שלום פורום

THE WALL1

New member
שלום פורום

עוד כמה ימים אני נוסעת לקנות דיסק של פינק פלויד וחשבתי לקנות את הדיסק הראשון שלהם, אני בטוחה שאת הדיסק הזה יש לכמה מחברי הפורום ורציתי לדעת איך הוא, ואם למישהו יש הצעות לדיסקים אחרים אני אשמח לשמוע. וד"א יש לי כבר את:animals, the wall, WUWH, DSOTM, the final cut. וגם קניתי שלוש חולצות ממש שוות של פינק פלויד, אם יצא לי אני אעלה כמה תמונות לפורום וגם בדיזינגוף סנטר מצאתי את המגזין שבתמונה... קניתי אותו.. 35 ש"ח למגזין, סכום כסף מכובד, אבל שווה. למישהו יש את המגזין הזה? יום טוב לכולם, חן.

wommer

New member
....

הדיסק הראשון שווה כל גרוש. אין בכלל שאלה האם לקנות אותו. אלבומים נוספים שכדאי שיהיו לך, הם : meddle,AHM,ואם את אוהבת את התקופה הראשונה, אז תקני גם asos, והמלצה חמה לי בשבילך, more.

וואלה!

חיפשתי את זה בעצמי. קשה למצוא עותקים שלו בארץ, כי אין יבוא ישיר של המגזין לישראל. המממ.... אני שולחת לך מסר ונראה איך אנחנו יכולים להנגיש את הכתבה לקוראי הפורום. בוודאי שכדאי לקנות את האלבום הראשון שלהם. איזו שאלה...

itaikuskus

New member
האלבום הראשון של פינק פלויד

הוא האלבום הכי טוב וחשוב שיצא, מבחינתי. בארט מביא לך על מגש סיפורי פנטזיה הזויים, גיבובי קולות, סאונד גיטרה חללי, פסיכדליה במיטבה. עצוב לחשוב שהאלבום שאני הכי אוהב בעולם היה יכול להיות יותר טוב ממה שהוא, אבל עדיין, אין בו נפילות, אין בו חוליה חלשה, רק פחות מדי חוליות, תנו לי עוד קצת מהבארט הזה. הסולואים שלו, מדהימים ככל שיהיו, הם כבר לא אותו דבר. אל תחשבי על דיסק אחר, ברגע שחשבת על הדיסק הראשון, לוותר עליו תהיה טעות.

thezanani

New member
לא הבנתי.

"עצוב לחשוב שהאלבום שאני הכי אוהב בעולם היה יכול להיות יותר טוב ממה שהוא, אבל עדיין, אין בו נפילות, אין בו חוליה חלשה, רק פחות מדי חוליות, תנו לי עוד קצת מהבארט הזה. הסולואים שלו, מדהימים ככל שיהיו, הם כבר לא אותו דבר." אתה יכול להרחיב?כבר לא אותו דבר? ולעניין ההמלצה,בהחלט יש לראות בעייתיות מסויימת להמליץ לאדם ששמע פ"פ ומצפה לפ"פ,את הפייפר.הפייפר הוא תוצר של הפינק פלויד,אין ספק.אך שמיעות קצרות בחנות הדיסקים,גרמו לי לדחות את רכישתו כבר פעמיים.בעיקר מכיוון שהצליל כה זר.אפילו מASOS. ותיקו.מגיע לכם.

Adidason326655

New member
עם כל הכבוד ל-PATGOD

הייתי ממליץ לך על AHM. אחלה אלבום. יותר מוצלח לדעתי מ-PATGOD. מה את מעדיפה : פסיכודלי כבד (אם תרשו לי לקרוא לזה ככה) או מלודיה הרמונית?

itaikuskus

New member
"פסיכודלי כבד" בשבילי, בבקשה

AHM דיי חלש, יחסית לאלבומים אחרים, כמו meddle,DSOTM,WYWH,וגם more

THE WALL1

New member
החומה זה

פסיכודלי כבד, ככה שזה הסגנון שאני אוהבת. אבל אני רוצה לשמוע ולהכיר גם סגנונות אחרים, אם זה של פינק פלןיד אין סיבה שאני לא אוהב את זה... את ahm אני לא מכירה ולאבא שלי היה את זה פעם אבל זה נעלם... איזה סגנון זה?

אממ...

"החומה" איננו "פסיכודלי כבד". זה בכלל לא פסיכדלי (או פסיכודלי). סתם רוק. גם AHM הוא רוק, למרבית ההפתעה, אבל יותר נסיוני מאשר "החומה", שהוא קרוב יותר למיינסטרים.

יש משהו במה שהוא אומר!

השיר ahm הוא לא פרוגרוק? החוצוצרות שם הם סתם רוק? כל הקטע המרכזי של היצירה לפחות הוא פרוג

אין שום קשר לפרוג

הריף הבסיסי הוא של הפלויד, אבל הפיתוח של הקטע נעשה ברובו ע"י רון גיסין, שהוא מלחין מודרני, שבא מתחום המוסיקה הקלאסית. לכן זה אולי נשמע לך "פרוג", אבל לא היתה שום כוונה כזו.

wommer

New member
../images/Emo45.gif

גם שאין כל כך מעבר בין המקצבים השונים אז המאפיין הברור ביותר של הפרוג לא מופיע...

wommer

New member
לפי מיטב הבנתי...

זה מוזיקה, שבמהלך השיר למשל, המקצב עובר ממהיר ללאט ומלאט למהיר וכו וכו וכו...או משהו כזה בסגנון, כלומר שינויי מקבים במהלך השיר. אם יש מישהו שיודע את ההגדרה המדוייקת, אז חכה קצת וירשמו לך הודע בקשר לעניין.

תת-ז'אנר של הרוק

שהיה פופולרי באנגליה ואירופה במחצית הראשונה של שנות השבעים. בישראל הוא עדיין פופולרי, בחוגים מסויימים, מסיבות מורכבות.

FunkyMonk

New member
הנוסחא הקלאסית

פרוג = רוק + מוסיקה קלאסית זו ההגדרה שהרבה ממעריצי הפרוג הולכים אחריה. לפיה AHM הוא לא סתם פרוג, אלא פרוג משובח. ועוד על פרוגרסיב רוק (שלדעתי הוא הזאנר הטוב ביותר שיצא לאדם להמציא, ואני אישית מכניס את הפלויד לז'אנר הזה [באלבומים מסויימים שלהם] ). אתם אפילו מוזמנים להיכנס לפורום פרוגרסיב-רוק בתפוז ולהיווכח כי הרבה שם מחשיבים את DSOTM כ"אלבום הפרוג הטוב ביותר בכל הזמנים" (אני לא נכלל, אבל ניחא). עוד תוכלו לקרוא על פרוגרסיב-רוק באתר הבא, שאני אישית מאד אוהב: http://mitkadem.homestead.com/ אתם אפילו יכולים לראות את ההגדרה (הבערך מילונית) לפרוג-רוק בעמוד הכניסה.

תודה לך על המידע

העניין הוא, שההגדרה הזו אינה מקובלת בשאר העולם, היינו מחוץ לישראל. למעשה, אין הגדרה לרוק מתקדם, כפי שאין הגדרה לסגנונות אחרים במוסיקה. הסיבה לכך היא שרוק הוא תרבות, לא אוסף צלילים. לכן הגדרה 'מוסיקולוגית' לסגנונות ברוק אינה יכולה לעולם להיות מדוייקת, מקיפה - או נכונה. במילים אחרות: הגדרות כאלו אינן תקפות. פינק פלויד מעולם לא השתייכו לסצינת הפרוג, ולכן מה שהם עשו לא היה פרוג. פשוט מאוד. אני ממליצה לך לקרוא מקורות רציניים על רוק ותולדותיו. בזמנו הבטחתי לתת רשימת קריאה, ואעשה זאת. בינתיים, הייתי ממליצה על האתר של ה-BBC, שבו חומר רב - הן בתחנות הרדיו השונות של ה-BBC המעבירות תכניות, כולל תכניות דוקומנטריות, על תולדות הרוק, והן באנציקלופדיה המוסיקלית שה-BBC מחזיק באתרו. במקביל, אני ממליצה על קריאת ספרות הרוק האנגלית והאמריקאית, לדורותיה. את הפירוט, כפי שהבטחתי, אעשה בנפרד.

FunkyMonk

New member
גם אני לא מת על ההגדרה הזו

וגם אני לא מכניס קולקטיבית את הפלויד לפרוג. אבל מה לעשות, האלבום הזה, בשילוב עם התזמורת - לא משנה מי הלחין אותה - יצר אלבום פרוגרסיבי. זה טוב ויפה שהפלוידים רואים את עצמם עליונים מעל השאר, אבל תכלס, הם פרוג ככל דבר אחר, אפילו קצת פחות טובים. מאד חדשנים, כן, זה נכון. זה לא מוציא אותם מהפרוג. (שוב, מדובר על האלבום הזה) שלא נדבר על זה שהם מושפעים רבות מהפסיכדליה - לא משנה כמה גילמור יגבב שהיא מוסיקה טיפשית - שהיא הבסיס האמיתי לתחילתו את הפרוג. בעצם, עזבו את זה. כמעט כל מקור מידע אמין יגיד לך שהפלויד התחילו את הפרוג, הם גרמו למהפכה הזו, הם יצרו אותו. מה היה לפניהם, הנדריקס? ביטלס? הפופ של הביטלס והג'אז של הנדריקס לא תרמו לפרוג רבות (הנדרקיס טיפה, שומעים את זה על פינק פלויד ד"א). Shine On הוא יצירת פרוג, כל אדם-שומע-פרוג יאמר לך זאת. (אני מחשיב את עצמי כשומע פרוג, אם יורשה לי) Animals הוא אלבום פרוג לכל דבר, ולא משנה כמה ווטרס יבכה שיצא לו אלבום גרוע. הפינק פלויד הם פרפקציוניסטים (מתנשאים) ככה שאם יצא להם משהו שנשמע להם טיפה לא טוב, מבחינתם הוא זבל. ותנו לי למנות לכם את אלבומי הפרוג שלהם, לא רבים, אך משובחים: Dark Side of the Moon Atom-Heart Mother Wish You Were Here Animals עוד לא החלטתי לגבי Obscured, אחרי הכל, רק אתמול קיבלתי אותו. צלוחית מלאת סודות היא סוג של פסיכדליה פרוגרסיבית. ושוב, יש הבדל דק בין פסיכדליה לבין פרוג, רק בכדי שלא תטעו.

למעלה