שלום לכם...

שלום לכם...

יצא לי מדי פעם להיתקל בפורום הזה ולקרוא כאן הודעות של משתמשים ודבר ראשון אני חייבת להגיד: סחתיין על הפורום! ישר כוח! טוב, עכשיו שסיימתי להתחנף (סתם סתם, אני באמת חושבת ככה) אני רוצה לספר לכם קצת על עצמי (היות וזו פעם ראשונה שאני כותבת בפורום זה). אז ככה, עשיתי לפני כחצי שנה קורס של לחמן לתלמידי תיכון (וזאת אף על פי שבאותה עת הייתי בוגרת י"ב ולא בין י"א לי"ב כמו שבד"כ...). בחודש הראשון באמת השקעתי ואז התחלתי שירות לאומי וממש לא היה לי כוח ועצבים להשקיע... אז הייתי אמורה להיבחן באוקטובר והזזתי אותו לדצמבר (מפני שחשבתי שאולי אם יהיו לי אקסטרא חודשיים אני אלמד באופן עצמאי). ובכן, כמובן שלא כך היה הדבר ולמועד דצמבר הגעתי במצב פחות טוב משל אוקטובר אבל הצלחתי להוציא ציון די סביר בהתחשב לכמות ההשקעה המינמלית ונסיבות האחרות (598). בקיצור, החלטתי לעבור עוד קורס וכאן אתם נכנסים לתמונה: 1. האם כדאי ללכת שוב ללחמן? ת'כלס היה נחמד והבנתי את החומר אבל זכור לי שבבחינה הייתי מופתעת כי היו שם דברים שלא למדנו כלל וכלל בקורס (בעיקר בחלק המילולי.. שאני בד"כ די חזקה בו). אולי כדאי לי ללכת לקורס אחר ואז לשלב את הטכניקות של הקורס החדש עם הקורס של לחמן ואז נפציץ אותה מה שנקרא....? 2. אם הולכים על קורס אחר: א. מישהו שמע אולי על מכון SMART ויש לו דברים טובים להגיד עליהם? פשוט יש לי שם סבסוד משמעותי למחיר שם... 3. מצד שני, אולי לא כדאי ללכת למכון לא מוכר ולהשקיע כמה כסף שיידרש על מנת שהפעם הבאה שאבחן תהיה גם הפעם האחרונה? כוונתי היא ללכת ליואל גבע או קידום אישי... 4. אני ילדה חכמה בעיקרון רק הבעיה שמהר מאוד עובר לי החשק לחרוש (ולצערי, הפסיכומטרי בעיקר בודק עד כמה התחת שלך מרובע). בלחמן נפלתי בין הכסאות ולא היה מי שיחזיר אותי לתלם, ואני ממש לא רוצה שזה יקרה פעם הבאה... באיזה מכון המדריכים יותר קפדניים ובודקים אם עשית שיעורי בית וכו'? 5. אשמח לקבל מידע על רמת המדריכים ביואל גבע וקידום אישי... מי שעשה אצל אחד מהם, אני אודה לו מאוד אם יגיב ויומר לי איפה עשה וכמה קיבל (כדי שתהיה לי אינדיקציה). 6. אני מאוד מאוד מצטערת על החפירות אבל סביר להניח שבאנסינים המילוליים בפסיכומטרי כבר היה לכם יותר ארוך, אז אתם כבר רגילים... ותודה תודה תודה למי שיעזור לי...

bat7dp

New member
תשובה

אני בשמחה אענה לך בהרחבה. תפני אליי במסר אישי

dasoona1

New member
היי...

דבר ראשון, שיהיה המון בהצלחה. כל אחד כאן ימליץ לך על הבית ספר שהוא למד בו- קחי בחשבון, אין מה לעשות. אני מסיימת עכשיו קורס ביואל גבע ומאוד מאוד מרוצה, נראה מה התוצאות יראו... בגלל שאת מעידה על כך שיש לך בעית חרשנות , זה אומר שאת צריכה מסגרת. באף מכון המדריך לא יבדוק אם עשית שיעורי בית, זה לא בית ספר, זה קורס שאת משלמת עליו אלף שקל או כמה אלפי שקלים, והאינטרנס של המדריכים הוא להעביר לך את החומר בצורה הטובה שיותר + לתת לך כמה שיותר תרגול, כל מכון ודרכו שלו, אבל זו המטרה העיקרית של כולם בסופו של דבר. איפה את עושה את הקורס וכמה תקבלי- אין כל כך קשר בין הדברים, קיבלת כנראה רושם מוטעה. הכל תלוי כפי שאמרת, בתחת שלך, אין מה לעשות. צריך לשבת ולשבת ולשבת, ועוד לשבת, ובסופו של דבר תיראי תוצאות. כדאי שתתחילי להבין שנגמר הבית ספר, עכשיו זה פסיכומטרי שזה כולה שלושה חודשים ואח"כ זה תואר שזה שלוש או ארבע שנים- שם המרצה בקושי יידע איך קוראים לך, אז בטח שלא "יבדוק" שהכנת שיעורי בית. את משלמת כדי שילמדו אותך, לא כדי שיכריחו אותך ללמוד. לפני שאת מתחילה את הקורס, אני מציעה לך להכין את עצמך טוב טוב, בעיקר נפשית, לקראת הקריעה, שכמו שאמרתי, בסופו של דבר תשתלם. זוהי הפעם השניה שאני עושה קורס, את הפעם הראשונה עשיתי בהיי קיו- ולא השקעתי אפילו שעה ביום, והכסף הלך לפח. חבל על זה, באמת. אז לפני שאת מתחילה, תתחילי לעבוד על עצמך קצת, כי אף אחד לא יעשה את זה בשבילך. מקווה שתצליחי...יומטוב!

קודם כל, תודה על התגובה...

שנית, זה לא שאני חיה בסרט: אני מודעת לזה שצריך להשקיע אבל אני מודעת גם לזה שלא אצליח להתמיד לאורך זמן. אני גם יודעת שלא יהיה מישהו שיבדוק שיעורי בית אחד אחד אבל אני מחפשת לפחות מישהו שיהיה קרוב לזה: זאת אומרת, מישהו שידרבן אותי להשקיע בעיתות משבר... (כלומר, כשיימאס לי לחרוש, ולצערי זה קורה יותר מדי מהר), וגם שלא ייתן לי ליפול בין הכיסאות במהלך הקורס... (שיהיה עם היד על הדופק). לכן, אני שואלת אתכם, חברים יקרים, לגבי המדריכים שלכם והקורסים שלכם. אשמח לעוד תגובות...

nizzan

New member
המלצה

לפי מה שכתבת נורא חשוב לך ש"יעקבו" אחריך וידעו מה את עושה בכל מהלך הקורס לכן, אני ממליצה לך על הייקיו שרב התרגול אצלם נעשה על גבי המחשב והמדריך מעודכן בכל דבר שאת עושה (תרגול מילים, מבחנים,שיעורי בית וכו') ומכווין אותך לפי הנושאים שאת צריכה. אני עושה עכשיו בהייקיו ומאוד מאוד מרוצה, מהאתר ועוד יותר מהמדריכה שמשקיעה ממש המון. משהו שחשוב לי לאמר לגבי הייקיו זה שאם לא מתאים לך תרגול ועבודה של שעות על המחשב זה יהיה לך קצת בעייתי (למרות שאת רב הדברים אפשר להדפיס..). מה שלא יהיה, שיהיה בהצלחה

dasoona1

New member
ממ..

אני עשיתי את הקורס הראשון שלי בהיי קיו ודעתי האישית, ואני מדגישה- האישית כדי שלא יתחילו להתנפל עליי, היא שהמכון פשוט גרוע ובעיקר עצלן. הם מלמדים ממצגות כשהמדריך יושב ומקליק על העכבר, רוב הסימולציות הן על מחשב...בקיצור, אני נורא התאכזבתי מהם.

למעלה