שלום לכם

Lucid Star

New member
שלום לכם

מצטערת על ההתפרצות לפורום שלכם אבל קיוויתי שמישהו יודע מה הפירוש של הסמל בתמונה שצירפתי (אפילו אם זה לא קשור למאגיה או כישוף) תודה רבה לכם.

TheBlueOne

New member
טריקטרה - Triquetra

סמל השילוש הקדוש. ביסודו סמל זה הוא נוצרי ולא פגאני. זוהי גירסה נוצרית לסמל התלתן העתיק והיא מסמלת את השילוש הקדוש - האב, הבן ורוח הקודש. הטריקטרה הוא אחד הוורייציות היותר מפורסמות לתילתן. המספר שלוש הוא מספר של הגנה, בכלל, השימוש במספר שלוש בוורייציות שונות מסמל קדושה והגנה עתיקה. אגב, כל הסמלים של צורות שזורות זו בזו - מסמלים הגנה.

TheBlueOne

New member
דווקא...

הסמל ביסודו הוא נוצרי. בכלל המילה טריקטרה - triquetras , באה מלטינית ופירושה "שלוש פינות". כמו שכבר אמרתי, השילוש פה בא לייצג את השילוש הקדוש בנצרות (האב...). העיצוב מבוסס על העיצוב העתיק המסמל קדושה (שלושה עיגולים מחוברים בינהם...) ובקבלה הסמל מייצג טוהר ותמימות (הסמל המקורי בקבלה דומה לאליפסה עם קצוות מחודדות). מכיוון שאחד הסמלים של ישו הוא דג (אל תשאלו אותי למה
) יש כאלה המשייכים את הסמל כסמלו של ישו (שלושה דגים מחוברים... אתם יודעים, הדגים המצויריים האלה...) . כמו כן יש צורות רבות ושונות לרעיון השילוש, בתרבויות ובעמים שונים כדוגמת השילוש עם בצורת הלהבים שנמצא על גביי רונות בשוודיה בסביבות ה-1000 אחרי הספירה.

Lucid Star

New member
הממ באמת?

חבל.. הייתי בטוחה שזה סמל לאינסופיות או משהו דומה. זה בטח נשמע מוזר אבל נראה לי שאני ארגיש לא כל כך טוב ללכת עם תליון שמסמל משהו שאני לא מאמינה בו /: אבל תודה רבה רבה על התגובה המעמיקה שלך ועל ההשקעה.

L e s t a t

New member
דווקא לא

לסמל הזה יש לא מעט גלגולים, שהיו קיימים עוד לפני שמרים בכלל נולדה. הואריאציות השונות של הפילפוט (סוואסטיקה, צלב קרס) גם הן עתיקות יותר מהמאה ה11. סמל השילוש הקדוש, הTrinity, הוא רק ואריאציה קצת יותר מאוחרת של סמל קדום יותר. הסמל שאתה מדבר עליו, הדג, נקרא איכטוס אם אני לא טועה. הוא היה הסמל של הקהילות הנוצריות ברומא.

medichi

New member
אם אני לא טועה-הדג הוא סמל של

נוצרים בארץ ישראל,עוד לפני שרומא קיבלה על עצמה את הנצרות,והנצרות עוד היתה כת ביהדות

L e s t a t

New member
דיברתי על לפני שרומא התנצרה

אם אני לא טועה זה היה כמו מן סמל זיהוי שנוצרים יכלו לזהות אחד את השני באמצעותו..

כרמית.

New member
וואלה יופי

זה שהעתקת מילה במילה את מה שכתבתי בעבר בפורום מחמיא מאוד. אבל היה כל כך קשה להביא קישור או לפחות להגיד שזה שלי?

TheBlueOne

New member
קבלי את התנצלותי

המידע שאספתי לא היה רק מההודעה המקורית שלך, כי אם גם ממקורות מידע שונים אחרים. להבא אביא קישורים ולא אסכם.

למעלה