שלום לכם

קשה לי להגיד את זה...

בס"ד אני ממש מצטערת אבל אתה ממש לא צודק.... ואם אני אוהבת לצרוח?? אז אני אצרח ברחוב כמה שבא לי.. לי יש את הזכות לצעוק ( לא בין 2 ל- 4 ) ואתה צריך לקבל אותי כמו שאני.. צרחנית "לכל אחד יש את הזכות להיות מה שהוא" "שוויון זכויות" ואל תגיד שאני מפריעה לך בזה שאני צועקת.. כי אתה מפריע לי בזה שאתה עושה את המצעד בירושלים הקדושה

אבל בכל זאת הצלחת :)

הרבה אנשים עושים הרבה דברים שמפריעים לאחרים - ככה זה כשחיים הרבה אנשים במקום אחד חלק מסוד הקיום של חברה מגוונת, הוא היכולת להכיל ולקבל את השונה ממך. למשל - בתקופת הקיץ באים לתל אביב החילונית מאות ואלפי דתיים וחרדים מדי יום לחוף הים הנפרד. הם יוצרים כאן פקקי תנועה נוראים, המון רעש ולכלוך (אגב, לא כתוב באיזה מקום שמצווה לשמור על נקיון ארץ הקודש?), ומאות האוטובוסים מכסים את כל הסביבה זיהום אוויר. מעולם לא פציתי הגה בתלונה, למרות שאני גר סמוך מאד לשם, וזה בלתי נסבל. למה? - כי צריך סובלנות כדי לחיות כאן. אז אולי בכל זאת תחשבי שוב, ותצליחי לחיות עם זה שפעם בשנה אני בא לצעוד בירושלים במשך שעתיים.

tahel93

New member
ייאלללהה!

מצעד הגאווה מראה חלק בעם שלנו.. העם היהודי... כולם פה אומרים בדבריהם גם את דעתי! זה מגעיל... זה פשוט דבר שלא יוכלו לסבול החרדים.. ו/או חובשי הכיפה הסרוגה... הרצון של העשיה הלא הגיונית הזו דווקא בירושלים מביאה את החרדים לתעב את כל הדבר שנקרא הומוסקסואליות.. אתם אולי יהודים בגלל האמא שלכם.. אבל זה חילול ה', ולכן אני חושבת שהוא היה מעדיף למגר את התופעה הזאת מהעולם הטוב שהוא יצר! ירושלים היא עיר קדושה וברובה אנשים שומרי מסורת.. מה הלחץ הרב והרצון העז לעשות את המצעד דווקא בירושלים-איפה שאתם אינכם רצווים?! הכל בכוונה! ואל תגיד שלא!

יאללה יאללה :)

ראשית, החרדים מתעבים הומואים והומוסקסואליות בלי קשר למצעד בירושלים. ככל הנראה יתעבו אותנו אם נצעד ואם לא נצעד. ושני דברים לגבי אלוהים שאת מאמינה בו: 1. אם יש כזה, והוא ברא את העולם - הוא ברא גם אותי, אז מה שאת אומרת קצת סותר את עצמו 2. את לא חושבת שזה קצת 'חילול השם' לנסות להכנס לראש שלו ולנחש מה הוא התכוון... בכל זאת הוא 'אלוהים' ואת רק בשר ודם

tahel93

New member
תקשיב ותקשיב לי טוב!

א-בחיים שלך אל תנסה לזלזל במה שאני אומרת! (מקווה לא לפגוש אותך ברחוב או בכל מקקום אחר) ב- יש לך דרך חיים אחרת.. אתה שונה מכולםם... יכולתם לבחור לעשות את המצעד בערים אחרות יש לכם הרבה ערים! אתם לא דתיים בכלל אז מה לחץ לירושלים דווקא? כדי להרגיז את הדתיים? אתה צריך להתאשפז באברבנל כמה ימים.. תירגע.. ואז אולי תבין שאתם עושים לכולם דווקא ואח"כ מתפלאים שכולם מתעצבנים עליכם ומקללים אתכם! תתבייש לעצמך! אולי אני רק בכיתה ח'.. ויש לי פה גדול... אבל אתה הדבר הכי שפל בחברה בכלל. ובחברה היהודית בפרט!

יאללה יאללה יאללה

בס"ד 1. יש אלוקים!!.. תהיה בטוח בזה.. ונכון.. הוא ברא גם אותך.. תאמת.. שאלת שאלה נורא יפה.. שגם בספר הכוזרי שואלים... איך הקב"ה מושלם אם הברואים שלו אינם מושלימים?? יש לשאלה שלך תשובה.. אבל אני לא אענה עכשיו.. רק רציתי שתדע שהשאלה שלך לא סותרת שום דבר.. 2. חחחח אתה ממש מצחיק.. אפאחד לא נכנס לראש של הקב"ה.. הכל כתוב בתורה.. כדאי לך לפתוח אותה =]

מישהו אמר לך לא להיות??

אבל זה לא מעניין את הסבתא שלי אם אתה תהיה כזה או לא, אז כמו שאני לא הולך והופך את העולם ומרגיז את חצי מכדור הארץ בגלל שאני דתי, אלא אני הולך להתפלל וזהו, ככה אתה- בבית תעשה מה בראש שלך, ואני לא אתערב לך בחיים. למה אין מלחמות סתם ככה עם הנוצרים? כי הם בבית, ומצידי שיתפוצצו. הם לא עושים רעש וצלצולים כמוכם. ואחי לא צריך לשבת בבית בזמן שאתם מוציאים את הזבל הזה החוצה. הוא יסתובב מתי שבא לו ואתם לא תזהמו את האויר שלנו בדבר ההרסני הזה.

אתה ואני

אתה הולך להתפלל וזהו, ואני צועד פעם בשנה בירושלים וזהו - כל אחד והאמונה שלו, כל אחד ואורח חייו ומה ההבדל - אני מכבד אותך ואת דרכך, ואתה קורא לי 'זבל'

אבל למה בירושלים?!

ירושלים זאת עיר קדושה! אתה קולט שהיה פה בית מקדש, מאבן השתייה (שכיום לא נמצאת תחת שלטוננו..
) הקב"ה ברא את העולם, בהר המוריה אברהם אבינו עמד בניסיון הגדול ביותר שהקב"ה הציב לו.. ירושלים זאת עיר קדושה, ואם אתם עושים את זה אתם גורמים לה להיראות עיר מגעילה ומורידים מהכבוד שלה.תעשו את זה במקום אחר, לא בירושלים, שיש לה חשיבות היסטורית ויהודית. אני לא מבינה איך בארץ יהודית נותנים יד לעשות דבר כזה.

למה לתת לגיטמציה לפיתויים מיותרים ברחוב

אם אפשר פשוט לגרום להם לא להתקיים? את העניין עם מהות המצעד כבר פירטתי את העובדות בעניין בהודעה הזאת

'פיתויים מיותרים ברחוב'

כמה צביעות ירושלים מלאה 'פיתויים מיותרים ברחוב': לבוש לא צנוע, חנויות לא כשרות, כלי רכב בשבת. איפה מלחמת החורמה האלימה שלכם בנושאים האלה? - אני אגיד לך: בנושאים האלה אתם יודעים שאין לכם סיכוי, שתקימו נגדכם את כל הציבור החילוני, ולכן אתם שותקים. לעומת זאת, בעניין המצעד, אתם יודעים שתוכלו לגייס תמיכה גם מחוץ למחנה הקנאי שלכם, ולכם אתם מרשים לעצמכם לפתוח במלחמה כזאת גסה ואלימה. גיבורים על חלשים. ואיזה זכרון קצר... איך מי שהיה מיעוט קטן ונרדף בגולה, הופך לרודף גס ואלים ברגע שהוא יכול.

יש מה לשנות!

ברור!!! ועדיין, בירושלים יש ציבור דתי גדול מאוד, יש המון בתי כנסת, ואם אתה מחפש מסעדה טובה וכשרה, תלך לירושלים, כי שם יש הרבה כאלה. משיטוט קל באינטרנט ראיתי שלא מעט חילונים (כן, חילונים!) לא חשבו מעולם שהם ישתפו פעולה עם חרדים, אבל מבחינתם-זה משהו שלא מתפשרים עליו. אני מאמינה שאני לא צריכה להבהיר כמה סימפטיה שוררת בין שני הצדדים. וזה לא זיכרון קצר. העם היהודי הוא עם קנאי לעצמו, ובצדק. אנחנו העם הנבחר ונעשה הכל כדי להראות שאנחנו מצדיקים את התואר הזה.

צביעות אולי מבחינתך

כנראה שהפרופורציה לא נכנסה אצלך לתוקף. אי אפשר לאכוף את עניין הלבוש הלא צנוע כי זה אדם לעצמו, כל אחד בא כיחיד. לעומת זאת, אם מתירים את מצעד הגאווה אז מביאים כמויות של אנשים שבידוע ובברור יהיו במראה לא צנוע ולא ראוי. הצד הרשמי שמתנגד למצעד הוא לא גס ואלים, וזאת עובדה שאין מה לדון לגביה.

לפי הרמב"ם מי שאינו מאמין בעיקר אמונה אחד

לא נחשב יהודי אבל החפץ חיים אומר משהו אחר לא נתחיל לחפור עם שמות של גדולי דורות אבל תכל'ס מה הופך אנשים שעושים דברים בשעות הפנאי בדומה למה שחיות עושות בשעות הפנאי ליהודים, קשה לי עם האנשים האלה והנושא הזה דורש חשיבה עמוקה

LadG

New member
לכל המגיבים לנושא

זה נורא יפה ונחמד שכולם פה ממהרים להגיב בהתלהבות,ושבכולם פה בוערת אידיאולגיה בטירוף,[וכן אני מדבר קצת בציניות] אבל בחייאת אנשים לפני הכל תשימו לב למה שאתם אומרים. לא יזיק אם תשקלו מילה או שתיים לפני שתחליטו לכתוב אותה כדי להרגיש שנתתם תשובה "חזקה". לכל אחד יש את הדעה שלו,וכמו כן את הזכות שלו להביע אותה,אבל עם זאת גם להביע אותה בצורה שתכבד את מי שאמור לקבל את התגובה! נורא חשוב לחבר'ה שהגיבו פה לשמור על קדושת ירושלים ולא לחשוף את ילדיהם,אחיהם הקטנים וכ'ו לדברים מהסוג שדיברו עליהם פה,אבל מה לגבי מצוות אחרות?! שכחנו מהן? לחשוף את הילד שלך לפגיעה בזולת זה מתאים וטוב?! אולי גם על הלבנת פנים עברו פה,אני לא יודע אם סיטואציה של פורום באינטרנט נחשבת..אבל על מספיק עבירות עברו פה בלי ספק! אז בחייכם אנשים,כן נורא יפה להביא פה משפטים יפים וחזקים ולהשתמש באמת בשמות של גדולי תורה אבל קצת לפני זה כדאי לזכור שכולנו בני אדם,וגם האנשים שחלק מהחבר'ה פה החליטו לקרוא להם "תועבה".. ד"א-אני מסכים עם הדעה שאומרת שמצעד הגאווה צריך להתקיים בעיר אחרת מחוץ לירושלים,אין בכך ספק,ירושלים היא בירת ישראל ושייכת לכל אדם במדינה הזו,אבל יחד עם זאת היא קדושה ועל כן לא יעלה על הדעת לחלל אותה במצעד שהוא לא צנוע. נ.ב-יהיה נכון לדעתי אם מישהו יפתח עכשיו שרשור לגבי עניין של אדם לחבירו,זה נושא דחוף קצת יותר [לפי מה שנראה בשטח] לדעתי מאשר כל מה שדובר פה עד עכשיו.

רוני13

New member
מצטער אם אני בוטה מדי בשבילך!

אבל אלו דעותיי וזה יראה לי צבוע להגיד משהו אחר רק בגלל איך שזה נראה. "תועבה" זאת ההגדרה שלי לזה...ואין לי שום בעיה להודות בזה. החילול ה' שנעשה שם הוא גדול ולא צריך תמונות בשביל לדעת את זה.

LadG

New member
להגיד דברים אחרת

אחי לא ייחשב לצביעות,אלא להתחשבות בזולת ולמניעת פגיעה בזולת,אל תדאג לצביעות. זה שוב,נורא נחמד שאין לך בעיה להודות בזה אבל אתה מוזמן להודות בזה בלב לעצמך או גם בשיחה אישית שלך עם חבר,לא כשאתה נמצא בפורום רב אנשים ומדבר פנים אל פנים [לצורך העניין] עם אדם ש"הודאה" מהסוג הזה שלך עלולה לפגוע בו! טיפה לחשוב לפני מעשה,לא הרבה. דברים מהסוג הזה [בין אדם לחבירו] כידוע לנו כבר גרמו בעבר לנזקים לעם היהודי כשעברו עליהם! לכן לך תדע האם כשכינית פה אדם אחר בכינוי "תועבה" או משהו אחר שלא יהיה,לא גרמת ליותר נזק לעיר הקודש מאשר אפילו מצעד הגאווה! ושוב אני רוצה להדגיש שאני לחלוטין מתנגד לקיומו של המצעד הזה בירושלים!! כמו כן,תרשה לי לשער שבהתאם לחוקי הפורום או בכלל בהתאם ליחס מתאים לבני אדם,אם היה בפורום אדם אחר כלשהו שהיית מתנגד לדעתו לא היית מעיז לבטא את עצמך נגדו בצורה לא נעימה כזאת,כמו שנהגת במקרה הזה..וסביר להניח גם שמנהלי הפורום לא היו מאפשרים זאת,כי הצורה בה התבטאת כלפי אדם [!-אני מדגיש..] היא ללא ספק גבולית לחוקי התנהגות בפורום. נ.ב-אתה מוזמן להסתכל על התגובה של "בחרו את כל השמות" שידעה להגיב בצורה נעימה ויפה,וגם אם לא נעימה לכל אורך התשובה,עדין היה אפשר להרגיש בזמן קריאת התגובה שהיא הגיבה ממקום אחר ממך. לא ממקום של ראש בראש נגדיר אתזה, אלא יותר ממקום של טוב עם נקודה בתוך ה-ו'.

רוני13

New member
הוא בחר לבוא לפה...

התגובות האלו היו מתבקשות-ואני לא חושב שהוא ציפה שייקבלו אותו פה בחיבוקים ובנשיקות. היא יותר עדינה...סליחה שאני לא פשרן בקשר לדת

נכון, אני בחרתי

וזאת הצדקה מלאה לקבל אותי באלימות מילולית של קללות והכפשות אילו פנים נאים של הכנסת אורחים של היהדות הדתית אתה מציג לא ציפיתי ולא רציתי חיבוקים ונשיקות. ציפיתי לדו שיח אנושי ותרבותי, אבל כנראה שאתה לא מסוגל לזה. אצלך חוסר פשרנות בקשר לדת מתבטא בגסות ואלימות מילולית זה החינוך של בני עקיבא?

רוני13

New member
לא...

אצלי חוסר פשרנות מבוטא ע"י חוסר פשרנות! שום גסות לא התחלתי לקלל אותך או משהו...אפשר להגדיר את זה אגרסביות.

למעלה