שלום לכם

שלום לכם

לא חלף יום מאז אישרה המשטרה את מצעד הקהילה ההומו-לסבית בירושלים, וכבר הזדרזו חברי כנסת מהסיעות החרדיות והדתיות-לאומיות לקרוא לי ולחברי 'תועבה' ו'טומאה' מה דעתכם על זה שיהודי קורא כך לאחיו היהודי?

רוני13

New member
אממ...אני לא מתכוון להיות עדין!

אני מסכים עם כל מילה שלהם! אנחנו יהודים-ומי שרוצה להיות יהודי חייב להאמין בדת היהודית ולפי הדת היהודית להיות בעל זהות מינית הפוכה ועוד להצהיר על זה ברבים זה שיא התועבה! אני בכלל לא קולט אתכם ואת האתאיסטים...איך אתם בכלל קוראים לעצמכם יהודים?! ואתם, לא רק שלא מאמינים, עוד הולכים נגד הדת מה הטעם לקרוא לעצמכם יהודים? בשביל כל ה"הנחות" שיש בעולם בעקבות הביטוי?(וגם את זה כבר אין...האנטישמיות חזרה!) ועכשיו לנושא שלנו-מצעד הגאווה(תועבה)! לבחור בירושלים הייתה טעות, אתם עושים את זה דווקא לדתיים ולחרדים...תעשו את זה בת"א שמה כל הקהילה שלכם-הבית שלכם. אתם אוהבים לעשות פרובוקציות ועושים הכל בשביל תשומת לב מהציבור.

רוני13

New member
תתפלא...

אני הייתי בקומונה שנסגרה לא מזמן שבה היה אתאיסט שקרה לעצמו אתאיסט יהודי...והתעקש על כך.

הוא יכול להתעקש, אבל ההתעקשות לא הופכת אותך

ליהודי. אצלהם יהודי זה באותה מידה יכול להקרא "מישהו שיודע שבחנוכה אוכלים סופגניות ושלפחות פעם בחיים שלו התחפש בט"ו באדר"

לשעברתי

New member
תתפלא - אבל הוא דווקא צודק.

היהדות היא לא רק דת, היא גם אומה. האומה היהודית. ולזה גם התורה מסכימה - "היום הזה נהיית לעם", לא לדת... לכן יכול להיות אתאיסט יהודי. כי מבחינת דת - הוא חסר דת. אך מבחינת לאום - הוא יהודי.

את העניין שהיהדות זאת גם דת וגם לאום כבר רשמת

י שם למטה הלאום שלו הוא העניין השיטחי שביהדות, מה שבאתי להבהיר שלא יזיז לו להקרא חסר לאום וחסר דת

לשעברתי

New member
העניין השטחי ביהדות?!

יראו עיניך מה שידיך כותבות (פראפרזה ל"ישמעו אוזניך מה שפיך מדבר")... היהדות היא קודם כל אומה! ואחזור ואצטט את הפסוק שהבאתי קודם: "היום הזה נהיית לעם(!)". הדת היהודית שמה כערך יסודי את היותה אומה, ולא רק דת שיכולה להתקיים בכל מקום. עצם זה שהיהדות היא אומה משייכת את עצמה ישירות לארץ ששיכת לה - ארץ ישראל. כמו שכותב הרב קוק זצ"ל בפתיחה לאורות: "ארץ ישראל איננה דבר חיצוני, קנין חיצוני לאומה". היא חלק ששייך בה בגופה! ולגבי סוף דבריך - אם היית צודק, כנראה לא היה חשוב לו להכניס לכינוי שלו את המילה יהודי. הנה משהו שקצת חיובי אצל הבן-אדם וגם את זה אתה רוצה לקחת ממנו?

תאמת הם דווקא כן, אבל אצלהם יהודי זה כמו

זה כמו ששחקן שמשחק דמות גרמנית יגיד שהוא גרמני הם מגדירים את היהדות שלהם בכלל התרבות (ה"כאילו" יהודית, כי היא לא באמת יהודית, לא כשאתה לא שומר מסורת) היהודית שסובבת אותם. אין לזה משמעות דתית או לאומית.

nokosh

New member
צודק....

מי שאינו הולך לפי הדת שלא יבוא אח"כ ויצדיק אותו על דברים שכתובים בתורה........ ומצעד הגאווה זה שיא התועבה

יש לי שאלה אליך

אתה אומר: "תעשו את זה בת"א שמה כל הקהילה שלכם-הבית שלכם" האם הכוונה שלך היא לכך שירושלים היא עיר קדושה והיא עיר של הדתיים , ואילו ת"א היא עיר של החילונים, ההומואים וכד' ?

זה בדיוק מה שהוא טוען, ולא רק זה.

הכוונה שלו היא שהפגיעה בציבור שאמור להפגע ממצעד כזה תהיה חמורה וקשה מאוד בירושלים אבל בתל אביב זה כבר נהיה לגיטימי ככה שהפגיעה בציבור שנפגע מהמצעד בתל אביבתהיה לא רלוונטית (אם הכוונה היא רק לתל אביב ולא לכל א"י) בגלל שחל על הנושא מעין "חוק התיישנות" בגלל שהוא לא עשה עם הפגיעה שלו כלום אחרי כל השנים האלה שיש מצעד בת"א

ועוד שאלה

אתה אומר: "איך אתם בכלל קוראים לעצמכם יהודים?! ואתם, לא רק שלא מאמינים, עוד הולכים נגד הדת מה הטעם לקרוא לעצמכם יהודים?" נדמה לי שיהודי הוא יהודי כי הוא נולד כזה (כי אמא שלו יהודיה) - לא? הוא יכול להיות 'יהודי חוטא' לפי השקפת עולמך, אבל עדיין יהודי... שאל את הרבנים שלך

היהודי שהוא אומר שהוא בעצם לא יהודי הוא-

יהודי מתבולל (מצטער על הכותרות הדרמטיות פשוט נגמר לי תמיד המקום) יש הבדל מהותי עצום בין יהודי מתבולל ליהודי "רגיל" שים לב ליחס בשנות הגלות למתבוללים ולצעדים שנעשו כדי למנוע את התופעה הזאת (לדוג': הקמת בני עקיבא למשל)

ושאלה אחרונה... בינתיים :)

אני מבין שלפי דעתך להיות הומו זה נורא ואיום - אז אל תהיה הומו... אבל מה בעצם כל כך איכפת לך שאני כזה? למה זה כל כך מפריע לך? ולמה אתה כל כך שונא אותי בגלל זה?

רוני13

New member
אני אענה על הכל פה...

הכוונה היא רק שירושלים היא קדושה ליהודים! ת"א סתם הייתה דוגמה...כי באמת רוב הקהילה שלכם שם. הוא יהודי אבל ברגע שהוא מחליט על טעם עצמו לא להמשיך בדרך היהדות אין טעם שייקרא לעצמו יהודי כי הוא לא מתנהג כמו אחד. אל תדאג בעז"ה זה לא ייקרה לי-זה מגעיל אותי...
לא היה אכפת לי אם תחיו את חייכם בשקט אבל בפועל אתם כל הזמן עושים פרובוקציה אחרת בשביל שכל העולם יידע שאתם הומואים-זה מרגיז וזה מפריע לי(במיוחד הפרובוקציה האחרונה-מצעד התועבה בירושלים)! אני לא שונא אתכם...כעס וגועל זה ההגדרה היותר מדויקת.

למעלה