שלום. עיצה.

שלום. עיצה.

היי לכולם. יש לי שאלה שתשמע לכולכם קצת מוזר אבל אני חייבת לברר את זה. השתחררתי לפני כחודשיים. אני עתודאית, ומחפשת עבודה במקצוע. כרגע הכל יורד לטמיון, לא הרבה רוצים חיילת משוחררת, שאומנם עם תעודה אבל בלי נסיון תעשייתי בכלל. מה שגרם לי לי לחשוב על חזרה לצבא. אני יודעת שזה אפשרי כי אנשים ביחידה שלי חזרו גם אחרי 7 שנים של אזרחות. האלה שלי היא למי אני אמורה לפנות בנושא. החזרה לצה"ל לא מחייבת לאותה היחידה אבל אני מבקשת לברר על זה פרטים. תודה ולילה טוב

nisanil

New member
שלום. עצה

כמה זמן את משוחררת? אל תצפי על היום הראשון למצוא עבודה בשכר גבוה במקצוע שלך! עדיף לך להתחיל ממינימום אפילו במקצוע שלך (אם זה באמת מה שאת רוצה לעשות בחיים). צריך לחפש ולחפש ולחפש, אני יודע שזה ממש לא קל. אני לא חושב ששוה לחזור לצבא רק בגלל זה. אלא אם כן יותר טוב לך בצבא מאשר באזרחות ויש אנשים שזה באמת יותר מתאים להם. אבל תשקלי את זה טוב טוב ואל תהי פזיזה לפני שבדקת את כל הכיוונים של העבודה באזרחות. בקשר לחזרה לצה"ל ניראה לי יש כתובת באתר של הכוונת חיילים משוחררים לאן שאת שולחת מכתב וכו'.

לא דיברתי בכלל על נושא של שכר

דיברתי על זה שבמקצוע שלי בלי נסיון מאוד קשה וכל חברות ההנדסה הגדולות לא ממהרות לקחת אנשים בלי נסיון, ועוד שהם חיילים משוחררים שעדיין לא עשו טיול ולא כלום ולא ממש סגורים על עצמם (ואני כן, אני פשוט לא רוצה להתחייב לעבודה ל 200 שנה)

nisanil

New member
מה קשור חיילת משוחררת שלא עשתה טיול???

פעם ראשונה שאני שומע דבר כזה. לא ניראה לי שזה מעניין אותם אלא אם כן את באמת מתכננת לעשות טיול אחרי שתתחילי לעבוד אצלהם ואז זה כן יפריע להם. מצד אחד את אומרת שאת סגורה על עצמך ומצד שני לא רוצה להתחייב לעבודה קבועה? בכל חברה גדולה שמכבדת את עצמה כניראה שתצטרכי לתקופת זמן מסוים

להתחייב לתקופה מסויימת זה בסדר

אבל- כמו שאמרו לי "אנחנו רואים לזכות לטפח צעירים, אבל שישארו איתנו עד לפנסיה". מצטערת אבל בגיל 22 אני לא יכולה להתחייב לעבוד שם עד לפנסיה. אני רוצה ללמוד לימודים גבוהים, אני רוצה לחיות קצת (וכן, אני יודעת שזה לא מסתדר יחד). מקווה שהבהרתי את עצמי

nisanil

New member
זה שהם אומרים את זה

לא אומר כלום. גם רוב הדברים שאנשים אומרים בראיונות זה חארטות. מה שחשוב זה על כמה זמן את חותמת בחוזה וכל השאר זה דיבורים

jhhopkd1

New member
אני קצין בצבא ואני מציע לך בחום

לא לחזור לצבא בשום מצב. ולא משנה כמה רע באזרחות.

nisanil

New member
אני מכיר קצינים לוחמים שטוב להם בצבא

זה תלוי מה התפקיד שלך ואם זה מתאים לך בכלל

אני יודעת שלהיות נגדת צעירה בקבע זה חרא

אבל אני מסתכלת על העיניין מבחינת העיניין הכספי. לא צריך בגדים, לא משלמים ארוחות, לא משלמים נסיעות. אומנם אני פחות מחודשיים באזרחות אבל כבר התייאשתי ממנה

nisanil

New member
אם את רוצה לחזור לקבע בגלל הכסף אני אומר

עזבי אותך שטויות! את תצטערי על זה! אם היית אומרת לי שאת אוהבת את הצבא ואת התפקיד שלך זה משהו אחר אבל בשביל הכסף לא שווה!

Shaycus

New member
כנסי חיפושית

עשיתי צבא, 3 שנים, אמרתי לעצמי, אם יציעו לי 5000 שקל להישאר עוד 15 דקות בבקו"ם אני לא אסכים.. עם יד על הלב, התכוונתי למה שאמרתי. השתחררתי, עברו 4 חודשים, ראיתי שהאזרחות קשה, קשה מאוד, באמת.. אתה עושה גרושים, אולי מלצרות זאת העבודה היחידה שאני מכיר שהיא הגונה מבחינת משכורת חברים שלי עושים 30, 40, יש כאלה שעושים גם 55 לשעה בימי שישי בערב, ועובדים 9 שעות ברצף אתה סוגר יפה מאוד 400-500 לערב, עבודה קשה, אבל מה לעשות.. צריך כסף לא ? אז ראיתי שחרא בצבא, וחרא באזרחות ורציתי למות כמובן כמו כל בנאדם ממורמר.. התקשרו אלי מהצבא הציעו לי לחזור לשרת בתור מש"ק בבקעה שמגרב"ץ ביום א', ב', ג', ד', בסוף שבוע אני בבית בלי לסגור שבתות בכלל ואני יוצא אפטר אחד בשבוע.. פעם בשבועיים-שלושה אני צריך לחלץ אנשים שנתקעים בשדה מוקשים, לא ביג דיל, הציעו לי 6000 נטו, בלי לחשוב פעמיים אמרתי להם: לא. תשאלי אותי למה.. עזבי אל תשאלי אותי למה אני אגיד לך למה, צבא = חרא, חרא = חרא חרא = חרא. מכירה את המשפט קצין זה קצין זה קצין? זה מבה"ד 1 והמשפט שלי מלמעלה מושתת על אותו בסיס.. באזרחות אולי חרא, אבל יש לך את -החופש- שלך, כן נכון את צודקת גם באזרחות החופש הזה מוגבל, מתקשרים אלי מהעבודה כל יום להחליף מישהו פה ולסנג'ר אותי שם, וחרא קצת פה וחרא קצת שם אבל בסופו של דבר? אני כל יום בבית בשעות נורמליות זוכה לחיות את החיים שלי רואה את החברה כשמתחשק, רואה חברים שבא לי, הולך למכון להתאמן מתי שבזין שלי, בא לי לרוץ בפארק 45 דקות? אני מרים את הישבן מהמיטה איפה שהמזגן, ורץ.. בצבא.. זה לא יקרה, לא ולא, כי תמיד צריך להיות בהיכון ואין לך זכות דיבור, ואתה פשוט בעל ערך מועט, וכסף זה לא הכל בחיים, זה אפילו לא הרבה בחיים.. ותאמיני לי, אני עובד לא קל ועושה לא הרבה כסף, אבל יש לי את החירות שלי וזה יותר טוב מכל דבר אחר שתנקבי בו. כמו שאומר מל גיבסון: F-R-E-E-D-O-M

oleg_kh

New member
כל מילה בסלע

השתחררתי לפני חודש משנה בקבע, היית חודשיים באזרחות ואז חזרתי לקבע (אבל זה היה מסוכם עוד לפני השחרור) עכשיו יש לי עבודה סבבה, במקצוע והכל, השכר ב-500 שקל יותר נמוך מהצבא אבל יש לי דבר אחד שכסף אל יוכל לקנות וזה חירות וכבוד האדם. באזרחות כל בנאדם בעדוה מהזוטר ועד המנכ"ל וכבדים אותך, בחיים לא יפריעו לך כשאתה מדבר בטלפון, לא יתקשרו אליך אחרי שעות העבודה, לא ירימו את הקול ועוד מיליון דברים שהם דוגמא להתנהגות מפקדים בצבא... פשוט לא לחזור לא משנה כמה קשה, אפשר למצוא משהו ממש זוטר אבל בתחום ולאט לאט לטפס בסולם. דרך אגב מה המקצוע של העתודאית? חיפשתי עבודה די הרבה זמן לפני שהתשחררתי יש הרבה עבודה במגוון תחומים...

ReiKo

New member
ראסמי

אני הנדסאית מכונות

ורוב התפקידים הם בכלל לא מיועדים לבנות, ככה שכבר המעט שיש מה שנקרא "החלק האינטלגנטי של המקצוע" דורש נסיון שאין לי אותו מתוקף היותי משוחררת. אז זו בעייה. אני לא מחפשת להתחיל ממישרת מנכ"ל, בסה"כ משו קטן שיתן לי צבירת נסיון (וכסף) ויאפשר לי להתקדם הלאה בחיים

JamicaniT

New member
חחחחחחחח שעה צחקתי מהמל גיבסון .. באלוהים.

יאללה בלאגן D:

למעלה