את עם כולם כבר באחרית הימים. הוא כבמסתר פנים
עדיין. וכדברי האלוהים:
וכמסתר פנים ממנו נבזה ולא חשבנהו: הנה הורדתי כאן מהדיון על המשיח שהתנהל בחודש נובמבר 2000 בפורום דתיים חילונים
נענע פורומים http://forums.nana.co.il תאריך : 06/11/2000 14:53:11 מאת : לנצח (
[email protected]) נושא : ושימי לב על "ולא חשבנהו", ז"א בתגובה ל: ומה לדעתך הוא המשיח אם לא אדם רגיל? (לנצח) ההודעה שלי היא: שהוא חי ביננו כאדם רגיל ככולם, עד כדי כך שכשהוא יתגלה, כל אלה הקרובים ביותר אליו ואלה שהכירו אותו לפני-כן יתקשו להאמין למשמע עובדת הדבר שזה האיש, אדם רגיל כמוהם ושחי איתם הרבה בשנים הוא הוא המשיח. * _____ * ל נ צ ח * _____ * --------------------------- נושא ההודעה: ומה לדעתך הוא המשיח אם לא אדם רגיל? מאת: לנצח בתגובה ל: כן, אבל לא במצב הרגיל (ronitf) ההודעה שלי היא: בעצם אפשר להסכים שאת צודקת,למרות ובגלל שאין לך הנתונים המדוייקים עליו. ברור ונכון הדבר שהוא נבדל מהשאר, אך לפי הכתובים הוא כאחד האדם. ספר ישעיה פרק נג (א) מי האמין לשמעתנו וזרוע יהוה על מי נגלתה: (ב) ויעל כיונק לפניו וכשרש מארץ ציה לא תאר לו ולא הדר ונראהו ולא מראה ונחמדהו: (ג) נבזה וחדל אישים איש מכאבות וידוע חלי וכמסתר פנים ממנו נבזה ולא חשבנהו: (ד) אכן חלינו הוא נשא ומכאבינו סבלם ואנחנו חשבנהו נגוע מכה אלהים ומענה: (ה) והוא מחלל מפשענו מדכא מעונתינו מוסר שלומנו עליו ובחברתו נרפא לנו: ספר תהילים פרק כד (ג) מי יעלה בהר יהוה ומי יקום במקום קדשו: (ד) נקי כפים ובר לבב אשר לא נשא לשוא נפשי ולא נשבע למרמה: (ה) ישא ברכה מאת יהוה וצדקה מאלהי ישעו: , , , * . . . איש מכאבות וידוע חלי וכמסתר פנים ממנו נבזה ולא חשבנהו איש מכאבות וידוע חלי וכמסתר פנים ממנו נבזה ולא חשבנהו " איש " מכאבות וידוע חלי וכמסתר פנים ממנו נבזה ולא חשבנהו בברכה: * _____ * ל נ צ ח * _____ * --------------------------- נושא ההודעה: כן, אבל לא במצב הרגיל מאת: ronitf בתגובה ל: ישנו מצב של "ידיעה מנסיון" (לנצח) ההודעה שלי היא:אתה צודק. אבל "והריחו ביראת ד` וכו` כל מה שהבאתה שייך למשיח בלב, ולא לסתם אדם רגיל. --------------------------- נושא ההודעה: ישנו מצב של "ידיעה מנסיון" מאת: לנצח בתגובה ל: האדם מוגבל לחמשת חושיו (ronitf) ההודעה שלי היא: יש גם מצב של "ידיעה" ואינני מעוניין להרחיב בשלב-זה, אך אומר לך ובוודאות, שנבואת אמת היא מתוך "ידיעה מנסיון". והנה מדברי אלוהים על משיח האמת משיח השם הוא * המבשר * ולא אחר: ספר ישעיה פרק יא (א) ויצא חטר מגזע ישי ונצר משרשיו יפרה: (ב) ונחה עליו רוח יהוה רוח חכמה ובינה רוח עצה וגבורה רוח דעת ויראת יהוה: (ג) והריחו ביראת יהוה ולא למראה עיניו ישפוט ולא למשמע אזניו יוכיח: (ד) ושפט בצדק דלים והוכיח במישור לענוי ארץ והכה ארץ בשבט פיו וברוח שפתיו ימית רשע: (ה) והיה צדק אזור מתניו והאמונה אזור חלציו: . . . * . . . ולא למראה עיניו ישפוט ולא למשמע אזניו יוכיח ולא למראה עיניו ישפוט ולא למשמע אזניו יוכיח ולא למראה עיניו ישפוט ולא למשמע אזניו יוכיח * _____ * ל נ צ ח * _____ * --------------------------- נושא ההודעה: האדם מוגבל לחמשת חושיו מאת: ronitf בתגובה ל: חשיבה מפוקחת (לנצח) ההודעה שלי היא:האדם מוגבל לחמשת חושיו, דרכם הוא יכול "לתפוס" את מציאות העולם. אם היו לו חושים יותר מפותחים תפיסתו הייתה אחרת. פעם דברנו על כך אם אינני טעה. דבורה ראוה את עולם בעני תשבץ, ואילו אנו ראים אחרת. המציאות היא אותה מציאות אבל הראיה שלנו ושל הדבורה שונה. כיום כבר טפשי לומר, אני מאמין רק במה שאני רואה. גלי רדיו אינם ניראים, אין זו הוכחה הם אינם קיימים. ואם יטען הטוען שניתן לראותם, או שייש הוכחה לקיומם. הם היו קיימים גם לפני 200 שנה, כשלא הייתה הוכחה לקיומם. האדם הוא הייצור החכם עלי תבל, אך אדם זה, הוא גם מוגבל לחושיו, ואם הוא מכיר במוגבלותו, ומכבד את הגדולים ממנו, זו דרכו לעלות במעלות. שכן בחברתנו המודרנית לא יתקבל אדם שיואמר "אני מאמין רק במה שאני רואה, גלי רדיו אינם קימים לטענתי!" זו רק דוגמא קטנה,ישנן גם קרני רנטגן ועוד מציאויות רבות שרק הטכנולוגיה הוכיחה את קיומם. --------------------------- נושא ההודעה: חשיבה מפוקחת מאת: לנצח בתגובה ל: תודה, ואפרש שסיפורי הפשט שבתנ"ך =הקנקן (לנצח) ההודעה שלי היא: חשיבה מפוקחת על לנצח מזו הצעתו של אבי: וואלה פורומים Avil 2311 10:18 שעה 3/11/2000 תאריך: מדוע לא תוציא את פרוש בן- עמי לתנך- אוליזה יתפוס אים תוכיח איכות לבן עמי אני אישית חושב שרק אנשים מסובבים מסוגלים לקדם את היקום כי הם רואים דברים שאחרים אינם רואים. בניגוד לשטופי המח המשמרים את ערכים הישנים- כתוצאה לחסר יכולתם לחשוב אני רואה שאתה מנסה לחשוב והעובדה שאין איש שיש לו בעלות על פרוש התנך סוללת לך את הדרך קדימה . . . * . . . וזו תשובתי אליו: תודה רבה רבה, אני מצטער שלא מצאתי לי זמן להשיב לך קודם ובקשר לדבריך על עניין פירוש בן עמי לתנ"ך, אומר בקיצור שזה מתרקם לנגד עיניכם כאן ועכשיו באלה הצעדים הראשונים מצידי לכיוון הרבים. אומר בפשטות שהייני מכיר את צעדי ולכן אני יודע ללא שום צל של ספק שזו הדרך בה אני הולך היא הנכונה ביותר לייעודי ולכיוון המצב שציינת. בברזיל, שם חייתי ח"י שנים, ידועה לרוב האמרה " לאט לאט מגיעים רחוק " כך אני: צעד צעד, לאט לאט, שואיי שואיי אבל בטוח אם לא בוער, למה למהר? כל הכיף הוא לא כיבוש המטרה, אלא הדרך אליה, וידוע שתבשיל מוצלח במיוחד שטעמו טעם גן עדן, ללקק את האצבעות ממש, הוא זה שהתבשל לאט לאט ועל אש קטנה כך אצלי, זה מתבשל, וחלילה לי להיחפז ולקלקל. זה עדיין מתבשל, אפשר לטעום, זה כמעט מוכן, קרוב הדבר, וזה בטוח מביטוח הצלחת המעדן והאירוח ,מעדן פרשנות התנ"ך לפי בן עמי לכולם. . . . * . . . עונג שבת שלום ומבורך ממני: * _____ * ל נ צ ח * _____ *
ל נ צ ח
http://communa.tapuz.co.il/llanetsaj http://forums.nana10.co.il/Forum/?ForumID=20 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=69 http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=llanetsaj