שלום לכם

שלום לכם

מישהו יכול בבקשה לספר לי כיצד פועלת העין? מדהים אותי שכדור נוזלי פשוט כל כך למראה עושה דבר מדהים כל כך!

טל ר

New member
ושאלה

האם שם הספר מהברית החדשה ממנו לקוח הציטוט בכרטיס האישי שלך לא בד"כ מכונה בעברית "מפעלות" או "מפעלות השליחים" ולא "מעשי השליחים"? טל.

ותשובה ../images/Emo13.gif

למעשה בברית החדשה (שנכתבה ביוונית במקור) אין ממש שמות לספרים, כך שהשמות הכתובים הם תלויים בהוצאה של הספר. ככל הנראה לכתבים המקוריים כלל לא הייתה כותרת, וכאשר קובצו ניתנו להם שמות לפי תוכנם. ארבע הבשורות נקראות על שם כותביהן: הספר הראשון נקרא לעיתים "מתי", לפעמים "מתיתיהו", "הבשורה על פי מתי" או "הבשורה על פי מתיתיהו". האיגרות השונות נקראות על שם הנמען שלהן, ומספרה הסידורי. בתרגום זלקינסון החדש והפופולרי לברית החדשה נקרא הספר החמישי "מפעלות" כפי שאמרת. אך בתרגום דליץ' הישן והפופלרי לא פחות, נקרא הספר דוקא "מעשי השליחים". כך שהכל כאן עניין של תרגום
, בניגוד לברית הישנה, בה שמות הספרים בעברית הם מוחלטים.

מעניין מאוד. תודה על הקישור

אבל הנושא מסובך מאוד. אם הבנתי נכון, מתקבלת דמות על חלק העין הנקרא "רטינה". איך הכימיקל המוזכר שם - rhodopsin מבדיל בין צבעים שונים? על כל צבע מסופק "זרם" חשמלי אחר למוח (אני משער שהמינוח כאן מאוד לא נכון)? גם לא הבנתי איך הדמות מועברת למוח, האם העצב האופטי דומה לכבל טלוויזיה? אולי בשביל לענות על השאלות שלי צריך ללכת ללמוד אופטומטריסטיקה קודם, אז בינתיים אסתפק בקישור. תודה רבה

טל ר

New member
ניסיון לתשובה

- אכן, הדמות (ההפוכה) מתקבלת על הרשתית (רטינה). אתה יכול לראות בדיוק כיצד אם תיקח זכוכית מגדלת בחדר המואר ע"י נורת פלואורסנט. נסה למקד את אור הפלואורסנט על נייר - תראה שאתה מקבל תמונה הפוכה של הנורה על הנייר. עדשת מצלמה עובדת בדיוק באותה צורה. - ברשתית ישנם שני סוגים עיקריים של קולטנים הרגישים לאור - Rods ו-Cones (יש להם גם שמות בעברית אותם אני לא זוכר כעת). ל-Cones, האחראים על ראית צבעים, יש שלושה סוגים - אלו הרגישים לאדום, הרגישים לירוק והרגישים לכחול. ע"י רמת שלושת צבעים אלו, אנו תופסים כל אחד מהצבעים אותם אנו רועים. - לגבי העברת התמונה למוח, העצב האופטי (Optic Nerve) אינו שקול לכבל חשמלי אחד, אלא לצמת כבלים, כלומר הוא מעביר מכלול של אותו עצביים ולא אות אחד בלבד. אינני יודע מה טיבו של האות המקודד בו. טל.

למעלה