שלום לכם

שלום לכם

שלום רב לכם, ברצוני ליידע אתכם על כך שמאיר אריאל ז"ל, המשורר והזמר השאיר אחריו הרבה מעבר לשירים. הוא השאיר גם אוסף רציני של כתבי הגות אותם כתב במהלך שנות חייו ומעולם לא פרסם אותם. הכתבים עוסקים בנושאים שונים כמו דת - אמונה - אלוהים,, גבר-אישה, הקבוצה מול הקיבוץ, יחיד מול רבים וגם בין היתר על הקשר שבין התנ"ך והמדע! היום, יש אפשרות לעיין בכתבים הללו ולנתח אותם בבית אריאל אשר בפרדס חנה. אומנם יראה הדבר כאילו אני משתמשת בכם כלוח מודעות אך אין לי כוונה כזו, כוונתי היא ליידע אתכם באמת ובתמים ואם תרצו, תבואו. הערב מתקיים בסגנון הדיון הפתוח וכל אחד מקבל את זכות הדיבור להביע את דעתו ורעיונותיו. מצרפת קובץ הזמנה אשמח לתת עוד פרטים. אנא סילחו לי אם פגעתי ברוחו של הפורום... בכבוד רב, שירז אריאל דרורי

מוגג

New member
יופי!

בסוכות שמעתי (וראיתי עם הגב לשם) את האחים לבית אריאל וממש נהניתי. אני מקווה מאוד שבתהליך ה"הנצחה" לא ימוסחר יותר מדי זכרו ולא יהפכוהו לאיזה רבי נחמן חדש.

אשתדל מאוד

לא להפוך אותו לרבי נחמן חדש אך לפעמים אין לדעת לאן יתגלגל המצב. שאיפתי היא להגיע אל הנוער כי הם מושפעים מהמון גורמים עויינים וחשוב לי שיהיה גורם מאזן, משהו חיובי להתחבר אליו ולכן חשוב לי שידעו על כך גם ההורים שלהם... אתן לכם קצת רקע: שמי שירז, אני בתו של מאיר אריאל ומאז שנפטר אני אוספת את הכתבים הללו ומכינה אותם לקראת ספר. בנתיים חשוב לי להוציא אותם לאור וכך נולד רעיון המפגשים הפילוסופים. הרגשתי שפורום זה יכול למצוא בכך עניין, בואו לנסות, מה יכול להיות?

אני מכיר שני מאיר אריאל ../images/Emo141.gif

אחד, איש צעיר שכתב כמה מהפזמונים הנפלאים ביותר של המוסיקה העברית, פזמונים ששילבו מבט אירוני רגיש על המצב האנושי עם שימוש מופלא בשפה העברית. שני, טיפוס נרגן שלא סובל אנשים שהם לא בדיוק כמוהו, הומואים למשל. זה גם הטיפוס שמתאים לו להיות מודאג מ"גורמים עוינים שמשפיעים על הנוער". למעשה, אני מתפלא שהטיפוס הזה לא שם לב שמאיר אריאל הראשון הוא עצמו גורם עויין כזה, אחד ששר על אישפוזים פסיכיאטרים ועל יחסים מחוץ לנישואין, במקום לשיר על החיובי והיפה שבעולמנו.

shellyland

New member
תמיד סלדתי

מכך שאחרי מותו של אדם, מפרסמים בניגוד לרצונו ובלי לשאול לדעתו את כל מה שבחר לא לפרסם בחייו.

../images/Emo45.gif משוררת אחת שאני מכירה

אומרת שהדבר הראשון שהיא רוצה שיעשו אחרי שהיא תמות הוא לשרוף כל מה שהיא כתבה ולא פירסמה.

גנגי

New member
לא תמיד אדם "בוחר" לא לפרסם

דברים שכתב. לפעמים הוא רק משהה אותם ומחכה לרגע הנכון. ורגע יותר נכון מזה שאחרי מותו כבר לא יהיה.

shellyland

New member
לרוב

הוא פשוט חושב שהם לא מספיק מוכנים, ופרסומם אחרי מותו משחרר לציבור חומרים שלא היה שלם איתם.

גנגי

New member
יכול להיות,

אבל לפעמים יקיריו חושבים, ובצדק, שהוא כבר לא יוכל לשפר את החומר עוד קצת, ואם כך, עדיף לתת לעולם ליהנות ממנו מאשר לגנוז אותו לנצח.

mucool2

New member
צריך לדעת איפה לשים את הגבול

בין חומר שיש בו עניין לציבור לבין חטטנות לשמה. נראה לי שמפעל ההנצחה המדובר לא עבר את הגבול הזה.

עשו את זה לפרנץ קפקא ../images/Emo141.gif

ונדמה לי שהעולם הרוויח מזה את מיטב יצירותיו.

shellyland

New member
העולם אולי הרוויח

ובטוח שגם יורשיו והממונים על עזבונו הרוויחו, השאלה אם הוא סבור שגם הוא הרוויח. מכיוון שאין לנו איך לענות על השאלה הזאת, מוטב היה שהעולם יפסיד.

הוא כבר לא יכול לסבור - הוא מת.

ואני מעדיף שהחיים ירוויחו והמתים יפסידו מאשר להיפך.

אני משוכנע שפרסום כתביו של מאיר

אריאל לאחר מותו יביא כבוד לו ולמשפחתו, ואולי גם לציבור הקוראים...

יש צדק בדברים

צודק מי שחושב שצריך אולי להשאיר את הדברים גנוזים ועדיף שהעולם יפסיד. וצודק מי שמעדיף שהעולם ירוויח ואפשר להתווכח על מה שקרה עם קפקא כפי שצויין, האם עדיף כך או כך. לכל אחד זכות מחשבה עצמית שהיא נכונה לו. אז האמת היא שאסופת הכתבים המדוברת היתה בתהליך של יציאה לאור אולם כפי שמובן, לא הספיק להוציאם בעצמו ונשארו הכתבים. חלקם שלמים, חלקם טיוטות וחלקם הגיגים. כן היה לו רצון להוציא ספר עם כל הרעיונות הללו ואני מאמינה שאילו היה חי היה אולי משנה מילה או מנסח מחדש כדי לצאת יותר ברור אבל בגלל שלא הוציא בחייו לא להוציא כלל? נראה לי חבל. בכל אופן למי שאי פעם נפגע מדבריו של מאיר אריאל ולא קיבל התנצלות, יקבל אותה ממני. לכל אדם יש מצבים בהם הוא בור, לא יודע את הנתונים הנכונים ודעתו מושפעת ממיני מקורות. אז על מעידה אחת מוחקים לבנאדם את כל התרומה שלו לשפה העיברית? . בעבר מאיר פרסם התנצלות מאוד כנה על דבריו שהובנו לא נכון ומי שמבקש סליחה, נהוג לסלוח לו. בכל אופן, רק רציתי להזמינכם לערב חוויתי ומעניין לדעתי. אני חושבת שחלק מהרעיונות שישנם, יכולים להשפיע לטובה על כולנו וזה המסר העיקרי. יום טוב, שירז

מוצאת חן בעיניי הגישה שלך ../images/Emo141.gif

באמת לא כל כך דחוף לקבוע מי צודק ומי טועה. לא זוכר שנפגעתי אי פעם מדבריו של מאיר אריאל, ובאמת שאין צורך בהתנצלות. עם זאת, ההתבטאות ההיא מצטרפת לשירים מסוימים (הדוגמא שיש לי בראש היא "מדרש יונתי") ויוצרת תמונה של צד מסוים באישיותו שקשה לי להתלהב ממנו. אבל היי, להרבה אמנים גדולים היה צד אפל, וחס וחלילה שזה ימחק את התרומה שלו לשפה העברית ולתרבות העברית, ואני מעריך את מה שאת עושה כדי לשמר את התרומה הזו. אולי כדאי שתבחרי טכסט שמדבר אלייך במיוחד ותפרסמי אותו בפורום ? נוכל לנהל עליו פה דיון בלי הטורח שבתיאומים ובהתארגנות לביקור אצלכם.

למעלה