שלום מקיוטו

zug2

New member
שלום מקיוטו

היי זו פעם ראשונה שלי בפורום. יש פה אנשים שגרים ביפן?

last day

New member
*קנאה*

איזה כייף לך.. אז ספר/י חוויביות ואיך זה לגור בארץ השמש העולה?

GnomeBubble

New member
יש כמה

אחד מהם יענה מתישהו אני מניח

karnush72

New member
אני גרה ביוקוהמה.

אני מתה על קיוטו. ואם לא הייתי גרה כאן הייתי בוחרת לגור שם. הבעיה היא שבעלי למד באזור קיוטו במשך שנתיים והוא אומר שזה הספיק לו.

jonbaum

New member
אני "יפני" לשעבר

גרתי בטוקיו במשך 6 שנים, מ-1994 עד שנת 2000. אני בהחלט יכול להבין את עמדתו של הבעל של karnush. כיף לבקר בקיוטו, אבל אני חושב שלגור שם זה משהו אחר לגמרי (לאנשים שם יש מוניטין שהם סנובים בלתי נסבלים).

karnush72

New member
ודווקא החבר'ה מקיוטו ואוסקה חושבים

שהצפונים (טוקיו) הם הסנובים.

jonbaum

New member
נכון

וצריך גם לזכור שבקטע הזה (וגם בהרבה קטעים אחרים), קיוטו ואוסקה הם שני דברים שונים לחלוטין.

passioneta

New member
atashi wa na

tokyo no yatsu ski ya omahen
וברצינות אני גרתי בקיוטו ועבדתי ולמדתי באוסקה כשהייתי עכשיו ביפן פגשתי חברה מאז בטוקיו כשנסענו בתחתית ועלתה זקנה היא נתנה לה לשבת וכששאלתי אותה למה היא היחידה שקמה לזקנים היא אמרה שהיא kyoto girl אפילו הקרמיקה בחנויות (למשל טקשימיה בקיוטו ובטוקיו) היתה שונה - בקיוטו הרבה יותר יפה וגם האבורה אגה שלנו יותר טעים (החברה היפנית נפלה מצחוק שאמרתי לה שאני אוהבת קיצונה אודון ואמרה שרואים שאני מקיוטו) ובכלל בישול עילי יפני הוא בישול של קיוטו - עכשיו נפתחות מסעדות קייסקי של שפים מקיוטו בטוקיו מבחינת זרים - ואני נזהרת מהכללות - נראה לי שלקיוטו מגיעים הרבה אנשים שבאמת רוצים להכיר את התרבות היפנית או לפחות כאלו שהקדישו מחשבה לגבי הזמן שלהם ביפן

EranGoshin

New member
אכן לא כדאי להכליל

אני זר שגר בטוקיו שבאמת רצה/רוצה להכיר את התרבות היפנית ו או הקדשתי מחשבה לגבי הזמן שלי ביפן. ואני מכיר עוד רבים וטובים בטוקיו שמקדישים את זמנם לגבי הזמן שלהם- כן דווקא בטוקיו.

EranGoshin

New member
שמקדישים את זמנם לגבי הזמן שלהם=

שמקדישים את זמנם לתרבות יפן ועוד, בכלל תרבות יפנית לא מתחילה ומסתימת במקדשים ואו בקיוטו(הייתי בקיוטו פעמים וזו עיר מדהימה כמו שטוקיו מדהימה לדעתי). גם בייסבול זה תרבות יפנית למשל.

passioneta

New member
אמרתי שבקיוטו מתענינים בתרבות

לא שבטוקיו לא מתענינים. לפני שאתה קופץ...

EranGoshin

New member
אני לא קופץ אני מנתר../images/Emo192.gif

אני נסעתי ליפן כי אני מתעסק באומנויות לחימה. כי אני אוהב את יפן. כי אשתי יפנית
הסדר הוא לא לפי סדר החשיבות אז בנתים אנחנו פה.

jonbaum

New member
מאוד מצחיק הדיון הזה

יכול להיות שהסנוביזם של אנשי קיוטו (אנחנו יפנים "טהורים" שבאים מהבירה העתיקה של יפן, אנחנו חיים חיים יפניים "אמיתיים" וחיים את התרבות היפנית ה"אמיתית" הוא אמיתי, ויכול להיות שזה סתם סטריאוטיפ של האנשים בטוקיו ובאוסקה. אני לא כל כך יכול להגיד - אמנם הייתי הרבה מאוד פעמים בקיוטו, ואפילו גרתי בקנסאי חצי שנה, אבל בסך הכל לא הכרתי הרבה אנשים מקיוטו ולא היה לי כל כך מגע איתם. אבל מה שמצחיק הוא שבדיוק התכוונתי לכתוב שהסנוביזם הזה גם הגיע אל הגאיג'ינים של קיוטו (אולי גם כן סטריאוטיפ, מי יודע) , שלרוב טוענים שהם באים ליפן להתעמק בתרבות ובאמנות ולחיות את יפן ה"אמיתית" לעומת הגאיג'ינים של טוקיו שרק באים בשביל עסקים וכסף. המעט גאיג'ינים שפגשתי בקיוטו בהחלט חשבו כך, אבל אני כמובן לא יודע אם זה מעיד כל הכלל.

passioneta

New member
השאלה מה זו יפן האמיתית

כמו השאלה מה היא ישראל האמיתית: תל אביב או ירושלים...

איקידו

New member
אני חושב שהכוונה לרוב היא

להפרדה בין יפן הישנה על כל מאפייניה ובין יפן המודרנית שנעה בין אדריכלות אינסטנט של ימי השיקום לאחר מלה"ע 2 ועד ליפן הסופר מודרנית של העשורים האחרונים. מין הסתם, באיזורים הכפריים ובערים שלא הופגזו ע"י כוחות הברית במהלך מלה"ע 2 יש יותר מיפן הישנה - או "יפן האמיתית" כפי ששוחרי הנוסטלגיה והתרבות הישנה נוהגים לכנותה.

למעלה