שלום, מצטרפת חדשה

אס נט

New member
תחושותי הן ממש כמו שאת מתארת. לגביה אני לא

בטוחה, כי שוב, נעניתי במשיכת כתפיים.

מאז שנולדה סבלה מקשיים במוטוריקה גסה ועדינה וטופלה בפיסיותרפיה וריפוי בעיסוק עד גיל 10 כמעט. לפני שעלתה לכיתה א עשינו אבחון במחלקה הפדגוגית בעיר מגורינו (בהמלצת הגננת) ושם אובחנה כסובלת מהפרעת קשב קלה. נאמר לי עכשיו באבחון האספרגר, שכל אלו היו בעצם הסימנים הראשונים של התסמונת. ככל שהתבגרה היא הצליחה להתגבר על רוב הקשיים הפיסיים יותר ויותר, אבל מסתבר שבכל הנוגע לקשיים החברתיים היחס הוא הפוך.

אפשר לומר שהיו פעמים רבות בעבר שהרגשתי ש"זה לא זה", אבל המוטיבציה שלה עצמה להצליח ולהתגבר על קשיים נטעו בי אופטימיות ולא ראיתי סיבה להפריע עם אבחונים וכו' - קיבלתי אותה כפי שהיא וזהו. הבעיה התחילה כשגיליתי על הקשיים הגדולים הנסתרים שלה, שבהם היא לא שיתפה אותי (כן שיתפה חברה קרובה) ועל זה שהיא נוהגת לפצוע את עצמה.

dina199

New member
איך 'הצלחתם' להגיע לאבחנת

אספרגר עכשיו ? השאלה האם את חשדת או שאיזה איש מקצוע הצליח 'לקלוע בול' ?
ועדיין יש שאלה באיזו מסגרת היא נמצאת היום ומה עם הצבא ? כי הרי צו ראשון היה לפני שנתיים.

אס נט

New member
אני חשדתי שמשהו לא בסדר כבר לפני כמה שנים

כששמתי לב שהיא לא מגיבה רגשית כמצופה במצבים מסויימים. זה לא שהיתה אדישה לגמרי, אלא שהיא לא ידעה להתאים את התגובה שלה למצב. קשה לי להסביר איך בדיוק - אבל היתה לי תחושה שמשהו שם מבלבל ולא תואם את היכולות האחרות שלה להביע את עצמה בדיבור/כתיבה וכד'... לכן חשבתי שכדאי שתפגש עם פסיכולוגית, והיא אכן עשתה זאת למשך כשנה. אחר כך הטיפול נפסק מסיבות טכניות שונות, ובתי לא רצתה מטפלת אחרת. אחרי שנודע לי על עניין הפגיעה העצמית, חזרנו לפסיכולוגית המקורית והיא המליצה לאבחן כיוון שהפגיעה העצמית הצטרפה לתסמינים קודמים שראתה (מיקוד יתר, דיבור יתר).

dina199

New member
והפסיכולוגית עצמה לא חשדה שנה שלמה ?

אלא אחרי שנודע על פגיעה עצמית ?
לרוב א"סים אין פגיעה עצמית.
מה שאת הרגשת זה בדיוק מה שהורים מרגישים : 'משהו לא זה' .
אבל ברגע שאיש מקצוע (במקרה שלכם הפסיעולוגית) מגיע למצב 'משהו לא זה' (אפילו אם הוא לא חושד במשהו ספציפי) הוא צריך להפנות למישהו שיותר מומחה מומחה ממנו. חבל שדברים נסחבים בגלל אנשי מקצוע.

קיטס

New member
לדינה 199 - תתפלאי...

בני אובחן לפני שנה, בגיל 19 "הרך". כשקראתי את אבחנת האספרגר, עף לי פיוז: במשך שנים הלכתי לפסיכולוגים (בהתחלה בשירות הציבורי, אח"כ בפרטי) כדי להסביר את קשייו, ומסתבר שציטטתי חלקים נבחרים מהאבחנה. גם בשירות הציבורי אף אחד לא חיבר את הנקודות! מי שלא מחפש זברות, רואה סוסים. גם אנחנו קיבלנו את האבחנה בהקלה, מפני שהיא מסבירה דברים רבים, שאחרת היו נשארים בתחום האשמה הפולנית (אולי יש משהו שלא עשינו? וגם: למה זה מגיע לנו?) קלטתי שלא מגיעים לנו שום החזרים על טיפולים בעבר ובהווה מפני שהוא אובחן כבגיר (אפילו התייעצתי עם בית לורן וזו תשובתם המוסמכת) ואני עדיין מחכה לתשובה מוועדת חריגים בקופ"ח שלי (בלי יותר מדי ציפיות). אין לי כוח לטלטל את הפסיכולוגים בשירות הציבורי על כך שלא עלו על זה, את האנרגיות אנחנו שומרים להשקעה בעתידו של הבן.

dina199

New member
איך אני אתפלא ?

אצלינו זה היה 'גיל הינקות' 14 .ולפני 10 שנים קופות חולים (על פי חוק) לא טיפלו בא"סים ולא פניתי לביטוח לאומי כי זה היה לפני החלטת בג"ץ ו'תפקוד גבוה' לא קיבלו גמלה.
יש לי איבחון של פסיכולוג (מגיל 12) שכאילו הועתק מהשאלון של טוני אטווד.
אז מזל שלי שחייתי עם האשמה הפולנית (ובעיקר האשמת הסביבה בהיותי 'אמא גרועה' ) 5 שנים פחות מכם
.
מה שמרגיז אותי שעברו 10 שנים מהאיבחון של הבן שלי, וזה עדיין קורה.

קיטס

New member
הפסיכולוגית הנוכחית שלחה אותנו לאבחון

לאחר שנה של טיפול פרטני בקשיים שהתגברו בשנת הלימודים האחרונה בתיכון. צדיקה אחת בסדום...

אס נט

New member
אני כל הזמן אומרת שצריך להקשיב לאמא...

הלוואי שכל אנשי המקצוע היו עושים את עבודתם נאמנה ועל הצד הטוב ביותר. לצערינו זה לא תמיד כך, ולפעמים יש השלכות מרחיקות לכת.

dina199

New member
האם אמרו לך בחיים שלך שאת

'אנא היסטרית' ?
כמעט בטוח שכן.
וממתי מקשיבים למישהו היסטרי ?

dina199

New member
כאן בפורום מדברים הרבה על התקפי זעם

של א"סים. כשרמת תסכול ו/או הצפה ו/או כעס (או כל דבר אחר) מגיעה לרמה כזאת שהא"ס, שקשה לו עד בלתי אפשרי לבטא את עצמו, מתפרץ בהתקף שמפחיד את הסביבה. אז בהתקף זעם רואים את הכל : גם 'התנהגות לא תקינה' (אני לא אוהבת את המושג הזה אבל משתמשת בו כי אנשים בפורום משתמשים בו) של א"ס, גם שרע לו וגם שצריך לעזור לו. וכשיש התקפי זעם , אנשי מקצוע מאבחנים יוצר מהר.
ואני תמיד אומרת שיש דבר חמור לא פחות (ולדעתי אפילו יותר ) זה כשאין התקפי זעם עם חיצוניים והכל הולך פנימה. אז נכון שמבחוץ הכל נראה שקט ונחמד אבל ההורים (בד"כ האמא) רואים שהדברים לא טובים. אז כפי שאמרתי אצל הבן שלי זה כמעט הגיע לדיכאון (הוא תמיד היה שקט, בחיים לא היו לו התקפי זעם). לכן מה שאת אמרת על פגיעה עצמית מאוד מדאיג. הנחה שלי שזה גם יכול להיות סוג התקף זעם מרו בתסכול שמופנה פנימה.

אס נט

New member
במקרה שלנו, אני חושבת שזה נובע מחרדה גדולה

למזלנו, היו מקרים מועטים בלבד של פגיעה עצמית ואני חושבת שאחרי שיחה איתי ועם הפסיכולוגית, היא הבינה שזו לא דרך טובה, שממילא לא עוזרת אלא רק יוצרת בעיות חדשות. כרגע עובדים על דרכים - לאו דוקא תקשורתיות - לשחרר את הלחץ שנובע מהחרדה, כמו ללחוץ כדור בין האצבעות, לגזור נייר לפיסות קטנות וכד'. נראה שזה דוקא עובד לא רע...

שלומות0

New member
במה מתבטא

הפגיעה העצמית?
אני רוצה לכתוב לך שגם עם הבת שלנו עבדו עם להוציא זעם עם כדור, לגזור נייר והרבה דברים מקובלים אחרים, אבל מה שמרגיע אותה הכי טוב זה דבר שהיא לבד מצאה כמרגיע,
מה שאני רוצה להגיד שזה מאוד טוב שיש לה את הפינה המרגיעה שלה אצל הפסיכולוגית זה מאוד חשוב,
אבל על מנת לא לפגוע בעצמה ולמנוע את זה זה דבר שקשור לפנימיות ולא בטוח שעצות של פסיכולוגית הכי טובה/נחמדה תביא את השיטה המתאימה..
ואם היא אספרגרית החרדה זה רק קמצוץ מהסיבות שמביאות אותה לפגה עצמית.

TikvaBonneh

New member
לא טיפול - אבל מאוד מאוד עוזר

לבן שלי (בן 18) עזר מאוד להכיר צעירים כמוהו. אני מצרפת לך פרטים של טיול לאספרגרים לאיטליה. הוא יצא במסגרת הזו כמה פעמים וזה הועיל להרגשה שלו יותר מכל הטיפולים.

למעלה