שלום לכם...

שלום לכם...

סוגייה רצינית, אבקשכם מראש להתייחס ברצינות, תודה... אני מייצג חברה העוסקת במתן פתרונות מיגון ואבטחת בתי עסק. לאחרונה, החלו בחברה להתעניין בציבור האופנוענים , בנוגע למיגון ומניעת גניבות. ברצוני לדעת מכם האם להערכתכם יהיה ביקוש לרעיון הבא: חברתנו מפעילה מוקד המאוייש 24 שעות ביממה ע"י צוות מוקדניות מקצועי ומיומן. חשבנו על מכירת "חבילה" לכל בעל אופנוע הכוללת מצלמה המחוברת למחשב שלכם בבית, המשמשת כגלאי תנועה, המחשב מחובר לאינטרנט ולמוקד שלנו. ה"שמירה" על האופנוע תתבצע בעצם בזמן חניית ה"לילה" שלכם, זאת אומרת, בכל זמן שהאופנוע חונה במקום הקבוע שלו, ליד הבית, המוקד שלנו מחובר אליו ורואה אותו גם במהלך הלילה כמובן. כל תנועה שתהייה ליד האופנוע, תתקבל קריאה במוקד, המוקדנית תבדוק בזמן אמת את פשר התנועה, במידה ותזהה אדם שלא מורשה בשטח חניית האופנוע, תחייג המוקדנית לבעל האופנוע ותתריע על כך. כל עלות ה"חבילה" תסתכם בכ- 100 ש"ח לחודש דמי מנוי למוקד + כמה מאות שקלים בודדים (הסכום המדוייק טרם נקבע) להתקנת המצלמה + תוכנה בבית הלקוח. אשמח לקבל תגובות רציניות, גם שאלות ותהיות יתקבלו בברכה על מנת שנוכל להבין יותר את הצרכים ואת הרצונות שלכם.

lirandr

New member
טיפה יקר...

במחיר כזה אני בונה כלוב ומרתך אותו לקרקע, זה בטח יקשה יותר מהמצלמה. מה גם שברגע שידעו איפה המצלמות ממוקמות בדרך-כלל, יהיה הרבה יותר קל להתמודד גם עם האמצעי הזה.

תודה על תגובתך...

א. קצת יקר, נכון, השאלה בהשוואה למה... ב. כלוב מרותך לרצפה? ממש לא יעיל, הרבה מאוד כלובים, אזעקות, שרשראות ואמצעי מיגון רבים וטובים נפרצו והאופנועים כבר מזמן לא בין החיים... ג. אי אפשר לראות את המצלמה, היא לא ממוקמת ליד האופנוע, ממש לא..

lirandr

New member
אתה צודק...

אבל כלוב נותן הרתעה מדהימה. כמובן, יכלו לקחת את האופנוע גם מהבית שלך. אנחנו חיים בזמנים שבתחנות הדלק באים לך עם אקדח ולוקחים את האופנוע מולך, ואתה לא יכול לעשות הרבה... בקשר לסעיף ג' , מתישהו אופנוען כלשהו "ידליף" מידע... מיקום המצלמה לא יהיה מסווג לתמיד.

Ducati999

New member
המממ....

מבירורים שעשיתי לגבי מוקד ששולח טנדר עם שני ברנשים עייפים, עלה שהמוקד לא שווה כלום כי החבר'ה עובדים בשיטת הראש הקטן. זה הרי המיגון האולטימטיבי: אנשים חמושים שמגיעים ישר אל הגנב. בפועל, הגורם האנושי מכשיל את המערכת. אפילו שוטרים אמרו לי שחבל על הכסף. (החבר'ה מתקשרים למשטרה במקום להפתיע את הגנב...) גם ברעיון שלכם המערכת קמה ונופלת על ביצועיהן של "צוות מוקדניות מקצועי ומיומן", שמהר מאוד יהפוך לקומץ בחורות עייפות ומשועממות ששותות קפה, שולחות smsים, מדפדפות ב"לאישה" ועוד, כי מה ניתן לצפות ממי שעובד לילה שלם בשכר מינימום? אם מצד שני הבנות יעבדו כמו קשתיות בגבול הצפון/דרום, סחתיין.

lirandr

New member
המשפט האחרון שלך...

"אם מצד שני הבנות יעבדו כמו קשתיות בגבול הצפון/דרום, סחתיין."
נקווה שלא...

למה? מה רע?

יבלסו טוסטים, יבלו(...) עם גששים דרוזים\ובדואים. ותוכל לישון בשקט כי האופנוע שלך יהיה בטוח כמו קמפיין פרסומת ליד רוחמה אברהם.

מדפדפות ב"לאישה"../images/Emo6.gif

ממש לא... נראה לי שממש, אבל ממש לא הבנת... אנחנו לא שולחים שני ברנשים עייפים עם טנדר, אפילו לא אחד... הרעיון מבוסס על התראה טלפונית לבעל האופנוע, תקרא שוב את ההודעה הראשונה בבקשה, אני בטוח שתבין טוב יותר...

גיקסר

New member
בשביל שתעיר אותי,אין לי צורך בך....

ניתן כבר היום לחבר חייגן דרך יחידת בקרה שברגע שתראה תנועה חשודה ליד האופנוע ע"י מצמלת אינטרנט,תשלח חיוג לנייד שלך,מבדיקות שנעשו זה לוקח בדיוק 20 שניות עד הצלצול,אז למה אני צריך את נעמה ליד המוקד שלכם שתעיר אותי
,זה יעשה את העבודה לבד

אז? כמה זה עולה?

אתה יכול להגיד לי כמה עולה התקנת מערכת כזו? מי מתקין אותה?

eyaleshet

New member
ראיתם מה זה - בא למכור משהו

ובסוף גיקסר מכר לו... אופנוענים עם ניסיון כבר יודעים כמעט הכל...

../images/Emo13.gif

חכה.. לא כל כך מהר ידידי... קודם שייספר לי כמה זה עולה, מי מתקין ואז נראה אם אני קונה. מה שמוזר לי בכל הסיפור זה שאני אישית מכיר המון בעלי אופנועים, אף אחד מהם לא סיפר לי על קיום מערכת כזו או דומה לה... גיקסר, מחכה לתשובה ממך...

cafesito

New member
לא סיפרו לך, כי לא מכירים עדיין.

יש היום מערכת של מובי-קליק שמשדרת סלולרית ל3 מספרים, התראות SMS או מחייגת (לפי בחירה בהגדרה הראשונית של המכשיר) במצב של קירבה לאופנוע או הזזת האופנוע (יש אפשרות לא יעילה במיוחד לאתר את האופנוע לפי אנטנות הרשת הסלולרית). סקיי-לוק של רב בריח תתאים בקרוב גם לאופנועים עם מצברים בינוניים. לERM ולספטרוטק יש כמה פתרונות בניסוי. ראינו הדגמה של חברה שאני לא זוכר את שמה ככה בשליפה של אזעקת GPRS. תן חצי שנה ותראה מה השוק פתאום יציע ומה גיקסר ימכור או יתקין לחברים. רוב השירותים יעלו פחות מ120 שח בחודש (לפחות ממה שאני שמעתי וראיתי) יש גם מערכת קיימת של X10 ודומות לה, של 1-4 מצלמות עם כרטיס DVR שמקליט למחשב ומשדר לIP קבוע, חלק מהמערכות (כרטיסים) ניתן לחבר גם לאזעקה או לתאורה שמופעלת בזמן תנועה חשודה ליד האובייקט המצולם.

גיקסר

New member
ענית כמעט על הכל,אבל אוסיף עוד משהו

קח פתרון קומבינה בעלות של 150 ש"ח חד פעמי,ועובד כמו תותח. קונים סולולרי פשוט. מתקינים באופנוע חיישן זוית וחישן אקוסטי,2 החישנים עובדים בצורת שנקראת,NORMALY OPEN,ברגע שיש שינוי זוית או מכה,החישן סוגר מעגל בממסר קטן,שבאותו הרגע שולח אות לטיימר של 60 שניות שנותן פולס ללוח המקשים בטלפון,שנותן סגירת מעגל על נניח מספר 1 שמוגדר בזיכרון המכשיר לחייג אליך לנייד,אצלך בנייד מוגדר המספר כ"אזעקת האופנוע מופעלת"נניח,תשלום אין כיוון שלא ענית,בעקרון המערכת נוסתה בכמה אופנועים ועובדת יפה,נשמע מסובך
ממש לא שעה עבודה וזה פועל,אבל בעקרון אכן קיימת מערכת שתשווק אולי בעתיד,שתעבוד על אותו עיקרון כמו מערכות האיתור לרכב למינהם,

גיקסר...

לדעתי אתה מתעלם ממשהו שלא ניתן להתעלם ממנו... אתה נותן את כל הפתרונות הטכניים אבל אתה שוכח שכל פתרון טכני יעבוד הרבה יותר טוב כאשר מעורב בו גורם אנושי. מה שאני אומר הוא שבעצם, גם אם מתקינים את כל מערכות האזעקה וההתראות הקיימות, תמיד יש את האופצייה לנטרל אותן, אם מדובר במשהו אנושי כמו מוקדנית, על זה קצת יותר קשה להתגבר. ורק להבהיר נקודה נוספת, הנושא הזה הועלה כאן לדיון בדיוק כדי שנוכל להבין אם כדאי לנו לנסות ולהתקדם עם המוצר הזה והשירות הזה והאם יהיה לו ביקוש, מאוד יכול להיות שכתוצאה מהדיון הזה נגיע למסקנה שחלק גדול מבעלי האופנועים לא מעוניין בזה ואכן נרד מהרעיון. הנקודה היא שאתה לא צריך להסביר לי מה אפשר לעשות נגד גניבות או מה ניתן לעשות בעלויות נמוכות יותר, הנקודה היא לדעת בגדול, כמה מהאנשים זה מעניין וכמה זה לא... ושוב תודה מראש על ההתחיסות הרצינית שלך.

גיקסר

New member
או קיי אנסה לפשט את התמונה.........

תראה בתור מתקין של רשת איתור בתחום הרכב,אתן לך דוגמא:כאשר יש גיבוי קרקע,שזה אומר סיירים שמקבלים בונוסים על תפיסות,זה שווה,אבל מוקדנית שתתקשר אליי כאשר אני ישן,ותגיד לי שיש גנב,זה כמעט באותה מידה שהאופנוע יחייג אליך. עכשיו כמה קשה לנטרל
זה כבר תלוי במקצועיות המתקין שדאג להסוות את המיגון שיהיה קשה לאתרו,מה גם שלא בטוח שהגנב ידע שיש איתור סמוי,מעבר לכך,אכן קיימת מערכת בפיתוח בטכנולוגיית GPRS שתתן לך מידע בזמן אמת היכן נמצא האופנוע בכל רגע נתון,אבל כרגע אני מנוע מלמסור מידע.......... מערכת זו תשולב /או בנפרד על אזעקה שתשלח אחת ל5 דקות איתור על מיקום האופנוע,לאחר מכן היא נרדמת ע"מ למנוע צריכת זרם מוגברת,אבל בוא נעזוב את זה בנתיים,לגבי הרעיון שלך,הוא יפה ונחמד,אבל 1200 ש"ח לשנה זה קצת הרבה,אבל אם תשכנע את חברות הביטוח במוצר שלך,והם יסכימו להוריד את פרמיית הביטוח,אזי יש לך סיכוי מעולה+++ לקבל 1200 ש"ח לשנה כי אנחנו נשלם פחות עבור הביטוח

אגב קטן....

חברות האיתור מנסות לצור קשר עם הלקוח בדומה למה שמיגון2005 מציע. רק אחרי שלא מצליחים ורק אחרי שמוקד לוקח החלטה (אסיפת קריטריונים מסויימים) הוא מקפיץ כונן למקום הארוע.

למעלה