שלום לכם...

tygger

New member
אה, אפשר התייחסות לבעיה קלה?

אולי זה רק אני, אבל האם רק לי זה נראה טיפה דבילי? נכון שבמידה ותספיק לענות לטלפון לפני שהאופנוע שלך זז מהמקום שלו ונעלם אז אולי תספיק לרדת למטה לעבר הגנבים ולשלוף את האקדח הדמיוני או את חרב הנינג'ה בצעקות באמהרית לוחמנית ובשאיפה שהם יברחו ולא יכניסו לך מכות רצח ואז יתפנו לקחת את האופנוע. מה קורה אם הם באים, חותכים את השרשראות, ומתחילים לזוז איתו? מה אז? לרובנו האופנוע הוא כלי התחבורה היחיד שיש לנו. יופי שקיבלתי טלפון. מה אני עכשיו אמור לעשות כאשר אני עומד איפה שהיה האופנוע שלי וכל מה שנשאר שם זה שאריות של שרשראות הקשירה? להתקשר למשטרה, ולקוות שעד שהם יואילו בטובם לענות לי האופנוע כבר לא יהיה באיזה משחטת רכב מעבר לגבול (כי הרי ידוע שאין משחטות רכב בגבולות המדינה שהמשטרה יודעת עליהם ולא עושה כלום...), או בקריית אתא? סביר יותר להניח שעד שהמשטרה תתייק רק את התיק הזה ואולי מישהו יביט בו זה יהיה אחרי שאני כבר אסיים לשלם את תוכנית המימון על האופנוע הבא.

ScrollLock

New member
פישוט לפישוט של התמונה

לנו למשל, יש חברים קרובים שמשתמשים בקולר לכלב עם GPS כדי לאתר את הכלבון בכל פעם שהוא הולך לאיבוד. הרעיון הוא מאוד פשוט בבסיסו - קולר רגיל, שמחוברת אליו יחידת GPS סטנדרטית (קטנה) ומשדר GSM\GPRS ששולח את הנתונים של ה-GPS למכשיר טלפון שנקבע מראש (מתוכנת בבית בצורה פשוטה ביותר). ת'כלס, כל הגודל של היחידה (GPS+משדר) הוא טיפה יותר מקופסת גפרורים והמשקל הוא משהו כמו 100 גרם. רמת הדיוק היא 10+- מטר. מספיק בהחלט כדי למצוא גולדן רטריוור שובב. כל הסיפור עלה משהו כמו 270$ לפני משלוח מארה"ב ולדעתי רכישה דרך eBay יכולה להיות זולה יותר. היתרון העיקרי? נחסכים הרבה כאבי לב כל פעם שהכלבון בורח לו...

y u v i k

New member
אני לא מוצא את ההבדל בין מה שתיארת

לביפר... הרי הביפר שלי עושה בדיוק את אותו העבודה. אם מזיזים או מתקרבים לאופנוע הביפר שלי משתולל ותאמין לי שאי אפשר לישון ברגע שהוא "צועק" לך באוזן.

nsbh

New member
ניתן לרכוש מצלמת CCTV

כוללת לדים IR ב 50$ + תוכנת מעקב DIGI WATCHER 29$ ויש לך מערכת אבטחה.

Agent5

New member
די, איזה שליליים...

האמת? זה רעיון מעניין.. אם האופנוע שלכם הוא לרכיבות סופ"ש והור רוב הזמן חונה אז זה די נחמד שיש מערכת כזאת והייתי שוקל את זה במקום ביטוח. אבל- אני חושב שכ-ן צריך להיות אופציה שבמידה ולא תופסים את הבעל אופנוע לשלוח לשם מיידית מישהו- הרי המשטרה לא תגיע בזמן (ומנסיוני גם לפעמים לא 35 דקות אחרי)
-דוד

האמ האמ עברתי במקרה אז אני אענה

אני אישית התקנתי לעצמי מערכת ממצלמת אינפרא אדום אלחוטית שישבה בחלון וכוונה לאופנוע.המקלט שלה חובר למחשב האישי לכרטיס DVR עם יציאה לארבע מצלמות ולתוכנה עם חיישן תנועה שכשזיהה תנועה גם החל להקליט וידאו וגם השמיע אזעקה דרך הרמקולים של המחשב.כל הסיפור עלה כ-1000 ש"ח הוצאה חד פעמית.אני הייתי די מרוצה מהמערכת למעט כמה התרעות שווא כגון חתול שחייך למצלמה.

Ducati999

New member
Don't patronize me !

I said the human factor is involved, and as such, being of the Israeli type, will be the soft point of your system. And don't pretend you live in Norway, this is the middle east, man.

C O L T

New member
וממה זה נובע? מהחוק!

לשומרים ולסיירים יש סמכויות אכיפה אפסיות! אסור להם להפתיע את הגנב כי אם הוא יגיב באלימות ויפצע אז הם יצטרכו לשלם לו פיצויים מכיסם! הנשק אסור לשימוש ואם משתמשים בו אז נכנסים לכלא להרבה שנים. חוקי מדינת ישראל לא רק שלא דואגים להגן על האזרחים, אלא יוצאים להגנת הגנב מהאזרחים שרכושם נבזז. אז מי יגן על האזרח? המשטרה? לא ממש. אין תקציב, אין כח אדם (אלא אם מדובר באכיפת מהירות, חקירות העלמות של חתולים או מבצעים על אופנועי שטח) שכר המינימום זה רק בעיה אחת, שורש הצרה נמצא במערכת המשפט, או הרשות להגנת הגנב כפי שאני קורא לה.

Ducati999

New member
you're right about zero authority

they could have come and make some noise around. Instead, they prefer to phone the police. I think this is rediculous. (Sorry boys, Linux day again)

תראה...

יש לי מעט היכרות עם עולם האבטחה... מעט קשה לי להאמין שמישהו יהיה מוכן לשלם ולסמוך על מאבטחים שיגיעו לטפל בגנבי אופנוע... במיוחד כשידוע איך מתנהלות חב' אבטחה וכמה באמת מזיז לאותו סייר... לא נרחיב יתר על המידה... אולם, חיבור מצלמה עם גלאי תנועה שמשדר ישירות למחשב מקליט ומפעיל אזעקה יכול להיות משהו מוצלח, אני מתכנן לבנות כזה לעמצי עבור האופנוע הבא... עוד תוספת מעניינת היא למקרה והאופנוע לבד בבית או כאשר אתה רחוק ממנו (חיבור לאזעקה של האופנוע וכן למצלמה כשהוא בחניה) מערכת שאני עובד איתה ששולחת sms לטלפון שלך ברגע שיש בעיה... הרבה יותר יעיל מהביפרים של ק"מ מהאופנוע... אם מעניין אותך לשמוע עוד צור קשר במסר...

גיקסר

New member
זה כבר קיים,ונוסה לא בהצלחה רבה....

התקנתי בעבר כמה מערכות כאלו,היו פה ושם בעיות,מה גם שלא כל אחד מתעורר מ SMS

לא לא..

ה sms הוא רק במהלך היום כשאתה לא בחניית לילה.. ההתראה כשאתה בבית מתבצעת דרך המחשב! צילצולים, רעשים, פרוז'קטורים על סביבת האופנוע, שיחרור של עדר פיטבולים וכל מה שרק תרצה... כמובן שלא תזיק גם איזה אלת בייסבול שקופצת ישר לידיך..

אופס, קבל תיקון

גם אני לא הבנתי נכון את עניין ה"לאן המוקדנית תחייג"... אבל אפשר לקצר את התהליך ולחסוך בעלויות והוצאות של מוקד ומוקדנים/יות ע"י שליחה ישירה של sms לטלפון של בעל האופנוע..

למעלה