שלום לכם...

יסמין@

New member
מסכימה לכל אלו שכתבו שצריך

להאמין לילד, לגבות אותו, לברר, להיות עם היד על הדופק. זה מאוד מאוד חשוב שהגננת תדע שהילד מספר לך הכל... יש בכך מין רמז חזק ביותר: דעי לך שאני יודעת כל מה שמתרחש בגן, הבן שלי מספר לך, אז דיר בלאק... אבל צריך לברר בעדינות. אני יוצאת מתוך הנחה שהבת שלי אומרת אמת, אבל לפעמים ייתכן שיש כאן אי הבנה או שהגננת התכוונה למשהו אחר. לדוגמה, פעם אחת הבת שלי סיפרה לי שהגננת צבטה אותה בלחי. משום שזה היה כשכבר היינו בבית, מיייד התקשרתי לגננת (ליד הבת שלי, כדי שתראה שיש לה אימא שמגינה עליה) ואמרתי לה שבתי אמרה שהיא צבטה אותה בלחי. הגננת אמרה שנכון, היא צבטה אותה בלחי משום שהיא כל כך מתוקה. אז אמרתי לגננת שהייתי בטוחה שזה ההסבר, אבל אודה לה אם לא תעשה זאת בעתיד משום שהבת שלי מאוד רגישה והיא לא מבינה שזה אות לחיבה אלא רואה בכך התקפה משום שזה הכאיב לה. בשיחה הזאת השגתי כמה הישגים: * יותר הגננת לא צבטה לה בלחי. * הגננת קיבלה תזכורת נוספת שהבת שלי מספרת לי כל מה שקורה בגן ונרמזה שוב בלי שאצטרך לומר זאת במפורש: דיר בלאק... תתנהגי יפה! * הקפדתי מאוד שלא להעליב בשום דרך או צורה את הגננת. דיברתי אליה בטון שליו ואינפורמטיבי: דיווחתי לה מה בתי אמרה, ונתתי לה להסביר וקיבלתי את ההסבר שלה ונתתי לה עצה איך להתנהג בעתיד. וכך זה גם התקבל. לא כביקורת, אלא כאימא שמכירה את הבת שלה ומנסה לעזור לגננת לתקשר איתה טוב יותר. * והחשוב ביותר מבחינתי: בתי שוב ראתה שאימא שלה מאמינה לה ומגבה אותה ותומכת בה ומגינה עליה. אגב, חשוב לי להדגיש שבאופן כללי אני מאוד מרוצה מהגננת ונותנת לה להבין את זה בהזדמנויות שונות באמצעות מחמאות ישירות. לדעתי גם כאן יש נבואה שמגשימה את עצמה. וגם על רקע זה, אם יש לי מדי פעם שאלה או הערה, ואני נוהגת לעשות זאת בצורה הכי עדינה שאני יכולה, זה מתקבל ברוח טובה.

vered4

New member
צביטה על הלחי- יכולה להתפרש

כמשהו ללא כוונה רעה ואז אין בעיה בהעברת המסר. אני בעד להגיד לגננת שהילד ספר משהו שלא היה לי ברור- וכאן אפשר להשתמש באותה "בעיה" של הבת שלך - הילד הרגיש/פרש שהגננת נתנה לו מכה, והאמא מבררת מה בדיוק קרה כדי שאותה הרגשה לא תחזור על עצמה. כמו שכתבת- "אבל אודה לה אם לא תעשה זאת בעתיד משום שהבת שלי מאוד רגישה והיא לא מבינה שזה אות לחיבה אלא רואה בכך התקפה משום שזה הכאיב לה".

תודה לכולכם על התגובות

אני מסתובבת עם הסיפור הזה כבר כמה ימים, בתחושה מאוד לא נוחה... בין היתר בגלל העובדה שאני לא טיפוס אסרטיבי ואני לא ממש יודעת איך להעביר את המסר לגננת או בכלל לברר את העניין. אני חוששת שבין היתר היא תשתמש בזה נגד יובל, מאחר ולדעתי היא ממילא "סימנה" אותו (זה סיפור ארוך). לגבי מה שיובל סיפר, גיביתי אותו והראיתי לו שאני מאמינה לסיפור שלו, אני תמיד דואגת להראות לו שהדברים שהוא אומר לי הם חשובים ואמיתיים בדיוק כמו שהוא רואה אותם, רק שבמקרה הזה לא ידעתי מה לעשות ואיך לפעול. אתן חושבות שיש טעם, עכשיו אחרי כמה ימים שוב לפתוח את הנושא עם הגננת? אני תוהה מכיוון שיובל לא מדבר על זה יותר ובשאלות חוזרות הוא טוען שלא קרה שם כלום בינו לבין הגננת, אולי עדיף להיות עם עין פקוחה יותר ולראות מה קורה שם בהמשך... בכל אופן, מישהי שהיא פסיכולוגית ילדים אמרה שלפעמים ילדים מפרשים התנהגות וגישה תוקפנית אליהם כמכה, למרות שזו לא קרתה בפועל...

vered4

New member
אז למה את נשארת בגן הזה?

נשמע שאת לא סומכת על הגננת ואת חוששת ממנה (בקשר לבנך).

כי זה לא כל כך פשוט לעבור

זה גן עירוני, אני לא יודעת מה האלטרנטיבות שיש, אולי הוא "יפול" על גן גרוע יותר? הרי אי אפשר לבדוק לאן מכניסים אותו. הדבר הנוסף והחשוב יותר, הוא העובדה שהוא הסתגל בצורה מדהימה לגן, בשנה שעברה עברנו עד היום האחרון בגן קשיי פרידה נוראים ובגן הזה, כבר ביום השני הוא נפרד ממני בלי בעיה והולך בשמחה לגן... בנוסף יש לו שם המון חברים (חלקם עברו איתו מהגן הקודם) וקשה לי עם המחשבה לנתק אותו משם ולהעביר אותו שוב את כל נושא ההסתגלות לגן חדש. אני לא רוצה לעשות מעשה פזיז, כי נכון לעכשיו נראה שליובל כיף בגן.

vered4

New member
אז תנסי לדבר איתה עם הרבה "דבש"

"תרפדי" את הפניה אליה עם הרבה תאורים על כמה שיובל נהנה בגן וכמה טוב לו, ותשאלי אותה כבדרך אגב לגבי כך שהוא ספר שקבל מכה ביד , אולי היא יודעת מה קרה בדיוק.

אולי כי...

התנהגות וגישה תוקפנית הן אלימות קשה כמו מכה ולעיתים יותר? ילדים לא "מפרשים" אלא מביעים תחושות, שאנו כהורים יכולים להכיל או לא להכיל. חוסר אמון של אם בילדה מעציב אותי.

iriszi

New member
עצה אישית

אני הייתי פונה לגננת ומספרת לה מה הילד אמר ורואה את תגובתה. לא שמעת בחדשות על הגננת שמסתבר שהיכתה את הילדים. איריס אמא של שירז בת שלוש

למעלה