שלום, מספר שאלות

שלום, מספר שאלות

1. אני מתלבט בין לימוד ספרות בתיכון ללימוד ביסודי. מבחינה כלכלית לפחות - מה ההבדלים ? (לא מצאתי טבלת שכר ברורה של "עוז לתמורה")
2. מבחינתי לפחות, כשעולים בוותק ובדרגות, המשכורות הופכות להיות .. איך נאמר .. נסבלות ? אפילו סבירות. השאלה היא עד כמה קשה לעלות בדרגות ? זה אפשרי לעלות כל שנתיים-שלוש דרגה ?
3. קשה למצוא עבודה במשרה מלאה בהוראת ספרות ? האם תואר אוניברסיטאי מקנה לי יתרון ? האם תעודת הוראה באוניברסיטה או מכללה משנה ?

תאנוש

New member
הבדלים בין יסודי לתיכון

הוא בעיקר בגמולים של הבגרות שיכולים לתת לך תוספות במשכורת.
בנוסף - בעוז עדיין יש גמול פיצול שגם מוסיף לשכר.

עלייה בדרגה אפשרית רק לאחר שלוש שנים של השתלמות.
למיטב ידיעתי אין משמעות למיקום התואר.
בהצלחה.

קודם כל תודה רבה על התשובות

מה זה גמול פיצול ? והשאלה לגבי הדרגות - הבנתי שבשתי הדרגות הראשונות עולים כל שנתיים ולאחר מכן כל שלוש, השאלה היא האם זה משהו שרוב המורים עומדים בו, האם זה פרקטי באמת כל שנתיים-שלוש לעלות דרגה ?
אם מישהו יוכל לצרף טבלת שכר מעודכנת של עוז לתמורה אני אשמח - תודה מראש !

שאלה נוספת: האם מישהו שעבד בבית ספר יסודי ובבית ספר תיכון

יכול להעיד על ההבדל בין שתי המסגרות ?

mazovera

New member
חישוב שכר עוז לתמורה

מצורף אופן החישוב של השכר.
השכר בעוז מתעדכן לאורך הקריירה בשלושה פרמטרים:
1. וותק - 5% בשנים הראשונות ואח"כ 2% לשנה על השכר המשולב.
2. צבירת גמולי השתלמות
3. צבירת דרגות קידום
במסגרת העוז למורים חדשים יש ההכרה בוותק צבאי/שירות לאומי שתקפיץ אותך אוטומטית ב 2-3 שנות וותק (10-15% בשכר המשולב).

לדעתי, לפחות בדרך כלל, השכר בעוז יהיה גבוה יותר מהשכר באופק עבור אותו היקף משרה.

גמול פיצול הוא תוספת שכר שניתנת למורים שמשרתם מפוצלת בין כיתות רבות ונועדה לפצות על העבודה הנוספת הנובעת מפיצול כזה (יותר מבחנים, יותר ישיבות וכיו"ב). יש גם גמולים רבים אחרים שנועדו לתגמל מורים שאמורים לעבוד קשה יותר או נושאים באחריות רבה יותר - גמולי הכנה לבגרות, גמול חינוך, ריכוז וכו'.

mazovera

New member
על יסודי יוצאים לחופש הגדול ב-21 ביוני וביסודי ב-1 ביולי.

למעלה