שלום למטפלים

maymay5874

New member
שלום למטפלים

רציתי בבקשה לשאול. אני בת 29 ומעוניינת להיכנס להריון. לשם כך הפסקתי לקחת גלולות לפני חצי שנה. שלושה חודשים הוסת הגיעה בזמן ולאחר מכן נעלמה. וסת אחרונה היתה ב 01.03 ולקראת סוף מאי נתנו לי פרומוליט לעידוד הווסת. ביום החמישי לדימום עשיתי בדיקות דם והערכים היחידים שיצאו מהנורמה הם LH שעמד על 11.9. ופרוגסטרון 2.5 (הבנתי שזה תקין בימים של הדימום). FSH 4.8. חשוב לי לציין שאני מאובחנת עם שחלות פוליציסטיות למרות שלפי מה שקראתי על מצב זה, איני ממש תואמת לפרופיל של הסובלות מPCO. אני לא שמנה (אם כי הנטייה קיימת, אני פשוט מאוד שומרת על הדיאטה שלי), לא שעירה מאוד, ואין לי כאבים מיוחדים בווסת. קראתי באתר של רפואה סינית על החשיבות בבדיקת חום שחר, ומאוד מעניין אותי לשמוע - מעבר לאבחנות המערביות - את ההסבר הסיני. אני תלמידת שיאצו בעברי כך שהשפה מוכרת לי, אולי לא בעומק של צמחים ודיקור, אבל כן מכירה יין ויאנג ושאר הסינדרומים.. אני אשמח להרחיב אם החסרתי משהו, ואשמח מאוד מאוד לקבל תגובות בהקדם!! תודה מראש!

חום השחר (BBT)

היי, חום השחר- BBT, נותן תמונה של מחזור האישה. כדאי לערוך אותו לפחות כ- 3 חודשים (למיטב זכרוני) על מנת לקבל תמונה רחבה יותר של הדפוסים של המחזור שלנו. על פי מה שהאבחנה המערבית אומרת, אנחנו יכולים להסיק מה זה אומר לנו מבחינה סינית- מתי יש לנו עליה של יאנג, מתי היין נכנס לפעולה, ומתי כדאי להתקשר לבעל שלנו ולהגיד "בוא הביתה...".
זה האחרון לא ממש סיני, אני מודה.... הנקודה של הביוץ היא בעצם הנקודה שהחום עולה דרמטית, ושם מתבצע השינוי שבין תקופת היין (שהיא בעצם התקופה של הדימום והשבוע שאחריו) לבין תקופת היאנג- שהיא מנקודה זו ועד בעצם יום הדימום- או עד שנכנסים להריון, ואז מתחיל עידן חדש. החשיבות היא בעיקר האפשרות לקבל הצצה למה שקורה בגוף. על פי הטמפרטורות בתקופות השונות ובשבועות השונים (בהנחה וישנם 4 שבועות), ניתן להבין אם יש בעיה, ואם כן, אפשר לבדוק היכן ויש כאלו שמבינים יותר ממני שיוכלו גם להגיד לך לבדוק הורמון כזה או אחר כדי לקבל חיזוק או גיבוי לאבחנה שלהם ולאופן הטיפול שהם הגיעו אליו. לגבי כל מה שתיארת לפני שאלת חום השחר: אני חושבת שכדאי לך להתייעץ עם מטפל/ת המתמחים בתחום הגינקולוגיה. הם גם יוכלו להנחות אותך בצורה מסודרת לגבי חום השחר, הם יוכלו לאבחן אותך בצורה מדויקת ולהחליט על אבחנה ופורמולות צמחים- במידה ויש צורך בהם, ובכלל, לקראת הריון, זה טוב למצוא מטפל/ת טובים שיוכלו לתמוך בך גם בהמשך הדרך. אם תרצי, אשמח להפנות אותך במסר- אנא צייני מהיכן את בארץ. בהצלחה, יעל

Pco

שלום maymay קודם כל על מנת לעשות לך סדר בראש, שחלות פוליציסטיות זה לא אותו דבר כמו סינדרום השחלות הפוליציסטיות. בסינדרום מדובר על שיעור יתר, השמנה ובעיות פריון כאשר באשה עם שחלה (ות) פוליציסטית אין את כל אותם המאפיינים למעט שחלה עם ציסטות. יתכן והציסטות אכן גורמות להעלמות הווסת וזה מצריך בדיקה אבל בהחלט ניתן להחזיר את המחזור למצב תקין (יותר קשה אם מדובר בסינדרום אבל גם אפשרי). חום השחר זו שיטה מצויינת על מנת לעמוד על מאפייני המנגנון אצל האישה ואף על מאפיינים כלליים אחרים כמו עטיה לחום/קור חולשה של אספקטים מסויימים ועוד ועוד. מדידת חום השחר נעשיית עפ עקרונות מפורשים וכוללת רישום של עוד אספקטים פרט לחום עצמו. סהכ התמונה המצטיירת מהרישום יעזרו למטפל לגשת לשורש הבעיה. בהצלחה, אבי

PCOD

ראשית הפרוגסטרון שלך מעט גבוהה. שנית יש צמח שנקרא שיח אברהם קחי 2 כדורים ביום. אל תקחי את מזרזי המחזור למיניהם .תעשי דיקור אצל מטפל/ת שעוסקים בתחום הפריון. בהצלחה

למעלה