שלום פורום יפן

שלום פורום יפן../images/Emo20.gif

אני חדשה כאן, קראתי את רוב ההודעות כאן לדעתי הדגש הוא על שפה. אני רוצה לספר לכם שיש לי חולשה מיוחדת לגבי כל מה שקשור ליפן. זה התחיל לפני בערך כ- 6 שנים ראיתי סרט על גינון יפני במקדשים ובמנזרים. הסרט צולם מתוך תיק / תרמיל.כי הנזירים לא רוצים שיצלמו את הגנים שלהם. אולי זה משפיע על הרוחניות אני לא יודעת. אבל מה שאני כן יודעת הוא, שהסרט היה מד ה י ם ובעקבותיו הרגשתי רוממות הרוח ותחושה של " היי" שנמשכה כ3 ימים. אני לא מגזימה. מאז אני קוראת כל דבר שקשור ליפן. חוויה יפנית, יאקוזה ספרו של יעקב רז, הסרט סמוראי האחרון. גם מסרתי הרצאה על עיצוב פרחים יפני. אני מקווה שאני אמצא כאן את " שאהבה נפשי" הווה אומר כל ספר קריאה או לימוד, תמונות של צמחים . אממ הכל. אגב הקישור המצורף של עצי ה-סקואיה היה מדהים וואי וואי איזו פריחה צפופה ומדהימה. היופי הזה הוא כה עוצמתי שאין מילים. מה שאני אוהבת ביפן זה השילוב של רוחניות וידע כלומר טכנולוגיה איכותית בקיצור במילה אחת ש ל מ ו ת

יש סיכוי שאת זוכרת את שם הסרט?

סיקרנת אותי מאוד עם הסרט עליו את מספרת (גנים יפנים)

Reikan

New member
את לא לבד ../images/Emo8.gif

יש אנשים שמצבם קשה יותר, כמוני לדוגמה. "הסמוראי האחרון" סרט מעולה.

OfirAbe

New member
הסמוראי האחרון סרט מעולה

למרות ההוליוודיות שמרו על טעם מאוד נקי מבולשיט...

לא זאב../images/Emo7.gif

אני לא זוכרת את שם הסרט . אבל אני יכולה להוסיף ולומר שהיה שם קטע של גני טחבים. שלל צורות מינים וגוונים של טחבים שצולמו בתקריב. וואי וואי... היכולות והדקויות שהם ניחנו בהם, מה אגיד לך ? הלוואי עלינו.

calijuu

New member
Yookoso(=ברוכה הבאה)!

את לומדת את השפה והכתב או שאין לך בזה עיניין\לא היה לך מקור???? :p נ.ב. אם את אוהבת סרטים יפניים.. ויש לך הוט.. אז תכנסי לערוץ 1, משם ל"סרטים", משם ל"האוזן השלישית", תזמיני את זה, וכנסי משם ל"המזרח הרחוק" או "אנימה ואנימציה". יש ב"המזרח הרחוק" גם סרטים קוראניים שאני אישית ממש אוהב, כדאי לך לראות שם את הסרט הקוראני "מורה פרטית שלי". קוראה גם יפה, למרות שיפן יותר ^_^

חןחן לך ../images/Emo203.gif

לפי שעה השפה לא מדברת אלי. הייתי מאוד רוצה לבקר ביפן. אני מאוד אוהבת ומתעניינת בפילוסופיה הזן- בודהיזם היפני בדגש של גינון יפני. אני מוכנה גם ללמוד על סין בהקשר ליפן כי שמעתי שיפן העתיקה מסין , אז מעניין אותי לדעת על המקור ואיך הדברים הלכו והתפתחו והשתכללו ביפן. כל פירור מידע נחוץ לי להשלמת התמונה. אגב האם ההנחה הזו נכונה? שיפן העתיקה מסין?

calijuu

New member
אכן כן..

אני יודע על כמה מהחוקים של תורת הזן.. אם את רוצה לדעת: שלווה, פשטות ומתן כבוד לטבע. יש גני זן יבשים וגני זן עם הצמחים(שחכתי את השם). גני הזן היבשים הם הגנים עם עבנים וחול\חצץ בלבד. בקשר לאמונה הבבודהה: הם מאמינים שבודהה באחד מן הימים יבקע מהפסל. אני אישית, לא מאמין בזה למרות שזה נשמע מגניב^^ מקווה שעזרתי לך X_X

GnomeBubble

New member
בקשר להעתקה

אני לא אוהב את המילה "העתקה", אבל נכון לומר שהתרבות היפנית שאלה הרבה מהתרבויות המשפיעות שמסביבה, כמו כל תרבות אחרת. ובמקרה של התרבות היפנית התרבות הכי משמעותית בסביבה, במשך דורות, היתה סין. אז כן, הבודהיזם הגיע מסין (למרות שלסין הוא הגיע מהודו), וספציפית הזן בודהזים גם הוא הומצא בסין (ונקרא שם Chen) אבל היפנים היו אלה שאימצו אותו ושכללו אותו, בעוד בסין הוא די דעך. אני מניח שגם הגינון היפני הושפע מאוד מהגינון הסיני ומתפיסת הפנג-שווי (ביפנית fuusui), אבל יש לו גם אלמנטים עצמאיים משלו.

calijuu

New member
chen=zen

קראתי קצת מספר על הגינון היפני לפני כמה זמן.. היפנים נוצרו ע"י הסינים והקוראנים וכל השאר המדינות הקרובות להם :p בערך לפני 1000 שנים לפני הספירה^^

מעניין מאוד Gnome

תודה לך . אם אתה יכול להמליץ לי על ספרות / סרטים שקראת ונהנת מהם. אשמח לקבל את חוות דעתך . כמו כן אתרים שעוסקים ביפן בעיקר מהזוית של גינון נוף, עיצוב וטבע.

רגע יש לי שאלה טיפשית

אתה אומר שהיפנים נוצרו מהסינים והקוראנים ,ושהיפנים שאלו את התרבות שלהם מהסינים ופיתחו אותה אז זה אומר שהיפנים הם יחסית עם חדש?

calijuu

New member
1000 שנים לפני הספירה בערך.

וכיום אפשר לומר: nihon או nipon שהפירוש זה יפן אם לא ידעת :p

GnomeBubble

New member
היפנים לא נוצרו משום סינים

היפנים נולדו כמו כל בני אדם רגילים מאבא ואמא (או מחסידה)
לא, בכל מקרה ולפי רוב התיאוריות היפנים הם לא ממוצא סיני. יש עדויות ארכיאולוגיות של התיישבות ביפן כבר לפני הספירה, ובמהלך האלף הראשון אוכלוסיית האי הלכה וגדלה. היו כמה שבטי ילידים של ממש (מתוכם רק האיינו נשארו היום והם מונים כחמישים אלף וגרים בהוקאידו) ואחריהם מתיישבים שהגיעו, לפי התיאוריות, ממקומות רבים כמו קוריאה, סין, פולינזיה ועוד. לפי התיאוריות האלה היפנים הם עם-תערובת שנוצר מכל העמים האלה, אבל אנחנו לא יודעים הרבה כי היסטוריה כתובה יש ליפן רק החל מהמאה ה-7 לספירה. ובקשר לספרים וסרטים: כמו ש-hazu1 אמרה, הכי טוב יהיה לבדוק בשאלות הנפוצות - יש שם ים של המלצות לספרים. אני לא מכיר שום דבר ספציפי על גינון אבל אולי בפורום בונסאי או "זן והעיר הגדולה" יוכלו לענות לך על חלק מהשאלות. בקשר לסרטים, אני ממליץ על הסרטים היפנים הבאים בתור התחלה: שבעת הסמוראים של אקירה קורואסאווה בתור הקלאסיקה (למרות התדמית הכבדה שיצאה לו, זה סרט ממש מצחיק וכיפי) ומתוך הסרטים המודרנים בינתיים הכי אהבתי את הסרט "גו".

oridistor

New member
שבעת הסמוראים! סגידה!

על אף שאני די העדפתי את סאמוראי 7, בתור רימייק מודרני לשבעת הסמוראים. כאילו, בשבעת הסמוראים, בגירסא הערוכה לפחות (אני רוצה להשיג את הגירסא הלא ערוכה) לפחות 3 מהסמוראים לא מוזכר השם שלהם בכלל, ואחד אחר מוזכר השם שלו בפעם הראשונה רק כשהורגים אותו. אבל הסרט מעולה, במיוחד מוסר ההשכל שלו בסוף. (דרך אגב, מצחיק? חוץ מזה שקיקצ'יו טיפש לא הצלחתי למצוא הרבה קטעים מצחקים בסרט - "הנה! זה אני!" "כתוב פה שאתה בן 13" Oo והנה הציטוט הכי טוב מהסרט: (חבל שאני לא יודע איך זה ביפנית ^^) Kambei Shimada: So. Again we are defeated. [Shichiroji looks puzzled at Kambei] Kambei Shimada: The farmers have won. Not us. ואם כבר דיברנו על זה שרק קיקצ'יו מצחיק בסרט הזה: Kikuchiyo: You fool! Damn you! You call yourself a horse! For shame! Hey! Wait! Please! I apologize! Forgive me! אבל עדיין, סמוראי 7 בהרבה יותר טוב (במיוחד בגלל התוספת של AMANUSHI לכל הסיפור)

למעלה