שלום פורום יפן

0Pandemonium0

New member
אני שמעתי שמוצאם של היפנים הוא

מהרוסים. השפות שלהם קצת דומות, אם לא מבינים אותן, לא?

hazu1

New member
לגבי ספרים

ב-"שאלות נפוצות" יש קישורים לכמה שרשורים בנושא. כמה ספרי קריאה שאהבתי: - המטבח\ בננה יושימוטו - קוקורו\ נאצומה סוסקי - יער נורווגי\ מורקאמי

elinazikun

New member
ספרים על יפן

אם את רוצה לדעת רקע כללי כלומר היסטוריה מתחילתה של יפן עד מאה ה- 20 יש ספרים של עמי שילוני הם די כלליים אך ממצעים : יפן המסורתית ויפן המודרנית. בקשר לגנים אין לי מה להמליץ אך אם את אוהבת אוונגרד אז אבה קובו- הוא מחזי סופר וגם כתב מוזיקה אלקטרונית מומלץ בחום!! - אישה בחולות, המזוודה .

אני ממליצה

אני לא אשלח אותך לקישורים ושאלות נפוצות ספר שמצאתי במקרה ולא הרבה קראו -"אישה באור"(הגר ינאי) כל כך מה שאת מחפשת! ועכשיו אני קוראת "שוגון" מ ד ה י ם!!!

אוהו כן קראתי את אישה באור

אוח אני כה מתחברת לכתיבה של הגר משהו. תודה לך.. נראה שקלטת אותי.

eyal149

New member
איילת היקרה

אכן זה מאוד מפתה לחפש ולראות את השלמות היפנית אבל אין דבר מושלם.כי על שלמות זו משלמים ביוקר רב .מי שלא עומד בדרישות נפלט או מתאבד.אכן מאוד מפתה לראות את ההשגים אבל לא הכל ורוד ........

כל כך מסכימה

אייל אתה כל כך צודק!!!! סוף סוף מישהו שהיה ביפן(או יודע קצת על האמת) אני אישית מכירה כמה יפנים שמאוד קשה להם להשתלב בחברה היפנית/פרפקציוניסטית, אולי בגלל שהם הסתובבו יותר מדי עם גיג'ינים ולמדו על העולם שבחוץ. והיום הם מתקשים למצוא עבודה...ובכלל מאוד מתוסכלים... אבל בשביל ישראלים זה מאוד מרתק כי כל כך שונה מאיתנו.

אייל אתה צודק

אני חושבת שאנחנו מחפשים אצל אחרים אתה מה שיש בנו . לצערי גם אני טיפוס פרפקציוניסטי.ויודעת להעריך עבודה טובה ומושקעת, אז מי שמשקיע עבודה איכותית מגיע לו על זה יחס של כבוד והערכה.

למעלה