שלום לכם

תגובה:

1. היה נדמה לי שעשית מין הפרדה כזאת: ירושלים קדושה והיא לדתיים, ותל אביב לחילונים ולהומואים וכד'... לא ? 2. נדמה לי שלפי ההלכה, מי שנולד יהודי, הוא יהודי גם אם הוא 'יהודי חוטא' - את זה המלצתי שתשאל את הרבנים שלך 3. אני מאחל לך שלא תגדל להיות הומו, אם זה מה שאתה חושב על הומואים, כי יהיה לך מאד קשה ככה... ומה יקרה למשל אם חבר טוב שלך יספר לך שהוא מעדיף בנים? 4. אי אפשר להתעלם מאחד המשפטים בחתימה שלך: "באהבת ישראל ננצח, צו השעה- אהבת חינם" :)

רוני13

New member
...

1)ירושלים באמת קדושה! ות"א לא ממש עיר לצדיקי הארץ... 2)אני מסכים עם מה שאיתמר אמר...זאת שאלה מורכבת שצריכים לדון עליה. 3)אם הוא מתכוון להמשיך לחיות ככה-אני אנתק איתו קשר. אם הוא יראה רצון להשתנות אני אתמוך בו כל הזמן.... 4)באמת אי אפשר-כולנו צריכים אהבת חינם...זאת מידה גדולה!

ירושלים ותל אביב

אם ירושלים כל כך קדושה - איך אתם מרשים שם חילול שבת וחוסר צניעות ועבירות כשרות וכו' וכו', ולא יוצאים להפגנות חורמה נגד כל אלה, כמו שאתם מלהמים על המצעד ועל ההומואים? ואם תל אביב "לא ממש עיר לצדיקי ארץ" - מה עושים כאן כל הדתיים והחרדים שגרים כאן. שיעברו לירושלים... בקיצור - נעשה הפרדה. אנחנו כאן, אתם שם... ממש אחדות ישראל.

רוני13

New member
די להקצנה!

כי זה כבר קיים שם וזה לא משהו שהפגנות יכולות לעזור בו. אין לנו רצון להוסיף חילול ה' לירושלים... נכון תל אביב היא לא עיר לצדיקי הארץ אבל זה לא אומר שאסור לדתיים לחיות שם-לא אסרו על אף אחד לגור בירושלים ולא נראה לי שצריך לאסור על מישהו.

אנחנו חיים במדינה חילונית

אתה חושב שבהקמת המדינה לא קמו פוליטיקאים ודרשו שלא יהיה מצב של חילול שבת? ומה קרה?, דעת הרוה היתה אז של אנשים חילונים שלא ממש עניין אותם דעת המיעוט מסיבות נוות מאוד. תדע לך שעושים הרבה מאוד במקרים של חליול שבת שלא נעשה בעבר (דוגמאת טיסות אל על ונסיעות אוטובוסים של אגד בשבתות) אז ככה שיש תגובה לענייני חילול שבת.\, מה לעשות שיש דברים שנטמעו ושמיעוט לא יכל, יכול, ויוכל לשנות אותם. תל אביב היא באמת "לא ממש עיר לצדיקי ארץ" אזה דורש שינוי. אז השינוי בא בדמות דתיים וחרדים שבאים וגרים במקומות כאלה ויוצרים לאט לאט מקום נורמלי ל"צדיקי ארץ", מה לעשות שיש חסרי אמונה רבים שרואים בזה צעד פולשני ומנדנד ושוב ושוב מראים יחס מגעיל לאנשים שבסך הכל באים לשפר את התנאים בעיר.

יצא המרצע מן השק

כאילו שזה לא היה ברור גם קודם... אבל עכשיו כתבת את זה במפורש: יש לכם עניין ומטרה להשליט את אורח חייכם בכל מקום. אתה כותב על ת"א: "השינוי בא בדמות דתיים וחרדים שבאים וגרים במקומות כאלה ויוצרים לאט לאט מקום נורמלי ל"צדיקי ארץ", מה לעשות שיש חסרי אמונה רבים שרואים בזה צעד פולשני ומנדנד ושוב ושוב מראים יחס מגעיל לאנשים שבסך הכל באים לשפר את התנאים בעיר" תאר לך שהרוב החילוני המוחלט היה מקבל את המתיישבים הדתיים והחרדים שבאים לגור כאן ולהשליט כאן את אורח חייהם בניבולי פה, השלכת חיתולים מלוכלכים, שריפת עגלות אשפה, ואיומי רצח ודקירות סכין... מה היית אומר על זה?

אנחנו לא מנסים לכפות הדת הדת על הכלל

יהדות היא בפירוש לא דת מסינרית אם לזה אתה חותר. יש עניין לשנות דברים שמפריעים לנו בתור צבירו דתי, בהפרעה כל כך חמורה שזה לא נסבל. אתה צריך להפסיק עם הגישה המקצינה, כי ברור שיש לנו הסכמה בכמה עניינים אבל אתה תחתור לכיוון הויכוח והתוכחות רק כי יש כמה שהתבטאו בצורה לא רלוונטית.

ךסעיפים 1 ו2 כבר עניתי אז בקשר ל3,4

תגובה לסעיף 3 בהודעה שלך-אם חבר שלי יגיד לי שהוא הומו אז מה שאני יגיד לו זה שהוא צריך להתגבר על עצמו והוא יוכל להסתדר בנישואים עם מישהי שהוא פחות נמשך אליה. מה שלא ברור לי אצלכם ההומוסקסואלים אם זה שאתם חושבים שנשים לא מושכות או שהם לא יפות, יש לפעמים הבדל בין הדברים. *(חוץ מזה שלפי התורה לכל אחד יש מישהי שכשהוא ימצא אותה הוא ירגיש חיבור טבעי אליה, כככה שאם הוא מרגיש שנפל עליו מצב רוח של אהבת בנים אז שיצא לחפש מישהי שתתאים לו, כי יש אי שם אחת כזאת.

תגובה לסעיף 4:

אם יהודי נגעל מיהודי אחר זה לא אומר שהוא שונא אותו, הוא בסך הכל סולד ממנו. אם לא נתייחס בתקיפות כלפי רצונות הקהילה ההומו-לסבית, יוכל להגיע מצב שהבקשות שלהם יגיעו למצב שאהבת ישראל לא נוגעת להם לדוגמא- אם לא נראה יד תקיפה על ענייני מצעדים בירושלים אולי דורשי המצעד יעזרו אומץ וידרשו רשות להתנשק ולאהוב במתחם הכותל כי מה לעשות "המורשת עושה להם את זה". לזה קוראים מצב של חילול ה' שרמות חמורות שרק על בקשה בקנה מידה כזה צריכה לזכות בתגובה של מאסר לצמיתות בכלא נשכח חילול ה' זה בגדר יהרג ובל יעבור (יתאבד ולא יעברו על האיסור הזה), אז אם נניח לעצמנו להראות יחס אוהב (כלפי חוץ) לדרישות של מצעדים ופרובוקציות מצד הקהילה ההומו-לסבית, אולי נגיע למצב של חילול ה' נורא שהפתרונות שלו יצרכו קורבנות.

בוא נעשה שוב הקבלה

בינתיים רואים הרבה יותר חרדים נדחפים למרכז שינקין החילוני, מאשר הומואים מבקשים להתנשק ברחבת הכותל

ליחנוש 1

New member
אני חייבת לענות על השאלות האלה חח

1.)כן!!ירושלים היא עיר הקודש,למה בחרתם דווקא בה למצעד?! 2.)אתם יהודים חוטאים..!!אתם בכלל רוצים להיות יהודים?אתם יודעים מזה? 3.)אם חברה שלי תיהיה לסבית(חס וחלילה!!)אני ינסה לעזור לה שתצא מזה ואם היא לא תסכים להשתדל ותרצה להישאר ככה גמאני יתרחק מימנה.. 4.)החתימה שלו נכונה!!אבל עד פה..

מה אכפת לך אם אני אשלול את כל הזכויות שלך?

בטח אכפת לך אם אני יעשה את זה. בוא אני יסביר לך למה אכפת לי שאתה הומוסקסואל מוצהר ופעיל- התורה אצלנו (הציבור היהודי) היא הדבר הכי גבוה שמנחה אותנו, הרבה לפני שאנחנו מקשיבים לחוקי הדמוקרטיה וחוקי זכויות בני האדם יש להקשיב לחוקי התורה. בתור יהודי, אם אתה מודה שאתה הומוסקסואל זה מפריע לי, בגלל שיש איסור על היהודים להיות כאלה. ולמה שיהיה לי אכפת? א. כי אני מצווה על פי התורה לטפל במצב הזה שלך בתור הומוסקסואל ולעשות עם זה משהו ב.כל ישראל ערבים זה לזה וזאת דוגמא ליחס הסלחני שאני צריך להציע לך ולא ויחס הפחות סלחני שאני אמור להציע לך לפי סעיף א. אם יש גוי שמודה שהוא הומוסקסואל זה לא מפריע לי כי הוא לא מחויב במצוות הלא תעשה של להיות הומוסקסואל אתה בעצם מחויב לחוקי התורה בין אם תרצה ובין אם לא, וזה בגלל שאתה יהודי. אז-אם אתה הומוסקסואל ואתה גאה, ולא מתבייש בעובדה הזאת ואתה עוד מנופף בה ברבים, מה שאתה בעצם עושה זה לקחת את החוקים המנחים שלך (התורה) לזלזל בהם ולעשות בהם מה שמתחשק לך ובמקרה הזה זה להתעלם מהם לגמרי עכשיו תן לי לנחש שלדעתך הקוים המנחים של כל אדם באשר הוא זה הדמוקרטיה וזכויות האדם. אז אם אני יפגין אליך יחס הדדי ואתייחס לקוים המנחים שלך (ושלי) באותו יחס שאתה התייחסת לקוים המנחים שלי (ושלך) מה שבעצם נאי אמור לעשות זה לזלזל בחוקי הדמוקרטיה וזכויות האדם ולעשות בהם מה שמתחשק לי ובמקרה הזה זה להתעלם מהם לגמרי. בגלל זה מפריע לי ולכולם שאתה הומוסקסואל, כי זה יחס מזלזל כלפי החוקים.

עוד מרצע יצא מן השק

וגם זה בעצם היה ידוע היטב כבר קודם, וזה בעצם שורש הבעיה בין חילונים ודתיים: לא מספיק לכם להיות דתיים בעצמכם. לא תנוחו ולא תשקטו עד שגם אנחנו נקיים תרי"ג. אתם מנסים לשנות אותנו - זה כתוב לכם במצוות (לטענתכם). אנחנו לא מנסים לשנות אתכם. אנחנו מקבלים אתכם כמו שאתם (תקיימו מצוות כמה שאתם רוצים :) אתם מתנים את הקבלה שלכם אותנו בזה שנהיה כמוכם. זה אומר בעצם שאין מקום לדו-שיח. או שנהיה כולנו דתיים, או שתהיה מלחמת תרבות.

ומה לעשות...

בינתיים מתנהלת המדינה על פי החוק האזרחי ולא על פי חוקי ההלכה כמה חבל שאתם נוהגים אלימות על מנת להשליט את דעתכם ואת חוקיכם

רוני13

New member
מה הקשר?

אתה אומר שאנחנו כופים עליך את הדת-איפה? מה,חרדי אחד קפץ עליך מהשיחים ופשוט הניח לך תפילין?! הכריחו אותך לאכול כשר? אני בכלל לא מבין. אתם טוענים על כפייה דתית. חייבים להיות במדינה יהודית שיועדה ליהודים קצת חוקי יהדות. בלי החוקים הממש מעטים האלו איבדנו כל סימן למדינה יהודית.

אתה יודע שלהיות הומוסקסואל

הוגדר עד לא כל כך מזמן כמחלת נפש? אני רוצה לגרום לך להתרפא מהמחלה שלך, אני לא רוצה לכפות עליך להדליק נרות בשבת ולברך על כוס מים. הבעיה שלי כרגע זה עם הקהילה ההומו לסבית ותפסיק להשליך את מה שאני אומר כאילו אני מתכוון לכל יהודי לא מאמין שיש בעולם. כנס לפרופורציה, תקרא טוב את מה שאני כותב, תשתמש במה שלמדת בהבנת הנקרא אי שם בביה"ס היסודי ותבין שאני מדבר על חלק מחלק ולא על השלם/הכלל ובכלל תכנס למהות הדברים ולא להשלכות.

אני אתחיל מזה ש...

אני מסכים עם אלה שמתנגדים. דבר כזה (מצעד הזוהמה) לא צריך להיות בארץ בפרט ובעולם בכלל. מה אתה בא להגיד בזה? אני שונה? אתה ככה ואני ככה? או בא תהיה כמוני?? אתם צריכים צומי? אני לא שונא אתכם, אבל ממש לא אוהב אתכם. אתם אחים שלי, ואם אני אראה אותך צריך עזרה אני יעזור לך ולא משנה לי מה אתה. אבל זה שאתה וחבריך עושים את הדבר המגעיל הזה- אני נגד נגד נגד!! ותסביר לי למה אח שלי או הבן שלי צריכים להיחשף לגועל נפש הזה?? אז בגלל שזאת דעתי, אני לא אלך לחורר אתכם עם M16, אבל אני אשמח אם זה יתבטל- וטובה שעה אחת קודם

ואני אתחיל מ...

"בכל העולם שונאים יהודים- אז לפחות בארץ נאהב יהודים!!!" זה כתוב בחתימה שלך. למצעד יש כמה וכמה מטרות. לא אפרט את כולן. בראש ובראשונה זוהי הפגנה למען שוויון זכויות. לא צומי, וודאי שלא 'בוא תהיה כמוני' - בדיוק ההיפך. זאת הפגנה על הזכות של כל אחד להיות מה שהוא: שלך להיות דתי ושלי להיות הומו (בלי שיקראו לי 'תועבה', 'טומאה', 'זוהמה' וכד' - אתה חושב שהיה נעים לסבא ולסבתא שלנו שהאנטישמים קראו להם ככה בגולה?) ולגבי האח שלך או הבן שלך - יכולים לשבת בבית או בבית הכנסת במשך שעתיים בזמן שהמצעד צועד ולנצל את הזמן לקריאת פרקי תהילים ... ככה גם לא ייחשפו חלילה, וגם יעשו משהו מועיל :)

למעלה