שלום לכם!

meri האחת

New member
שלום לכם!

שמי מרינה, ואני שגרירת כנסת צעירה (אני משערת שדור מנהל הפורום יסביר לכם מאיפה צצתי). הייתי רוצה לבקש מכם הצעות לשאלות שאמורות להגיע לח"כים בנושא שיווין כלכלי ובמיוחד
חברתי. במידה ושאלותיכם יתקבלו וישלחו לח"כים אני מבטיחה לעדכן בתשובות. מרינה, שגרירת כנסת צעירה

Boogieman

New member
תעבירי להם את השאלה הבאה בבקשה.

מתי אתם מתכוונים להתחיל להצדיק את המשכורת שלכם?!

meri האחת

New member
לחברי הפורום ../images/Emo26.gif

אני מאוד מודה לכם על התשובות. אבל אני מתיחסת לעניין בשיא הרצינות. ולכן אני גם מצפה לשאלות רציניות. אם יש משהו שמעונין לשלוח שאלות לא על גבי הפורום: מייל: [email protected] מסנג'ר: [email protected] וכמובן במסרים של תפוז

שלום רב לך

באמת שלא התכוונתי להצחיק . ממה לא התכוונתי להצחיק . תעבירי להם את מה שבוער בליבנו עליהם השאלות שלנו ויש לנו זכות חופש הדיבור להביע אותם על מנת שיגיעו בדרך כלשהי אליהם, ואני מאוד אודה אם תשמשי כצינור להעברת הדברים. אני לא כותבת את הדברים וצוחקת, אני כותבת את הדברים מתוך כאב ורגש נסער. אודה לך אם תעזרי בכך.

meri האחת

New member
../images/Emo26.gif

שלום לך! אשמח לשמש כצינור בין הפורום לבין הכנסת (לא סתם קוראים לנו שגרירים). אך על מנת שהדברים יקבלו מענה עלי להתנסח באופן מכובד. אני אכן מבינה את כאבך (בתור אחת שחיה במדינה הזאת), אבל אם נפנה כך לח"כים, לא נזכה למענה. וחבל שלא לנצל את זה.

שלום לך מרי

ישנו מקרה מסוים שאף אחד לא עוזר וכיצד אפשר להגיע לחבר כנסת לדבר איתו ומדוע חברי כנסת לא עוזרים לאזרחים פשוטים. אם כן עוזרים אשמח לדעת איך מגיעים לחברי כנסת שעוזרים לגבי מקרה מסוים שמצריך טיפול.

meri האחת

New member
../images/Emo26.gif

לח"כים מגיעים במיילים, שמתפרסמים באתר הכנסת. חלקם לא עונים...אך בגלל שאני באה מפורום פבחלקו פועל בחסות הכנסת, יש לדעתי העדפה למיילים שנשלחים מטעמנו. בכל אופן, אםיש לך שאלה ספציפית לח"כ מסוים בנושא מסוים, שווה לנסות ולשלוח. אם תרצו אני אצרף לכם קישור לכתובות מייל של ח"כים.

תודה לך

אני מסכימה איתך, אני משערת שאת צעירה ורק שתדעי לך שקיים עצם החשש שלא נקבל מענה מפני שזה מצביע על התנשאות מצידם שצריך להתאמץ כדי להכין פוזה מיוחדת כדי לזכות למענה מהם. אני מזכירה זאת בכלל לכל הצעירים שרוצים לרוץ לכנסת על מנת שלא ילמדו מהם מפני שלצערי אלה משמשים כדוגמא. את עדיין בטח צעירה אז את מוכנה לשמוע ומביעה רצון לשמש כצינור וזה דבר יפה ומראה על רגישות ואני מאוד מברכת אותך על זה. אלה רגעי האמת שאנחנו מדברות חווים את ההתנשאות שלהם וחבל שכך צריך לשכנע אותם כדי שיציעו חוקים מסוימים מלמטה, כשאנחנו יודעים מאמצעי התקשורת שמביאים עובדות לגבי איך נחקקים חוקים בלי בעיות על ידי הבטחות אחד מהשני... אני מאחלת לך בהצלחה בכל ומקווה שתעבירי את המסרים המתאימים אליהם כדי שכולנו נוכל לחיות כאן בלי ייאוש ובלי סבל.

Boogieman

New member
שהחכ"ים יתנסחו באופן מכובד.

זאת תהיה התחלה טובה. נראה שאנשים שחכו שהלכ"ים אמורים לשרת אותנו ולא להפך, אני הייתי רציני לגמרי בשאלה שלי. הם לא עושים לאף אחד טובה בזה שהם מקשיבים לציבור, בשביל זה הם שם וכדאי שיתחילו לעשות את זה.

בוגי צודק

כדאי שהחכים יתנסחו בצורה ראויה בטרם יתחילו להתנשא. ואני מוסיפה שכדאי היה להקים גוף שירכז הצעות של הציבור ובעיות ספציפיות שיזום עצומות ויתן לעצומות משקל וסמכות בבעיות דחופות. ושיאפשר קשר ישיר עם חברי כנסת. ואני מציעה שכל מפלגה תהיה מחוייבת בחוק להציג הסטורית ההצבעות שלהם שתכיל את כל המידע באשר להצעות חוק שנציגיהם בכנסת הצביעו נגד או בעד . על מנת שכל אזרח ידע לאיזה ולכמה הצעות חוק סוציאליים הצביעה מפלגה זו או אחרת .

דור לוי

New member
בואו נעשה סדר בעניין:../images/Emo124.gif

וואו, כמה שעות לא הייתי כאן ולאן זה נסחף... מעבר לזה שאני בד"כ מתפנה לכתיבה בשעות הלילה אחרי כל ההתחייבויות האחרות. (למי שלא יודע - ניהול הפורום נעשה בהתנדבות). בואו נעשה סדר בנושא השרשור הזה. אתמול במקרה גיליתי את אתר כנסת צעירה http://www.youngknesset.org.il , הכנסתי אותו כבר לקישורי הפורום כאן (לרשימה העוסקת באתרים נוספים שבהם אפשר להביע דעות ולנסות לשכנע ולהשפיע), והשארתי שם פניה/הזמנה לפעילות. מרי מרימה את הכפפה ובאה לכאן לנסות לקבל מידע ונושאים לפעילות. המרירות וחוסר האמון כלפי חברי הכנסת מוכרים, ולא בלי מידה של צדק, אבל, הכללה כמו כל הכללה פוגעת באמת. יש חברי כנסת ויש חברי כנסת. אבל כפי שמרי כתבה, סגנון כתיבה כזה כמו שהובע כאן היום לא יגרום לאף אחד, כולל לי עצמי בסיטואציות אחרות, לרצות לעזור ולשתף פעולה. תנו את הקרדיט, נסו להיות ענייניים, וחברי הכנסת ייבחנו במבחן התוצאה בלבד! למי שחושב שאין סיכוי, זו ההזדמנות להזכיר ששאילתא בודדת שנוסחה בקפידה בשיתוף פעולה של הפורום עם נציגת 'שומרי הסביבה' בחברה להגנת הטבע, סייעה לנצח ולכופף את משרד התשתיות. מי שהגיש את השאילתה היה ח"כ הרב מלכיאור. למרות שאף אחד לא יודה בכך, זה היה מקרה קלאסי להדגמת נצחון של קשר הון-שלטון! מה שאני מציע זה שנפתח מחדש שרשור שאלות ונושאים לשגרירים ולחברי הכנסת, ונתחיל לשאול שאלות ונושאים ענייניים אליהם. דברים ברמה שהם יכולים לקדם, נושאים לשאול בזמן ראיון שמקיימים השגרירים איתם, שאילתות להגשה באופן פורמלי, והצעות חוק. את השרשור הזה, נשאיר לשאלות שהיינו רוצים לשאול, אבל לא באמת מצפים לתשובה שתקדם עניינים. משהו מעין שרשור שחרור כעס ומרירות... במחשבה שנייה אולי גם אני אשאל כמה שאלות בעייתיות - אבל רק כאן... ומצד שני יכול להיות שמרי והשגרירים האחרים כן יוכלו להשתמש בזה...

CRONE

New member
סדר עדיפויות

שאלה למפלגות עם יומרות כלכליות/חברתיות. מתי תקום מפלגה חברתית שתתמוך בממשלה בכל מדיניות מדינית/בטחונית שתתווה הממשלה בתמורה להישגים בתחום הכלכלי חברתי.

כשנקים אותה בעצמנו היא תקום

אבל עד שלא נקים אותה בעצמנו, ימשיכו לרמוס אותנו . אבל אני אגיד לך מה יקרה עם כל המחאות שלנו, שנבחרי ציבור אחרים באופוזיציה ינצלו את הכאב שאנחנו מפגינים במחאות הכלכליות שלנו כדי להביא את עצמם לקואליציה ויצליחו להביא לבחירות ובבחירות הם ישתמשו בסיסמאות שכביכול הם הביאו לשיפור הכלכלי והם גם יבחרו לממשלה וברגע שהם יבחרו הם יתחילו לדבר גבוהה גבוהה על כך שהאידאולוגיה הכלכלית שלהם דוגלת ב"צמיחה" וידברו במושגים של "אחוזי צמיחה למשק" כשבפועל משנתם הכלכלית לא שונה במאומה ממשנתו האכזרית של נתניהו שר האוצר . ואז כולנו נקלל גם את שר האוצר הבא, ובבחירות הבאות אותו דבר יקרה וזה יקרה מספר פעמים, ובינתיים קרובינו ימותו ויגיע זמננו ללכת לעולמנו עם משא של פנטזיות וחלומות בראש לעשות ארונות מטבח, לשפץ ולחיות חיים טובים יותר זה מה ישאר מאיתנו אבל הלכנו עם המון סבל ונבחרי הציבור ביזבזו לנו את זמננו. אז עד שאני ואתה לא נקים את המפלגה הזאת זה ימשיך לחיות .

אני מציעה להם

לקרא היטב כל מילה ומילה ולנתח כל מילה בשירשור שלי ובשירשור הזה ובשירשור שלה1 ואני מקווה שכתב תביעה כזה באמת יוגש נגדם בבית הדין הבינלאומי ובשירשורים אחרים, כדי שיבינו שחיי אדם זה לא צחוק ! שיבינו לאיזה שנאה הם הובילו את העם ! שיבינו שהעם שונא אותם כי הם הרסו ובגדו במדינה ובבטחון המדינה . שיכניסו לעצמם לראש את המשפט הבא "מדינת ישראל הוקמה כבית לאומי לעם היהודי לאחר השואה. מדינה שהגדרתה כזו אי אפשר לנהל על בסיס קפיטליסטי טהור. במדינה זו, אדם צריך להזדקן בכבוד, חולים ונכים צריכים לקבל קורת גג משלהם ואת היכולת הכלכלית לקנות תרופות והגיע הזמן לסגור את הפערים ולקבל יראה מהעניים ולא לרדוף אחר השחיתות וההון. שיבינו שהדברים ה"מדיניים" כבר מדברים אלינו כי אנחנו רוצים לשרוד ! אנחנו רוצים בטחון אמיתי הוא בטחון סוציאלי ואיכות חיים זה נקרא בטחון המדינה ! הם בגדו במדינה ! שירדו אל העם ויבינו מה הם גרמו ויבינו לאיזה שנאה אחים הם גורמים ! שירדו קצת אל העם ויקראו בפורום הזה מבלי לשפוט אותי לרעה אלא להבין כיצד הם גרמו לנזק לבני אנוש

CRONE

New member
בואי נעשה עסק

את תדאגי למימון. כמליון ש"ח לרישום + חתימות + פתקי הצבעה (הוצאות מינימום הכרחיות), עוד לפחות 9 מליון למערכת בחירות. ואני כבר אדאג לכל הנושא האדמיניסטרטיבי. (כבר הייתי בא כח של מפלגה). עכשיו רק נשאר להסכים על מצע + תקנון , לגייס חברי מפלגה ולהתחיל לרוץ..... או במילים אחרות להקים מפלגה זה עסק קל פשוט ו י ק ר

שאלה על חברי כנסת

מדוע חברי הכנסת לא עונים לאימיילים ששולחים אליהם ואם כבר שולחים אז כל התשובות שלהם פוליטיות להשפיל אחד את השני ולא רציניות ? למשל כשכבתי הצעה להצעת חוק בענין רווחה אז ענה לי חבר כנסת אחד ש"במצב של שר האוצר הנוכחי אי אפשר ליישם את זה" . מי בכלל ביקש ממך לכפות על שר אוצר את החוק ? סך הכל ביקשתי להציע את זה כחוק ! מה זאת התגובה המוזרה הזאת ?? הכל פוליטי ! הם לא רציניים ואי אפשר לדבר איתם . והכי אירוני ששליחיהם יגידו שאנחנו לא רציניים זה גם מה שאומרים לבולדוג אבל הם ימשיכו בשחיתויות שלהם וזה לא יפה .

דור לוי

New member
עניין של תרבות עבודה

לדעתי, בארץ ובפרט במוסדות ציבוריים עדיין לא הוטמעה הראייה של דוא"ל (ולפעמים גם של פקס) כאמצעי תקשורת מחייב. לפעמים מתייחסים לדוא"ל ולפקס בזלזול. שניהם לא נחשבים כמסמך משפטי מחייב כי קל יחסית לזייף אותם. פקס למשל אפשר לשלוח דף ריק - שהמקבל יזרוק לפח, ולצרף הקבלה למסמך שלא שלחת ואתה רוצה להציג מצג שווא כאילו כן שלחת. בעייה נוספת הנובעת מכך היא חוסר ארגון: אין כלים ונהלי עבודה מתאימים לטפל בדוא"ל ופקסים שמגיעים. למשל, סיפר לי חבר כנסת לשעבר, שהם מקבלים ערמות על ערמות של פקסים. חלק מהנייר גולש ונופל על הרצפה לפני שטופל. השלב הבא, הוא שמי שאחראי לטפל בנייר שנמצא על הרצפה הוא האחראי על הנקיון... והפקס נזרק. ההמלצה שלו היתה, דקות לאחר ששלחת הפקס לוודא שהתקבל. כאן מגיעים למשוכה הבאה: כאשר לא נוח לנבחר או לפקיד הציבור לטפל בפקס- ואז הוא לא מטפל או שהפקס נעלם לאחר זמן. כך קרה לי עם תכתובת מול משרד האוצר למשל... ניסיתי לקדם את אחד הנושאים. ידוע לי שבכירים ברשויות המס אהבו את הרעיון. כשמונתה וועדת רבינוביץ ביקשתי להתייצב בפניהם. פתאום הניירות החלו להעלם - זה היה בניגוד לאינטרסים של חברי הוועדה.

למעלה