שלום לכם!

light angel

New member
שלום לכם! ../images/Emo140.gif

הפעם, יש לומר להגנתי, יש לי שאלה לא בשבילי אלא בשביל חברה (שעושה... אמממ... עבודה בספרות
). מישהו מכיר שיר כלשהו (לא מתכנית הלימודים בספרות, אם מישהו מכיר את תכנית הלימודים...), שעוסק באהבה תלותית? זה יכול להיות שיר של גבר לאשה, או של אשה לגבר. לא משנה. העיקר שהדובר פונה למושא אהבתו, ומובן שהאהבה שהוא חש כלפיו היא עמוקה מאוד, מוגזמת אפילו. תודה רבה לכם

nutmeg

New member
חפשי תחת ערך

"בלדה" ותמצאי המון. אפילו ב"כמו בלדה" של נתן יונתן אם זר קוצים כואב זה מה שאת אוהבת אלך אל המדבר ושם אלמד לכאוב ואם שירים אהבת רק שכתובים באבן בין הכיפים אגור ובסלעים אכתוב. ואז כשנתכסה עם החולות בחושך וספר הדברים בחושך יתכסה תגידי לי מילים יפות מבכי ואושר הוא כנראה אהב אותי האיש הזה.

מעפרה

New member
הנה למשל בלדה תלותית

** בלדה לנאיבית** ביצוע: יעל לוי מילים: יהונתן גפן לחן: יצחק קלפטר אמרת שהכל יסתדר לך בסדר, כמו בספרים שקראת בבית ספר. כולם לך אמרו, אתם זוג משמיים. עכשיו השמיים ריקים ובינתיים - ארבע בבוקר, השחר מפציע, חושבת אולי הוא בכל זאת יגיע, שמה קומקום, מציתה עוד סיגריה, ברדיו שירים שסוגרים את הלילה. יום בא ויום הולך ואת נשארת נאיבית שכמותך. יום בא ויום הולך ואת נשארת, נאיבית שכמותך. חולמת ליד התנור ורוקמת צלבים וקוים לחולצה של הילד, הגבר שלך מי יודע היכן הוא שותה ובורח כמו אליהו. בבוקר תצאי בחלוק לנער את הברוש המשיר טיפת לילה זוהרת, מרחוק אז תראי איש שיכור רץ אליך ושוב לקראתו תפרשי זרועותייך יום בא ויום הולך ואת נשארת נאיבית שכמותך. יום בא ויום הולך ואת נשארת, נאיבית שכמותך.

מעפרה

New member
שיר התלותית האוליטימטיבי ../images/Emo7.gif

***זמר שלוש התשובות * ביצוע: רבקה זוהר מילים: נתן אלתרמן לחן: אריה לבנון הוא אמר: "אם תלכי אחרי לא קטיפה תלבשי ולא משי יהיה מר עד בלי כח אולי" אז אמרה היא: "לאט, כח יש לי אם צריך אתהלך בסחבות כלובשת קטיפה מבריקה אם צריך אקרצף מרצפות ואהיה בעיני כמלכה. כל אשר תבקש ותשאל אעשה ואוסיף לשמוח יהיה טוב, אהובי, יהיה קל לעולם לא יחסר לי כח" אז אמר: "מה יהיה אם אבגוד ואותך אעזוב מיותרת בלילות ארוכים מִחכות עד שובי מזרועות האחרת?" "אם צריך לחכות אחכה" כך אמרה ופניה באור. "אם צריך לבכות לא אבכה העיקר שאדע כי תחזור כל אשר תבקש ותשאל אעשה ואוסיף לשמוח כי את זאת אהובי יהי קל לעולם לא יחסר לי כח" אז אמר: "מה יהיה אם אגיד כי עליך לקום וללכת ולשכוח אותי ושנית לא לחזור כי לרחוב את מושלכת?" היא רק רגע שתקה ותחייך אז דיברה ופניה ככפור "אם תאמר לי ללכת, אלך, אם תאמר לא לחזור, לא אחזור, אך דבר רק אחד אל תשאל אל תאמר לי אותך לשכוח כי את זאת אהובי לא אוכל בשביל זה לא יהיה לי כח. כל פעם שאני שומעת את המלים אלה אני מקבלת חלחלה
עפרה

ואם כבר נשים מעוכות.

לאלכסנדר פן יש שיר כזה. אני אזמזם אותו: מעילי הפשוט ופנס על הגשר לליל הסתיו ופני הלחות מיני גשם כך ראית אותי ראשונה התזכור? כי היה לי ברור כמו שניים ושניים... פעם פישפשתי בספרים אצל תופס ויש לו את המילים, אבל בטח אין בעיה להשיג את זה בעירטרנט.

גרי רשף

New member
בלעדייך אני חצי בנאדם..

..בלעדייך אני בעצם כלום. לא בדיוק שירה, והאמת שלא מדובר כאן על תלותיות כפשוטה אלא כדרך לבטא אהבה. המילים של ה"משורר" עוזי חיטמן.

מעפרה

New member
"בלעדייך אני חצי בנאדם"

אלו *בדיוק* המלים שמאפיינות אהבה *תלותית*. באהבה בריאה, שני האנשים מרגישים שלמים ומועצמים.

גרי רשף

New member
לפי הפשט כן..

כי בלעדייך כל העיר הזו ריקה..(עלי מוהר) חיזרי מהר כי בלעדייך עולמי שומם..(אביהו מדינה) אני חושב שמי שכתב את המילים האלו התכוון לשבח את מושא אהבתו ולא לבטל את עצמו.

light angel

New member
זה הרעיון, בערך...

יש לה את השיר הזה, והיא צריכה עוד שיר- שניתן יהיה להשוות ביניהם. בשביל זה צריך קווים להשוואה. אתם מכירים שיר מתאים? תודה

שוב אתה מתחיל איתי

אתה קורא לי אובסיסיבית? אני? אני? אני? אני? אני? אני מתעקש ש"בתוך" הוא לא שיר האובססיה. הוא סתם הביוגרפיה שלי. חוץ מזה שעכשיו אני שומע את "בלדה לנערי שגדל" (תרצה אתר המדהימה) וזה שיר שמתאים להגדרה התלותית שחיפשתם כמו רבים משיריה של תרצה אתר הנפלאה שהיתה מאוהבת עוד בתור נערה צעירה במדריך תנועת נוער מחדרה!!! (אפשר להרגע, זה לא הייתי אני ואם זה הייתי אני הייתי עובר צד בשבילה)

shellyland

New member
בשבילה כן ובשבילי לא?

אשכרה נעלבתי! 1. גם אני חושבת ש"תוך" לא אובססיבי. 2. גלי הציעה פעם שיש קשר בין "בלדה על נערי שגדל" לבין הסיפור "אנקת גבהים". אני מצאתי את ההצעה שלה מעניינת.

yehuda winer

New member
מצרף שיר שאולי...

מצרף לך שיר שאולי יענה על... ----------------------------------- עם רדת טיפות הטל והיותן למי פנינים על ברזל שחלד היו לך שלשה מקורות אור להכירני ולי נותר רק החושך. לאורו של ירח מכסיף ראית עיני הבורקות. בין צללים מרצדים של עצים שפך פנס חור אורו על ערפי, גופי. לאורה של אהבה ראית תוכי. הערב, החושך הוא כלו שלי להכירך. את עיניך, ערפך-גופך ואת תוכך.

מאוד אהבתי

לך על זה ותוציא עוד מהמגירה. ועוד משהו: כשאתה מהסס אם ללחוץ על ה"שלח" פשוט תלחץ וזהו. תגיד שאני אמרתי שזה בסדר.

shellyland

New member
נשמה, זה לא במגירה

הוא אמר שזה מאיזה קובץ, לא? ולפני שאתה מבטיח למישהו שזה בסדר לפרסם שירים שלו בפורום דאג שלא יבוא אף אחד וידגדג אותו מתחת לבית השחי. זו יכולה להיות חוויה מאוד בלתי-נעימה.

למעלה