היי ג'סיקה../images/Emo24.gifלאהוב את עצמנו../images/Emo23.gif
מודעות עצמית וכל התורות המיסטיות למיניהן, אמורות לעזור לנו להתקרב אל עצמנו, לקבל את עצמנו ללא תנאים, לאהוב, על מנת לחיות מתוך שמחה.
אני רוצה להביא לפניכם סדרה של מאמרים בדבר האומנות של האהבה העצמית, כאשר זה יהיה החלק הראשון, ולאחריו יבואו החלקים הממשיכים מאותה נקודה שהנוכחי ייפסק. אני תקווה כי אוכל לשפוך אור רב על רבים מאתנו אשר עדיין חיים בהכרה מוטעית כי האושר שלהם תלוי באחרים ואו במצבים וחומר.
יש דרכים רבות לאהוב את עצמנו, וכל אשר קורה לנו הוא הזדמנות להתנסות אוהבת. מנקודת המבט הנכונה, כל דבר יכול לספק לנו הזדמנות לאהוב את עצמנו. הדברים שלכאורה פועלים נגדנו, בעצם מצביעים על חסימה בשימוש שלנו בכוח. כך למשל, לו היו מבקשים מאתנו לערוך רשימה של דברים אשר מעודדים אותנו לאהוב את עצמנו, ודאי היינו מוצאים רבים כאלה. ואז, אולי יזכיר לנו חלק כלשהו בנו, כי איננו עושים את הדברים, ותתעורר מחלוקת פנימית. מלחמה כזו עשויה להתיש אותנו, אשמה איננה הדרך הנכונה להשתמש באנרגיה.
לאהוב את עצמנו פירושו לקבל את עצמנו כפי שאנחנו עכשיו, ברגע זה.
אין יוצאים מן הכלל החוזה זה, זהו הסכם עם עצמנו להוקיר, לתמוך, לקבל את מי שאנו ברגע זה. פירושו המיידי הוא לחיות בזמן הווה. רבים מאתנו מסתכלים אחורה בצער ומנסים לחשוב על אופן גבוה יותר בו יכולנו לעמוד ולהתמודד עם מצבים. מדמיינים שאילו היינו עושים את הדברים כך או אחרת, הם היו מסתדרים טוב יותר. אחדים מאתנו פונים להטיל דופי במי שאנו היום. העבר יכול לסייע לנו, אם אנו זוכרים את המצבים בהם הצלחנו, שבהם יצרנו זיכרונות חיוביים. העתיד יכול להיות ידידנו, אם אנו רואים אותו כדימוי של הצעד הבא שלנו. אל לנו להאשים את עצמנו בכל שעדיין לא השגנו. חשוב יותר לאהוב את מי שאנו כאן ועכשיו ללא סייג. אהבת העצמי נמצאת מעבר לכל תלות וניתוק. אנו קיימים בגוף פיזי ולכל אחד מאתנו ייחוד היוצר את האני. נולדנו כדי ללמוד את כל מה שאנו מתנסים בו, בין אם אנו מכנים זאת טוב, או רע, זה מה שמרכיב את יישותנו, את הייחוד שלנו ואת התכלית שלנו. כל אחד מאתנו שונה צירוף ייחודי של אנרגיה. לו ראינו זאת כך, כפי שזה באמת, היה לנו קל יותר להינתק מדעותיהם של האחרים ולפעול לפי ההדרכה העצמית שלנו. אחת הדרכים לאהוב את עצמנו, היא להפסיק להשוות אותנו לאחרים. יש לנו נתיב משלנו. מערכת האמונות הקבוצתיות והמשפחתיות שאימצנו, עשויה להוות מכשול לאהבת עצמנו. כך למשל, אנו יכולים לשמוע שכל אחד אומר שטוב לעשות מדיטציה, ואולם לכעוס על עצמנו כאשר איננו עושים זאת.
האתגר בלאהוב את עצמנו הוא להביט בכל מהצד, לסגת לרגע ולשאול "האם זה מתאים לי? האם זה מביא לי שמחה? האם אני חש בטוב כשאני עושה את זה?" בסופו של דבר, מה שבאמת חשוב זה ההתנסות שלנו. מאד מפתה להתייחס לאדם או לספר כאל סמכות, לייחס למקור חיצוני את היכולת להחליט מה טוב עבורנו. יש תועלת רבה בישיבה במחיצת מורים, אבל יש לזכור כי זו האפשרות שלנו ללמוד, לרכוש מידע רב יותר. לכן, כאשר אנו יושבים עם מורים רוחניים למיניהם כדאי שנקשיב בזהירות, אפשר שנקבל את דבריהם כאמת, ואז חשוב שנשאל, האם מה שהם אומרים נכון רק לגביו או גם לגבינו.
זוהי כתבה ראשונה מתוך סידרה של ארבע,
המשך אם תרצי, בקישור המצורף.