומעבר למוסיקה- האופנה, הדרך חיים, האומנות, האידאולוגיה, סמים היו רק חלק מזה- אל אס די היה סם שנלקח כדי להרחיב את התודעה בזמן נתון, לתת השראה, אך הוא היה רק חלק מהכל.

RastaIntrusta

New member
טעות בידך..

THE WALL זה יצירת מופת , לא מיינסטרים ולא מחתרת... ככה זה , תאוריה והביצוע כמו שכתוב בספר!

itaikuskus

New member
אני לא רואה סתירה.

אתם אוהבים לראות את המילה מיינסטרים באור שלילי, ולא כך הדבר. השירים הבולטים מבחינה מסחרית באלבום- another brick in the wall II שהפך בעצם להמנון אוניברסלי של מרד נעורים, וcomfortably numb שיש המחשיבים אותו לשיר הפלוידי הטוב ביותר (מסיבה מסוימת, אני כבר לא יכול לסבול אותו), הם הכי מיינסטרים שיש- הקליפ של הלבנה בחומה נטחן מליוני פעמים באמטיוי, וגם בארצינו הקטנטונת הוא נבחר לשיר העשור של שנות ה80, יצירת מופת ו"מיינסטרים" אלו לא מושגים סותרים. סימוכין- אחת הלהקות שהאמטיוי הצליח לטחון הכי הרבה בשנים האחרונות, KORN, ביצעו קאבר לanother brick in the wall II ושמו אותו באוסף היחסית חדש שלהם, ומצד שני, להקת הדאנס scisor sisters עשו גירסת דנס לcomfortably numb שנחרשה באמטיוי, ברדיו ובמועדונים. זה מיינסטרים.

לדעתי זה דיסק ממש טוב . אבל...

את תהיה מאוד מופתעת לגלות שזה הפינק פלויד. פסיכודליה כל כך כבדה. מושלמת וכבדה. לקח לי המון זמן לעקל אותו כמו שצריך. הוא דיסק מאוד מיוחד שיכול מאוד להיות שתאהבי ויכול מאוד להיות שלא

וינסנטי

New member
לא חייב לקנות את פייפר.

לא שמעתי את האלבום מעולם, אבל ממה ששמעתי, זה ממש לא פינק פלויד- זה סיד בארט. אם אתה רוצה עוד מנה של פינק פלויד: asos או ahm- אלבומים מצוינים, שלא יעבדו עליך. שווה כל אגורה.

FunkyMonk

New member
סלח לי,

אבל האם סיד בארט הוא לא הפינק פלויד? עד 69 הוא היה האיש והלהקה. אני אישית מהאלבום שמעתי רק את BIKE (למרות שקניתי אותו אתמול אבל משומה המחשב לא מזהה אותו), וזה אחלה של שיר.

sopermen1

New member
אם ככה אז

החומה, ה-פיינל קאט ואנימלס הם לא פינק פלויד אלא רוג'ר ווטרס.

avki

New member
זה בעצם ממש לא נכון.

לא רק שמי שמעליי צודק אלא גם שהאלבומי סולו של סיד בארט הם הסיד בארט האמיתי, ודרכם אפשר לראות סיד בארט, אבל את פינק פלויד (אמנם אחרת) אפשר בהחלט לראות דרך TPATGOD.

Elinor BC

New member
עזבו אתכם מהגדרות, עזבו אתכם

ממושגים מיותרים. עזבו אתכם מהכל ! העלמה למעלה שאלה , שאלה פשוטה: איזה דיסק אנחנו ממליצים, אז בואי אני אומר לך משהו, דיסק ראשון הוא לא מבחינתי "דיסק חובה", אין דבר כזה, זה הכל עניין של טעם, אומנם כל דיסק של הפלויד הוא מעולה, מצויין ופיגוזים טילים לריסים. עכשיו אם את בהגבלות של כסף, לכי על הראשון, זה משהו שונה מהדיסקים שיש לך, פסיכדלי למדי , מגניב למדי, מיוחד נורא, סיד בדיוק ! אני אוהבת. תשמעי, אל לא תתאכזבי, את תהני ותתענגי על כל צליל תו ואות אות של מילה. עוד דיסק, שאני אישית הכי אוהבת, MEDDLE, הוא קסום כל-כך, הוא מרגש ומדהים כל כך. יש בו כל כך הרבה. תקני! תשמעי! והכי חשוב שיהיה בכיף ! (אגב, האם יש שמה עדין את המגזין? אני יודעת איפה, זה בטח בדוכן מגזינים ההוא שבפינה ליד המדרגות.. )

wommer

New member
"מצויין ופיגוזים טילים לריסים" ../images/Emo6.gif

פרום פאקצות?

THE WALL1

New member
נדמה לי שלקחתי את האחרון

אבל שווה לך לנסות! ותודה לך על התשובה הקולעת!

למעלה