שלום לכם..

bilbibilbi

New member
שלום לכם..

יש לי שאלה (מקווה שזה לא ישמע מוזר מדי אבל זה חשוב בשביל עבודה באומנות..) כשאתם חושבים על ספר על מה אתם חושבים? מה זה ספר בשבילכם? תודה רבה!

Rivendell

New member
אין לי שום תשובה הגיונית

כבר שאלו כאן לפני כמה ימים אם יש בגדרה ל"ספר", והתשובה היא שעד כמה שידוע לי - לא. השאלה היא מה השאלה שלך - מהן האסוציאציות שלי לספר, או איך אני מגדירה ספר? על הראשונה אפשר לענות. השנייה יותר בעייתית.

Rivendell

New member
בואי נעשה דבר אחר

אולי תגידי *את* מה זה ספר בשבילך, ומה האסוציאציות שלך לספר, ואנחנו נשתתף. לרוב האנשים אין מוטיבציה להתאמץ (וזה מאמץ לחשוב על זה, כי אלה שאלות קשות) בשביל מי שלא מוכן להתאמץ גם
.

bilbibilbi

New member
טוב, אז נעשה את זה...

ספר בשבילי... הממ... חיים... או בעצם, פרק קטן מהחיים.... לספר (כמו שתמיד אומרים) יש התחלה אמצע וסוף, הוא קורה בזמן מסויים. הוא מעין הצצה קטנה לעולם אחר שדרכו אתה חי את החיים שלך בזמן שאתה קורה אותו. ובכלל, העובדה שהוא תופס לך זמן פיסית, רק מגדיל את ההשתתפות שלו בחיים, ומעצים את תחושת הזמן. הוא מעין דף חלק בשבילך. ואסוציאציות? אני מניחה ש - מנורת לילה, שידה, ערימות ליד המיטה, שבוע הספר, אבא, מסתורין.

זה נחמד ../images/Emo13.gif אני גם אנסה

בעיני ספר הוא דלת או מראה, בעצם הוא כמו בריכה אפילה - אפשר לשבת ולראות את עצמך משתקף בו בצורות העקמומיות של גלי הסיפור ואפשר לצלול פנימה ולא לשמוע או לראות את מה שמחוצה לו, רק להרגיש אותו בכל ליבך. ספרים הם פיסות חלום, וכמו חלומות אפשר לראות בכל דמות ופרט בהם את דמותך ודמות החברה (שהספרים ככלל הם כמו חלומות החברה) ואפשר לחלום אותם הלאה והלאה, בלי להתעכב או להיות מוטרדים ושתי הדרכים יפות ושתיהן דרך אחת והיא אהבת הספר.

ורדה ש

New member
ספר - זה לא רק סיפור

אני "חולת אותיות"... אוהבת לקרוא ספרות, וגם מדע פופולרי, היסטוריה, מאמרים בנושאים שמעניינים אותי... בגלל זה בשבילי ספר זה לא רק סיפור. ספר הוא קודם כל התחברות לבני אדם: - למחשבות, ידיעות, רעיונות, דמיונות... גם התחברות למי שכתב וגם לעוד המוני אנשים שקראו, קוראים ויקראו את אותו הטקסט, וגם התחברות לעצמי... אסוציאציות למושג "ספר" לא באות לי.

Rivendell

New member
ספר הוא הצצה לעולם אחר

"קפיצה" למקום אחר עם אנשים אחרים, והזדמנות לחטט בחיים של אחרים בלי לחטט באמת. ספר הוא לא רק בריחה אלא גם מפלט. ספר הוא הזדמנות לחוות דברים שלא תהיה לי לעולם ההזדמנות לחוות בצורה אחרת. ספר יכול להיות הכל לכמה שעות. אסוציאציות? משקפיים
, חתול, הפורום.

Mנטה

New member
ספר הוא כמו לעבור דרך המראה לעולם

אחר, כמו להיכנס לתוך ארון הבגדים ולצאת בתוך עולם עם מכשיפות ואריות
הוא כמו להיכנס לתוך חוויה דרך הרוח בבית אפל ולצאת מחוזק יותר. ספר הוא גם בילוי זמן נהדר, גם דרך מצוינת ללמוד ולהשיג ידע, וגם משהו מהותי שמלמד על החיים. ספר כחפץ הוא אולי הפריט הכי משמעותי בחיי. (ואולי גם המחשב...). אסוציאציות ? חורף, שמיכה, קיץ, רוח נעימה, חופש, עבודה, ים, כל מה שקשור בעולם שלי מגיע בצורה כזאת או אחרת לספרים או לסיפורים מסוימים או סתם לדפים שיש עליהם טקסט... אפילו החוויות הלא מילוליות שלי, הדבר שהכי מאפיין אותן זה שהן לא מילוליות, כלומר כקונטרא למה שכן...

תלתלית

New member
אני חושבת כמו אבירמה "כל ספר

הוא עולם"... עולם ומלואו של תוכן, דימויים רגש ואהבה. וגם טירוף.

למעלה