שלום . מבקש את דעתכם

שלום . מבקש את דעתכם

שלום רב
מבקש את חוו"ד המומחים
אני מוכרז כחייב מוגבל באמצעים במסגרת איחוד תיקים כבר מעל 6 שנים . במסגרת אחד התיקים נפתח לאישתי גם עיקול על ערבות והיא גם בהסדר של הוצל"פ ומסגרת תשלומים חודשי.
כמובן שהתיק גדל ותופח.
אני שומע שיש כל מני רפורמות בהוצאה לפועל שמתייחסות למקרים כאלו אבל איני בקיא בפרטים.
בייעוץ שקיבלתי מעו"ד הוא ייעץ לי לא לגשת לפשיטת רגל אלא לגייס סכום של 25% מהיקף החוב והוא מעריך שבסכום זה הוא יוכל לסגור את כל התיקים.
במצב כזה אני מחליף את הגבנת של התיקים בגיבנת של חובות
מה דעתכם ? מה אני צריך לעשות לדעתכם ?

תודה מראש

תשובה!

קשה לענות לשאלתך מבלי להיות בקיא בפרטים...

באופן כללי אומר כי בניגוד להוצל"פ ("מוגבל באמצעים") שסופו לא נראה... הליך פשיטת רגל מסתיים לאחר זמן לא רב כיום כ - 4 שנים מיום הכניסה להליך (ככל שאין תועלת לנושים - קרי נכסים להיפרע מהם).

הזמן הנ"ל יכול להתקצר משמעותית אם התיק מסתיים בהסדר או בהפטר בו מהוונים סך כלשהו.

תודה . האם...

תודה
1. האם יש משמעות / השפעה לתקופה ולתשלומים ששולמו עד כה ?
2. האם ההליך "יבטל" את התיק שנפתח כנגד אישתי?

תודה

הליך פשיטת רגל - תשובות לאבא גנוב..

אבא גנוב שלום,

בהנחה שתפנה להליך פשיטת רגל, שרק הוא מהווה את 'האור בקצה המנהרה' לחייבים

הרי שבעת שיבדקו תביעות החוב שיוגשו כנגדך יילקחו בחשבון הכספים שקיבל הנושה באמצעות
ההוצאה לפועל.

אולם שים לב שלא כל מה שאתה משלם מגיע לכיסו של הנושה אלה גם לעורך הדין שלו וכן תשלומיך מממנים אגרות והוצאות שונות של מערכת ההוצאה לפועל עצמה.

זאת אומרת שרק חלק ממה ששילמת יילקח בחשבון. בשורה התחתונה ככל שתקדים לצאת מהליך איחוד התיקים
ותעבור להליך פשיטת הרגל כך ייטב לך.

ברם, הליך פשיטת הרגל שלך לא יעצור או יבטל את תיק ההוצאה לפועל שנפתח כנגד אשתך.
זאת שכן הליך הפש"ר הנו אישי.

באם חובותיה של אשתך הנם בסדר גודל המצדיק זאת, תלוי בהכנסותיכם אולם לדעתי סף הכדאיות הנו בכל מקרה לא פחות מ 80 אלף ש"ח, הדבר הנכון ביותר עבורכם יהיה להיכנס להליך הפש"ר יחדיו. כך תבלמו כליל את הנושים ובחלוף הזמן לקבל הפטר ומשק הבית כולו יהיה נקי מחובות.

אמיר דניאל 050-5919502

הליך פש"ר

אני מצטרף לתשובותיהם המלאות והנכונות של עו"ד אסף ודניאל.
הוסיף רק כי אני לא מבין מאיכן עוה"ד שלך שואב את הידיעה שיסגור לך את התיקים ב-25% מהחוב, מסוכן מאוד להבטיח הבטחות שחא תמיד יש להם כיסוי.
דבר נוסף, במסגרת הליך פש"ר, הנושים חייבים להגיש תביעות חוב לכנ"ר או למנהל המיוחד שיתמנה בתיק. הם יבדקו את תביעות החוב ויאשרו מתוך תביעות החוב את הסכום שנראה להם על פי הנהלים כסכום הנכון. יוער, כי לעיתים לא כל הנושים מגישיפ תביעות חוב ויש מקרים בהם המנהל המיוחד מאשר רק 50%-70% מגובה תביעות החוב (כלמקרה לגופו ותלוי אם מדובר בחוב בדין קדימה או רגיל).

בכל מקרה אך שלא תסתכל על המצב, הליך פש"ר הוא שיביא לך מזור ולא השארות בהליכי הוצל"פ הנצחיים.

לגבי אשתך יש לבחון את מצבה, גובה החוב שלה ובאיזה קדימות דין חוב זה.

לגבי, הסכומים ששלמת, הם נלקחים בחשבון במסגרת בדיקת תביעות החוב.

לפיכך, פנה כמה שיותר מהר לעו"ד שתחום עיסוקו פשיטות רגל תתיעץ ותבחר נכונה להמשך דרכך.

בהצלחה, שנה טובה וחג שמח.

למעלה