שלום לכם

זה יהיה לי קשה ../images/Emo141.gif

הרבה יותר נח לי להרחיב על דברים שאני כן אוהב (במקרה של מאיר אריאל, שני התקליטים הראשונים במלואם ועוד כמה שירים בודדים מהמשך הדרך). באופן כללי, אני לא אוהב נאומי תוכחה. אני חושב שזה קל מדי לחבר נאומים כאלה ולשאת אותם, ולא מקובל עלי שמציגים אותם כצורה אמנותית. למרות שהשיר כולל מסרים שאני אמור לשמוח בהם, המסרים האלה מועברים כמו פטיש בראש, ללא עידון וללא ליטוש אמנותי, ולכן אני לא שמח בהם. ומדוע אתה שואל, בעצם ?

מוגג

New member
כי זה מעניין אותי.

החלוקה שלך בין שני המאירים לא היתה נהירה לי. מאז ומתמיד הוא שילב בין הלירי לפוליטי (ירושלים של ברזל). יש גם הבדל בין תוכחה לנרגנות. גם אני פחות אוהב נאומים בשירים בדרכלל זה מפחית מהשיר אבל אצל מאיר אריאל זה היה חלק מהותי מהאישיות האמנותית. הוא אפילו ערך מסע בחירות ושכנע אנשים למה לא להצביע בעדו.

אז אולי אנסה לנסחה שוב ../images/Emo141.gif

ההפרדה אינה בין מאיר הלירי ומאיר הפוליטי, אני מסכים איתך שאין הפרדה כזו, אלא בין מאיר האמנותי, האירוני, המלוטש לבין מאיר הנרגן והנודניק. הראשון עשה את "שיר כאב", את "לילה שקט עבר על כוחותינו", וגם את הסרט המשעשע והפוליטי מאד "מסע הבחירות של מאיר אריאל". השני היה משתלב יפה בין המטלפנים לתוכנית "יש עם מי לדבר": מלא מעצמו, שוטם את הבריות, מטריח את המאזין בפילוסופיה בגרוש. איני מתנגד לאמנות מגויסת ומעורבת, ובלבד שהיא אינה חדלה להיות אמנות.

איפה?

זה נכון שחלק מהכתבים מצאו את עצמם נכתבים גם כשיר. כמו בשיר "מה חדש במדע" שבו הוא שואל שאלות מהותיות על החוקים והחוקיות. אך הרבה מן הדברים שמובאים בשירים, אינם מובנים כרעיון פילוסופי (שאותו הוא ניסה להעביר בשיר). לכן גם כתב קטעים שהם אינם שירים אלא יותר הצגת רעיונות/הצעות/מחשבות/הסברים למצבים שונים ועוד. מה שעוד נכון הוא שחלק קטן ביותר מן הכתבים אכן פורסמו בעיתונים שונים כמו כותרת ראשית אך לא ממש באופן קבוע ולמעשה מעט מאוד כתבים יצאו לאור.

מ י י ק ה

New member
אנא ארעף. תשאלי אותו. הוא כל הזמן

מוצא דברים שהלכו לאיבוד.

מכיוון שמדובר בבתו שמן הסתם

לא תפרסם דברים שיפגעו בדמותו ויכפישו את שמו ותשתדל לפרסם בעיקר דברים ראויים, בעיניה, ולכן אני מניח שהיו ראוים גם בעיניו. ולמען הסר ספק - מאיר אריאל לא היה בעיני מעולם מגדולי היוצרים, ודבריו הבוטים בעניינים כאלה ואחרים לא נגעו אלי במיוחד. גם לערבי ההנצחה שלו לא אלך, אולם בכל זאת מדובר לדעתי ביוזמה ברוכה של מוקירי זכרו.

נץ666

New member
אני חייב לציין, שרק לפני שנה או

שנתיים גיליתי שהוא "טרובדור", "משורר ענק". עד אז הוא נשמע לי כעוד צווחן כותב שירה אישית משעממת וחסרת טעם, שמושמע בגל"צ בלי הפסקה ובלי סיבה. לא שדעתי השתנתה על יצירתו המשעממת, שירתו הגרועה [לטעמי הוא בביצוע שירה חיקה את ליאונרד כוהן]. לגבי דעותיו, נו מה ל'שות הוא לא היה האדיוט היחיד.

למעלה