שלום מתרגמים יקרים

mikoola

New member
שלום מתרגמים יקרים

אולי אתם יודעים... מה הכוונה ב- Stock Car Race? זוכרים את הסרט "שרק"? באנגלית, שרק הוא "Ogre", מישהו זוכר איך תרגמו את זה בגרסה העברית של הסרט? יש למישהו הצעה איך לקרוא בעברית לתכנת מחשב שמתייקת סרטים שהורדו מהאינטרנט ונקראת באנגלית: Movie Jukebox?

מממ...

היה נחמד אם הייתה מביאה את ההקשר למילים, מפשט שלם, ולא רק מילה או שתיים. בכל מקרה, בנוגע לראשון, STOCK-CAR זאת מכונית מירוץ, אם זה עוזר. ו-OGRE, לדאבוני הרב, תורגם לעברית כ"מפלצת". אפשר להתווכח מה התרגום הנכון...אבל מפלצת? בקשר לאחרון, JUKEBOX זאת מכונת תקליטים, תקליטומט. אם זה בהקשר של סרטים, לדעתי פשוט כדאי להפוך את זה למכונת סרטים, ואולי כדי להקנות את המשמעות המתאימה- מתייק סרטים אולי?

mikoola

New member
אביר יקר,

תודה על התגובה המהירה!
נראה לי שאני אאמץ את "מתייק סרטים", זה מבהיר יפה את הפעולה העיקרית של התוכנה. בקשר למכונית מרוץ, מדובר על Stcok Car Racing, ולכן לדעתי לא יישמע טוב להגיד "מרוץ מכוניות מרוץ"...נראה לי שיש הבדל בין Car Racing לבין Stock Car Racing, או שאולי אני טועה... אז איך אתה ממליץ לכתוב את זה? ולגבי שרק, ראיתי במקום מסוים שתרגמו כ"מפלצת", פשוט סירבתי להאמין

Boojie

New member
אני ראיתי את התרגום "עוג"

אבל אני לא בטוחה אם זה תרגום רשמי או שמור לשיחות של החבר'ה. בכל אופן, אני חושבת שזה תרגום חביב.

יש לי את הסרט על קלטת

גם מדובב וגם עם תרגום כתוביות, ובשניהם מתורגם כ"מפלצת". על איזה תרגום את חושבת שזה חביב? כי מפלצת נשמע...כללי מדי...הרי כל יצור מפחיד, ענק ומגעיל(סתם הגדרה כללית
) הוא מפלצת... ובקשר למרוץ המכוניות- אני לא מבין גדול בתחום, ולכן אשאיר את זה לאחרים שמבינים בזה יותר ומקווה שהם יביאו לך מינוח מדויק יותר.

עוד משהו בקשר ל-OGRE

בדקתי בבבילון, והוא נתן לי בנוסף למפלצת, את המינוח "ענק אוכל-אדם"... בכל מקרה, אני חובב פנטזיה מושבע, ולכן פגשתי בהרבה יצורים שונים ומשונים(בספרים כמובן!) שדומים מאוד אחד לשני במראה הפיזי, אך ישנם הבדלים קטנים ביניהם, ולכן הוענקו מינוחים עבריים חדשים לשלל יצורים אלו, ו-OGRE קיבל את השם "עוג", וזהו מונח מקובל בספרות הפנטזיה, אבל תמיד ישנם מתרגמים יוצאי דופן, למשל היה מתרגם שתרגם OGRE כ"ענק", והיה אחד שפשוט שם "אוגר". מצד שני, GOBLIN, גם כן תורגם במקום מסוים שקראצי כ"מפלצת", כך שהתרגומים כאן הם מאוד גמישים. מה אני הייתי מציע? "עוג" כמובן.

mikoola

New member
תודה לשניכם

גם אני נתקלתי באתר שמציע את "עוג", אבל חשוב לי להיצמד לתרגום שהיה בגוף הסרט עצמו. אני אמתין לראות אם מישהו יודע לגבי מרוץ המכוניות. תודה!

mikoola

New member
ועוד שאלה קטנה...

בהקשר ובהמשך לשאלותיי הקודמות,קשה לי להגיע לדיוק ממצה בכל המשפט הזה (כנראה בגלל שזה קשור לספורט ואני ממש לא מתחברת לזה...), נאמר ככה: Stock car racing is the nation's most popular spectator sport. מה המינוח העברי ל-Spectator sport? המון תודה

ככה:

במילון שלי אמנם כתוב "ספורט שיש לו קהל", אבל אני כאוהד ספורט מושבע(לא כל ספורט כמוב...) נתקלתי פעמים רבות במינוח "ספורט ראווה" ואני חושב שזה מתאים יותר(באתלטיקה יש תחרויות ראווה למשל שאאל"ט בהן המשתתפים בתחרות מגייסים את הכסף המורווח לצדקה)...מצד שני אולי לא לזה הכוונה אלא פשוט לספורט שניתן לצפות בו(יש כזה שלא???) ובמקרה כזה לדעתי מינוח מתאים יהיה "ספורט פתוח לקהל"...

mikoola

New member
אני חושבת

שספורט ראווה אכן עשוי לא להתאים כי מדובר פה בספורט תחרותי. "ספורט פתוח לקבלב נשמע לי טוב". תודה!

nutmeg

New member
Stock cars

הן מכוניות רגילות ["שיש בסטוק"] שעברו שיפורים ושינויים להפכן למכוניות מרוץ - להבדיל ממכוניות מרוץ שנבנו ועוצבו במיוחד למטרה זו. בעצם מדובר על מכוניות שרואים על הכביש ביום יום - ומה שנשאר מהן (פחות או יותר) זו רק השלדה. לא מתמצאת מספיק לגבי המונח בעברית לצערי

TheReverend

New member
קרוב, התרגום הוא

מרוץ מכוניות סדרתיות(שמקורן בפס ייצור סדרתי)

mikoola

New member
יש!!!

כל הכבוד על המונח, אני תקועה אתו כבר שלושה ימים. תוווווווודה.

למעלה