שלום לכם

טוף אז דעתי היא כזאת:

בס"ד קודם כל מה שלומך חבר? הכל טוב? מקווה שכן... אם תקפו אותך פה אתה יכול להבין את זה אני מקווה כי זה נושא נורא טעון ורגיש ולענייננו: אני לא שונא הומואים ולסביות ולא חושב שצריך לשרוף אותם/לגרש אותם/להשמיד/וכו'... אני גם לא מסכים עם הדרך הזאת מצד שני ומאוד מתנגד לה, לפי דעתי להיות הומו זוהי סוג של מחלה שאפשר להתגבר עליה, יש אנשים שיש להם יצר לכסף יש אנשים שיש להם יצר לכיוון של גניבות ויש הומואים זוהי השקפתי לפחות. אני בעולם של היום דוגל שכל אחד יחיה באמונה שלו כמובן תוך כיבוד האחר והתחשבות בו במקביל אני מתפלל על כל עם ישראל כל יום "השבינו אבינו לתורתך וקרבנו מלכנו לעבודתך והחזירנו בתשובה שלימה לפניך..." זה כולל אותי את הציבור שלי ואת כל עם ישראל כולל הומואים לסביות וכו'... יש נקודה שקשה לי להבין, למה לקיים מצעד גאווה? אתה רוצה להיות הומו לבריאות שיהיה לך! את רוצה להיות לסבית? תהני! אבל למה לצאת לחוצות ולנופף בזה? גם אם אתה לא חושב שזה דבר רע אני לא מבין למה לנופף ולמה לעשות מצעד שלם של גאווה, תהיה גאה תשכב עם גברים תהנה תשתולל אבל למה לנפנף בזה, חוץ מלהרגיז זה לא משיג כלום! אם אתה רוצים שיבינו אתכם ושיקבלו אתכם אז תתחשבו בציבור, פשוט! וכל מה שאמרתי מוביל לנקודה האחרונה: מצעד גאווה בירושלים! למה? להרגיז? להקים עליכם ציבור שלם שירושלים בשבילו היא סמל לקודש ומה שאתם באים לעשות זה בכוונה לחלל את העיר? ואני לא מדבר רק על יהודים, גם הערבים בעניין הזה ורואים במצעד פגיעה בקודש! לסיום חבר, אתה רוצה להיות הומו אין לי בעייה ברמה הבסיסית, תהיה תהנה אבל אל תעשה לי מצעדים ותנופף לכל עבר במיוחד לא במקום קדוש כל כך שכל כך טעון גם ככה בלי המצעד הזה וכל זה רק כדי לצאת ולהגיד בראש חוצות אני הומו! יום נעים, אשמח לתגובות...

אתה שואל מה שלומי? הכל טוב?

תנסה אתה להיכנס לפורום כדי לנהל דיון, ולהתקבל במטר קללות... ואני לא יכול להבין את זה, ולא לקבל את זה. והאמת היא שדווקא ממך, כמנהל הפורום, ציפיתי לשמוע גינוי לאלימות המילולית. גם כשמנהלים דיון עם 'אויב מר' אפשר לשמור על לשון נקיה - זה לא כתוב לכם במצוות באיזה מקום? אתה שואל בכמה צורות 'למה לצאת לחוצות ולנופף בזה'. האם בכך שאתה הולך עם כיפה על הראש אתה לא 'מנופף' 24 שעות ביממה בזה שאתה דתי? למה לנופף בזה? עכשיו תגיד לי שלהיות דתי זה חיובי, ולהיות הומו זה שלילי. על כך אני עונה - כל אחד ודרכו, אמונתו, אורח חייו, אישיותו. וחלק מהעניין כשחיים בחברה מגוונת הוא לקבל ולהכיל את זכותו של הזולת להיות שונה ממך, וגם לבטא את עצמו. אני צריך להזכיר לך מקומות וימים אפלים שבהם אסרו על יהודים לקיים את הפולחן שלהם? - מה שהיה שנוא עליך אל תעשה לי.

גיבור תקשיב...

בס"ד הייתי נחמד אליך לא מתוך צביעות אלא כי באמת לא מזיז לי מה אתה... למען האמת אני באמת לא מסכים עם אלו שקיללו אותך וזה באמת לפי דעתי דבר מגונה אך מצד שני אני חושב שאם נכנסת לכאן אז ציפית שזה יקרה... אני מנופף בכיפה לא כי אני רוצה אלא כי אני מצווה... יש מצווה ללכת עם כיפה ויש לזה מקורות ביהדות ולכן כל מי שדתי הולך עם כיפה כזו או אחרת. לא ראיתי שום עניין או מצווה לנופף בזה שאתה הומו ובטח שלא לעשות מצעד ענק ובטח ובטח לא בירושלים עיר הקודש וכל זה אני אומר מבלי להתייחס כרגע אם הומו זה דבר שלילי או חיובי... הדוגמא האחרונה שלך מחזירה אותי לתחילת התשובה שלי: כשהרומאים אסרו על היהודים להתפלל לקרוא בתורה וכו' זה היה דבר נורא ורע, למה? כי הם רצו לסרס ולעקור את הדת היהודית מהשורש ולפגוע בכל סממן כזה. אני לא בא להגיד לך אל תהיה הומו וגם אותם יהודים לא באו להגיד לרומאים בואו תתגיירו ואל תהיו רומאים הם רק רצו לקיים את עבודת ה' נאמנה מבלי רצון כל שהוא לעורר עניין ורעש. אתם קהילת ההומואים והלסביות רוצים לעורר הרבה רעש ולעשות מצעד שכל מטרתו הוא לנופף בריש גלי ולצעוק אני הומו/לסבית זה הכל ולכן אני ממש חושב שזה פסול מהיסוד. שוב פעם, אתה רוצה להיות הומו... תהיה בבית... תהנה אבל אל תעשה מצעדים שלמים בלי שום מטרה...

תראו את ההבדל הרעיוני בינינו...

בעוד אני קורא לכבד כל אדם באשר הוא ולתת לכל אזרח במדינה זכויות אזרחיות שוות. אתם שקוראים לעצמכם בין היתר ציונים ודמוקרטים מבקשים למנוע ממישהו זכויות, מכפישים ומקללים, והכל בשם היהדות. אחת הזכויות הראשונות בדמוקרטיה היא הזכות להפגין. וזה בכלל לא משנה אם אתם מסכימים עם ההפגנה או לא. זה בכלל לא משנה אם ההפגנה נעשית בתל אביב, חיפה, או כפר סבא. על אחת כמה וכמה בירושלים שמלבד היותה קדושה היא גם בירת המדינה - ה ד מ ו ק ר ט י ת - שנקראת ישראל. כל הארץ קדושה לדעת התורה, אז גם הקריאה לעשות את המצעד במקום אחר היא צביעות. ובנוסף כנאמר מקודם, ירושלים משופעת בחריגות ממצוות ישראל (הכנסת משופעת בחורגים) למה לא להעביר את הכנסת לתל אביב? תחשבו לפני שתענו.

הסעיף בזכות הדמוקרטית שמתיר להפגין נקרא-

חופש הביטוי חופש הביטוי של הפגנה יכול להתקיים בתנאי שהוא לא פוגע עמוקות באיזה שהוא ציבור. השופט אהרון ברק בעניין "בג"ץ מצפה כרמים" (הבג"ץ הוגש עקב צילום תוכנית ריאלטי על אנשי מצפה כרמים בשבת, אנשי המצפה הינם דתיים והם הרגישו שבגלל שהתוכנית משודרת בשבת אז יש כאן פגיעה עמוקה בציבור שלהם והם הגישו בג"ץ נגד הרשות השניה שעמדה על זכותה הדמוקרטית לשדר את התוכנית בזמן הנוח לה) אמר בעצמו שאם גוף או אדם מסוים משתמש בחופש הביטוי בצורה שפוגעת יתר על המידה בציבור מסוים אז יש לאכוף את המשתמשים בחופש הביטוי שפוגעים בחלק המדובר של הציבור. בגלל העובדה הזאת לגבי משמעות חופש הביטוי, זה ברור מאוד שלעשות מצעד גאווה כזה או אחר בירושלים זה מעשה של שלילת הרגשות של ציבור מסוים ומכך שלילתה המוחלטת של הדמוקרטיה.

עוד מנת צביעות

כמה נוח להשמיץ את אהרון ברק ואת בג"ץ בכל ימות השנה, ולהתלות באמירות שלהם כשזה מתאים ונוח...

אתה יודע שאם על כל דבר שנביא תגיד צביעות אז..

בס"ד אין לנו בסיס משותף לדיון מלכתחילה ואתה יכול ללכת מעכשיו כי כל תשובה שלא מצאימה לך אתה פוסל כי כל תשובה זוהי צביעות...

מה?! אתה באמת מגזים עכשיו!

ואתה עוד עומד על זכותך לדיון הוגן?! איך אתה לא מתבייש! אתה רוצה שלא נשמיץ ונפריז באמירות שלנו אז אני דורש ממך מיד להפסיק בהגזמות שלך. כל ההכללות שלך לא רק שהם לא האמת הם אפילו לא נשענות על שום הגיון שיש. אני לא משתמש באהרון ברק, אני בסך הכל נותן דוגמא לסעיף החוק שהוא העלה בדיון על בג"ץ מצפה כרמים. אני נותן דוווקא את הציטוט של אהרון ברק בעצמו כדי שאחרי זה לא תגזים ותגיד שאני ממציא חוקים או מעקם את חופש הביטוי כרצוני. וחוץ מזה שפה בפורום אף פעם לא השמיצו את אהרון ברק, מי שהשמיץ פה עכשיו זה אתה ולא אני/אנחנו.

ranavon

New member
בד"כ אני לא מגיב פה אבל...

מה שאני הולך לכתוב נוגע לכל השרשור עד עכשיו ולכן זו תגובה להודעה הראשית. א. אני מסכים איתך שזכותכם הבסיסית היא לצעוד ולעמוד על זכויותכם אבל למה צריך להתווסף לעיניין כל הנושא של הומואים ולסביות? למה אי אפשר להפגין למען שיפור הסובלנות וקבלת השונה בחברה גם בלי העלאת הנושא הטעון הזה? אני חושב שכך תזכו לתמיכה ציבורית רחבה הרבה יותר. מה גם שכרגע הדבר מרגיז מאוד הרבה אנשים משני המחנות <וחבל בכלל שנוצרו כאלה>. ב. אני ורבים כמוני לא קוראים לכם כאנשים "תועבה" "טומאה" אלא למעשים שאתם עושים. בעיני דבר זה וחילול שבת ואכילת מאכלים לא כשרים ועוד כהנה וכהנה דברים הם מעשים לא רצויים אבל לא האנשים שעושים אותם לא רצויים בעיני! בעניין השאלה ששאלת אם חבר היה מודיע לי שבנטייתו המינית הוא מעדיף גברים הייתי מרחם עליו, בדיוק כמו שאני ארחם על חבר שיודיע לי שהוא לא שומר שבת, מכיוון שלפי אמונתי הבן אדם עושה טעות, גם אם זה נובע ממניעים טובים. <עוד יותר אני ארחם על דתי הומוסקסואל/לסבית שצריך להיקרע או לנסות לגשר על הפער העצום בין אמונתו לנטייתו>. וכרגע אני מעדיף שלא להיכנס לנושא "האם זוהיא מחלה, והאם זה ניתן לשינוי", אני בעצמי לא סגור מה אני חושב על כך...

לאחר עילעול קצר בתגובות..

אני בגדול משתדלת לשפוט כל אדם בצורה הטובה ביותר, אין כל סיבה להתבטא בצורה מגעילה. אבל כן, אני חושבת שהנושא של ההומו-לסביות צריך להיות פחות מוחצן ופחות מבוטא בצורה כזאת. אני נגד קיום המצעד שלכם בכל מקום, בין אם זה יהיה בירושלים, בת"א או אנעארף. זה דבר אסור מבחינת התורה ואתם "גאים" בזה שאתם עוברים על חוקי התורה? זה לא מעורר בי איזו יראה כלפיכם, מצטערת. זה יותר מעורר סלידה. אני לא מתפלאת שהם קוראים לכם ככה, אתם צריכים להבין שאתם מחצינים את עצמכם יותר מדי. למרות שבגדול אני חושבת שגם זוג נשוי שילך ברחוב ופתאום יתנשק לי מול הפנים (שלא לדבר על זוג לא נשוי..) אני די אזדעזע. צריך לעשות הבחנות בין מה להראות לבין מה לא להראות. וקיום מצעד כזה בהחלט מתאר משהו שמייצג תועבה, כי זאת תועבה.

"אסור מבחינת התורה"

ואת שוכחת דבר אחד - זכותך לקחת על עצמך קיום תרי"ג מצוות זכותי לחיות אחרת

ליחנוש 1

New member
שלום,שלום..

תראה אני לא מבינה למה נכנסת להגיד לנו את זה.. תכלס הם צודקים!!זה ממש גרוע כול מה שאתה עושים.. זה שאתה הומו אני מבינה,אבל למה לפרסם?? ועוד לעשות מצעד הגאווה בירושלים?מה הקטע שלכם?! ואני לא הולכת להרחיב פה כי כול מה שאני חושבת כתב רוני13..

שלום גם לך

למה נכנסתי לכאן? - כדי להראות שמאחורי שה'הומואים' האלה, שאתם בקלות רבה כל כך מקללים בכזאת גסות, יש בני אדם. אמנם שונים מכם במקצת, אבל בכל זאת בני אדם... עם מחשבות, דעות, רגשות, אורח חיים שונים משלכם, אבל עדיין עם זכות קיום וביטוי כמו שלכם. ועל שאר השאלות עניתי במהלך השרשור

ליחנוש 1

New member
רגע רגע..

מקללים בקלות רבה? אף אחד לא מקלל..כמו שלכם יש מחשבות,דעות וזה גם לנו יש.. וניכנסת לפה כדי שיגידו לך מה אנחנו חושבים נכון?אז הינה אנחנו אומרים לךך.. אנחנו לא רוצים לפגוע בך או משו כזה אנחנו פשוט חושבים שכול העיניין הזה מגעיל!!

אם הייתי מגזים כמוך הייתי אומר שאתה מחפש צומי

נראה לך שאנחנו לא יודעים ש (ציטוט)"שמאחורי שה'הומואים' האלה, שאתם בקלות רבה כל כך מקללים בכזאת גסות, יש בני אדם. אמנם שונים מכם במקצת, אבל בכל זאת בני אדם... עם מחשבות, דעות, רגשות, אורח חיים שונים משלכם, אבל עדיין עם זכות קיום וביטוי כמו שלכם" אם באת להבהיר לנו את המובן מאליו אז בזבזת את זמנך. בפעם הבאה שאתה מחפש דיון אז תבוא בגישה שאתה ב-אמת מחפש דיון ולא לחפש איך לגרום להעלאת העצבים בעזרת הגזמות והשמצות מיותרות.

barakgl

New member
יש כמה דברים שמציקים לי בתגובות שלך

אחרי כל פעם שמישהו מדבר על העניין שאנחנו מעדיפים שלא תתגאו בזה בחוצות ירושלים - אתה לא ממש עונה , אלא ישר מביא את מכת הנגד שלך בזה ש"גם אתם עושים מצעדי גאווה בקיום המצוות שלכם" [מצטער אם זה לא הנוסח המדויק , אבל הבנת את הכוונה]. אני אסביר משהו שאולי נאמר - ה"מצעדי גאווה" שלנו כמו שאתה מגדיר אותם [חבישת כיפה , הליכה לתפילות , הליכה לחוף נפרד] לא באים , כמוכם , להפגין - אנחנו כאן ואנחנו דתיים.תתייחסו אלינו. הם דברים הכרחיים שהם חלק מאורח החיים שלנו כיהודים מאמינים.כמובן שאנחנו מעדיפים לקרב לבבות ויהודים לדרכנו , אבל אנחנו לא כופים בשום אופן! אנחנו [אני לפחות] לא נעשה דווקא , ובאמצע כנס של הקהילה היקרה שלך [גם אתם יהודים יקרים] אנחנו לא נגיד לכולם - תחזרו בתשובה מיד. לעומת זאת , המצעד כופה עלינו זילות בקדושה , ובערכים שבהם אנו מאמינים. לא ראיתי ממך נימוק מספיק צודק לקיום המצעד בירושלים חוץ מ"גם אתם עושים מה שבא לכם". ובאותו עניין , אני רוצה לשאול אישית מחוץ לכל הדיון האידיאולוגי - איזה תועלת אמיתית תהיה לקיום שלו בירושלים..? נעזוב את זה שהמצעד שהתחיל בבסיסו כהפגנה בעלת אידיאלים , נהפך למסיבה כלל עולמית של כל חברי הקהילה. - איזה תועלת הוא מביא? אתה באמת מאמין , שהקיום בירושלים יביא לשינוי כלשהו בחוקה , או לשיפור זכויותיכם? ענה לי בראסמי אחי , כי אתם מקובעים על הקיום שלו במקום הזה ונראה לי שהמטרה טיפה נשכחה. ו..זהו , מקווה לראות אותך כיהודי כשר ושומר מצוות , "ישר כמו סרגל" אבל מכבד אותך גם ככה
*רק בפעמים הבאות , נסה לפתח את הדיון בצורה שפחות תקרוץ לאנשים שיגיבו לך באגרסיביות. האמת שלפעמים זה באמת נראה כאילו אתה כבר מחכה לתגובות הכועסות כדי להאשים חזרה.

למעלה