שלום לכם.

campers

New member
שלום לכם.

בזמן האחרון מדברים סביבי אנשים על המונח אשר נקרא "תאי גזע", לצערי אינני יודע מה זה בכלל. וזה פשוט אוכל אותי בפנים, אז תוכלו בבקשה להסביר לי מה זה? דבר ראשון, מה זה בכלל תאי גזע? איפה הם נמצאים בגוף? מהו תפקידם בגוף? איך משתמשים בהם בביולוגיה רפואית מודרנית? תודה מראש. יהונתן מגון.

רענן2

New member
בבקשה

את התשובות למה ששאלת תוכל לקרוא כאן. עוד הרבה על הנושא תוכל למצוא אם תסתובב קצת באתר הזה. חוץ מזה, אם אתה כבר מעלה את זה... היתה היום תכנית טובה בערוץ 8 על פרקינסון (אחד הטיפולים בפרקינסון הוא השתלת תאי גזע, בתכנית מדברים על זה קצת). מומלץ, למי שמתעניין במוח, ניתוחי מוח ופרוסות מוח. שידורים חוזרים השבוע: מחר (ב') ב- 7 בבוקר (להקליט...) וביום ו' ב- 12:30.

campers

New member
אולי יש לך משהו יותר מרוכז?

בעברית? אין לי בעיה באנגלית, אך אני מעדיף לקרוא זאת בעברית. אולי תוכל בבקשה לתת לי פשוט תשובות לשאלות ששאלתי? תודה מראש.

רענן2

New member
מצטער, אבל

אני לא ממש מומחה לעניין, אני יכול לחרבש לך משהו אבל עדיף שתחכה למישהו שבא מהתחום הזה להסבר יותר טוב. או בפורום ביולוגיה, אם לא תקבל כאן תשובה. (פשוט חשבתי שאם זה אוכל אותך מבפנים תרצה לקרוא על זה אפילו באנגלית...)

campers

New member
צדקת בהחלט...

קראתי באנגלית, כי פשוט לא הצלחתי להתאפק. אך בכל זאת אני מעדיף קריינות בעברית. תודה בכל מקרה, רענן.

טל ר

New member
תקציר הפרקים הקודמים

(התנצלות מראש - אני יודע על כך מכלי שני, אז כנראה יש פה אי-דיוקים). מרשל בריין (זה שמו האמיתי) התחיל את HSW כאתר פרטי שהוא בנה בזמנו החופשי. בנקודה כלשהיא הוא החליט להקים את חברת HSW, גייס כסף (בתקופת ה-Dot Com), והרים את האתר. אלא מה - מאוד ברור שלאתר כזה יהיה מאוד קשה לייצר הכנסות. הכסף התחיל להיות לחוץ באזור המחצית השניה של 2000, ואז HSW חיפשו אפיקי התרחבות נוספים (כגון תוכניות טלוויזיה וכו'). מרשל המשיך להיות מנכ"ל החברה, אך כנראה להיות איש מדע ומורה מבריק לא הופך אותך לאיש עסקים מבריק. בנקודה כלשהיא ב-2001, הוכנסו משקיעים נוספים ל-HSW (שמחקו כמעט לחלוטין את אחזקותיהם של המשקיעים הקודמים). HSW ירדה לרמת פעילות נמוכה הרבה יותר (לא נכתבים יותר Question of the Day וכו'). בעקבות אי-הסכמות בין מרשל לבין ההנהלה החדשה בנוגע להתנהלות החברה, מרשל עזב את HSW. אם את זוכרת, פעם הלוגו של האתר אמר Marshall Brain's How Stuff Works. את יכולה לראות אותו על עטיפת הספר של מרשל: http://images.amazon.com/images/P/0764565184.01.LZZZZZZZ.jpg היום הלוגו והאתר אינם מזכירים את מרשל. בכל מקרה, HSW הם על אש קטנה למדי מאז. מדי פעם יש מאמרים חדשים, אך לא בקצב בו הדברים רצו בעבר. למי ששם לב, גם הפורומים שלהם נסגרו (ועל כך יש לי סיפור נפרד). טל.

2_be

New member
תאי גזע

תאי גזע, או בשמם הלועזי stem cells הינם "אוסף כללי של תאים באורגניזם רב תאי, המתחלקים במיטוזה ליצירת רקמות תאים ייחודיות." ובמילים יותר ברורות, תאי גזע הם תאים עובריים המסוגלים להתפתח כמעט לכל אחד מסוגי התאים המרכיבים את הגוף האנושי. תאי גזע אנושיים ניתן ליצור מתאים עובריים או מביציות המופרות בהפריה חוץ גופית בשלב התפתחותי מוקדם תאי גזע בעלי כושר התמיינות מצויים גם באנשים בוגרים ולא רק בעוברים, הם נמצאים בעיקר במוח העצם, במערכת העיכול, בעור ובעוד כמה איברים נוספים. תפקידם של תאי הגזע הללו הוא להחליף תאים זקנים ברקמות שהם מצויים בהם. תאי הגזע הללו מסוגלים להתמיין רק לסוגים ספציפיים ולא לכל התאים. שימושים: עיקר התועלת שלהם היא ריפוי מחלות ניווניות הפוגעות במערכת העצבים המרכזית וגורמים לניוון של חלקים ממנה (או של כולה) לדוגמא פרקינסון או אלצהיימר או טרשת נפוצה. בנוסף, תיקון פגיעה בשריר הלב או ריפוי ו"תיקון" חלקים של חוט שדרה או רקמת מוח שנפגעו גם יכולים להעשות ע"י שימוש בתאי גזע אם יצליחו לגרום לתאי הגזע להתפתח לרקמות מוגדרות שאותן יוכלו להשתיל בחולה. דרך נוספת האפשרית לשימוש בתאי גזע היא פיתוחם של איברים שלמים מחוץ לגוף האדם שאותם ישתילו בשעת הצורך באדם. וכמובן, ברוך הבא camoers

2_be

New member
וכמה קישורים בעברית

ועכשיו אני מגלה שיש הסברים הרבה יותר מלאים ממה שכתבתי (נו ברור
) כאן.

למעלה