שלום לעם הקדוש

sochil

New member
שלום לעם הקדוש

האם מישהו בפורום הזה חש שהוא יהודי? שהוא קשור לעם ישראל? להסטוריה היהודית? יש לי הרגשה שהורדתם את ה-י´ הקטנה המחברת אותנו עם הקב"ה ואתם מרגישים יותר הודים.

חבל

כתבי הוֵדות לא נכתבו בשביל עם זה או אחר. הם נכתבו עבור כלל האנושות. בתקופה שבה החברה הוֵדית רווחה בעולם בני האדם לא קרעו את האנושות לעמים ולאומים, לא היו מלחמות וכמעט ולא היה פשע. כל כתבי הדת בעולם, גם התנ"ך, הם גלגול זה או אחר של ידע שבא מהוֵדות ולכן בכולם יש אמת. כל מי שהולך אחריהם מבצע התקדמות רוחנית. אלא שהכוונה למי שהולך אחריהם באמת ולא רק טוען שהוא הולך אחריהם. רבים טוענים שהם הולכים אחר הוראות הכתובים כשלמעשה עושים את כל מה שהכתובים מורים לנו לא לעשות. להגדיר את עצמנו כ"עם" זו למשל תפיסה גאוותנית שמבוססת על הגוף. המקור של כל ההגדרות הללו, יהודי, ערבי, צרפתי, אמריקאי, הינדי, כל אלו מקורם בדמיונם הפרוע של אנשים חולים. העליון, אלוהים, לא מכיר בהם כלל. מי שרואה עצמו כגזע אדונים, עם סגולה, מי שמלא גאווה כה רבה בזהות כוזבת זו, לא הולך אחר התנ"ך אן כל ספר אחר ולא סוגד לאלוהים. הוא סוגד אך ורק לדמיונו ולגאוותו ומתדרדר עוד ועוד אל תוך הקיום החומרי. אם רק היו מציצים בתנ"ך היו רואים כל אלו כיצד הכתוב שולל את כל אלו. אלא שבמקום זאת הם מעדיפים לקרוא כל מיני פרשנויות מסועפות וקודים נסתרים. הפרקים הראשונים בספר בראשית מורים לנו בפירוש כיצד אותה התפלגות של האנושות היא דבר שלילי. היא תוצאה של ניסיון של האדם להפוך לאלוהים בעצמו. וכאשר האנשים פיתחו גאווה שכזו, "אני עם נבחר", "אני עם סגולה", "אני גזע אדונים", כאשר בני האדם ניסו להיות אלוהים, חשבו את עצמם לעליון, זה היה הרגע בו התבלבלו שפותיהם וכל אותם מגדלי בבל של "עם נבחר" התנפצו. בפרקים הראשונים של ספר יונה מוצהר כיצד העליון לא מכיר בפלגנות הזו לעמים, לאומים וגזעים וכי העליון שולט בכל. הרעיון שאלוהים הוא גזען הוא רעיון מגוחך. הכל כתוב בתנ"ך ובצורה מפורטת יותר גם בוֵדות. חבל שאנשים מעדיפים לקרוא דווקא פרשנויות מסועפות וקודים נסתרים במקום את הכתוב.

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo42.gif ´מיהו יהודי´ ../images/Emo42.gif

היי sochil, מעניין לראות שעדיין מתנהל הויכוח הנצחי, של ´מיהו יהודי´. אני מביאה כאן ציטוט, שכבר הבאתי בעבר, המדבר על המהות של ´מי הוא יהודי´ הציטוט הוא מערב מיוחד ב- 21.3.1994 שבו תוקשר רא, אל השמש המצרי. מעניינת השקפתו על המושג יהודי: "ומשה, שירד, (מהר סיני) ראה כי שם מתרחש משהו אחר. ונאלץ לעלות בפעם השניה ולהשתמש באנרגיות קצת יותר נמוכות. כי לאנשים היה קשה לעמוד בויברציות אותן נשא. על כן ´ניתץ´ את הלוחות… פעם, היה חוק האלוהים חוק האחד. ועם שנים שעברו על פני פלנטה זו ועם ´התקדמות´ של בני האדם, נאלצו לבוא חוקים נוספים. על כן משה קבלם ומסרם. ובפעם השניה , היה עם שאמר ´כן´. ולמה אמר כן?" "לאמת על פני האדמה. ומשה הביא את הדרך הרוחנית לאנשים. ובהצבת החוקים, לא היה אלא על מנת לעשות סדר. על מנת אותם אנשים , שהיו עבדים, יצליחו להיות ´בני חורין´. על מנת שאותם אנשים, שלא ידעו מהי רוחניות, (בחלקם ידעו) ילמדו כיצד לאהוב. אם עצמם ואם אחרים. על כן נאמר, שיהדות היא קוד גנטי, אשר מפעילים ובחלקם לא מפעילים. והיה עם, בחלקו לא מעם העבריים. והיה עם שאמר ´כן´ לאותו קוד. אמר ´כן´ לרוחניות. אמר ´כן´ להפעלת הכתר בכיפה. עם שנים ועם הזמן, נשכח למה אמרו ´כן´ ונותר רק הכלי. לא תמיד ריק מתוכן, אך לא תמיד מלא עד גדותיו.""שכן יהדות זה בפירוש רוחניות על כן יש נוצרים שהם יהודים ובודהיסטים שהם יהודים ויהודים שאינם יהודים. לא כל כך קל לקבל את זה, אך אם תביטו, שיהדות כפי שאתם מכירים אותה, היא תרגום אנרגטי, היא תרגום לאנרגיות שהיו, אולי יהיה לכם קל יותר להבין. שכן היו צריכים לשים מילים לתחושות שהיו. ככל שהמילים התרבו, כך הסייגים והגבולות גברו. ככל שקמו גבולות יותר ויותר, כך נעשה האזור מצומצם יותר ויותר. וזה מה שגרם ליהדות לעצור באיזשהו מקום"… ומעבר לכך, אני מקבלת את דברי בהקתה. L&L TALYA

מצטרפת ../images/Emo24.gif

מאחר והתיאוריה "שלי" למיהו יהודי די קרובה למה שנכתב פה. התיאוריה "שלי" אומרת שיהודי הוא כל אדם ש"תפקידו" הוא להפיץ את האור, אם תרצו רוחניות, או כל שם אחר שנבחר וממש אין קשר למקום הולדתו או להוריו, או למצוות ובית כנסת כפי שרבים מאיתנו אוהבים לחשוב. לא שזה לא בסדר לחשוב כך, כי לו חשבנו כולם אותו דבר, היה נורא נורא משעמם.... ברכות על העלאת הנושא החשוב הזה, אור ואהבה לכולנו, גילי מחייכת על הבוקר

אני חייב להוסיף

מעבר לתורה, אשר כמו שהזכרת כוללת חוקים בסיסיים שעל פיה על החברה להתנהג (במקביל למנוּ סמהיתה), ישנם כתובים עבריים הדנים בנושאים הרבה יותר גבוהים ומדעיים. כך למשל ספר קהלת העוסק בסמסארה וכמובן שיר השירים העוסק בעלילותיהם האינטימיות של ראדהא וקרישנה. ומעבר לכך יש ספרים אחרים אשר היו אמורים גם הם להיכלל בקובץ כגון הבהיר וספרות ההיכלות. כמו כן, אני חייב להוסיף תיקון. הבודהיזם הוא לא יהדות. יהדות, נצרות, איסלאם ותודעת קרישנה הן תפיסות פרסונאליות, כלומר מתייחסות לאלוהים כבהגואן, כאישיות פרסונאלית. לעומת זאת הבודהיזם, הטאואיזם והאדויתא אם תפיסות אימפרסונאליות התופסות את אלוהים כמופשט, כברהמן. כמובן שבבהגוד- גיתא קרישנה מבסס את העובדה כי ההיבט הפרסונאלי של בהגואן הוא העליון, אלא שקיימים אנשים שפשוט כל כך נגועים בחומרנות עד כי הם לא מסוגלים בשום אופן לתפוס את אלוהים כאישיות ולכן מתייחסים אליו כאל משהו מופשט. עבורם קיימות התפיסות האימפרסונאליות הנזכרות גם בודות. אלו לא יחזרו לעולם הרוחני אלא יתמזגו בברהמן.

estie

New member
sochil יהודי הוא איש לשבט יהודה

מאחר ועם ישראל מורכב מיותר מאשר שבט אחד. מאחר ובגלויות ישראל תמיד נותרו קומץ עובדי אדמה ברחבי הארץ הרי עם ישראל אשר הלך לגולתאירופה ואסיה הורכב מבני כל השבטים. האירופה, בתקופות שונות, קמו זרמים או כתות שניסו להשליט את דרכם על כל האחרים. מי שהחליט על השם יהודי במקום ישראלי - חלק מעם ישראל - הצליח במלאכתו, גם הצליח בהכניסו את לבוש הנצרות לכלל עם ישראל שהועבר מהאור והזכות אל השחור והקיצוניות. תמיד יש מקום לשינויים. הנוער אמור לעשות אותם אך מה אפשר לעשות עם זה 20 שנה האופנה של המי שאינם דתיים גם היא איננה מתחלפת אלא נתקעה כמו אצל הדתיים בשחור...? אולי פעם יקום דור צעירים שיתנער מהכל ובנתיים... נולדתי לשבט לוי. אינני מרגישה יהודיה, אני בהחלט מרגישה ומודעת למקורותי העבריים/ישראלים ומאמינה בבורא עולם ובצדק הקיים בבריאה. מדוע אתה חושב שניתן לך להוכיח את כולם כאילו הם הודים? שבט שמעון שהגיע להודו, כמו לוי ליפן ובנימין לניו זילנד וכו´ האם מיקומם אמור לגרוע מאחדותם עימנו? האם מחופשי הדת העוברים על עשרת הדברות טובים יותר מכל אחד משאר בני עמנו ישראל אשר אינם לבושים בתחפושות מזרח אירופאיות יהודיות מלפני כמה מאות שנים? שבת שלום אסתיה שבת שלום אסתיה חוטר גזע

איפה אמרתי את זה?

אם הגעת למסכנה שאני מנסה להוכיח שכולם "הודים" כנראה לא קראת עד הסוף את מה שכתבתי. אין דבר כזה יהודים ואין דבר כזה הודים, צרפתים ואמריקאים, מבחינת ההגדרה הלאומית. לאום זה בכלל משהו שהמציאו חבורה של הוגי דעות בורגנים במאה ה17 שאין לו קשר עם המציאות. המושג "הודים" זה בכלל מילה בערבית שהמוסלמים תיארו בה את תושבי חצי האי שמעבר לנהר סינדהו. לא אמרתי שבעבר כולם היו הודים, אמרתי שבעבר כל האנושות היתה תרבות אחת שלא הכירה בהגדרת לאום. אז איך הם יכלו להיות "הודים"? לא רק שהתנ"ך לא מכיר בהגדרת לאום, הוא גם מקדיש ספר שלם כנגד הגדרות לאום (מגילת רות). המושג "עם" שמופיע בתנ"ך מתייחס למושג של לאום כפי שהוא קיים בשפה העברית כיום מכיוון שלאום בכלל לא היה קיים בעולם עד המהפכה הצרפתית. המושג "עם" בתנ"ך מתאר אנשים בעלי אותה השקפת עולם שמתקבצים לקבוצה אחת. הם לאו דווקא שייכים לרקע אתני משותף או לשבט אחד. עצם הרעיון שאלוהים הוא גזען הוא פשוט מגוכך. יהודי זה גם נוצרי וגם מוסלמי. כל מי שמפתח תודעת אלוהים הוא יהודי. גם מהאתמה גנדהי היה יהודי וגם מרתין לוטר קינג. לעומת זאת, מי שכבול בהגדרות הגזעניות של "מי שנולד לאמא", הוא פשוט לא יהודי.

למעלה