שלום למרכז

שלום למרכז

זהו זה, גמרנו, סיימנו וכילינו לארוז את כל הבית ומחר על הבחטי אנחנו זורקים את זה על המשאית וזזים מטולתה. כמה משימות לפנינו: - לבדוק אם עדיין יש שאריות של טונה וחביתה בפחי האשפה במטולה - ללמוד על אורחות חייה של המרמיטה - לעקוב ולדווח על שירי הפסקת עשר בכפר גלעדי - לבחון את עניין האושר הסעיף האחרון הוא היחידי שנכתב ברצינות

zimes

New member
תהנו הרבה!

(היות ואי אפשר לאחל בזמן עתיד, זו כנראה הבטחה. עידן - הושיעי!)

Idan91

New member
אפשר גם לבקש "היהנו"... ../images/Emo3.gif

אבל לא לכתוב "היות ו".

nutmeg

New member
דרך צלחה

לכולכם. נשמו אוויר גם בשבילי מלוא ריאותיים.

shellyland

New member
אוי, לצפו"ש היתה שלשום הצעת מילה

לאח"ל. היא דיברה על רות המואבייה ועל איך שההוא "ביעז" אותה. נכון פועל יפה, "לבעז"? האח"ל מאשרת?

גנגי

New member
לא.

מפני שזה נשמע יותר מדיי כמו "לבאס", והמשמעות איכשהו נראית לי הפוכה... תקני אותי אם אני טועה.

גרי רשף

New member
עידן הו-שיעי????../images/Emo22.gif

לא ידעתי שעידן הפכה שיעית, אך אני יודע שמקור שמה של מטולה הוא בשיעים הגרים באזור (כיום בעיקר בכפר כילה ליד שער פטמה) ושבעבר נקראו מתואלים. לא ברור לי מקור השם.

על פי מודיעין התיירים

מקור השם הוא בכפר הדרוזי הנטוש מטאללה שנרכש על ידי הברון ועל חורבותיו נבנתה מטולה. ואלי מקור השם הדרוזי הוא במילה העברית "טל"? אין לדעת אל נכון, אבל זו אפשרות מעניינת... ...וגם לך מגיע מזלטוב, הלא כן?

Idan91

New member
אוקסי...!!!

חשבון זה לא פשוט. הזיכרון החשבוני הראשון שלי הוא מכיתה א', כשישבנו בקבוצות, והמורה עברה עם גפרורים והדגימה לנו איכשהו מה זה אחדות, עשרות ומאות, וכבר אז לא הבנתי כלום. פיכסה.

Idan91

New member
ל-א!

בכיתה א' בכלל לא היו לנו בדידים! היא הסבירה את זה עם גפרורים!

למעלה